Spontani pobačaj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    zoeeuzoee
    02. Travanj 2021. 06:44

Bok cure pisala sam vam vec o svojoj situaciji
    Nazalost gestacijska vrecica je i dalje prazna a 7 tjedni mi je
    Kaj preporucujete kiretazu ili tablete?? 

👱‍♀️24 👱‍♂️23
    4 mj(2021) spontani (6 tjedni)

Pokusavamo opet od 9 mj
    11 mj ➕🙏🙏
    1 mj 2022 spontani (8 tjedni)

Maj4
    02. Travanj 2021. 07:53

zoeeuzoee

Jako, jako mi je zao 💜 
    Ja sam bila na vakum aspiraciji. Sad ne znam jesam li imala samo srece ili je inace takvo iskustvo poslje. Mene nije nista boljelo poslje zahvata, krvarila sam 5 dana i to ne puno. M mi je stigla poslje 35 dana i bas sam dosta krvarila ali bez bolova, dok mi inace znaju biti prilicno bolne.
    U bolnici bi ti svakako trebali dati izbor sto zelis i objasniti ti sve kako i sta ide. Moj savjet je ako ces kiretazu bilo koju obavezno opcu anesteziju iako su to sve zahvati od 10-15min psihicki je lakse podnijeti. 

🦸🏼‍♀️'94 🦸🏼‍♂️'86
    🌈 18.5. imamo 💙

pingo
    02. Travanj 2021. 08:46

zoeeuzoee

žao mi je😭
    odluka o zahvatu je individualna, svakao uzmi u obzir i vakum aspiraciju...
    ja se sada ne bi usudila nekome preporučiti ni doktora, a pogotovo ne zahvat. U svakom slučaj prije odluke, ako radiš provjeri možeš li dobiti bolovanje i koliko dana, nisam sigurna smije li gin otvoriti g0 bolovanje, ako trudnoća nije potvrđena - smatra li se prazna gestacijska potvrđenom trudnoćom (s tabletama čišćenje traje duže) razmisli koje poslove radiš (nakon klasične kiretaže nije pametno dizati teško) koliko brzo planiraš ići na novu trudnoću (tu su tablete najbolje)... Tablete sa sobom nose rizik da neće sve otići, mada vjerujem da isti u znatno manjem broju slučajeva postoji i kod drugih načina čišćenja. Kiretaža nosi rizik koji ti doktori neće priznat, a taj je da će te malo dublje zarezat nego što treba, pa su to ozbiljni problemi. 
    Ja sam prošla tablete, napatila sam se kao manijak, mislim da se nisam dobro očistila, ako bude trebalo danje čišćenje više ne mogu ići tablete, pa mislim inzistitati na vakumu, unatoć tome ne mislim da su tablete loše.

3/2021 gemini, missed ab. 10+5 💔💔

pingo
    02. Travanj 2021. 08:47

Maj - stigle ribice, slikam ih kad se malo udomaće... zbunjene su♥️♥️

zoeeuzoee
    02. Travanj 2021. 08:49

Pingo imam posao di mogu dobiti bolovanje kad ocu to nije problem.
    Kako milis napatila?? Zasto napatila?? 

👱‍♀️24 👱‍♂️23
    4 mj(2021) spontani (6 tjedni)

Pokusavamo opet od 9 mj
    11 mj ➕🙏🙏
    1 mj 2022 spontani (8 tjedni)

Maj4
    02. Travanj 2021. 09:02

Pingo bas mi je drago, sva sam uzbudena sad kao da su meni stigle 🙊🙊🥰

🦸🏼‍♀️'94 🦸🏼‍♂️'86
    🌈 18.5. imamo 💙

pingo
    02. Travanj 2021. 09:18

ma nemam snage pisati sve ponovo, prevrti postove u zadnjih 2 tjedna, ali uzmi u obzir da su kod mene bile dvije veće bebe, dvije posteljice i da su dugo u meni bile nakon što je stao razvoj...

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    02. Travanj 2021. 10:07

zoeeuzoee

Dakle, kao što sam ti napisala, ja bih pričekala 10tak dana da samo krene ili da se situacija još jasnije rasčisti.
    Ako se do onda ne riješi, moja preporuka je također vakuumska.

💔💔💔

Lori🍀
    02. Travanj 2021. 10:09

Maj4 - razumijem...ali ne mora biti genetski, kako su meni objasnili kromosomske greške su najčešći uzrok pobačaja...u svakom slučaju nadam se da ćete uskoro imate odgovore i rješenje i da će iduća trudnoća biti savršena
    Zoeezoe - još jednom žao mi je i drži se!
     Ja sam izabrala tablete iz sljedećih razloga:
    1. strah me kiretaže da ne dođe do nekih oštećenja (iako se to rijetko događa). Čak i kod vakuumske oni ponekad moraju još malo kiretom sastrugati (tako su mi rekli u bolnici)
    2. tijelo se brže oporavi nakon tableta
    3. možeš brže ići na novu trudnoću nakon tableta.

E sad, ima i kiretaža svojih prednosti, pod uvjetom da je vakuumska aspiracija pod općom anestezijom u pitanju:
    1. bolovi su blaži
    2. krvarenje poslije kraće traje.

Minus kod tableta je što se ponekad dogodi da ne ode sve pa svejedno žene moraju i na kiretažu. To nije često ali postoji nažalost i ta mogućnost.

Meni tablete nisu bile strašne, ja sam imala gestacijsku, žumanjčanu i plod koji je stao s razvojem na 6+3. Bolilo me par sati dok nisam prokrvarila, imala sam jake te grčeve, dobila sam temp od tableta i vrtilo mi se. Čim sam prokrvarila bilo je ok. Krvarila sam baš obilno. I nakon toga sam još 12 dana krvarila.

Neke žene su pisale u grupi da ih je bolilo kao klasična menstruacija. Ja inače nemam ni bolne ni obilne menstruacije pa mi se možda ovo činilo i gore nego što bi se činilo nekoj drugoj ženi.

37 g., AMH 5, Hashimoto, PAI 4g/5g
    Muž sve ok
    2021. missed ab 7tt💔
    2021.🤰 ❤️ ...2022. stigla 🍀👧
    Pokušaji za 🍀 br. 2 od 12/2023.
    1. IVF 2/25 ➖️
    2. IVF 5/25: 6dnt ➕️; missed ab 7tt💔
    3. FET 9/25; 6 dnt ➕️; 1. uzv sve ok imamo ❤️

Lori🍀
    02. Travanj 2021. 10:11

MTBica ti si sama prokrvarila?
    Zaboravila sam spomenuti tu opciju čekanja, meni to nije nikako dolazilo u obzir jer se kod mene 10 dana nije ništa događalo. Tko zna koliko bi čekala, psihički bi mi to bilo teško. Ali da, to je najprirodnija opcija koja je vjerujem i za tijelo najbolja.

37 g., AMH 5, Hashimoto, PAI 4g/5g
    Muž sve ok
    2021. missed ab 7tt💔
    2021.🤰 ❤️ ...2022. stigla 🍀👧
    Pokušaji za 🍀 br. 2 od 12/2023.
    1. IVF 2/25 ➖️
    2. IVF 5/25: 6dnt ➕️; missed ab 7tt💔
    3. FET 9/25; 6 dnt ➕️; 1. uzv sve ok imamo ❤️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani