Spontani pobačaj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Lori🍀
    01. Travanj 2021. 08:05

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

Hvala vam svima.
    Što se krive uputnice tiče, nije do mene nego do ginekologa. Moje ginekologice nije bilo, nego je bila zamjena. Taj u životu nije čuo za citogenetiku, objašnjavala rukama i nogama i ništa ne razumije. Prvo me sestra pred domom zdravlja u detalje pitala sve i svašta, iako je barem 20 ljudi bilo tamo. Onda sam u jednom trenutku rekla - oprostite, ja sam upravo izgubila bebu, jako krvarim, jedva stojim na nogama, zar nemate bolji način za ovo? Tek onda su me odveli u ordinaciju i pričali sa mnom. I doktor nije htio dati pravu uputnicu jer kako će to on, nego mi je dao neku za savjetovanje.

Sad sam doma, iscrpljena, premorena, ali napokon opuštena - ja sam napravila sve što sam mogla.
    Sad ću vjerojatno od svoje ginekologice tražiti uputnice za kariogram i HLA tipizaciju, pa da vidim što ću dalje.

Koji ginekolog i sestra Žao mi je da si morala proći taj stres, ali bitno da je dobro završilo na kraju tj. da si uspjela naići na normalnu osoba koja ti je izašla u susret. Drži se i javljaj nam kako si i koji je plan za dalje 

Nizak AMH, ostalo ok
    2021. spontana trudnoća <3
    1. IVF: 21.2. ET

Lori🍀
    01. Travanj 2021. 08:09

Boobamara

Istina, svako ima drugacije iskustvo, organizmi su nam razliciti, prag tolerancije na bol je razlicit. Inace nemam nikakvih zdravstvenih problema, krvna slika mi je odlicna, zdravo se hranim i treniram svaki dan, (trenerica plivanja). U Njemackoj je sve to nekako drugacije sto se tice zdravstva. Doktori su hladni i bezosjecajni, kao i vecina populacije. Bolnice su jako lijepo uredene za razliku od nasih u HR ali sve to je manje vazno jer su nasi doktori u HR veci strucnjaci, bar sam ja stekla takav dojam. Meni su dali tablete i poslali me doma. Rekla mi je da u slucaju jakih bolova i jakih krvarenja dodem u kliniku. Isto tako mi je rekla da nije jos iskljuceno da je vanmaternicna trudnoca jer se ona ne mora vidjeti na uzv i u slucaju jakih bolova da odmah dodem jer mogu umrijeti.Ono wtf? Ali dobro, nadam se da je sve dobro i da ce tako i ostati. Vama svima zelim brz oporavak, kako fizicki tako i psihicki. Ovo me jako potreslo jer smo moj dragi i ja radili na trudnoci skoro dvije godine, bili smo presretni i onda hladan tus😭.Svi koji su ovo prozivili znaju za te grozne osjecaje. Sad krecemo na novu trudnocu s nadom da ce sve proci u najboljem redu. Zelim svima srecu i da docekate svoje male andele❤️.

Tužno mi je čitati da je u jednoj državi koja slovi za iznimno uređenu takva situacija u zdravstvu. Ono - evo ti tablete ako te jako boli dođi jer možeš umrijeti - strašno Drago mi je da je sve dobro prošlo, čim nisi jako krvarila u početku vjerojatno ni nećeš, kod mene je krenula odmah bujica. Drži se i javi se slobodno koji put da vidimo kako si. Imamo i drugih grupa tu na forumu, za žene koje žele ostati trudne npr., ima puno korisnih savjeta i sl. pa se priključi ako želiš. Sretno <3

Nizak AMH, ostalo ok

Lori🍀
    01. Travanj 2021. 08:15

Maj4 super za M da je prošla bezbolno! Nisam pohvatala ovaj dio s kariogramom, jesi to već pisala? Što znači točno ta nebalansirana translokacija?
    Pingo drži se! Meni ti je krvarenje tamo negdje tjedan dana poslije tableta krenulo slabije i mislila sam da je to to i onda me jednu noć bolio trbuh i otišla na wc i ogromni ugrušak je izašao. I od tad se sve počelo smirivati, više nije bilo ugrušaka a i krvarenje je bilo manje, i trajalo još 4-5 dana. Tako da zna taj dio dok ne izađe sve očito duže trajati. 
    Što se povratka na posao tiče, možda ti to bude ok na kraju jer ćeš bar malo maknuti misli od svoje situacije. 
    Sretno s pronalaskom ribica

Nizak AMH, ostalo ok

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    01. Travanj 2021. 09:37

Hvala cure. Lijepo je imati ovakvu podršku 
    Ja sam nakon prvog spontanog odradila hrpu pretraga, tad sam izdvojila djelić koji mi je bio previše za eventualni drugi put. Tako da sam spremna, imam već popisić pretraga koje mislim napraviti. 
    Za sad, prvo je važno da na kontroli nakon menstruacije sve bude OK. Dan po dan. Jako se veselim produženom vikendu, baš mi treba odmora.

💔💔💔

Maj4
    01. Travanj 2021. 11:17

Pingo drzim fige da se vracanjem svakodnevici lakse psihicki oporavis 🤞🏻
    Lori uh ovo je sto su mi pisali s kbc-a "aCGH pobačenog ploda pokazao patološke varijante broja kopija kromosoma 8 i 16, upućujući da se radi o nebalansiranoj translokaciji". Translokacija je neuobičajena poredak kromosoma. A kod nebalansirane translokacije rađa se dijete s određenim stupnjem zaostatka u razvoju ili dolazi do spontanog. 
    Uglavnom sad visim u zraku dok ne dodu rezultati nasih kariograma. Doduse nece se nista puno promijeniti ni kad dodu 🤷🏼‍♀️🤷🏼‍♀️ jer ako je neko od nas nositelj translokacije nema tu lijeka gene ne mozemo mijenjati mogu samo cekat 12tt i raditi testove i nadat se najboljem. A ako nismo nositelji translokacije isto ne znaci da se opet nece ponoviti 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️
    Stalno se pokusavam s necim zaokupirat al ne mogu skrenuti misli s toga 🙄 pocela sam sjediti u zadnjih mjesec dana 😶
    Kako si ti? Jesi krenila na pretrage?

🦸🏼‍♀️'94 🦸🏼‍♂️'86
    🌈 18.5. imamo 💙

zoeeuzoee
    02. Travanj 2021. 06:44

Bok cure pisala sam vam vec o svojoj situaciji
    Nazalost gestacijska vrecica je i dalje prazna a 7 tjedni mi je
    Kaj preporucujete kiretazu ili tablete?? 

👱‍♀️24 👱‍♂️23
    4 mj(2021) spontani (6 tjedni)

Pokusavamo opet od 9 mj
    11 mj ➕🙏🙏
    1 mj 2022 spontani (8 tjedni)

Maj4
    02. Travanj 2021. 07:53

zoeeuzoee

Jako, jako mi je zao 💜 
    Ja sam bila na vakum aspiraciji. Sad ne znam jesam li imala samo srece ili je inace takvo iskustvo poslje. Mene nije nista boljelo poslje zahvata, krvarila sam 5 dana i to ne puno. M mi je stigla poslje 35 dana i bas sam dosta krvarila ali bez bolova, dok mi inace znaju biti prilicno bolne.
    U bolnici bi ti svakako trebali dati izbor sto zelis i objasniti ti sve kako i sta ide. Moj savjet je ako ces kiretazu bilo koju obavezno opcu anesteziju iako su to sve zahvati od 10-15min psihicki je lakse podnijeti. 

🦸🏼‍♀️'94 🦸🏼‍♂️'86
    🌈 18.5. imamo 💙

pingo
    02. Travanj 2021. 08:46

zoeeuzoee

žao mi je😭
    odluka o zahvatu je individualna, svakao uzmi u obzir i vakum aspiraciju...
    ja se sada ne bi usudila nekome preporučiti ni doktora, a pogotovo ne zahvat. U svakom slučaj prije odluke, ako radiš provjeri možeš li dobiti bolovanje i koliko dana, nisam sigurna smije li gin otvoriti g0 bolovanje, ako trudnoća nije potvrđena - smatra li se prazna gestacijska potvrđenom trudnoćom (s tabletama čišćenje traje duže) razmisli koje poslove radiš (nakon klasične kiretaže nije pametno dizati teško) koliko brzo planiraš ići na novu trudnoću (tu su tablete najbolje)... Tablete sa sobom nose rizik da neće sve otići, mada vjerujem da isti u znatno manjem broju slučajeva postoji i kod drugih načina čišćenja. Kiretaža nosi rizik koji ti doktori neće priznat, a taj je da će te malo dublje zarezat nego što treba, pa su to ozbiljni problemi. 
    Ja sam prošla tablete, napatila sam se kao manijak, mislim da se nisam dobro očistila, ako bude trebalo danje čišćenje više ne mogu ići tablete, pa mislim inzistitati na vakumu, unatoć tome ne mislim da su tablete loše.

3/2021 gemini, missed ab. 10+5 💔💔

pingo
    02. Travanj 2021. 08:47

Maj - stigle ribice, slikam ih kad se malo udomaće... zbunjene su♥️♥️

3/2021 gemini, missed ab. 10+5 💔💔

zoeeuzoee
    02. Travanj 2021. 08:49

Pingo imam posao di mogu dobiti bolovanje kad ocu to nije problem.
    Kako milis napatila?? Zasto napatila?? 

👱‍♀️24 👱‍♂️23
    4 mj(2021) spontani (6 tjedni)

Pokusavamo opet od 9 mj
    11 mj ➕🙏🙏
    1 mj 2022 spontani (8 tjedni)

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.