Bok cure pisala sam vam vec o svojoj situaciji
Nazalost gestacijska vrecica je i dalje prazna a 7 tjedni mi je
Kaj preporucujete kiretazu ili tablete??
Zao mi je 🥺❤️
Slazem se sa Maj4, ja sam prosla 2 kiretaze, prvi put klasicnu u lokalnoj anesteziji prije 2 tjedna vakuumsku u opcoj i preporucam vakuumsku i opcu anesteziju. Ja sam sad drugi put odbila tablete jer ne zelim krvariti po 2 tjedna i psihicki bi meni bilo puno teze gledati kako to isoada iz mene tako sam ja ja opet odabrala kiretazu ali vakuumsku jer je puno njeznija za samu maternicu od klasicne i da mi se opet desi ( nadam se da je 2 put dosta) opet bi isto odabrala. Nikakvih bolova nisam imala krvarila sam 6 dana i to je to. Ja sam drugi dan vec cistila po kuci i peglela 😂 Najbolje je da popricas s ginekologom o svemu nismo sve iste pa tako i ne odgovara svima sve isto. Drzi se ❤️
👩🏼 28 AMH 17,6 PAI-1 5G/4G, MTHER: C677T C/T
👦🏻 30 psorijatični artritis, asthenozoospermia/ oligozoospermia
11/20 blighted ovum 7 tt 💔(klasična kiretaža)
03/21 missed ab 7+2 tt 💔 ( vakuum kiretaža)
3/22 ICSI, 2 🐧🐧, ET jedan trodnevni ➕
UZV 5+5; srceko kuca, miny anatomy ✅, Panorama ✅ Stiže dečko 💙
8.11.2022. Dosao A💙🙏🏼
9/2024 FET 🐧 5dnt + 12dnt 1442, 14dnt 3621 🙏🏼🤞🏻
Hvala Vam cure na podrsci savjetima puno mi to znaci❤️❤️
Pricekala budem jos par dana kak i velite...
Imam pitanje za tabletu..
U oetrovoj mi vele da mogu dobiti tabletu ali me odmah salju kuci???
👱♀️24 👱♂️23
4 mj(2021) spontani (6 tjedni)
Pokusavamo opet od 9 mj
11 mj ➕🙏🙏
1 mj 2022 spontani (8 tjedni)
I molim vas kolko poslje tableta se moze zatrudnijeti??
👱♀️24 👱♂️23
Pokusavamo opet od 9 mj
11 mj ➕🙏🙏
Zoeeezoee - ne znam za Petrovu, ja sam bila na Sv.Duhu tamo si u bolnici pod njihovim nadzorom 2 dana. Možda je neka cura bila u Petrovoj pa ti može više reći.
Nakon tableta treba pričekati 1 ciklus (iako neki ginekolozi kažu da se može odmah) a nakon kiretaže 3 ciklusa (a neki ginekolozi kažu da se može i prije).
37 g., AMH 5, Hashimoto, PAI 4g/5g
Muž sve ok
2021. missed ab 7tt💔
2021.🤰 ❤️ ...2022. stigla 🍀👧
Pokušaji za 🍀 br. 2 od 12/2023.
1. IVF 2/25 ➖️
2. IVF 5/25: 6dnt ➕️; missed ab 7tt💔
3. FET 9/25; 6 dnt ➕️; 1. uzv sve ok imamo ❤️
MTBica ti si sama prokrvarila?
Zaboravila sam spomenuti tu opciju čekanja, meni to nije nikako dolazilo u obzir jer se kod mene 10 dana nije ništa događalo. Tko zna koliko bi čekala, psihički bi mi to bilo teško. Ali da, to je najprirodnija opcija koja je vjerujem i za tijelo najbolja.
Prvi spontani - čekala 10 dana, nije se ništa događalo, otišla na vakuumsku. Preporučujem, ništa osjetila nisam, brzo je bilo gotovo, maternica mi je ostala netaknuta. Krvarila 6 dana, menstruacija mi je došla nakon 12 dana iako su mi svi rekli da je to nemoguće (kasnije potvrdili na pregledu da je to stvarno bila menstruacija), odmah idući ciklus normalan i rekli su mi da mogu opet krenuti sa pokušajima. Da nisam imala cistu koju sam onda jedan ciklus rješavala, ja sam bila spremna za novu trudnoću - fizički. Stvarno, oporavak rekordan.
U ovoj trudnoći sam prokrvarila, krvarenje nikako nije htjelo stati i u jednom trenutku je zahvatilo i plod i došlo je do spontanog. Na kontroli je plod bio na ušču maternice pa ga je doktor odmah izvadio vani i očistio me koliko je to mogao. Vidjet ćemo na kontroli iza menstruacije kako izgleda maternica, ali ovo je fizički puno lakše od prošlog postupka i preporučila bih svima da pričekaju par dana da vide hoće li priroda učiniti svoje. Moram priznati da mi je drago da ne moram opet u čišćenje kad je već moralo doći do ovoga.
💔💔💔
I molim vas kolko poslje tableta se moze zatrudnijeti??
Ako je sve u redu s maternicom i jajnicima, nakon prve menstruacije si spremna za dalje.
Zašto ovo spominjem - na kontroli nakon menstruacije će provjeriti je li se sve očistilo. Neke cure nemaju sreće pa im se ne očisti, moraju naknadno na još čišćenja ili dodatnu kiretažu. Meni osobno tablete zato nisu opcija, ne želim se kockati da saznam jesam li ja u ovoj nesretnoj manjoj skupini koja ima jake fizičke bolove, velika krvarenja i zaostatke u maternici.
Jajnike ti prekontroliraju da vide imaš li ciste. Ne znam koliko je to često nakon spontanih trudnoća, nakon MPO trudnoća je dosta često.
💔💔💔
I konačno, ja bih pričekala još tjedan dana da budem sigurna da plod nije samo sporiji i da se još nije počeo razvijati jer je ovulacija bila kasnije. Prije moje prve kiretaže tražila sam tri mišljenja da budem sigurna je li to to - nisam se htjela dovesti u situaciju da par godina kasnije čujem sličnu priču gdje je sve završilo OK, pa da se pitam jesam li prerano reagirala. Vrlo vjerojatno nije OK, ali ja volim ispucati sve opcije prije konačnih odluka.
💔💔💔
Mislim da smo davno prije raspravljale o Petrovoj (ako se ne varam) da nam nije normalno da te pošalju kući...
Ovdje te nakon prve pošalju kući i nakon 2 dana dolaziš u dnevnu bolnicu gdje oni prate što se događa! Nažalost, očito nismo svi te sreće, ali u mom slučaju je sve prošlo bez problema i stvarno su bili super prema nama.
23.11.20- missed ab (😢✨) 9 tt
Vrkuta (kad se sjetim 😅)
Folacin
Brisevi - 👍👌
Papa - 👌👍
Brisevi 2/2022 - 👌
💙💙💙💙👣🎉
1.6. 2022. Baby B
4.8.2024. - Baby T
Hvala Vam cure na podrsci savjetima puno mi to znaci❤️❤️
Pricekala budem jos par dana kak i velite…
Imam pitanje za tabletu..
U oetrovoj mi vele da mogu dobiti tabletu ali me odmah salju kuci???
Da, u Petrovoj popijes kod njih prvu turu i daju ti tablete kije popijes drugi dan i ides doma. Ne znam jel to zbog korone ili cega, ali nema ostajanja u bolnici.
A jeli to onda sigurna metoda?? Ako ste ne ostane u bolnici?
👱♀️24 👱♂️23
Pokusavamo opet od 9 mj
11 mj ➕🙏🙏
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji