Spontani pobačaj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • kradic332
    09. Veljača 2021. 19:33

Večer cure, imam jedno pitanje pa bi voljela da mi netko pomogne. Pprijateljica mi je imala spontani. Nismo si trenutno blizu i ne mogu joj tako pružiti utjehu, osim preko mobitela (što mrzim) . Je li umjesno na nekakav nacin je bar malo razveseliti, poslati neki cvijetic i porukicu ili nesto slicno? Hvala vam unaprijed

jelenas
    09. Veljača 2021. 20:10

mystic

Mina95

Pozdrav, volila bi se i ja malo raspitati s vama.. 25god,imam vec jedno dijete od 2god i za bozic saznam da sam opet trudna, zadnja mj 24.11..
    27og prokrvarim i ostanem na dulcolax 3x2 da bi mi 14.1 u 7tj napravili pobacaj tabletama (srce prestalo kucati, nije se razvijao) oko 2tj sam krvarila svakako,i sad cekam mjesecnicu.. Nikako je docekat.. A pregled tek nakon te mj! Imala par kratkih predmen. bolova ali brzo prodju.. Imam li razlog za brigu? Itko, nazalost, slicnog iskustva?
    Oprostite na upadu, do sad nikad cula za ovako nesto itkom blizem, od kad sam ja to prosla, samo je pocelo izvirat sa svih strana ali bez kakvih detalja..

Nakon 2 tjedna nisu ti rekli kontrolni uzv?
    Meni je missed bio u 9tt isto je srce stalo.
    (23.1.) Isto su mi dali tablete.

Nije mi jasno da su rekli kontrola tek za mjesec dana.
    Ako mozes zamoli svog ginekologa da ti napravi uzv i da ti da uputnicu za vadit beta hcg.
    Ako je proslo vec 14 dana od spontanog.

Ja isto mislim da bi uzv trebalo i onda betu... 

👩🏻 33 👨🏻33
    👧🏻 11/2018.
    👼🏼 curica missed ab. 20tt 01/2021
    PAI 1 4G/5G
    ➕ 06/2021
    termin 18.2.2022. 🌈
    stiže nam curica 💕

jelenas
    09. Veljača 2021. 20:18

kradic332

Večer cure, imam jedno pitanje pa bi voljela da mi netko pomogne. Pprijateljica mi je imala spontani. Nismo si trenutno blizu i ne mogu joj tako pružiti utjehu, osim preko mobitela (što mrzim) . Je li umjesno na nekakav nacin je bar malo razveseliti, poslati neki cvijetic i porukicu ili nesto slicno? Hvala vam unaprijed

kradic332

Večer cure, imam jedno pitanje pa bi voljela da mi netko pomogne. Pprijateljica mi je imala spontani. Nismo si trenutno blizu i ne mogu joj tako pružiti utjehu, osim preko mobitela (što mrzim) . Je li umjesno na nekakav nacin je bar malo razveseliti, poslati neki cvijetic i porukicu ili nesto slicno? Hvala vam

Nazalost u toj situaciji nema unificiranog umjesnog i neumjesnog, svatko to prozivljava na svoj nacin. 
    Ja cu ti reci sto je meni u datom trenutku bilo drago, a sto nije pa mozda pomogne. Voljela sam da mi se ljudi jave i pitaju kako sam. Postoji jedna osoba koja mi nije nesto pretjerano prebliska, ali ocekivala bi poruku. Ta osoba mi se do dana danasnjeg nije javila i to me jako rastuzilo. Ja smatram da je bolje i reci da ne znas sto reci nego nista. 
    Sto se tice cvijeca ili bilokakvog znaka paznje meni bi to bilo jako lijepo i drago, pogotovo od bliskih osoba. Mene je na povratku iz bolnice svekrva docekala doma sa svjezim cvijecem, cistim stanom i ruckom. Prijateljica me posjetila nakon par dana i donijela mi par stvari koje zna da volim. Meni je to jako puno znacilo, da se ne osjecam samo, da znam da uvijek imam na koga racunati i da se nekome uvijek mogu obratiti. 
    Nadam se da sam pomogla i puno zagrljaja prijateljici ❤️

👩🏻 33 👨🏻33
    👧🏻 11/2018.
    👼🏼 curica missed ab. 20tt 01/2021
    PAI 1 4G/5G
    ➕ 06/2021
    termin 18.2.2022. 🌈
    stiže nam curica 💕

• Mina95
    09. Veljača 2021. 20:22

Jelena i mystic
    Tome se i ja cudim.. Zvala sam dva puta ginekologa i oba puta govori da sacekam jos malo (bez obzira sto je ostao komadic 1-2mm) to mi kao nebi moglo stvorit problem, da napomenem tokom prvog poroda mi je isto ostalo malo tkivo i zamalo dobila sepsu da se ranije nisam javila (i tu sam dobila bukvicu sto sam cekala ta 3 tj nakon poroda 🤦‍♀️, iako u nalazu tako pise)
    Ne zelim prizivati vraga a i njih sam o svemu obavijestila Al mi nije svejedno, ne kuzim to cekanje, i konstantno pitanje kad si imala zadnji put, kao da to ima povezanosti sa spontanim u medjuvremenu pa da mogu izracunat 😖

• Mina95
    09. Veljača 2021. 20:24

Svakako sutra zovem i opet na svoju ruku sve trazim, cekajuci na njih ko zna di cu bit.. 

• kradic332
    09. Veljača 2021. 20:36

jelenas

kradic332

kradic332

Večer cure, imam jedno pitanje pa bi voljela da mi netko pomogne. Pprijateljica mi je imala spontani. Nismo si trenutno blizu i ne mogu joj tako pružiti utjehu, osim preko mobitela (što mrzim) . Je li umjesno na nekakav nacin je bar malo razveseliti, poslati neki cvijetic i porukicu ili nesto slicno? Hvala vam

Pozdrav,
    Nazalost u toj situaciji nema unificiranog umjesnog i neumjesnog, svatko to prozivljava na svoj nacin.
    Ja cu ti reci sto je meni u datom trenutku bilo drago, a sto nije pa mozda pomogne. Voljela sam da mi se ljudi jave i pitaju kako sam. Postoji jedna osoba koja mi nije nesto pretjerano prebliska, ali ocekivala bi poruku. Ta osoba mi se do dana danasnjeg nije javila i to me jako rastuzilo. Ja smatram da je bolje i reci da ne znas sto reci nego nista.
    Sto se tice cvijeca ili bilokakvog znaka paznje meni bi to bilo jako lijepo i drago, pogotovo od bliskih osoba. Mene je na povratku iz bolnice svekrva docekala doma sa svjezim cvijecem, cistim stanom i ruckom. Prijateljica me posjetila nakon par dana i donijela mi par stvari koje zna da volim. Meni je to jako puno znacilo, da se ne osjecam samo, da znam da uvijek imam na koga racunati i da se nekome uvijek mogu obratiti.
    Nadam se da sam pomogla i puno zagrljaja prijateljici ❤️

Hvala puno na odgovoru❤️
    Da, ja sam se javila i napisala sam 2-3 rečenice onog što mi je u tom trenutku bilo na srcu. Znam da joj sigurno u svemu tome nije do priče i da bi ju to možda dodatno rastužilo, pa sam eto porukicu poslala ( a stvarno nisam fan toga, uvijek mi je ljepse to usmeno nekako). 
    Hvala još jednom na pomoći❤️🧸

• maruska77
    10. Veljača 2021. 00:06

Pozdrav zene, zanima me kad ste ponovo pocele raditi na bebi, poslije spontanog?U pitanju je pobacaj tabletama jer je plod stao s razvojem. Moja ginekologinja kaže da moze odmah nakon sljedece menstruacije, odnosno mjesec, mjesec ipo poslije pobacaja. Citam da ostali vecinom savjetuju poslije tri mjeseca. Zanimaju me vasa iskustva...Poslije koliko ste poceli raditi na bebi i da li je bilo kakvih komplikacija i sl?Hvala unapred!

• jele1234
    10. Veljača 2021. 10:38

Evo zene da se javim nadam se da ste sve dobro i da ce se svee završiti s vama dobro, ja radim nalaze za kiretazu,izvadila sam krvi i test za koronu moram još kod anesteziologa i onda za upis na prijem, nazalos ploda nema samo kesica, fala bogu na anesteziji i da nema bolova.... 

• jele1234
    10. Veljača 2021. 10:40

maruska77

Pozdrav zene, zanima me kad ste ponovo pocele raditi na bebi, poslije spontanog?U pitanju je pobacaj tabletama jer je plod stao s razvojem. Moja ginekologinja kaže da moze odmah nakon sljedece menstruacije, odnosno mjesec, mjesec ipo poslije pobacaja. Citam da ostali vecinom savjetuju poslije tri mjeseca. Zanimaju me vasa iskustva…Poslije koliko ste poceli raditi na bebi i da li je bilo kakvih komplikacija i sl?Hvala unapred!

Meni su rekli strogo se paziti sest miseci sad neznam kolika vam je bila trudnoca, al ka kazu da triba cekat onoliko kolika je trudnoca bila.... Neznam ni ja više nisam pametna s nicim.... 

• maruska77
    10. Veljača 2021. 11:44

jele1234

maruska77

Pozdrav zene, zanima me kad ste ponovo pocele raditi na bebi, poslije spontanog?U pitanju je pobacaj tabletama jer je plod stao s razvojem. Moja ginekologinja kaže da moze odmah nakon sljedece menstruacije, odnosno mjesec, mjesec ipo poslije pobacaja. Citam da ostali vecinom savjetuju poslije tri mjeseca. Zanimaju me vasa iskustva…Poslije koliko ste poceli raditi na bebi i da li je bilo kakvih komplikacija i sl?Hvala unapred!

Meni su rekli strogo se paziti sest miseci sad neznam kolika vam je bila trudnoca, al ka kazu da triba cekat onoliko kolika je trudnoca bila…. Neznam ni ja više nisam pametna s nicim….

Hvala na odgovoru. 10+3, s tim da je plod stao sa razvojem sa 7 tjedana..Pa sad..Doktorica kaze, da je kao bila prije praksa da se ceka od tri do sest mjeseci, ali kao novija istrazivanja pokazuju da se moze odmah poslije prve redovne menstruacije, naravno ako je sve izaslo i nema ostataka...I da su sanse za ponovno zacece tada najvece.Pa me zato zanimaju iskustva?

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.