široko povijanje

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    piper
    02. Rujan 2014. 17:14

Pozdrav svima...evo mi polagano brojimo još sitno do poroda i nikako si iz glave nemogu izbiti pitanje širokog povijanja...znam da je prije to bila ajmo reć tradicija i svi su široko povijali bebe do prvog pregleda kukova, a kako sam prikupila informacije danas to nije slučaj...čak su i pedijatri sa svojim mišljenima od onih koji su apsolutno za do onih koji su apsolutno protiv...kakvo je vaše mišljenje o tom???da li krenuti s povijanjem neovisno što nam na otpustu kažu ili ne???mame koje već imate klince da li ste ih povijale ili ne???šta su vam preporučili pedijatri???

Mum of four
    02. Rujan 2014. 17:23

Ja sam široko povijala obje curke,meni su u bolnici rekli,a kasnije i patronazna i pedijatrica da treba povijat do prvog pregleda kukova..to je bilo prije 3 godine...

https://lb1f.lilypie.com/qFUUp1.png

pčelica9
    02. Rujan 2014. 17:26

Meni su preporučili široko povijanje, kad smo obavili pregled kukića i kad su vidjeli da je sve u redu rekli su nam da možemo prestati sa tim. S obzirom da na taj pregled ideš dosta brzo od rođenja to stvarno kratko traje. S tim da je mojem mužu bilo i bolje dok je imao tonu tih pelena jer je rekao da ga je lakše držao. 

clericova
    02. Rujan 2014. 17:28

Također, široko povijanje do prvog pregleda kukića, kod nas je to bilo za mjesec i pol. S tim da su se tad zaredali vrući dani pa sam većinom zadnjih par tjedana samo po noći stavljala da mu ne bude vruće.

pčelica9
    02. Rujan 2014. 17:41

Tako smo i mi nekako između prvog i drugog mjeseca bili na pregledu.

02. Rujan 2014. 18:16

Nisam siroko povijala. U bolnici rekli ne, patronazna rekla da treba i na kraju pedijatar rekao da ne treba. Uzv kukova je bio sa 6 ili 8 tj nisam ziher, kukovi savrseni. Nismo morali ni vjezbati ni nista.

http://proudmomy.blog.hr/

10.03.2013. Maksim 💙
    04.06.2018. Aleksandar 💙

cloudy
    02. Rujan 2014. 18:21

Sad kad pričate o širokom povijanju.. za to se koriste tetra pelene?a jel se one.mogu koristiti i za klasično povijanje ili samo široko?

renata6
    02. Rujan 2014. 18:32

Ukoliko vam doktori u bolnici, pedijatri preporuče široko povijanje nemojte to zanemariti, da cloudy za to se koristi tetra pelene i vjeruj mi moraš biti poprilično iskusna da to napraviš kako treba, mnogi misle da je to u pitanju samo pelena složena na trokut ali nije to baš tako jednostavno. Bit je da su nogice što više razmaknute i savinute u oblik žabice. Same nemojte to raditi, ukoliko ima problema tu su doktori da vam to objasne.

pčelica9
    02. Rujan 2014. 18:34

Tetre mozes koristiti za sve vrste previjanja. Moja poznanica nije htijela koristiti jednokratne pelene tako da je bebu stalno previjala sa platnenim pelenama.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.