Moja ima 2 i po miseca i po danu skoro da ne spava. doduse stalno je na prsima nekad doslovno cili dan a ako i zaspe cim se ja dignem i krenem nesto po kuci ona vristi. i sad kad ima razdoblja da je budna i da ne cica ako poslje i zaspe to je 10ak min i tako se mozda sat vremena nabere po danu.a navecer zaspi tek oko 11-12 i oko 3-4 se probudi da cica i to traje par sati onda malo zaspe pa malo jede i tako ostatak dana. Al poprilicno je zivahna i razigrana beba kad nije na cici :) i svako nekih 5-6 dana je uvati dan da doslovno cili prospava, probudi se malo da pocica i nastavi spavat bez ikakvog problema :/
22.07.2014. <3
Naša mila (10 mjeseci) uopće nema nikakav ritam za spavanje! To "spavanje" tijekom dana je doslovno samo žmirenje 15ak minuta! Bude toliko umorna, baš vidiš da joj nedostaje dnevni san, ali ne bi zaspala nikako! Probali svakako, ali ona baš neće spavati. Misli ženska da, ako ima već 6 zubi da je velika pa ne mora spavati =). Ali zato se držimo noćnog ritma - 20:30, 21 sat i zaspi. Noću se probudi jednom ili niti jednom, popije malo čaja i do jutra se ne čuje. Do njezinih 6 mjeseci smo znale ujutro i do 9 odspavati, probudi se oko 6 ujutro pa je stavim na siku i do 9 još "rastemo". Od kad ne siki (od navršenih 8 mj.) ranije se budi jer sam počela raditi pa smo morale "uhvatiti" novi ritam, buđenje u 6. Dok je bila baš bebač spavala je preko dana prvih mjesec, dva, a od tada ovako. Što se mene tiče, ne smeta mi. Znam da mi je noć za odmor, samo nekad budem i ja već ljutita jer je ona nervozna tijekom dana, a zašto ne će zaspati ne znam...
Happy mama puta dva <3
Kako se drugi brinu vise nego ja, hajde da pitam vas za mišljenje...
Moj mali vec 2-3 dana spava skoro cijeli dan. Između spavanja je budan samo za presvlačenje i klopu, malo se poigramo i onda zaspe. Oko 4-5 popodne ga uhvati žuta minuta pa malo cendra, nosimo se i tako, malo zaspe, pa onda navečer kupanje, grcevi i spavanje. Noću mi se budi 2 puta jesti. Mislim sto bih trebala, siliti dijete da bude budno a vidim da mu se spava, zijeva, trlja okice...?
Napominjem da se i prije 3 dana cijepio (5u1 cjepivo sa 2 mjeseca starosti), a i vrijeme je katastrofa vani, pa i tome dijelom to pripisujem. Jesam li luda sto me to njegovo spavanje ne uznemirava?
Krešimir 19.08.2014. <3
Ne znam kaj bi dijete od dva mjeseca trebalo raditi??Biti dvorska luda i zabavljati dotične kojima to još nije jasno??Vrijeme je takvo kakvo je i svima je za spavanac a kako ne malim bebama!
Nisi luda što te ne uznemirava, još je mala bebica i nema nekog pretjeranog posla, još uvijek mu je cica i hrana najdraža i tu je najživahniji, tek sa neka dva i pol-tri mjeseca počinju malo više istraživati, igrati se, promatrati, biti budniji!
U svakom slučaju ti si mu mama i najbolje možeš prepoznati u kojoj je fazi tijekom dana a drugi neka te neopterećuju glupostima, pa neka oni njega onda preuzmu i bude u tri ujutro da bi provjerili jel mu se spava....
Slazem se sa renatom. Tocno kako si opisala Marija, tako je I moj spavao u toj dobi I sve do skoro 4 mjeseca. Predvecer bi malo bio nervozniji jer je navikao na setnju, a preko dana bi skoro cijelo vrijeme spavao. Jako puno toga beba upija iz okoline, sve joj je novo, mora spavati da joj se neuroni razvijaju jer te informacije koje dobije iz okoline I podrazaje mozak kroz san tumaci I razvija se. Bebe kad im se spava spavaju, kad ih nesto muci pa ne mogu zaspati budu nervozniji, sve je to normalno. Bebe su ljudi. Kako mi, tako I oni spavaju I imaju svoje dane. :)))
14.06.2014. L ♥
Cure trebam pomoć!!! Bebica mi ima mjesec dana i već 3 tjedna ona UOPĆE ne spava preko dana!!!(dobro, zalomi se tu i tamo koji dan da odspava malo) :)
Znam da postoje bebe koje nisu spavalice i ne spavaju baš preko dana, ali onda su te bebe mirne dok su budne. Ali ova moja je konstantno nervozna i cendra ili plače.
Gladna pretpostavljam nije jer dobivamo na kilaži, te normalno kaka i piški. Čak sam joj danas probala dati malo adaptiranog da vidim hoće li od njega spavati, ali nije ga htjela popiti. povukla je 20ml jedva jedvice i radeći kisele face ;). znači nije gladna. a čim sam ju nakon tog stavila na cicu počela je vuči ali ne kako bi jela nego umjesto dude da bi se uspavala (dudu mi neće nikako!!!, a to bi me spasilo).
Mijenjam joj pelenu redovito. Sve je ok, osim što imamo pelenski osip kojeg se nemremo riješit od rođenja.
I sad mene zanima zbog čega ona cendra i plače? ja pretpostavljam da je to sve od neispavanosti, jer točno vidim koliko je umorna a ne zna zaspat. a ja ne znam kako joj pomoći. svašta sam probala.Ako i zaspe to je na mom ramenu ili na cici, i čim ju spustim- gotovo spavanje! Neće čak spavati ni na rukama, nevjerojatno. samo vodoravno na meni i potrbuške na mojim koljenima. tak da ja po cijeli dan samo sjedim s njom na sebi. jer ni na drugima neće spavat, samo na meni. niš ne stignem, ma kakva ručak. da nemam svekrvu ja i moja stariia curica bile bi gladne. a da vam ne pričam koliko mi je teško jer nemrem ni malo vremena posvetiti svojoj starijoj curici. ona ima 4 i pol god i užasno me je željna.
više ne znam kaj da radim, tužna sam jer ne znam kako pomoć bebici, a s druge strane jer sam zapostavila ovu stariju. samo mi se plače od muke...
A kaj je najbolje, dođe svekrva da mi pomogne, nosi ju i sve, al ona i na rukama plače. tak da nemrem reć da se naučila na ruke. ja si mislim da ona jednostavno ne zna zaspat a spava joj se i onda je nervozna čitav dan, čak i na rukama.
kako da joj pomognem da zaspe??? ah da, po noći spava normalno, budi se samo na cicanje
Sortiraj odgovore
Najstariji