Proljetno - ljetnje bebe 2020.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    skoljka
    10. Siječanj 2020. 21:31

Zaraa

Pozdrav cure, javljam se sa ljetnih beba, jedno pitanje, ako mozda koja ima iskustva.
    Naime desilo mi se par puta, od 14tt kad legnem, umirim se, na livu stranu stomaka koda mi se maternica stvrdne na par sekundi, napipam je kako je tvrda, i prode samo od sebe.
    Jesu li to mozda kakve kontrakcije ili kako raste, dali da idem na hitnu, jeli sta ozbiljno, pregled mi je tek za 2 tjedna.
    Hvala Vam.

To su najvjetovatnije bh kontrakcije, ali od 14tt mi se cini malo rano, u visim tjednima obicno budu bezazlene, ali u tako niskim cini mi se da nisu pozeljni. Moja rodjakinja je u tvojim tjednima i od 12tt ima bh kontrakcije, njoj je preporuceno mirovanje. Ako imas kontakt sa svojom dr nazovi i pitaj, to ti je najsigurnije ona ce ti objasniti i ako smatra traziti te da dodjes prije na pregled, mislim da nemas potrebe da ides na hitnu. 

brankica09
    10. Siječanj 2020. 21:36

Tina1803

skoljka

Karla ma super za dobar pregled, bitno da napreduje, vidjet ces kako je super taj 3D/4D. Jel ti imas stalno pritisak na mjehur s obzirom da je glavom dole? Ma jutros nisam lezala kad se to desilo, nego vec bila aktivna dobrih sat vremena i sjela sa popijem caj, pocela pisati post, i samo me smantralo a tlak mi je uvijek tak oko 110/65 i ok sam, jedino kad sam na pregledu u bolnici bude 120/70 😂, i onda svi komentiraju jaaooo kako imas divan tlak 🙈.

Muž je našao potkošulje, iste kao sa slike tako da tnx 😊
    Ja imam pritisak na mjehur i svako malo piškim jer je glavica dolje. Ležanje s jastukom ispod guze mi pomaže

I moja je glavom dolje i mogla bi cijeli dan provest na wc-u 😂😂 stalno imam pritisak 

10. Siječanj 2020. 22:43

skoljka razumijem onda da ti ipak treba grudnjak ako niste sami, tako i ja se osjecam golo bez grudnjaka, nema sanse da odem van bez njega. E sad sam se sjetila da sam ja uzela bila i dva ko sportska al nisu sportski u kiku pamucna pa sam njih nosila jer mi je na pocetku mlijeko curilo pa bi mi najbolje stislo blazinice, a lako se zadigne odozdo za dojenje. Nisam ja bila ni slobodna dojiti pred nikim osim pred muzem uvijek bi u sobu otisla 😊😊 znam da je to najnormalnija stvar, ali meni je tako bilo ugodnije i na miru svom 😀
    Netko je spomenuo da broj vece uzet u lidlu, ja nebih, zadnji put sam uzela M potkosulju pa je ogromna tj meni su njihovi brojevi uvijek veci. Al srecom se lako zamijeni il vrate novce ako nema broja. ☺

Fever
    11. Siječanj 2020. 00:54

Cure jel netko zainteresiran za kupnju Avent rucne izdajalice, naime imam jednu i sad sam dobila od kolegice iz vana novu nekoristenu u kutiji ( samo je kutija cisto bijela) dakle avent izdajalica s bocicom, ako netko bude za neka mi se javi u pm. 270 kn s postarinom.

( mogu poslati kroz tj-dva kad ju pokupim od staraca jer je kod njih ostavila) :)

It’s a baby boy💙

Grizli
    11. Siječanj 2020. 09:04

Curke savjet za grudnjak... Meni ga dale iskusne dojilje pa mozda i vama pomogne. Tako sredinom trudnoce sam kupila si grudnjake za dojenje na blef, velicinu su mi rekle da probam tako da taj za dojenje obucem preko grudnjaka koji sam onda nosila. Naravno nije pravilo ali sad vidim da mi to funkcionira, grudnjak mi je oko prsnog kosa dobar, a kosarice jos malo velike, tako da racunam da nakon poroda ce mi biti dobar. A za početak je bolje mozda uzet potkosulje za dojenje pa onda kasnije kupovat grudnjake.
    Za testere osim bubamarinog kojeg dobite kad se uclanite u trgovini (ne salju postom ga) i dm-ovog, mozete na facebook poslat poruku Nivea, Sebamed, Uriage, Melem pa posalju na adresu testere razno razne. La roche posay pitajte testere u ljekarni za kozmetiku, kazete da bi za bebu, al daju sve sta imaju obicno. Trudi kozmetika posaljete mail pa isto posalju svasta od testera. A la roche posay kad posaljete im mail posalju vam na adresu termalnu vodu koja se moze koristiti i za bebe. Jgl uclanite se u Mamina skrinjica salju fiziolosku za nos i kremu za bradavice. Sve testere se ceka cca mjesec/mjesec i pol pa dobro je poslat ranije  da vam stigne dok rodite pa mozete odmah isprobat sto od kozmetike vam za bebu uopce valja, a i dobro dodju ta mala pakiranja za rodiliste.
    Karla mislim da je stavila slike opreme i voznog parka. 😍 Sve je tako lijepo. Istu njihaljku imamo, nadam se da cemo mi uskoro ju testirat pa javim dozivljaje. 😉

11. Siječanj 2020. 10:09

Grizli,hvala na savjetima, sretno tebi!!!

Vaki
    11. Siječanj 2020. 10:42

Lista trudnica s terminima:
    LaLuna – 23.2. 
    ribi1234 – 3.3. 
    Maya20 – 5.3. 
    Katarina1990 - 9.3.
    Mom2911 – 9.3.
    Lilypie – 10.3. 
    mjuza7 – 11.3.
    Sheena – 12.3. 
    Skoljka - 13.3. 
    Razorstar – 14.3.
    MeddLeo407 - 16.3. 
    Zinnia – 17.3. 
    MiniMe01 – 17.3. 
    mamasita05 – 18.3. 
    Tina1803 – 18.3. 
    Ellae – 22.3.
    Martyns – 23.3.
    Karla89 - 25.3. 
    Mellorine – 27.3. 
    Luce55 – 28.3. 
    Vanush – 28.3. 
    Kiki156 – 2.4.
    Nicolo204 – 2.4.
    stefanii0402 – 4.4.
    Luca87 – 4.4. 
    Vaki - 6.4.
    Poppy – 8.4.
    Minnie255 – 8.4.
    dubek89 – 9.4.
    Frau_Mund6 – 11.4. 
    ananika_92 – 13.4.
    Maja3 – 15.4.
    MickeyMouse – 15.4. 
    aria12 – 18.4.
    Enigmaticnaa – 23.4.
    Newmum – 23.4. 
    Smiley – 23.4. 
    Sanja89 – 24.4. 
    Lady33 – 25.4. 
    Mommy – 27.4. 
    Popi30 – 29.4. 
    Ejlejtija – 4. mjesec
    Lina674 – 4. mjesec
    luli2911 – 4. mjesec
    ančica – 29.4.
    TatjanaB – 29.4.
    Marinchy281 – 29.4.
    mimmyx – 29.4. - 
    momtobe – 30.4.
    bejb1 – 2.5. 
    Tea34 – 3.5. 
    neverland – 5.5. 
    Aaaaaee2eeeeeew2 – 5.5.
    maybaby – 7.5. 
    Fever – 8.5. 
    happyivy – 8.5.
    MaSen – 10.5.
    MY_life<3 – 14.5.
    TeeaS – 15.5. - 
    Molekula – 17.5.
    malina08 – 18.5. 
    sagi – 21.5. 
    Jahanara – 21.5. 
    Našamrvaprva – 22.5.
    emama260212 – 23.5.
    jojo2502 – 25.5.
    monalisa – 31.5. 
    Corinne – 5. mj. 
    MojeSve – 1.6.
    marti07
    sirenita - 
    Elenicaa20 - 
    Mart1987
    malagarava
    brankica09 - 
    Ellae – 
    soeka22 – 
    Majuska - 

Pregledi:
    Jahanara – 15.1.
    maybaby – 15.1.
    happyivy – 16.1.
    skoljka – 16.1.
    bejb1 – 23.1.
    Sanja89 – 30.1.
    malina08 – 10.2.
    Karla89 –  14.2.

🤞❤️🙏
    url=https://lilypie.com]

Vaki
    11. Siječanj 2020. 10:44

Curice su u prednosti. Njih je 24, a dječaka 20. 

🤞❤️🙏
    url=https://lilypie.com]

Boa35
    11. Siječanj 2020. 11:42

Vaki hvala na popisu 💜 
    Baš gledam, stvarno nam se velika većina cura uopće ne javlja 😒 šteta.. 
    Sad sam skužila da nisam odg nekome (zaboravila sam kome) za pritisak jer je beba glavom dolje.. nemam nikakav pritisak, mislim da nije jako nisko dolje 🤷 skroz sam ok..nekad piškim više, nekad manje.. 
    Zara i meni to izgleda da su bh kontrakcije, ali opet tako rano da su krenule.. obavezno doktoru spomeni na sljedećem pregledu. 

• monalisa
    11. Siječanj 2020. 12:07

Jahanara evo kao sto sam obecala slikicu 🙈🙈
    Danas punimo tocno pola, 20tt ❤
    https://ibb.co/9ympsmV

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.