Jutro cure, evo pridruzujem se i ja ovoj temi.
Tek sam.saznala da sam trudna, na prvi pregled cu tek za 2-3 tjedna pa prije toga da vas pitam koju folnu ili vitamine pijete? Hvala
Pozdrav Ivcy1306, dobro nam došla. Koliko si trudna? Ja pijem Folacin 5mg, no ja sam imala pripremu za trudnocu od godine dana i išla sam na IVF, pa je jača doza. Pa ne znam piju li to sve trudnice. Pijem željezo od Solgara od 25mg, pila sam do sada vitamin D- Dvital-25000iu, jednom tjedno, no to sam pila zbog kroničnog manjka vitamina D koji je izuzetno važan za IVF postupak. Isto priprema za IVF, pa ne znam smiješ li i to također... Ima onih vitaminskih mixova u ljekarnama, sigurno ih neka od prisutnih trudnica pije pa ce ti reći one bolje od mene.
https://lb1m.lilypie.com/07MVp2.png
Jutric!
Ja sam prije trudnoce pila samo folnu 400mg od Solgara, na dan transfera mi je dr. rekla da odmah pocnem sa Mg 350mgi povecam dozu folne na 800, uzela zam od Twinlaba Mg oksid 375mg, na dan kad sam saznala da sam trudna stala sam sa folnom,pocela sam sa Elenatal prenatalima u njima ima 800mg folne i ostali vitamini i minerali potrebni za prvo tromjesecje, na prvnom pregledu sa 6tt srce je kucalo, dr mi je rekla da sam dobro napravila i da odmah pocnem sa Omega3 1100mg, ja sam uzela neke od 1000mg ne izazivaju mi mucninu, od pocetka drugog tromjesecja sam nastavila sa Elebaby prenetalima jer su oni za drugo tromjesecje i imaju 400mg folne i dodane neke druge kolicine vitamina i min. Sa nekih 16tt sam pocela sa Kalcij citrat 500mg +Dvit sumeci od Dietpharma, njega jedva popijem jer ima okus ananasa.
Evo cure da znate okvirno, vecina nas slicno nesto koristi, mozda je neka jos nesto uvela, 🤷🏻♀️
Za te velike kolicine vit D ja ne bi cekala pregled, ja bi nazvala sto prije i pitala dali nastavoti
Kad sam vidla plusić uzela sam folnu od NW, na prvom pregledu mi je ginek dao folacin sa 5g folne, i rekao da kad to potrošim krenem na prenatal.
Uzela sam si još magnezij 375 kojeg pijem povremeno.
Ivcy dobro nam dosla i cestitam na trudnoci, da bude skolska 🥰
Vrapcic ja sam tako prije transfera dobila vitamin d 25 000 jedinica i popila sam na dan prije transfera jednu u onda mi je mpo doktorica rekla da prestajemo s njima, nikad nisam shvatila zbog cega prestajemo, jer mi nedostaje vit.d. Da li je to sad prevelika doza za trudnocu ili ne, stvarno ne znam.
Jutro cure, evo pridruzujem se i ja ovoj temi.
Tek sam.saznala da sam trudna, na prvi pregled cu tek za 2-3 tjedna pa prije toga da vas pitam koju folnu ili vitamine Cest
Jutro oo cure kako ste danas? 😊 Čestitam svim novim trudnicama. ❤️ A ja pijem novalac penatal od pocetka, to mi je doktor preporučio 😊
Its a boy 💙 A .
I ja sam popila prije transfera taj od 25 000 UI i onda prestala. Nemoj više to piti, to je previsoka doza.
Kad sam vidla plusić uzela sam folnu od NW, na prvom pregledu mi je ginek dao folacin sa 5g folne, i rekao da kad to potrošim krenem na prenatal.
Uzela sam si još magnezij 375 kojeg pijem povremeno.
To ti je skroz dovoljno do 2.tromjesečja..eventualno ubaci koju šumeću kalcija i željeza. Jedi raznovrsnu hranu, kroz hranu uvedemo dosta vitamina ☺️
Dobro jutro i od nas 🥰
Mi kupili fotelju u jysku, onu što se ljulja, taman na akciji sada, pa se ljuljuškamo i pijemo kavicu 🥰
Želimo vam svima lijepu nedjelju ☺️😘
https://postimg.cc/0MYjYWS5
Jutric!
Ja sam prije trudnoce pila samo folnu 400mg od Solgara, na dan transfera mi je dr. rekla da odmah pocnem sa Mg 350mgi povecam dozu folne na 800, uzela zam od Twinlaba Mg oksid 375mg, na dan kad sam saznala da sam trudna stala sam sa folnom,pocela sam sa Elenatal prenatalima u njima ima 800mg folne i ostali vitamini i minerali potrebni za prvo tromjesecje, na prvnom pregledu sa 6tt srce je kucalo, dr mi je rekla da sam dobro napravila i da odmah pocnem sa Omega3 1100mg, ja sam uzela neke od 1000mg ne izazivaju mi mucninu, od pocetka drugog tromjesecja sam nastavila sa Elebaby prenetalima jer su oni za drugo tromjesecje i imaju 400mg folne i dodane neke druge kolicine vitamina i min. Sa nekih 16tt sam pocela sa Kalcij citrat 500mg +Dvit sumeci od Dietpharma, njega jedva popijem jer ima okus ananasa.
Evo cure da znate okvirno, vecina nas slicno nesto koristi, mozda je neka jos nesto uvela, 🤷🏻♀️
Za te velike kolicine vit D ja ne bi cekala pregled, ja bi nazvala sto prije i pitala dali nastavoti
Skoljka,
Jeli ti dr rekao da pijes kalcij i taj Dvit ili si sama to odlucila piti?
Ja pijem trenutno samo elebaby i magnezij oksid 375mg. Prvih 12 tjedana sam pila folnu 400 mg od Solgara pa presla na elebaby. Ne izazivaju mi mucninu.
Karla i ti uspiješ skrivati trbuh na poslu? 😁 Prekrasan je 🤰 Baš sam i ja gledala tu fotelju ali imam jednu pa ono.. Kolika je sad cijena?
💔💔💔💔
28.06.23. ❤️
Sortiraj odgovore
Najstariji