Prije bi ocekivala da to grad ne moze dati nego zupanija koja ima puno veci proracun. Zalosno 😔
Itekako zalosno... takve stvari su predvidjene prilikom donosenja proracuna i ako je vec isla neka preraspodjela proracuna onda su bas nasli stavku na kojoj ce stedjeti. Mislim da za to svakako treba postojati neka odluka kud se ta sredstva prerasporedjuju.
Ako kome treba ova informacija: karlovačka županije više ne daje onu pomoć od 1500kn za novorođenče. Kažu da smo daju onima lošeg imovinskog statusa, a ne svima kao do sada.
Grad Karlovac i dalje daje 1500kn.
Na HZZO-u se papiri ubacuju u kutiju na ulazu.
U matični ured se može normalno kao i prije korone.
Postoji li neka odluka vezana za to ili? Sad sam na brzinu pregledala, al zadnja odluka koju sam nasla na tu temu je s kraja 2019.gdje stoji da se dodjeljuje.
Muz je jutros odnesao papire pa su mu to tamo rekli. Papire su ipak uzeli jer ce se kao ocitovati pismenim putem ili preko e-maila.
Navodno su isplacivali do 20.04. i od tad kao vise ne. Tako su bar rekli mom muzu.
Strašno haha
Drugi gradovi i županije daju i puno više od 1500 kuna a ovi naši sad više ni tih 1500 ne mogu dat hahah 🤦🏻♀️
Bome strasno, moja kolegica je predala papire za to i nasa opcina isplacuje 2000kn za bebu da bi joj nakon 2-3tj poslali mail da ne znaju jel budu isplacivali uopce kao zbog manjka u proracunu, tak da ni ja ne racunam da cu dobiti 🙄🙄
Jahanara svakako bi za to trebala postojati odluka koju je donesli Županijsko vijeće, sa obrazloženjem, svakako tražite tu odluku na uvid (nek vam kažu gdje je objavljeno). Naša županija daje novce samo za treće (i svako iduće) dijete i to 3000 kuna.
Mislim bas su našli stavku na kojoj će štedjeti! Realno u jednoj manjoj općini koliko može biti beba rođeno u jednoj godini?!
Mi smo prošle godine imali 6 beba u gradu!6! U povijesti toliko malo beba nije bilo rođeno u gradu, mislim pa ići štedjeti na toj stavci proračuna po meni je smiješno. Kad mi je rođena prva kćer bilo ih je 20 rođeno u toj godini.
Nemojte gledati taj termin po velicini bebe, moj je 3.5 bio po velicini bebe😂😂😂😂😂
It’s a baby boy💙
Fever sretno danas 💪🏼
.
Monalisa imamo isto ime hehe i kod nas je Patrik 🤗
.
Ja cekam evo u TA pregled, guzva je ogromna 😳
Obavila sad vaganje i tlak i ostala sokirana
Odjednom me vode ko da sam 40+2, pitala sestru koja je radila obradu ona nema pojma kako
Ko je sad tu lud?? 😂😂
Bas me zanima sta ce na pregledu bit
Hehe ime imamo jos od prve curice i sad nismo htjeli mjenjati, kcer nam je Lorena, a da je bio prvo decko bio bi Patrik pa je ipak sada ☺️☺️
E tak i meni pise u papirima uvijek vise jer kao gledaju po uzv po velicini bebe, ja sam prosli tj bila na kont i bila 36+5, a u papirima na kraju pregleda mi pisalo 38 tj jer je kao beba veca po mjerama na uzv, msm bzv jer gin zna tocan dan zaceca jer smo pratili ovulaciju folikulometrijom i odgovara termin ovome po mengi, ali zbog velicine bebe vodi mi se da je veca teudnoca
Meni nije raden uzv vec mjesec dana, al i po uzv odgovara onaj prvobitni termin ko i po zadnjoj menstruaciji.... Od kud im ovo sad nemam pojma 🤷♀️
Brankica 😂😂😂
Fever ja ti nesmijem nista vise predvidjati,sve naopako, jedino da ti kazem neces sigurno danas 🙈😂😂
Vaki a da ipak probasbovo sa Ad sensitiv, ili mozda Bebimil, skuzila sam da dosta beba koje su na Bebimilu nisu imale grceve, to je naravno mozda slucajnost, ali ja bi iskrwno probala da mi je stanje kao kod tebe.
Miki 🤞🏻da pateonazna rijesi kvrgu, vjerujem da ce ti oci ispasti od bolova kad te ona bude masirala, ali izdrzi. Nista onda ti moras na trece dijete da dobijes 3000 😂🙈.
.
Strasno mi je ovo, sram ih bilo i onako je ta zumanija nedovoljno naseljena i sigurno niti nemaju mnogo novorodjencadi tjekom godine i sad na njima stede 😠
.
Maybaby super za uredan pregled 👍🏻
Nemojte gledati taj termin po velicini bebe, moj je 3.5 bio po velicini bebe😂😂😂😂😂
Kako ti onda gledas termin ? Meni je po mengi bio 8.5 ali oni se ponasaju na pregledima kao da imam ja jos vremena jer je navodno za tjedan manja trudnoca 🙈
Uvijek se gleda termin po zadnjoj mengi..sad jel nekome veca beba ili ne ne mora nis znaciti i meni je po uzv bila veca al nikad ne gledam taj datum.Eto Skoljka nije imala velikog bebaca pa je rodila tri tjedna ranije to nis ne znaci.kad je beba spremna ici ce vani.
Meni je ova pilates lopta cudo za moje noge jer imam sindrom nemirnih nogu i bas mi pase vjezbat noge na njoj
Sortiraj odgovore
Najstariji