Proljetno ljetne bebe - nova tema

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    01. Svibanj 2020. 09:57

Karla pa ja isto nevjerujem koliko imaju slicnih faza. Super da ste odradili uzv, ja moram zvati jer je kod nas to sve odgođeno zbog korone bilo.
    Ja i dalje nekuzim zasto se nekad toliko ljuti na cicu, sad je znaci savrseno je do kraja rjesila i spava. Ja sam dosad jedino povezala s tim da kako joj se i kaka u isto vrijeme pa da je to nazivcira. Znaci meni je nema smisla presvlaciti prije hranjenja jer se obavezno prilikom njega pokaka 😂

skoljka
    01. Svibanj 2020. 10:28

Ja se valjda nesmijem vise nikad u zivotu pohvaliti da smo dobro spavali 😫 Jucer dan savrsen, odspavao ujutro, popodne ga zabavljala, pa od 15 do 18 odspavao. Navecer oko 21 zaspao i vec za pola sata budan #najnaspavanijinasvijetu. Nocas kisa, moje najdraze vrijeme za spavanje, a gospodin cijelu boziju noc u polu snu se dere, vristi, njurga, lamace rukama nogama, sta sam radila cijelu noc ga pokrivala ( moram danas naruciti vrecu), opalio me po glavi 100 puta, pa otvori oci gleda, pa dudu sam mu valjda 300 puta gurnula u usta, pa zaspe sat vrežena pa opet sve ispocetka. Od jutros vec treci put jede, spava mu se, na rukama zaspi, u krevetu se probudi pa place. Sve se nadam da ce sad zaspat po rasporedu 🙈😂 pa da doruckujem, crijeva mi se za kraljeznicu zalijepila.

Vidim i kod vas je slicno, ma ja sam uvjerena da kako vrijeme luduje da tak i oni, al brate daj kad je kisa da svi spavamo 😫🙈

Karla gdje si isla na pregled za kukove, sto ne pises da si  se narucila? Moram se i ja naruciti. 

Tina220210
    01. Svibanj 2020. 10:30

MickeyMouse

Mmammaa čestitam! Dobrodošla Ela! A tebi želim brzi oporavak ☺️
    Tina ak se dobro sjećam prestanu sa cca tri mjeseca te večernje nervoze, otprilike kad i grčevi ako ih ima. Ja imam manduca sling elastičnu maramu, a za kasnije imam Mai tai klokanicu i doći će nam ergo baby. Muž je jako puno nosio stariju, gdje god da su isli on nju u to stavi i šetnja. Nadam se da će se i mlađa voljeti nositi 😄
    Ja ne znam jel ona noćas dobro spavala ili sam ja toliko umorna da sam sve automatski odradila i hranjenje i sve. Ujutro imamo stariju kao budilicu tak da ona nije odspavala koliko je htjela

Ja gledam te marame ali nekako mi čudno to, radije bi nosiljku, ali još je prerano.... 
    Mellorine tako je i meni starija kakala svaki put kad doji, sad ova beba ne. Od početka je znala a sad unatrag par dana kaka svaki dan 3-4 puta obilno a ostalo su upišane pelene. I stolica je postala "mirišljava", bas sam primjetila promjenu. 

Boa35
    01. Svibanj 2020. 11:04

skoljka

Ja se valjda nesmijem vise nikad u zivotu pohvaliti da smo dobro spavali 😫 Jucer dan savrsen, odspavao ujutro, popodne ga zabavljala, pa od 15 do 18 odspavao. Navecer oko 21 zaspao i vec za pola sata budan #najnaspavanijinasvijetu. Nocas kisa, moje najdraze vrijeme za spavanje, a gospodin cijelu boziju noc u polu snu se dere, vristi, njurga, lamace rukama nogama, sta sam radila cijelu noc ga pokrivala ( moram danas naruciti vrecu), opalio me po glavi 100 puta, pa otvori oci gleda, pa dudu sam mu valjda 300 puta gurnula u usta, pa zaspe sat vrežena pa opet sve ispocetka. Od jutros vec treci put jede, spava mu se, na rukama zaspi, u krevetu se probudi pa place. Sve se nadam da ce sad zaspat po rasporedu 🙈😂 pa da doruckujem, crijeva mi se za kraljeznicu zalijepila.
    .
    Vidim i kod vas je slicno, ma ja sam uvjerena da kako vrijeme luduje da tak i oni, al brate daj kad je kisa da svi spavamo 😫🙈
    .
    Karla gdje si isla na pregled za kukove, sto ne pises da si se narucila? Moram se i ja naruciti.

Da, izgleda da svi imamo te neke faze u isto vrijeme 🙈
    Naručili smo se u Helenu, dječju polikliniku tu u zg, 400kn dođe..nije nam se dalo po bolnicama hodati s malenom..ovako smo riješili sve u 20min. 

• meddleO407
    01. Svibanj 2020. 12:52

Jutro cure, vidim borba🤣
    Moja standardno-spava na rukama, kad ju spustim odmah je budna. 😵
    Jako mi se napinje i napreže kad mora kakat ili prducnut, toliko da se nekad izbljuca od silnog napinjanja. Pitam se spada li i to u te grčeve ili su grčevi samo kad ih boli pa plaču ali nije povezano sa kakanjem/vjetrovima? Ona ne plače kad se to dogadja, samo povremeno zacvili, ali to su takvi zvukovi ono bože sačuvaj. Nema šanse da ja kraj toga spavam kad ona pred jutro krene. Pitam jer sam pročitala neka dobra iskustva za sirup koji pomaže kod grčeva, ali nisam sad više sigurna da su to ti "pravi" grčevi. Ili jesu?

Boa35
    01. Svibanj 2020. 15:14

meddleO407

Jutro cure, vidim borba🤣
    Moja standardno-spava na rukama, kad ju spustim odmah je budna. 😵
    Jako mi se napinje i napreže kad mora kakat ili prducnut, toliko da se nekad izbljuca od silnog napinjanja. Pitam se spada li i to u te grčeve ili su grčevi samo kad ih boli pa plaču ali nije povezano sa kakanjem/vjetrovima? Ona ne plače kad se to dogadja, samo povremeno zacvili, ali to su takvi zvukovi ono bože sačuvaj. Nema šanse da ja kraj toga spavam kad ona pred jutro krene. Pitam jer sam pročitala neka dobra iskustva za sirup koji pomaže kod grčeva, ali nisam sad više sigurna da su to ti "pravi" grčevi. Ili jesu?

Mojoj isto to krene od 4h ujutro, pa traje do 8..al malo je pusti, pa zna i odspavati pola sata-sat..
    Ne znam spada li to pod grčeve, al ona se zna baš grčiti jako kad je muči..zna imat takve epizode i navečer..bude baš grčenje, izvijanje, stenjanje, cviljenje, nekad čak i plakanje . 

Jahanara
    01. Svibanj 2020. 15:16

Terminuse kako ste? Ima li kakvih tegoba ili pomaka?
    Kod mene strasan umor i tako po cijele dane a navecer kao sova. Uopce mi se ne spava. Tu i tamo neki menga bol. I jutros me na momente bolilo u krizima. Dolje mi je bas pritisak i bole me prepone. Valjda cu prepoznati kad krene😅

Vaki
    01. Svibanj 2020. 15:36

MeddleO407 i Karla89 - ne bih rekla da su to klasični grčevi. Mada je moguće i to pa su slabijeg intenziteta. Mojem se osjeća pod rukom kako mu pucketa u trbuhu. Napne mu se bušica, zacrveni se u glavici, stisne šakice i diže nogice prema gore. Onda krene plač i vriskovi uz onaj zvuk koji ispuštamo kad nas nešto boli, a nije vezano uz stolicu.
    Jučer smo bili blagoslovljeni. Preko dana se uopće nije grčio, samo navečer i to puno manje nego prijašnjih dana. I nije ga budilo navečer kad smo legli. Spavao je od 22h do 12h uz samo 2 buđenja, a ja umjesto da spavam gledam diše li... 
    Mamice - čestitam! 

🤞❤️🙏
    url=https://lilypie.com]

01. Svibanj 2020. 15:49

MeddleO i Karla znaci isto ujutro u 6 ili 8 i navece oko 6/pola 8, napinjanje i stenjanje dok se ne pokaka, ja to ne smatram grcevima. Malo jede pa stenje i zacrveni se ko paprika koliko se napne i dok to ne izađe tako u krug. S tim da meni i place jer je nazivcira sto nemoze. A ostala kakanja kroz dan puno lakse obavi. Jos s obzirom da ona uvijek jede dok to obavlja obavezno se izbljuca od napinjanja. Ali vidim da svaki dan pomalo sve to lakse ide tako da ja mislim da samo mora jos malo ojacati. E da neznam jel povezano ali odkad ne pijem caj od komoraca nego kamilicu puno mi bolje spava i nije onako da cijeli dan hoce prduckati.

Vaki
    01. Svibanj 2020. 15:52

Lista trudnica s terminima:
    LaLuna – 23.2. CURA – (11.2. LEA)
    Lilypie – 10.3. CURE – (14.2. SARA, NORA)
    Skoljka - 13.3. DEČKO – (25.2. AARON)
    MeddLeo407 - 16.3. CURA – (10.3. ENA)
    Tina1803 – 18.3. DEČKO – (20.3. MARIN)
    Lunina_mama – 18.3. DEČKO – (5.3. KAI)
    Karla89 - 25.3. CURA – (14.3. MARETA)
    Mellorine – 27.3. CURA – (14.3. DORA)
    brankica09 – 2.4. CURA – (6.4. RITA)
    Luca87 – 4.4. CURA – (5.4. CVITA)
    Vaki - 6.4. DEČKO – (30.3. MISLAV)

Tina220210 – 4. mjesec CURA – (30.3. IVA)
    Minnie255 – 8.4. CURA – (10.4. CVITA)
    Maja3 – 15.4.  CURA – (14.4. NINA)

Elenicaa20 – DEČKO - (15.4.)
    sirenita – 15.4. – DEČKO – (22.4. LOVRO)

MickeyMouse – 15.4. CURA – (17.4. LAURA)
    sinjorinagusarica – 4. mjesec DEČKO – (16.4.)
    Sanja89 – 24.4. DEČKO – (31.3. GABRIEL)
    Lady33 – 25.4. CURA
    Mommy – 25.4. CURA – (22.4.)
    Pupi30 – 29.4. DEČKO – (23.4. MIHAEL)
    mimmyx – 29.4. – CURA

Anita91 – 29.4. – CURA – (26.4. PATRICIA)
    momtobe – 30.4.
    mmammaa – 30.4. CURA – (30.4. ELA)
    bejb2 – 2.5. DEČKO
    Fever – 3.5. DEČKO
    Tea34 – 3.5. DEČKO
    neverland – 5.5. CURA
    Aaaaaee2eeeeeew2 – 5.5. DEČKO – (29.4. JURAJ)
    maybaby – 7.5. CURA
    happyivy – 8.5. CURA
    Majuska – 8.5. CURA

jagodica_bobica25 – 12.5. CURA
    TeeaS – 15.5. – CURA
    My baby – 15.5. - CURA
    MiniMa – 15.5. -DEČKO
    malina08 – 18.5. DEČKO
    sagi – 21.5. DEČKO
    Jahanara – 21.5. DEČKO
    monalisa – 31.5. CURA
    Corinne – 5. mj. DEČKO
    Jom12 – 5. mjesec CURA
    Ellae – DEČKO
    soeka22 – CURA

🤞❤️🙏
    url=https://lilypie.com]

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.