Hvala cure 😘😘
Patronazna i u bolnici su mi rekli da bi trebalo dojiti pola sata pa me to muci. Mi jedva 15min naguramo.
Ali dobro, dobivana tezini, zivahna je pa se necu opterecivati.
Nemoj se opterecivati s vremenom, kao sto gumbek kaze, nit je svaka beba ista nit je svaka sisa ista. A i oni se medusobno ne mogu dogovoriti, dok sam bila u bolnici svaka sestra je imala neke svoje teorije, vrijeme je islo od 10 do cak 40 minuta 😏
Hvala cure 😘😘
Patronazna i u bolnici su mi rekli da bi trebalo dojiti pola sata pa me to muci. Mi jedva 15min naguramo.
Ali dobro, dobivana tezini, zivahna je pa se necu opterecivati.
Nemoj se opterecivati s vremenom, kao sto gumbek kaze, nit je svaka beba ista nit je svaka sisa ista. A i oni se medusobno ne mogu dogovoriti, dok sam bila u bolnici svaka sestra je imala neke svoje teorije, vrijeme je islo od 10 do cak 40 minuta 😏
Bas tako, jedna kaze cim vise, druga kaze svaka 2 sata, pa mjenjaj sise pa ne mjenjaj sise, budi, ne budi.
Zbunjujzce i totalno frustrirajuce na koncu jer ne znas jel uopce znas nahranit vlastito dijete kako bog zapovjeda.
Yra kupila sam Flafi i Chibolo i jos neke bambusove sad cekam da mi stignu sve pa krecemo 😍
Ja sam u trudnoci dobila 10 kg i nakon poroda ostale 3. Problem je sto sad vise jedem nego i trudnoci i nabila sam 2 kg.. dajte preporuku - sta jedete a da se brzo napravi jer ja mogu kuhat samo s malenom na rukama..isto ne spava po danu - mozda 1-2 h nakupi po 10 min kroz cijeli dan. Po noci spava od cca 10- 7 h uz 2 budjenja..
Inace, rjesila problem upale dojke... kupus pomogao👌🏻
Ocito malena navukla jer sam se pocela izdajati dodatno nakon podoja i cak nesto i izdojim.. dosad to nije bio slucaj😏.
https://lmtm.lilypie.com/DDa4p1.png
Litta - definitivno nemoj gledati na vrijeme. Beba ce ti sama dati do znanja da li je gladna ili ne. Ja sam se mjesec dana s tim opterecivala. Po cijele dane sam je drzala na prsima misleci da je gladna. Sad su podoji kraci a efekt isti- kila gore kao i prosli mjesec. Tako da- poslusaj instikt sve bude dobro.
Ja sam u trudnoci dobila 10 kg i nakon poroda ostale 3. Problem je sto sad vise jedem nego i trudnoci i nabila sam 2 kg.. dajte preporuku - sta jedete a da se brzo napravi jer ja mogu kuhat samo s malenom na rukama..isto ne spava po danu - mozda 1-2 h nakupi po 10 min kroz cijeli dan. Po noci spava od cca 10- 7 h uz 2 budjenja..
Inace, rjesila problem upale dojke… kupus pomogao👌🏻
Ocito malena navukla jer sam se pocela izdajati dodatno nakon podoja i cak nesto i izdojim.. dosad to nije bio slucaj😏.
Stavi bebu u maramu i kuhaj ;) mene spasilo x puta.
Neces przit i pohat il nesto gdje postoji opasnost spricanja vrelog na bebu, al pripremit, nasjeckat, mjesat i to sve radim ponekad na taj nacin
I ja raznisljam o toj marami pa mogu bar nesto s njim napravit,slozit ves i sl. Koju maramu oreoorucujete a da nije jako skupa jer ne znam hoce htjet bit u tome
Dobar dan!
Eto da se malo javim dok cura i njen tata cuvaju jedno drugo spavajuci 😊
Jutro i prije podne nam je super. Jede, nekad spava, nekad samo promatra oko sebe, malo zakmeci kad joj dosadi i to je to. Oko 16h krece natezanje, jede i place. Dok ju drzimo je ok, cim ju spustimo krece plakanje. I tako negdje do 20-21, onda jede i smiri se. Malo spava, malo gleda. Oko 23 jos jednom jede dok ne zaspi, prebacim ju u krevetic i to je to.
Dojenje nam zasad ide ok, iako mi je lijeva bradavica kao iz rata izasla. Boli prvih par povlacenja i kasnije je ok. Mlijeka ima 😁 Ako malo produzim izmedu dva podoja, vec krene i samo, a i pocnu boliti.
Sisanje nam traje od 10 do 20 min, ovisno kako je ona raspolozena. Zadnjih par puta je cak sama ispljunula i okrenula se, pa zakljucim da joj je dosta. U bolnici su mi rekli kao do 40 min i onda sam ispocetka mislila da je jadna gladna jer je njeno sisanje trajalo eventualno 10 min i to je to.
Ja sam dobila 20 kg u trudnoci 😕 Prekjucer sam bila na -7 i danas na -8. Od stomaka mi je ostala samo koza. Otprilike je kao i prije, s obzirom da sam i prije imala skembicu 😁 A mislila sam da cu biti gladnija zbog dojenja... Imam 3 obroka, ali nije to sad nesto kolicinski pretjerano, cak i dosta manje nego prije. Jedino sto bi rekla da je malo kvalitetnije: juhe, povrce, mlijecni proizvodi... I to cak jedem obrok jer je vrijeme rucka/vecere, a da sam gladna - i nisam nesto.
🙋♀️ 28
🙋♂️ 37
➕ 25.3.21.
Naše prvo ☀️
Drugo ☀️ stiže ❤️
I ja raznisljam o toj marami pa mogu bar nesto s njim napravit,slozit ves i sl. Koju maramu oreoorucujete a da nije jako skupa jer ne znam hoce htjet bit u tome
Tkana marama ili ringsling. I to pamuk, pamuk lan.
Elasticna je mozda jeftinija al je kratko nosiva, do nekih 7-8 kg i prepre vruca za nadolazece temperature.
Ako imas facebook pogledaj polovne na grupi nosenje beba, imaju oglasnik gdje cure prodaju vec fino slomljene (razradjene) marame a ocuvane.
Ako nisi za polovne imas jako velik raspon cjenovni, od par sto kuna do doslovno par sto funti /dolara.
Da marama definitivno!!! To me spasava da uopce izadjem na svjez zrak! A i malena zaspe cim zatvorim vrata od stana. U stanju je odspavati 2 h tako.. cim je spustim odmah budna..samo mi je problem vrucina.. skuha se i ona i ja.
Smjesni su mi ljudi.. svi su skloni komentiranju bebe u marami.. i to suprotno od ocekivanog.. tako su neki starceki bili odusevljeni kadcsu me vidjeli s bebom tako dok nasuprot tome dvije cure u 20tim rekla bih su prosle kraj mene i kometirala a jadno dijete u toj krpi.. ah ..😅
Sve u svemu, ako vam bebe nece u kolica kao moja- probajte maramu
Sortiraj odgovore
Najstariji