Bila sam spremna jutros ic na hitnu ako ne budem osjetila bebu jer sam cijelu noc imala menstrualne bolove da skoro nisam ni spavala. Ujutro je krenula udarati i bolovi su skoro nestali pa racunan da je neka turbo priprema 😀 reko valjda cu skuzit kad budu pravi trudovi
Da ja jedino mensturalne bolove nemam, ali baš sam se bila ustrtalila prošli vikend zbog tog probadanja, probadanja u preponama i još mekša stolica 🤣
Isto me strah da neću skužit kad budu pravi, ali valjda budem bitno da se bar 36. tjedna dokopamo haha
Draga nema sanse da trudove ne skuzis mislim da takav oblik bola ne mozes ne skuzit!! Tako da oko toga se ne sekiraj!!!
+ 10.10.
21.6.2025. stize nam🩷
Cure, sta se uobičajeno radi na pregledu u TA? Da znam sta ocekivat
I klasika vaganje, mjerenje tlaka i piskit na trakicu. Meni ctg jos niti jednom nisu radili pa cu i to sutra pitat. Ugl mozda najbolje da si napises sto te sve zanima da ne ostanes kao ja sa sto upitnika iznad glave kako su me brzo izbacili van😅
Babybell ajme 🙈 ti si na SD? Ja idem u Vinogradsku. Znaci nisi se ni skidala? 🤣🤣
A ne znam ni sta bi pitala vise.. samo me zanima jel jos na zadak ili ne, iako mislim da je.
Da ja sam na SD. Tako da mozda je na Vinog bolja situacija. A i ovisi ti na kakvog dr naidjes. Ja sam imala tog popa doktora koji sutra nece biti, ali oce opet iduci uto😅 htjela sam se ja skinuti vjeruj mi hahaha ali su me gledali kao nema potrebe🙄 javim bas kako ce sutra to sve proci, ali posto se meni termin bas lijepo blizi voljela bi znati malo vise nego sto su mi rekli zadnji put🤨
Sretno, bas javi kako je proslo. Zar ne bi u tvojim tjednima trebala vec ici na taj ctg? Mozda ces sutra. Meni je prvi put u ta sljedeći tjedan pa reko da pitam sta me ceka. Ja jos nisam bila u ginica, a da se nisam skidala 🤣 jos bolje ako ne moram.
👱♀️ 36, hipo, hashi, amh 44,5 👨🦳 normo
~ '22. Missed ab (prir. tr.) 💔
~ '23. 2 x IUI ❌️❌️
~ 04/24 1. IVF - 13 🥚, 9 opl. - 4 bc, 3❄️, β ❌️
~ 05/24 prir. FET - 1 bc, β ❌️
Histero✅️ Kariogram✅️ Trombofilija✅️
~ 09/24 stim. FET - 1 bc, 12dnt β 421, 14dnt β 1170, 6w0d ❤️, Panorama low risk 🩷
Mene su nakon 2h cekanja pregledali za 5min🤣 i to sam samo dignula majicu napravili uzv za par sek rekli koliko je teska i da nije u dobroj pozi za porod tj ako tako ostane na stranu radi moje male zdjelice da cemo na carski. Ugl samo su me isprepadali i od soka nisam nista ni pitala sto sam htjela. Nadam se da ces imat bolje iskustvo a i ja se nadam sutra na svom pregledu imati malo detaljnije sve to skupa da znam na cemu smo
Da, i jos sam te htjela pitat, ti vec punis 39tt, meni je moj dr rekao da bi u 39 vec imala dogovoren carski ako je zadak. Dobro kod tebe nije, ali svejedno su ti rekli da bi radi polozaja isli na cr. Ili ti je ovo sutra drugo misljenje?
~ '23. 2 x IUI ❌️❌️
~ 09/24 stim. FET - 1 bc, 12dnt β 421, 14dnt β 1170, 6w0d ❤️, Panorama low risk 🩷
Curke sretno na pregledima u TA! Svakako se trebate pripremiti na boravak tamo barem sat do dva… ponesite si vodu i nešto slatko( u slučaju da je beba uspavana na ctg-u) Ako je sve ok s trudnoćom i ne ide se na inducirani, raniji porod ctg ne rade prije 38 tjedna, tako su meni rekli…
Moje iskustvo u TA- piskiš na trakicu, mjerenje tlaka, kilogrami( netko baš važe, netko samo pita) uzv, vaginalni pregled i ctg- iza 38 tt. Ali to sve opet ovisi o doktoru i njegovu mišljenju i procjeni.
Ja polako dolazim k sebi, jos uvijek mi nije najbolje ali je bolje nego zadnjih dana. ☺️
Ja svojeg malog cijelu noc ne osjetim, mozda spava 🤷🏼♀️ pa se probudim i akcija krece.
Sto se tice TA ja sam tu u austriji i isto tako nisu nista radili. Vadili mi krv, izmjerili tlak, pogledali ultrazvuk i rekli sve je ok. Nisu mi ni rekli procjene ni nista. Samo su rekli sve je ok vidimo se na termin ako ne krene samo prije. Jedino je rekla da su protoci u redu.
Dali su mi papire i rekli to doma procitaj i potpisi, tu su informacije o porodu i to je to. Isto bila gotova za par minuta a sjedila tamo 3 sata 🤦🏼♀️
Jos je i mala bila sa mnom, i muz. Ona je bila tako uzbudena da gleda na ekranu sto mama ima u trbuhu. Zbog njezinog osmjeha i odusevljenja se isplatilo cekat toliko. CTG tu rade samo ako dolazis iz nekog razloga na hitnu. Ako se osjecas lose ili ne osjecas bebu. Ako ej sve ok, ne rade ga uopce
Kokili možda imaš BH kontrakcije + lažne trudove ako je prisutna bol. Uglavnom pazi na to da li su kontrakcije u pravilnom vremenskom razmaku. Mene su od cca 35 tt uvijek ujutro oko 5 zaredano šibale BH kontrakcije i pritisak je išao prema dolje.
I klasika vaganje, mjerenje tlaka i piskit na trakicu. Meni ctg jos niti jednom nisu radili pa cu i to sutra pitat. Ugl mozda najbolje da si napises sto te sve zanima da ne ostanes kao ja sa sto upitnika iznad glave kako su me brzo izbacili van😅
Babybell ajme 🙈 ti si na SD? Ja idem u Vinogradsku. Znaci nisi se ni skidala? 🤣🤣
A ne znam ni sta bi pitala vise.. samo me zanima jel jos na zadak ili ne, iako mislim da je.
Da ja sam na SD. Tako da mozda je na Vinog bolja situacija. A i ovisi ti na kakvog dr naidjes. Ja sam imala tog popa doktora koji sutra nece biti, ali oce opet iduci uto😅 htjela sam se ja skinuti vjeruj mi hahaha ali su me gledali kao nema potrebe🙄 javim bas kako ce sutra to sve proci, ali posto se meni termin bas lijepo blizi voljela bi znati malo vise nego sto su mi rekli zadnji put🤨
Sretno, bas javi kako je proslo. Zar ne bi u tvojim tjednima trebala vec ici na taj ctg? Mozda ces sutra. Meni je prvi put u ta sljedeći tjedan pa reko da pitam sta me ceka. Ja jos nisam bila u ginica, a da se nisam skidala 🤣 jos bolje ako ne moram.
Pa i ja sam mislila da cu zadnji put ici na ctg jer mi je tako rekla moja dokt kod koje sam isla privatno cijelu trudnocu. I ona me svaki put pogledala vaginalno i rekla duzinu cerviksa i stanje. I sad kad se blizi porod to mi je ipak bitna info jel se ista dogadja po tom pitanju🫣
👱🏼♀️34.g-05/23 AMH 0,1 pmol/L, FSH 26,1
dijagnoza: preuranjena menopauza, POI
MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
🧔🏻27.g-oligoasthenozoospermia
1.IVF 10/23-1 folikul, 1js ❌ 2.IVF 12/23-2 folikula, 0js❌ 3.IVF 03/24-1 folikul, 1js❌
4.IVF 05/24- 1 folikul❌ 5.IVF 06/24- 1 folikul❌
08/24 ➕ spontana trudnoća, NIFTY✅ curica🩷
Mene su nakon 2h cekanja pregledali za 5min🤣 i to sam samo dignula majicu napravili uzv za par sek rekli koliko je teska i da nije u dobroj pozi za porod tj ako tako ostane na stranu radi moje male zdjelice da cemo na carski. Ugl samo su me isprepadali i od soka nisam nista ni pitala sto sam htjela. Nadam se da ces imat bolje iskustvo a i ja se nadam sutra na svom pregledu imati malo detaljnije sve to skupa da znam na cemu smo
Da, i jos sam te htjela pitat, ti vec punis 39tt, meni je moj dr rekao da bi u 39 vec imala dogovoren carski ako je zadak. Dobro kod tebe nije, ali svejedno su ti rekli da bi radi polozaja isli na cr. Ili ti je ovo sutra drugo misljenje?
Kod mene je beba malo na desnu stranu jer se po doktoru Blagaiću ne moze smjestit glavicom dolje zbog moje male zdjelice. Vidjet cemo sta ce mi sutra reci. Ali mozda ce kod mene cekati do kraja da vide oce se uspjet namjestit kako treba prije samog carskog. Iako sam ja rekla da bi mozda radje da dogovorimo tocan datum carskog ako oni vec sad vide da mi je zdjelica mala a beba je velika, a ne da se mucimo i ona i ja sa trudovima i svime pa da nas onda salju na carski. Taj dio me najvise brine ali dobro valjda oni znaju najbolje🙄
1.IVF 10/23-1 folikul, 1js ❌ 2.IVF 12/23-2 folikula, 0js❌ 3.IVF 03/24-1 folikul, 1js❌
Mene sveki toliko jako uzrujava pogotovo sad pred kraj da sam rekla ako cu i rodit prirodno da cu se samo sjetit nje kad cu trebat jako tiskat🤣 od pocetka se petlja oko toga kako ce se mala zvati i evo sad samo sto nije dosla, ona se i dalje ne moze pomirit sa time. U crkvi cemo ju nazvati krsno Rita i ona je odlucila da ce ju tako i zvati jer joj nije sjelo ime koje smo mi odabrali🤯
Mene sveki toliko jako uzrujava pogotovo sad pred kraj da sam rekla ako cu i rodit prirodno da cu se samo sjetit nje kad cu trebat jako tiskat🤣 od pocetka se petlja oko toga kako ce se mala zvati i evo sad samo sto nije dosla, ona se i dalje ne moze pomirit sa time. U crkvi cemo ju nazvati krsno Rita i ona je odlucila da ce ju tako i zvati jer joj nije sjelo ime koje smo mi odabrali🤯
Sutra lipo pitaj tog drugog doktora sve! Meni je isto rekao da mi je zdjelica uska. Valjda jer se beba nije spustila dolje. Nemam pojma...
Ajme zao mi je svih kojima se svekrva ili neko drugi petlja u sve 🙈 meni se bogu hvala nitko ne petlja, bar zasad 🤣
Meni je beba pocela redovito štucat. Citam da se tako priprema za disanje. Svaki dan to osjetim. Nadam se da je normalno 🤭
~ '23. 2 x IUI ❌️❌️
Sortiraj odgovore
Najstariji