Proljetne bebe 2025. 🦋🍀🐣🌤️🥰🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Moina
    04. Ožujak 2025. 12:42

točkica1213

Hej cure, ima li vas ovdje da ste prebolile gripu u trudnoći, koliko vam je trajalo, što ste koristile za kašalj? Mali mi je na kraju završio na Sumamedu jer mu se bronhitis krenuo pogoršavat, a evo mene jutros s temp i kašljem, tako da mislim da sam i ja pobrala gripu od njega😫

Ja sam gripa b, trajala mi je 2mj. Puna slajma, kasalj, bolilo grlo, glava, sinusi. Uzas uzas. Ali rekao doktor nema pomoci osim ispirat sinusi da izbacim slajm iz sinusa, sprej za nos nasivin/nasiben baby ili za djecu, isla za grlo i to je to. Puno spavati.

Yvone
    04. Ožujak 2025. 12:42

PikyB

little baby

Ima li tko iskustva s rotom i malim bebama? Moji najmanji su u roti i sad me strah za ovu najmanju. Cuvam sebe i nju kolko mogu od njih,al bas mi nije svejedno

Mi smo imali dosta neugodno iskustvo s rota, nismo stigli cijepiti malenu jer nam doktorica nije ni rekla (cjepivo se placa). Mislim da se sa 6 tj ili 6 mj moze primiti doza nisam sigurna. Malena je sa 2 godine imala rota, dehidrirala, bili smo na zaraznoj 2 noci. Bilo je bas strasno! Rota je inace opasna za malene, i nije mi jasno zasto se cjepivo za rota ne uvede kao redovno. Iako je mala imala rota ni suprug ni ja nismo dobili jer smo stalno sve dezinficirali i prali ruke konstantno. Najbolje da se izolirate koliko mozete! Drzim fige da bude sve ok!

I mi smo imali isto tako situaciju da smo završili na infuziji na zaraznoj. Isto tako nitko te ne upozori da ti ne promakne to vrijeme za cijepljenje. Sada ću bebaća sigurno cijepiti za Rotu i Pneumokok. 

rosie0111
    04. Ožujak 2025. 12:47

Yvone

PikyB

little baby

Ima li tko iskustva s rotom i malim bebama? Moji najmanji su u roti i sad me strah za ovu najmanju. Cuvam sebe i nju kolko mogu od njih,al bas mi nije svejedno

Mi smo imali dosta neugodno iskustvo s rota, nismo stigli cijepiti malenu jer nam doktorica nije ni rekla (cjepivo se placa). Mislim da se sa 6 tj ili 6 mj moze primiti doza nisam sigurna. Malena je sa 2 godine imala rota, dehidrirala, bili smo na zaraznoj 2 noci. Bilo je bas strasno! Rota je inace opasna za malene, i nije mi jasno zasto se cjepivo za rota ne uvede kao redovno. Iako je mala imala rota ni suprug ni ja nismo dobili jer smo stalno sve dezinficirali i prali ruke konstantno. Najbolje da se izolirate koliko mozete! Drzim fige da bude sve ok!

I mi smo imali isto tako situaciju da smo završili na infuziji na zaraznoj. Isto tako nitko te ne upozori da ti ne promakne to vrijeme za cijepljenje. Sada ću bebaća sigurno cijepiti za Rotu i Pneumokok.

Također ću cjepiti novog bebača na rotu, mala će mi kreniti na jesen u vrtić, ne želim da pobere tako mali jer često koliko čujem završe u bolnici. Malu nisam cjepila, zakasnila sam dok sam proučila to sve oko cjepiva...

• PikyB
    04. Ožujak 2025. 12:48

Yvone, pneumokok je od 2019 ako se dobro sjecam obavezan, moja se mala cijepila s tim. Ali rota cu svakako malog isto cijepiti. To ni nije cijepivo vec lijek koji dijete popije i to je to. Ako i dobije rota simptomi su puno blazi. 

Nego, jeste li se cijepile protiv hripavca? Kada ste se cijepile? Koliko prije poroda? 

2019 ❤️baby girl
    2022 Missed ab. 21 tj 😔
    2024 ➕ dolazi baby boy 💙

Yvone
    04. Ožujak 2025. 13:05

PikyB

Yvone, pneumokok je od 2019 ako se dobro sjecam obavezan, moja se mala cijepila s tim. Ali rota cu svakako malog isto cijepiti. To ni nije cijepivo vec lijek koji dijete popije i to je to. Ako i dobije rota simptomi su puno blazi.

Nego, jeste li se cijepile protiv hripavca? Kada ste se cijepile? Koliko prije poroda?

Nisam znala da je za Pneumokok da je uvršten, to mi je odlična vijest. Hvala 😊 
    Moji klinci su 2013 i 2018 godište i plaćali smo cjepivo. A za rotu ću nakon iskustva sa zaraznom definitivno cijepiti malenoga. Ja se nisam cijepila protiv hripavca. Iskreno niti se sad u trudnoći ne usudim. Ali svatko pozna najbolje sebe. 

• PikyB
    04. Ožujak 2025. 13:15

Meni je doktor rekao da se cijepim protiv hripavca jer male bebe nemaju zastitu kad se rode vec primaju preko majke antitijela a hripavac nije sala. Mislim da se cijepe bebe kasnije sa 6 mj protiv hripavca. Za gripu mi je rekao da nema smisla ali ovo mi je svakako sugerirao. Samo mi nije rekao kada da se cijepim :S 

2019 ❤️baby girl
    2022 Missed ab. 21 tj 😔
    2024 ➕ dolazi baby boy 💙

• Kokili
    04. Ožujak 2025. 13:35

Cjepivo se more do navrsenih 6.mjeseci popiti  u 2 doze koje se placaju. Mi uzeli za malu u apoteci i isti dan odnili pedi kad je bila narucena. Ne bi ni znala da mi frendica nije rekla ( a ona je malog pocjepivala sa svim dostupnim). Tako da se raspitajte, nama pedi uopce nije rekla za cjepiva koja sami placamo, a korisna su.

34 ♏👩‍🦰,34♉🧔
    Pokusaji od 10/20
    4.11.2022. Curica ❤
    ⏸ 9.9.

rosie0111
    04. Ožujak 2025. 13:51

Yvone

PikyB

Nisam znala da je za Pneumokok da je uvršten, to mi je odlična vijest. Hvala 😊
    Moji klinci su 2013 i 2018 godište i plaćali smo cjepivo. A za rotu ću nakon iskustva sa zaraznom definitivno cijepiti malenoga. Ja se nisam cijepila protiv hripavca. Iskreno niti se sad u trudnoći ne usudim. Ali svatko pozna najbolje sebe.

Da, za pneumokok je obavezno sad. Inače nisam se ni ja cjepila za hripavac, dobiju oni prvu dozu već s dva mjeseca, to je tzv diteper cjepivo, dobije se s 2, 4, 6 mj i s godinu ako se ne varam. A taman će s oko 6 mjeseci kad bude imao mala krenuti u kolektiv pa će biti zaštićen dobrim dijelom ako bude sve po planu išlo.

Yvone
    04. Ožujak 2025. 14:00

PikyB

Meni je doktor rekao da se cijepim protiv hripavca jer male bebe nemaju zastitu kad se rode vec primaju preko majke antitijela a hripavac nije sala. Mislim da se cijepe bebe kasnije sa 6 mj protiv hripavca. Za gripu mi je rekao da nema smisla ali ovo mi je svakako sugerirao. Samo mi nije rekao kada da se cijepim :S

Svakako podržavam! Ako ti je preporučeno i nemaš nekih drugih zdravstvenih tegoba, odlično. Meni nije nitko preporučio ali bez obzira na to ne usudim se sada išta unositi u tijelo jer mi je gripa sve poremetila i izazvala problem s tlakom. Molim Boga da se sam ustabili da ne moram krenuti s terapijom. 
    Kada uopće hripavac vlada, u kojem dijelu godine??

• PikyB
    04. Ožujak 2025. 14:03

Mislim da nema sezonu, vec je problem sto se manje djece cijepi pa se sve cesce pojavljuje. 

2019 ❤️baby girl
    2022 Missed ab. 21 tj 😔
    2024 ➕ dolazi baby boy 💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.