Proljetne bebe 2025. 🦋🍀🐣🌤️🥰🤰

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

little baby

Broj poruka: 536

Prijavi adminu

AriBari

E ssd pitanja, ima koja od cura samozaposlenog supruga obrtnika, ako zna sto od papira treba za ocisnki dopust?
    Cure s cerviksima, Minnies, Moinakakvo je stanje?😊
    Ja svako toliko osjetim da me probode dolje ne znam ako beba sutne il je nes drugo… bas kao da netko tupom iglom bocne.

I ovo se meni dogada,koda me s necim ubode dolje u cerviks ili sta. Bas zna biti neugodno,ovisi kako je okrenutaZa ogtt ja isto nisam nista posebno pazila,jedino iza 19h nisam jela kako je receno. Mada ja sam zadnji put jela u 20h i to je to. Svaki put do sad je bio ok

Hvala Ti sto sam stvoren tako čudesno,sto su Tvoja djela predivna!🙏❤
    💜💚💛🧡🩷
    😇😇

• nataly

Broj poruka: 1

Prijavi adminu

Pozdrav trudnice i mame :)
    Javljam se prvi put ovdje, trenutno sam u 25.tt, zasad je sve uredno s bebom. Međutim, zadnja kontrola krvne slike mi daje jako malo željezo, hemoglobin, eritrocite i hematokrit. Pijem Heferol 1x dnevno, uz Solgar prenatal, magnezij glycinat. Uglavnom, nije mi ništa pomoglo, nego je još otišlo dole. Imate li neki savjet? 
    Kod hematologa sam idući tjedan na Vinogradskoj.
    Mimo toga sam zbog inzulinske rezistencije na Glucophage 500 XR i nemam štitnjaču pa Euthyrox 125mcg.Drugo pitanje, Merkur rodilište se još nije otvorilo? U tom slučaju bih porođaj planirala na Vinogradskoj, imate neki savjet za porođaj tamo? I savjet za neku dobru doulu za postpartum? 
    Tečaj za tehnike disanja i slično.Hvala vam puno! ❤️ 

little baby

Broj poruka: 536

Prijavi adminu

nataly

Javljam se prvi put ovdje, trenutno sam u 25.tt, zasad je sve uredno s bebom. Međutim, zadnja kontrola krvne slike mi daje jako malo željezo, hemoglobin, eritrocite i hematokrit. Pijem Heferol 1x dnevno, uz Solgar prenatal, magnezij glycinat. Uglavnom, nije mi ništa pomoglo, nego je još otišlo dole. Imate li neki savjet?
    Mimo toga sam zbog inzulinske rezistencije na Glucophage 500 XR i nemam štitnjaču pa Euthyrox 125mcg.Drugo pitanje, Merkur rodilište se još nije otvorilo? U tom slučaju bih porođaj planirala na Vinogradskoj, imate neki savjet za porođaj tamo?I savjet za neku dobru doulu za postpartum?

Bolje vam je uzeti neko bolje zeljezo,meni osobno heferol je katastrofa. Sto za zeludac sto za krvnu sliku,nikad mi nije digao zeljezo brzo kao ovaj KENDURAL C. A s heferolom sam se bas napatila,i sa stolicom,zeludcom i tezinom. Meni je bas bio tezak nekako. 
    Merkur i Vinogradska su jos uvijek zajedno,i sigurno ce biti jos koji mjesec tako. Ja sam rodila u Vinogradskoj i planiram opet,jako sam zadovoljna sa svime. Jesu sobe skucene,male i previse je zena nekad unutra ali izdrzi se tih par dana. Osoblje mi je uvijek bilo top,hrana prosjecna bolnicka. Nisam nikad gladna ostala,jedino sam znala podebljat jer nakon poroda sam uvijek toliko gladna da bi mogla sama valjda vola pojest😂

Hvala Ti sto sam stvoren tako čudesno,sto su Tvoja djela predivna!🙏❤
    💜💚💛🧡🩷
    😇😇

AriBari

Broj poruka: 890

Prijavi adminu

Tablica
    Pregledi🤰👩‍⚕️
    07.01 - Sirenita, Žuži1808
    08.01 - Yvonne, Tea96
    09.01 -  Samka
    09.01 - Anxiety, Jen_dva, Little Baby, Tinchilina
    13.01 - Kawa
    14.01 - Samy_lo, Pjegica
    15.01 - NanaJ
    16.01 - Čokoladica, AriBari
    17.01 - Flower
    20.01 - Babybell, AriBari
    21.01 - Točkica, Moonika
    22.01 - Mimi_21
    23.01 - Moina, Anxiety
    24.01 - Tera, Cupko, Minnieus
    27.01 - LeJe
    28.01 - Rosie
    03.02 - Dddd
    06.02 - Kokili
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
    Termini🤱👶
    02.03 - Žuži1808💜
    04.03 - Little Baby💜
    04.03 - Peppa88
    17.03 - Tera💙
    19.03 - Samka💙
    21.03 - Filomena💙, Lejla97💜
    23.03- Misko123💜, Lerex💙
    25.03 - MandM💜
    27.03 - Mimi_21💙, Bebika💙
    29.03 - AriBari💜, Dddd30💙
    31.03 - Moonika💙
    01.04 - Bubamara19
    03.04 - Točkica💜
    04.04 - Loane💙
    06.04 - Jen_dva💙
    09.04 - Sashka5, Anxiety💙
    11.04 - Sirenita💜
    12.04- Omerta
    13.04 - Mama_ana💜
    14.04 - Flower💙
    15.04 - Rosie0111💙
    16.04 - Lolita1, Samy_lo💜
    17.04 - Tea96💙
    18.04 - Yvonne💙
    23.04 - Daja12
    25 04 - Peja💜
    26.04 - Drugačija💙
    28.04 - LeJe💜
    29.04 - Babybell💜
    30.04 - Moina💙
    01.05 - Minnieus💜
    05.05 - Rose1502
    11.05 - Kawa💙
    12.05 - Pjegica
    17.05(06)- Tinchilina💜💙
    20.05. - Kokili💛
    22.05 - Cupko 💙
    23.05. - Blackie 💜
    25.05 - Addna24
    28.05 - Čokoladica💜, PikyB
    30.05 - NanaJ💙
    Popis stvari za bebu: stranica 168
    Popis za rodiliste: stranica 296
    Kokili, Samka dodani novi termin, Samka tebi sam upisala termin kad je utz, i jesam dobro skuzila da je deckic?😊
    Sirenita, Zuzi sretno vam sutra😊
    Ako sam neki termin propustila ili bi jos netko htio na listu vicite😊

👧🏼 35 g.👨37 g.👨‍👩‍👧2021
    RhD senzibilizirana🩸titar 7tj-1:4➡️titar 11tj-1:8(1:4)➡️Nifty uredan💜curka➡️titar 14 tj Petrova(1:2)➡️titar 16 tj- 1:8(1:16)➡️titar 18 tj Petrova 1:2(1:8)➡️titar 20 tj - 1:8(1:16)➡️titar 22 tj Petrova 1:2(1:8, 1:4)

AriBari

Prijavi adminu

Nataly za bolju absorpciju zeljeza u organizam dobro je uzimati vitamin c, i isto tako ne piti ga s mljecnim proizvodima - mlijeko, jogurt, jer oni smanjuju absorpciju.
    Ja sam valjda jedna od rijetkih koja s heferolom nema nikakvih problema i super mi djeluje, al trenutno u ovoj trudnoci sam dobila Tadryferon, isto mi je super diglo. Najbolje da doktor vidi, mozda bi ti ipak bolje pasala neka druga terapija😊

👧🏼 35 g.👨37 g.👨‍👩‍👧2021
    RhD senzibilizirana🩸titar 7tj-1:4➡️titar 11tj-1:8(1:4)➡️Nifty uredan💜curka➡️titar 14 tj Petrova(1:2)➡️titar 16 tj- 1:8(1:16)➡️titar 18 tj Petrova 1:2(1:8)➡️titar 20 tj - 1:8(1:16)➡️titar 22 tj Petrova 1:2(1:8, 1:4)

AriBari

Prijavi adminu

Lora pausalist je, ok thx😊ma koristio bi tih 10 dana sigurno jer ce 99% bit carski i morat ce brinut o nama, a onda on bas zatvori radnju i doma je. 2021 tog doousta nije bilo, pa jednostavno jedno 10ak dana nije bilo njegovih prihoda, a sad kada ima pravo barem na neku naknadu bismo to iskoristili😊

👧🏼 35 g.👨37 g.👨‍👩‍👧2021

• Mimi_21

Broj poruka: 31

Prijavi adminu

Meni je Heferol isto teško sjedao u prvoj trudnoći, sad sam dobila Tadryferon i ok mi je za sad. 🙂
    Moj suprug je isto paušalac, kod prvog poroda nije to koristio, a sad bismo iskoristili, ali nismo se jos raspitali kako to točno funkcionira. 

👩 33g
    🧔33g
    👧 2g
    7/24 +

mama_ana

Broj poruka: 138

Prijavi adminu

Cure nisam bas nesto aktivna bila zbog situacije, ali samo da vam kazem da ste mi skratile cijeli prosli tjedan svaku noc jer doslovno nisam nimalo spavala od bolova. Posto sam dosla do rijesenja napokon pisem svoju situaciju pa mozda nekome pomogne. Ukratko na staru godinu me navecer uhvatila nepodnosljiva bol oko lopatica na ledjima. Kad bi legla na bok onda bi me krenulo zarit i palit izmedju grudi dolje gdje se spaja prsni kos kao da se kost trlja jedna od drugu. I tako sve do nedjelje...ako spavam na ledjima s povisenim jastukom bole me ledja, ako se okrenem na bok boli me izmedju grudi. Doslo mi da placem...kome god da sam se pozalila svi su rekli ajoj to ti je normalno u trudnoci. Ok normalna je bol u donjem dijelu ledja od tezine, ali u gornjem ja ne bi rekla da je normalno 😬 cak mi je i doktorica rekla da popijem lupocet i to je to, nema pomoci. E pa necete vjerovat ali sve je to od zgaravice bilo. Slucajno sam se u petak nasla u ljekarnoj i po preporuci divne tete koja je ocigledno imala dobar feeling kupim taj Rennie o kojem sam pisala neki dan i kako mi je ona rekla krenem ga pit svaku vecer. PREPOROD totalni jutros, nista me vise ne boli, mogu spavat kako hocu, cudo jedno. Izgleda da mi se od trpanja hranom od stare godine (khm khm pa nadalje 😂) upalila cijela dijafragma i zato nisam mogla lezati na ledjima cak ni kad je bio povisen jastuk. A na boku bi mi kiselina krenula zariti taj dio izmedju grudi i tako u krug. Dakle ako imate bilo kakve probleme sa zgaravicom ja od srca preporucujem Rennie tablete za zvakanje

Babybell

Broj poruka: 36

Prijavi adminu

nataly

Mimo toga sam zbog inzulinske rezistencije na Glucophage 500 XR i nemam štitnjaču pa Euthyrox 125mcg.Drugo pitanje, Merkur rodilište se još nije otvorilo? U tom slučaju bih porođaj planirala na Vinogradskoj, imate neki savjet za porođaj tamo?I savjet za neku dobru doulu za postpartum?

Ja sam imala nisko zeljezo i hematolog mi je preporucio Kendural C. U 2mj mi se zeljezo toliko popravilo da je sad na gornjoj granici i morala sam uzeti pauzu od njega. Nije mi tesko pao na zeludac sto je isto super

Ja u čuda vjerujem. Posebno onda kada napravim sve u mojoj moći da se ona i dogode

AriBari

Prijavi adminu

Ajme mama_ana uzas😳al super da si rijesila i mozda pomogne i ostalim curama ovdje sa zgaravicom😊🤞
    Bas gledam za ovaj kendural c sto vas je vise napisalo i dobro za znati😊, vidim da je to zajedno zeljezo+vitamin c, za bolju absorpciju zeljeza😊👍

👧🏼 35 g.👨37 g.👨‍👩‍👧2021

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.