Proljetne bebe 2025. 🦋🍀🐣🌤️🥰🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    NanaJ
    12. Prosinac 2024. 15:52

Babybell

Cure jel vam rade ultrazvuk vaginalno ili preko trbuha? Mene su od 17tt pregledavali i jedno i drugo i rekli su mi da će tako biti svaki put, tj da će me uvijek pregledavati i vaginalno.

I jedno i drugo, vaginalno radi cervikometrije tocnije su mjere cerviksa mjerene vaginalno nego preko trbuha 

👩🏼 28 AMH 17,6 PAI-1 5G/4G, MTHER: C677T C/T
    👦🏻 30 psorijatični artritis, asthenozoospermia/ oligozoospermia
    11/20 blighted ovum 7 tt 💔(klasična kiretaža)
    03/21 missed ab 7+2 tt 💔 ( vakuum kiretaža)
    3/22 ICSI, 2 🐧🐧, ET jedan trodnevni ➕
    UZV 5+5; srceko kuca, miny anatomy ✅, Panorama ✅ Stiže dečko 💙
    8.11.2022. Dosao A💙🙏🏼
    9/2024 FET 🐧 5dnt + 12dnt 1442, 14dnt 3621 🙏🏼🤞🏻

NanaJ
    12. Prosinac 2024. 15:53

AriBari

Ok hocu hocu, za bocicu, ma s prvom sam bila dojenje+dohrana jer sam u pocetku imala upale i uvucene bradavice (sad vise nisu uvucene🤣), ali to za dojenje sam si mislila sve ponjeti da sam ready😊.
    Da bas to, ja sam si prakticki rodila bebusinu od mjesec dana🤣
    Tenkjuuu, ako bude jos sto te pitam u hodu😉
    Sorry ostale cure ako smo vas malo zaspamale😉

Samo ti uzmi, ja sam imala sve i tocno se  znalo kojoj mami je beba u intenzivnoj 😂 mi smo sve imale od izdajalica do sterilizatora u sobama 😂😂😂

8.11.2022. Dosao A💙🙏🏼

jen_dva
    12. Prosinac 2024. 16:01

Babybell

Cure jel vam rade ultrazvuk vaginalno ili preko trbuha? Mene su od 17tt pregledavali i jedno i drugo i rekli su mi da će tako biti svaki put, tj da će me uvijek pregledavati i vaginalno.

Oboje svaki put, mjere cerviks obavezno

02/2023 💔👼 22tt
    03/2025 💙

Babybell
    12. Prosinac 2024. 16:03

NanaJ

Babybell

I jedno i drugo, vaginalno radi cervikometrije tocnije su mjere cerviksa mjerene vaginalno nego preko trbuha

NanaJ e tako mi je dr rekla. Hvala na odgovoru😊 prva mi je trudnoća pa sam još neuka😄

👱🏼‍♀️34.g-05/23 AMH 0,1 pmol/L, FSH 26,1
    dijagnoza: preuranjena menopauza, POI
    MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
    🧔🏻27.g-oligoasthenozoospermia
    1.IVF 10/23-1 folikul, 1js ❌ 2.IVF 12/23-2 folikula, 0js❌ 3.IVF 03/24-1 folikul, 1js❌
    4.IVF 05/24- 1 folikul❌ 5.IVF 06/24- 1 folikul❌
    08/24 ➕ spontana trudnoća, NIFTY✅ curica🩷

Kawa
    12. Prosinac 2024. 16:19

evo i mene nakon par dana, trebalo mi je za doci sebi od puta i obaveza na bolovanju 🤣
    cokoladica i ja citam knjigu sto ocekivati i trudnoci ali nisam bas dosljedna, zapela sam tamo negdje na 16tt. od prijateljice cu posuditi cudesne tjedne, ali malo prije termina.
    vidim da ste imale problema sa ogtt, bitno da su nalazi u redu i da je i ta pretraga iza vas.
    pokreti, ja sam prosli tjedan pitala za pokrete i evo sa sigurnoscu sada mogu reci da je ipak bila beba a ne probava :) od ovog tjedna ih osjetim puno cesce, pogotovo kad se umirim predvecer. ne preko koze ali iznutra svakako kao stucanje.
    nanaj dobrodosla, jesi pisala i na mpo temi? poznat mi nick 😀 znaci obje su ti trudnoce iz iste stimulacije? 
    inekcije iz postupka i ja cuvam za uspomenu, srecom uspjeli smo iz prve pa nema puno materijala 🤣

♀️ 28; PCOS, IR, AMH 34.1 pmol/L
    ♂️ astheno
    2024.: 2x IUI ❌️
    06/24 1. IVF: ET 1BC ❌️ 3❄️
    08/24 FET 1BC - 6dpt ➕️ ß 9dpt 204; 11dpt 406 🥰
    sin 💙

NanaJ
    12. Prosinac 2024. 16:21

Kawa

evo i mene nakon par dana, trebalo mi je za doci sebi od puta i obaveza na bolovanju 🤣
    cokoladica i ja citam knjigu sto ocekivati i trudnoci ali nisam bas dosljedna, zapela sam tamo negdje na 16tt. od prijateljice cu posuditi cudesne tjedne, ali malo prije termina.
    vidim da ste imale problema sa ogtt, bitno da su nalazi u redu i da je i ta pretraga iza vas.
    pokreti, ja sam prosli tjedan pitala za pokrete i evo sa sigurnoscu sada mogu reci da je ipak bila beba a ne probava :) od ovog tjedna ih osjetim puno cesce, pogotovo kad se umirim predvecer. ne preko koze ali iznutra svakako kao stucanje.
    nanaj dobrodosla, jesi pisala i na mpo temi? poznat mi nick 😀 znaci obje su ti trudnoce iz iste stimulacije?
    inekcije iz postupka i ja cuvam za uspomenu, srecom uspjeli smo iz prve pa nema puno materijala 🤣

Jesam, ali nisam bila previse aktivna. Tako je prvi sin iz et-a a sad iz FET-a 🥰 imamo jos jednog smrznutog 

8.11.2022. Dosao A💙🙏🏼

• Bebika
    12. Prosinac 2024. 16:34

Cure na heparinu, ja si dajem od početka u bedra, svaki dan druga noga 😁 nemam bas plavica i kvrga od kad sam počela polako otpuštat inekciju i bitno je davati si svaki dan u isto vrijeme. Tako su mi rekli u KBC. Isto su mi rekli da kad nakupim kanticu inekciju da donesem kod njih pa će preuzet. Ja idem jednom mjesečno po inekcije na ginekološku i daju mi 2-3 kutije odnosno za 20-30 dana. 
    Već sam se navikla i nije mi problem. Za porod ne znam što je preporuka, vaginalni ili carski. Moje sestre su obje rodile na carski privatno. 

• PikyB
    12. Prosinac 2024. 16:46

Bebika

Cure na heparinu, ja si dajem od početka u bedra, svaki dan druga noga 😁 nemam bas plavica i kvrga od kad sam počela polako otpuštat inekciju i bitno je davati si svaki dan u isto vrijeme. Tako su mi rekli u KBC. Isto su mi rekli da kad nakupim kanticu inekciju da donesem kod njih pa će preuzet. Ja idem jednom mjesečno po inekcije na ginekološku i daju mi 2-3 kutije odnosno za 20-30 dana.
    Već sam se navikla i nije mi problem. Za porod ne znam što je preporuka, vaginalni ili carski. Moje sestre su obje rodile na carski privatno.

Da jako je bitno polako pustati lijek, ja isto nemam plavica niti oteknuca.. imala sam jednu vecu plavicu jer sam bas pogodila zilu ali ostalo je ok. Kako to da ides u ginekolosku po injekcije? Ja moram svaki put na Rebro.. :S malo mi je to gnjavaza, bilo bi mi lakse da mogu kod svog gin pokupiti. 

2019 ❤️baby girl
    2022 Missed ab. 21 tj 😔
    2024 ➕ dolazi baby boy 💙

• Bebika
    12. Prosinac 2024. 17:33

Piky idem na ginekološku u KBC, ne kod svog ginekologa. Ali imam dogovor s doktoricom da samo pokucam, uđem i rečem da sam došla po Clexane, ne moram čekati red što mi je odlično. Sad me već i znaju pa čim me vide vade iz ormarića. Ja se bockam preventivno. Nalazi od trombofilije su mi uredni, imam neke mutacije koje nisu strašne ali zbog obiteljske anamneze i prethodna 2 rana spontana su mi dali. Što se tiče tvoje situacije, jako mi je žao što si to doživjela. Vjerujem da je preteško ali ako sada osjećaš da će sve biti uredu, onda je tako. Ako se dobro sjećam što si pisala, ta trudnoća je od početka bila komplicirana i teška? 

• PikyB
    12. Prosinac 2024. 17:50

Bebika

Piky idem na ginekološku u KBC, ne kod svog ginekologa. Ali imam dogovor s doktoricom da samo pokucam, uđem i rečem da sam došla po Clexane, ne moram čekati red što mi je odlično. Sad me već i znaju pa čim me vide vade iz ormarića. Ja se bockam preventivno. Nalazi od trombofilije su mi uredni, imam neke mutacije koje nisu strašne ali zbog obiteljske anamneze i prethodna 2 rana spontana su mi dali. Što se tiče tvoje situacije, jako mi je žao što si to doživjela. Vjerujem da je preteško ali ako sada osjećaš da će sve biti uredu, onda je tako. Ako se dobro sjećam što si pisala, ta trudnoća je od početka bila komplicirana i teška?

Super da ne moras cekati, stvarno lijepo da izlaze u susret, meni isto na Rebru vade krv gore ne moram dolje cekati svoj red. Svaka im cast! Moja druga trudnoca je bila potpuno uredna do trenutka kad sam isla na pregled redovni i nije bilo otkucaja niti plodne vode. Poslije je dosla dijagnoza infarkt posteljice. Zbog toga sto se dogodilo sam i dobila NMH, imam samo neku blagu mutaciju na PAI genu. Kako moj ginekolog kaze - dogadalo mu se to u karijeri, rijetko, ali ne zna nikoga kome se tako u odmakloj trudnoci dogodilo dva put. Tako da kad sve uzmem u obzir bit ce sve ok s ovom trudnocom i bebom! A ta moja druga trudnoca imala sam otpocetka neki los feeling ali si nisam htjela priznati.. na kraju se ispostavilo da zena ipak zna najbolje.. 

2019 ❤️baby girl
    2022 Missed ab. 21 tj 😔
    2024 ➕ dolazi baby boy 💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.