Proljetne bebe 2025. 🦋🍀🐣🌤️🥰🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • PikyB
    12. Prosinac 2024. 12:22

little baby

PikyB

little baby

PikyB

Oprosti ako te smeta pitanje, ali zasto moras na inducirani? Ima li kakve razlike ako smo na heparinu vezano uz sam porod?

Moja doktorica koja me prati voli da je to sve isplanirano jer na dan poroda bi trebala izbjec injekciju radi komplikacija koje mogu nastat. Tako je meni objasnjeno,da je bolje da je sve isplanirano. A u slucaju da me uhvate moji trudovi(nisu nikad do sada) moram pratit i gledat da si nedam injekciju taj dan.
    Kod mene je tako evo uvijek bilo,nije se cekalo da me uhvate moji trudovi vec je uvijek inducirani u 39tjednu.

Huh nisam znala. Znaci da svi koji smo na heparinu moramo na dogovorni porod ili je to praksa samo nekih ginekologa?

E to ti nisam sigurna,da pitas svog ginekologa mozda na pregledu pa da se raspitas? Ja vodim u bolnici trudnocu

Da bas cu pitati, nije doktor nista spominjao do sad a nisam ni pitala, cekam da se priblizim tim visokim tjednima. Hvala ti na info!

2019 ❤️baby girl
    2022 Missed ab. 21 tj 😔
    2024 ➕ dolazi baby boy 💙

AriBari
    12. Prosinac 2024. 12:25

Cure čitam vas to što se pikate i stvarno skidam kapu, svaka cast😊znam da kad moras nema druge, al mrzim igle i bas kad vas citam, stvarno vam se divim.
    Najnaj dobrodošla😊ako zelis i sluzbeno na nasu listu, napisi termine poroda/pregleda pa te dodamo😊
    Žuži kad stigneš javi kako je pregled prošao. Koliko vidim ti si nam zadnja ovaj tjedan😊
    Mene danas malo oprala panika, jos nis nisam pripremila, stan ni upola sreden. Kao sve imam, a nis nije oprano, sve po tavanima, prasnjavo i treba oprati. Robicu jos nisam prikupila od frendica😅a po ovom sto mi pricaju beba ce doci za neka dva mjeseca najkasnije. Mislim da bih trebala malo u akciju🤣
    Barem za pocetak taj stan srediti.

👧🏼 35 g.👨37 g.👨‍👩‍👧2021👨‍👩‍👧‍👧2025
    RhD senzibilizirana🩸titar: 7tj-1:4➡️11tj-1:8(1:4)➡️Nifty uredan💜➡️14 tj Petrova(1:2)➡️16 tj- 1:8(1:16)➡️18 tj Petrova 1:2(1:8)➡️20 tj - 1:8(1:16)➡️22 tj Petrova 1:2(1:8, 1:4)➡️24 tj - 1:8(1:16)➡️26 tj Petrova - 1:4(1:16, 1:8)➡️27 tj 1:32(1:32)➡️28 tj 1:16(1:64,1:64)➡️30 tj 1:32(1:128, X)

little baby
    12. Prosinac 2024. 12:29

Bas sam ja htjela postavit to pitanje,kad planirate spremat stvari😅 ja planiram kad produ ovi praznici polako sredivat stvari. Sad sam u 29tjednu,htjela sam trakicu satavit ali ne znam gdje se to radi,stiscem na te vase ali nista mi ne pokazuje

Hvala Ti sto sam stvoren tako čudesno,sto su Tvoja djela predivna!🙏❤
    💜💚💛🧡🩷
    😇😇

Babybell
    12. Prosinac 2024. 12:33

PikyB ma naravno da ćemo sve napraviti za naše bebice❤️
    little baby ma dok god možeš u trbuh daj si. Meni je otpočetka trbuh dosta napet i brzo je narasao pa ni nemam baš za šta uhvatit. A meni su ti isto bedra puna kvrga i masnica. 
    I mene malo muči to kad da si dam zadnju injekciju heparina pred porod. Možda to ovisi i o vrsti trombofilija koje imamo. Moja je po riječima hematologa blaga i čak je rekao da mi ni ne treba heparin, ali moja doktorica ne želi niti malo riskirat jer su mi davali samo 1% šanse za trudnoću i na kraju sam uspjela prirodno zatrudnjet što je bilo ravno čudu. Tako da poduzimamo sve što možemo da se ova bebica rodi živa i zdrava❤️

👱🏼‍♀️34.g-05/23 AMH 0,1 pmol/L, FSH 26,1
    dijagnoza: preuranjena menopauza, POI
    MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
    🧔🏻27.g-oligoasthenozoospermia
    1.IVF 10/23-1 folikul, 1js ❌ 2.IVF 12/23-2 folikula, 0js❌ 3.IVF 03/24-1 folikul, 1js❌
    4.IVF 05/24- 1 folikul❌ 5.IVF 06/24- 1 folikul❌
    08/24 ➕ spontana trudnoća, NIFTY✅ curica🩷

NanaJ
    12. Prosinac 2024. 12:43

little baby

NanaJ

Pozdrav 🤗
    Čitam vas iz prikrajka svaki dan, ali nisam se javljala.
    Sutra ulazim u 16 tt, druga IVF trudnoca i opet je dečkić 😅🥰
    Vidim da pisete o clexanima, fragminima, također se od početka pikam s Fragminom 5000, imam pitanje za vas, kamo idete sa iskoristenim spricama. Inace sam zdrastveni radnik pa sam si uspjela nabaviti one kontenjere za iglice i jednu sam vec ful napunila, ali ne znam kud s tim. Ljekarna ne prima jer oni nemaju ugovor za zbrinjavanje medicinskog otpada, kome to predati? Mislim ne mogu samo tako baciti ipak su igle u pitanju 🫠

Ja svoje sve cuvam u kutijama,za uspomenu😅

Ahahaha neka trbuh mi je pun modrica za uspomenu 😂 

👩🏼 28 AMH 17,6 PAI-1 5G/4G, MTHER: C677T C/T
    👦🏻 30 psorijatični artritis, asthenozoospermia/ oligozoospermia
    11/20 blighted ovum 7 tt 💔(klasična kiretaža)
    03/21 missed ab 7+2 tt 💔 ( vakuum kiretaža)
    3/22 ICSI, 2 🐧🐧, ET jedan trodnevni ➕
    UZV 5+5; srceko kuca, miny anatomy ✅, Panorama ✅ Stiže dečko 💙
    8.11.2022. Dosao A💙🙏🏼
    9/2024 FET 🐧 5dnt + 12dnt 1442, 14dnt 3621 🙏🏼🤞🏻

little baby
    12. Prosinac 2024. 12:46

Babybell

PikyB ma naravno da ćemo sve napraviti za naše bebice❤️
    little baby ma dok god možeš u trbuh daj si. Meni je otpočetka trbuh dosta napet i brzo je narasao pa ni nemam baš za šta uhvatit. A meni su ti isto bedra puna kvrga i masnica.
    I mene malo muči to kad da si dam zadnju injekciju heparina pred porod. Možda to ovisi i o vrsti trombofilija koje imamo. Moja je po riječima hematologa blaga i čak je rekao da mi ni ne treba heparin, ali moja doktorica ne želi niti malo riskirat jer su mi davali samo 1% šanse za trudnoću i na kraju sam uspjela prirodno zatrudnjet što je bilo ravno čudu. Tako da poduzimamo sve što možemo da se ova bebica rodi živa i zdrava❤️

Kao sto sam rekla i PikyB,najbolje da pitate svoje ginekologe koji vas vode. Vjerujem da ce vam oni objasniti sve,i reci kako oni rade i kako je kod njih praksa

Hvala Ti sto sam stvoren tako čudesno,sto su Tvoja djela predivna!🙏❤
    💜💚💛🧡🩷
    😇😇

NanaJ
    12. Prosinac 2024. 12:55

AriBari

Cure čitam vas to što se pikate i stvarno skidam kapu, svaka cast😊znam da kad moras nema druge, al mrzim igle i bas kad vas citam, stvarno vam se divim.
    Najnajdobrodošla😊ako zelis i sluzbeno na nasu listu, napisi termine poroda/pregleda pa te dodamo😊
    Žužikad stigneš javi kako je pregled prošao. Koliko vidim ti si nam zadnja ovaj tjedan😊
    Mene danas malo oprala panika, jos nis nisam pripremila, stan ni upola sreden. Kao sve imam, a nis nije oprano, sve po tavanima, prasnjavo i treba oprati. Robicu jos nisam prikupila od frendica😅a po ovom sto mi pricaju beba ce doci za neka dva mjeseca najkasnije. Mislim da bih trebala malo u akciju🤣
    Barem za pocetak taj stan srediti.

A moze, termin poroda bi trebao biti 30.5 ali samnom se nikad ne zna, prvog sina sam rodila 6 tjedana prije tako daaa 😅 nadam se dogurati bar do 36-37 tt 🙏🏼
    Sljedeci pregled imam 18.12. i preglede imam svaka 4 tjedna 😊

Za spremanje stvari, e pa ja sam vec razvrstala ovu malo robicu 50-56 posto mi je prvo dijete zimsko pa ono malo je zeznuto 😅 ja sam izdvojila pidzamice, bodi/bankice i hlace sa stopalima toga imam od svega po jedno desetak komada mislim sa ce to biti doboljno za pocetak, stavila sam na listu 62-68 bodie kratkih rukava i kratke pidzamice je tad ce vec biti dovoljno vruce ali to ne planiram kupovati prije 6 mj odnosno kad rodim. Jedio moramo kupiti za starijeg sina novu sjedalicu jer ce ovu svakako brzo prerasti a njegovu cemo dati braci posto moze od rodenja a imamo i jaje tako da smo s tim vecim stvarima vec rijeseni 🙏🏼

Ovaj put planiram vec u 30tt spakirati torbu za rodiliste zlu ne trebalo 😂

8.11.2022. Dosao A💙🙏🏼

AriBari
    12. Prosinac 2024. 13:02

Little baby uspjesno si stavila trakicu, vidi se😊
    Nanaj, sorry sto pitam, kako to da si prvog u 34 tjednu rodila, i kako je to proslo, je trebao u inkubator?Mi zbog moje senzibilizacije pokusavamo doci barem do 32 tjedna, tad su mi rekli da moze van, uz inkubator. A svaki tjedan iznad toga bi bio plus, ali i rizik da se nes ne dogodi. Za sad smo na dobrom putu pa se nadam da ce sve ostati kako treba, idemo pozitivno😊

👧🏼 35 g.👨37 g.👨‍👩‍👧2021👨‍👩‍👧‍👧2025
    RhD senzibilizirana🩸titar: 7tj-1:4➡️11tj-1:8(1:4)➡️Nifty uredan💜➡️14 tj Petrova(1:2)➡️16 tj- 1:8(1:16)➡️18 tj Petrova 1:2(1:8)➡️20 tj - 1:8(1:16)➡️22 tj Petrova 1:2(1:8, 1:4)➡️24 tj - 1:8(1:16)➡️26 tj Petrova - 1:4(1:16, 1:8)➡️27 tj 1:32(1:32)➡️28 tj 1:16(1:64,1:64)➡️30 tj 1:32(1:128, X)

Čokoladica 🍀
    12. Prosinac 2024. 13:06

Bas vas ima puno na heparinu, svaka cast. Ja isto imam vrecicu inekcija spremnu, ali nitko ne prima medicinski otpad. Pitala sam u ljekarni i na reciklaznom dvoristu. Ako saznate di to mozemo bacit, javite 😊 ne zelim bacit u komunalno.
    NanaJ & PikyB mi smo tocno u dan 🥰

👱‍♀️ 36, hipo, hashi, amh 44,5 👨‍🦳 normo
    ~ '22. Missed ab (prir. tr.) 💔
    ~ '23. 2 x IUI ❌️❌️
    ~ 04/24 1. IVF - 13 🥚, 9 opl. - 4 bc, 3❄️, β ❌️
    ~ 05/24 prir. FET - 1 bc, β ❌️
    Histero✅️ Kariogram✅️ Trombofilija✅️
    ~ 09/24 stim. FET - 1 bc, 12dnt β 421, 14dnt β 1170, 6w0d ❤️, Panorama low risk 🩷

NanaJ
    12. Prosinac 2024. 13:14

AriBari

Little baby uspjesno si stavila trakicu, vidi se😊
    Nanaj,sorry sto pitam, kako to da si prvog u 34 tjednu rodila, i kako je to proslo, je trebao u inkubator?Mi zbog moje senzibilizacije pokusavamo doci barem do 32 tjedna, tad su mi rekli da moze van, uz inkubator. A svaki tjedan iznad toga bi bio plus, ali i rizik da se nes ne dogodi. Za sad smo na dobrom putu pa se nadam da ce sve ostati kako treba, idemo pozitivno😊

Nitko ne zna zasto, ali trudna s njim je od pocetka bila stvarno uzasna. Isto je bila IVF trudnoca, ali ja sam u startu krvarila i to obilno s izljevima 4 mj. U pocetku je bio hematom pa nakon tog hematoma vise nisu znali od kud krvarenje jer hematom vise nije bio vidljiv. Onu predpostavljaju ili da je nekakva infekcija ili da je kombinacija lose usadene posteljice posto sam prije toga imala 2 sponatana i 2 kiretaze i valjda je to sve skupa nekako dovelo to svega toga s tim da mi posteljicu nisu mogli poroditi vec su me na kraju morali uspavati i izvaditi ju van. 

Rodila sam ga na sv.duhu bili smo 2 tjedna u bolnici nije trebao kisik niti nikakvu potporu za disanje vec je samo trebao toplinu i dobivati na masi. Jedno 8 dana je bio u inkubatoru nakon toga grijani krevetic jednu noc drugu su me pitali da li zelim da bude samnom preko noci i nakon toga smo otpusteni. 
    Uvijek kazu da sto su duze u busi to je bolje za njih ali tvoji doktori znaju i samo ih slusaj i budi psihicki jaka tj probaj se pripremiti na scenari prijevremenog poroda jer nije lako imati bebicu koja je placic i biti u bolnici okruzen mama koje imaju svoje dijete uz sebe, ali sve se to izdrzi i i sve prode i stvarno su takve bebe najveci borci 🥰

8.11.2022. Dosao A💙🙏🏼

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.