Proljetne bebe 2024 🥰🌻🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Zelena123
    07. Studeni 2023. 09:37

Cure sretno danas na pregledima! Čestitke na jučerašnjim pregledima :)
    Anice ja sam prije 2 god vadila OGTT, zbog nekih dugih stvari, ali išla sam u Vinogradsku. Tad se nije trebalo naručivati, ne znam je li sad potrebno. Došla sam ujutro 10 do 7, laboratorij je radio od 7. Čim su otvorili rekli su da prvo na upis idu trudnice i osobe koje vade ogtt, tako da sam prvu krv izvadila odmah u 7, onda sam morala sjedit tu 2h, drugo vađenje je bilo u 9. Predlažem da poneseš knjigu ili neki časopis :D
    Sissy, ja bih trebala imat taj veliki anomaly u četvrtak :D. Baš mu se radujem, nisam znala da tako dugo traje. Znači vaša curka je bila baš raspoložena :)

👩 1994 god. PCOS, endometrioza. AMH 14.5
    🧑 1991. Sve ok
    Poliklinika IVF
    12/22 AIH ❌, 02/23 AIH ❌
    Ivf postupak -->07.07. - FET, vraćena 1 morula (ostalo 8 smrzlića)
    19.07. - beta 700, 21.07. beta 1424
    Panorama low risk - Boy 💙

Zelena123
    07. Studeni 2023. 09:41

Cure, je li netko prije dan dva pisao popis stvari za prvu bebu? Ili sam ja nešto pobrkala :D
    Mislila sam da sam spremila popis i sad vrtim stranice i ne mogu da ga pronađem :(

👩 1994 god. PCOS, endometrioza. AMH 14.5
    🧑 1991. Sve ok
    Poliklinika IVF
    12/22 AIH ❌, 02/23 AIH ❌
    Ivf postupak -->07.07. - FET, vraćena 1 morula (ostalo 8 smrzlića)
    19.07. - beta 700, 21.07. beta 1424
    Panorama low risk - Boy 💙

• cocinella
    07. Studeni 2023. 10:25

posvudusavol2

Jel ima tko kakvu preporuku za uloške, meni su oni chicco bili koma i sad bi neke druge

I meni su bili koma, cak je i Vir bio bolji od te plastike. Ovi su mi bili favorit, ima ih u Bipi ali je to skup sport - https://www.ecco-verde.com/masmi/organic-maternity-sanitary-towels

• Nina_na
    07. Studeni 2023. 11:07

lucijaa_

Anica88 bila sam ja jučer na ogtt-u na Vuk Vrhovcu. Važno ti je da dan prije navečer (u 19h) pojedeš laganu večeru sa nečim mliječnim, ja sam pojela sendvič sa sirnim namazom i bila sam još gladna pa sam popila i čašu jogurta i nakon toga više ne smiješ ništa osim vode jer moraš biti 12h natašte. Mliječno obavezno ubaci u obrok jer ti ono regulira razinu šećera preko noći da se ujutro ne probudiš pregladna pa da ti ne bude slabo, tako mi je ginekolog objasnio.
    Na vađenje krvi možeš doći između 7 i 9h, ali imaj na umu da ćeš nekih sat vremena čekati na upis i prvo vađenje krvi pa da ti ne bude predugo za biti gladna. Ja sam došla odmah u 7, u 8 sam završila sa upisom i prvim vađenjem krvi i nakon toga popiješ tu slatku vodu i čekaš 60 min za drugo vađenje i još 60 min za treće vađenje krvi. Ono što nisam znala je da za vrijeme testa ne smiješ piti vodu tako da svakako ujutro se prisili popiti barem čašu-dvije vode jer ćeš inače baš biti žedna po tom šećeru. I stvarno nije strašna pretraga, samo pazi da se večer prije ne prejedeš ili ne odeš gladna spavati, mislim da ti zapravo to najviše igra ulogu u rezultatima testa. Meni su odmah nakon zadnjeg vađenja rekli da su mi prva dva nalaza u redu, a za nalaze trećeg vađenja te nazovu na mobitel ako ispadne da nisu dobri. I ne moraš se naručiti unaprijed, samo se pojaviš tamo.

Kako si cekala na upis sat vremena? Ja idem tamo svaka 4 tjedna na kontrolu stitnjace, i vani na onim kucicama je upis i trudnice imaju prednost, tako da sam svaki put gotova za cas jer i na vadjenju krvi imamo prednost 😅

8/2022 missed ab. 8+4
    9/2023. ➕/ 1. uzv otkucaji 🤍/ euthyrox 25 / Qualified 180 ✅ / it’s a girl 🩷

• lalllla
    07. Studeni 2023. 11:30

Nina_na

lucijaa_

Anica88 bila sam ja jučer na ogtt-u na Vuk Vrhovcu. Važno ti je da dan prije navečer (u 19h) pojedeš laganu večeru sa nečim mliječnim, ja sam pojela sendvič sa sirnim namazom i bila sam još gladna pa sam popila i čašu jogurta i nakon toga više ne smiješ ništa osim vode jer moraš biti 12h natašte. Mliječno obavezno ubaci u obrok jer ti ono regulira razinu šećera preko noći da se ujutro ne probudiš pregladna pa da ti ne bude slabo, tako mi je ginekolog objasnio.
    Na vađenje krvi možeš doći između 7 i 9h, ali imaj na umu da ćeš nekih sat vremena čekati na upis i prvo vađenje krvi pa da ti ne bude predugo za biti gladna. Ja sam došla odmah u 7, u 8 sam završila sa upisom i prvim vađenjem krvi i nakon toga popiješ tu slatku vodu i čekaš 60 min za drugo vađenje i još 60 min za treće vađenje krvi. Ono što nisam znala je da za vrijeme testa ne smiješ piti vodu tako da svakako ujutro se prisili popiti barem čašu-dvije vode jer ćeš inače baš biti žedna po tom šećeru. I stvarno nije strašna pretraga, samo pazi da se večer prije ne prejedeš ili ne odeš gladna spavati, mislim da ti zapravo to najviše igra ulogu u rezultatima testa. Meni su odmah nakon zadnjeg vađenja rekli da su mi prva dva nalaza u redu, a za nalaze trećeg vađenja te nazovu na mobitel ako ispadne da nisu dobri. I ne moraš se naručiti unaprijed, samo se pojaviš tamo.

Kako si cekala na upis sat vremena? Ja idem tamo svaka 4 tjedna na kontrolu stitnjace, i vani na onim kucicama je upis i trudnice imaju prednost, tako da sam svaki put gotova za cas jer i na vadjenju krvi imamo prednost 😅

Da i ja kad sam isla na vuk vrhovec gore uzmes broj za trudnice i odmah dodjes na red, nikad ne cekam duze od 5 min😂

https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;41;116/st/20240401/dt/6/n/Lea/k/55a1/age.png

Anica88
    07. Studeni 2023. 11:51

lucijaa_

Hvala na dijeljenju iskustva :)
    Onda cu i ja ici na vuk vrhovac, blize mi je od doma zdravlja, a i dulje radi. 8 mi je vec ok, za doci u 7 u dom zdravlja bi se trebala buditi u pola 6 😆
    Da li si isla sama ili s pratnjom?

🙋🏻‍♀️36, PCOS
    🙋🏻‍♂️33
    👶 3/2024

• lalllla
    07. Studeni 2023. 12:09

Anica88

lucijaa_

Hvala na dijeljenju iskustva :)
    Onda cu i ja ici na vuk vrhovac, blize mi je od doma zdravlja, a i dulje radi. 8 mi je vec ok, za doci u 7 u dom zdravlja bi se trebala buditi u pola 6 😆
    Da li si isla sama ili s pratnjom?

Pa ako imas mogucnost da neko ide s tobom, slobodno jer ce ti brze i vrijeme proc. Moras sjedit i mirovat i nesmijes piti vodu tako da ono nema setnje idem na kavu dok cekam sat vr nego moras biti tamo cijelo vrijeme:)

https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;41;116/st/20240401/dt/6/n/Lea/k/55a1/age.png

Yellowsubmarine
    07. Studeni 2023. 12:44

Zelena123

Cure, je li netko prije dan dva pisao popis stvari za prvu bebu? Ili sam ja nešto pobrkala :D
    Mislila sam da sam spremila popis i sad vrtim stranice i ne mogu da ga pronađem :(

Na 391 stranici ima moj popis sto sam napisala ( ja nosim drugo dijete ) pa kontam ajde s nekim iskustvom, koliko je mjerodavan ne znam, ali bar okvirno nek ti pomogne☺️

• lucijaa_
    07. Studeni 2023. 13:15

Nina_na

Jer sam se trebala na više mjesta upisati. Prvo ideš van na kućicu i tamo si odmah gotov jer trudnice imaju prednost. Nakon toga te šalju na drugi kat u sobu 210 i tamo sam iz nekog razloga čekala 40 min. U toj sobi ti uzmu podatke o zadnjoj menstruaciji, koliko si kg dobila sve skupa, a koliko u zadnjih mjesec dana, obiteljskoj anamnezi i menstrualnom ciklusu općenito. Nakon te sobe te tek šalju na redomat za vađenje krvi i tamo si isto brzo gotov jer tamo opet trudnice imaju prednost i nakon tog šaltera i upisa tamo te šalju na vađenje krvi. Zapravo najviše sam čekala za tu sobu 210 iz ne znam ni sama kojeg razloga, ljudi koji su došli nakon mene su bili gotovi puno prije mene, pogotovo trudnice koje su "samo nosile epruvete", a mi koje smo 12 sati bile natašte smo čekale da prvo njih rješe.   Ostalo kasnije kad konačno dođeš do vađenja krvi, tu stvarno imaš prednost i odmah si i unutra i vani, stvarno nije dalje nikakav problem.

• lucijaa_
    07. Studeni 2023. 13:26

posvudusavol2

Ti si imala uputnicu kao i ja vjerojatno, D1 endokrinologu pa si zato čekala prvo za tu sobu.
    Cure su vjerojatno samo ogtt radile.

Moguće jer sam u isto vrijeme vadila i hormone štitnjače i radila ogtt. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.