Proljetne bebe 2024 🥰🌻🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • cocinella
    04. Studeni 2023. 20:57

Ksophisticy

Magnezij pijem magnezijev malat od solgara, čini mi se da djeluje i uzimam ga navečer…
    Bila sam na sajmu beba, kupila sam mini greeny maramu za nošenje… iskreno nisam ih još ni proučavala, znala sam jedino da želim da je mekana i od pamuka, ova se proizvodi u HR i jako je mekana i dugačka… nadam se da će se beba htjefi nositi. Imate li vi neke favorite u marama? Čini mi se da je ergobaby za veće bebe, izgledaju teže od ove marame. Pojma nemam, možda sam skroz fulala, ali svidjela mi se tkanina i cijena - 39€.
    Od ostalih stvari nisam nista kupila jer zelim chipolino kolica kojih nigdje nema, ima puno jastuka i takvih stvari, robice… i sve mi se cini dosta skupo tako da me nije obuzela shopping manija!

Za male bebe je najbolja elastična marama, do nekih 7,8 kila, nakon toga se previše rastežu pa je bolje prebaciti se na tkane ili nosiljke.
    Marama je jedna od najboljih stvari koje sam imala i ne bih ju dala ni za što. Puno ugodnije od ijedne nosiljke.
    Magnezij pijem malat od LifeTime i super mi je. Nikada me nije uhvatio niti jedan grč, a i pomaže probavi. Vidim razliku čim zaboravim popiti.

• lalllla
    04. Studeni 2023. 21:02

cocinella

Ksophisticy

Magnezij pijem magnezijev malat od solgara, čini mi se da djeluje i uzimam ga navečer…
    Bila sam na sajmu beba, kupila sam mini greeny maramu za nošenje… iskreno nisam ih još ni proučavala, znala sam jedino da želim da je mekana i od pamuka, ova se proizvodi u HR i jako je mekana i dugačka… nadam se da će se beba htjefi nositi. Imate li vi neke favorite u marama? Čini mi se da je ergobaby za veće bebe, izgledaju teže od ove marame. Pojma nemam, možda sam skroz fulala, ali svidjela mi se tkanina i cijena - 39€.
    Od ostalih stvari nisam nista kupila jer zelim chipolino kolica kojih nigdje nema, ima puno jastuka i takvih stvari, robice… i sve mi se cini dosta skupo tako da me nije obuzela shopping manija!

Za male bebe je najbolja elastična marama, do nekih 7,8 kila, nakon toga se previše rastežu pa je bolje prebaciti se na tkane ili nosiljke.
    Marama je jedna od najboljih stvari koje sam imala i ne bih ju dala ni za što. Puno ugodnije od ijedne nosiljke.
    Magnezij pijem malat od LifeTime i super mi je. Nikada me nije uhvatio niti jedan grč, a i pomaže probavi. Vidim razliku čim zaboravim popiti.

Koju maramu preporucas?

https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;41;116/st/20240401/dt/6/n/Lea/k/55a1/age.png

Tweety88🐞
    04. Studeni 2023. 21:13

Pozdrav cure, upadam kao padobranac 🙈. Inace vas citam, no evo prvi put se javljam. 
    Imam jedno prakticno pitanje. Htjela bi nabaviti Ergobaby aura maramu i vidjela sam da je netko napisao da je na Ergobaby na sajmu popust na sve 20%. Zanima me zna li netko mozda ima li u ponudi tih marama? Na njihovoj stranici pise da nijedne nema na zalihi pa se pitam 🤷🏻‍♀️. Inace sam u 28tt i na mirovanju pa ne bi htjela uzaludno slati nekoga na sajam ako ih nema.
    Sretno svima i zelim vam svima sto ljepse trudnoce 🤗

💛🧡

• cocinella
    04. Studeni 2023. 21:17

lalllla

cocinella

Ksophisticy

Koju maramu preporucas?

Imala sam Ergobaby Auru i bila je odlicna i preko zime i preko ljeta (moja je toliko sitna da ima vise od godinu dana i tek je skupila 7 kila, tako da smo testirale sva godisnja doba). Mislil da je ona najtanja na trzistu, a kako se veze u 3 sloja, to je bitno za ljetne bebe. Za ostala godisnja mogu proci sve. Probala sam danas na sajmu Minigreeny i cine se dobre.

Odlicne tkane marame, a jeftine - Lidl. Kupovala sam rabljene za niti 70 kn (10€).
    Od malo boljih posjedujem par od Little froga i stvarno su krasne.

• lalllla
    04. Studeni 2023. 21:23

Super bas cu pogledati, hvala na info. Mislim da je to puno udobnije i bebi i mami od klokanica tipa ergobaby omni breeze koju imam (bolje su tek za kasnije malo) dok nije beba toliko mala. Tkaodjer, u lidlu toga nema stalno nego kad naleti ta kolekcija jelda?

https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;41;116/st/20240401/dt/6/n/Lea/k/55a1/age.png

Bela23
    04. Studeni 2023. 21:46

lalllla

Super bas cu pogledati, hvala na info. Mislim da je to puno udobnije i bebi i mami od klokanica tipa ergobaby omni breeze koju imam (bolje su tek za kasnije malo) dok nije beba toliko mala. Tkaodjer, u lidlu toga nema stalno nego kad naleti ta kolekcija jelda?

Bilo prije 2-3 tjedna, bas sam glupa sto nisam kupila. 🤦🏽‍♀️ Isto trazim dobru maramu obzirom da je druga beba u pitanju pa da imam cim vise slobodne ruke

6/21 👧🏼
    6/23 👼🏼 7tt
    03/24 ⏳

• lalllla
    04. Studeni 2023. 21:49

Ove minigreeny mi izgledaju super i okej im je cijena. Takodjer ima ergobaby aura na mojimkrpicama za 30-40€ ne znam ko je pitao. Rabljene ali nekome ne smeta:) ja cu si jos malo razmisliti koju bi, nisam uopce ih ni gledala uzivo pa eto ako jos neko ima kakve prijedloge super

Zelena123
    04. Studeni 2023. 23:37

Pozdrav,
    ja pijem od Dietpharma Magnezij citrat - 2 šumeće dnevno i zadovoljna sam.
    Pitanje za marame koje spominjete - vječito slušam od roditelja da izbjegavaju nošenje djeteta, jer navodno kad se naviknu na ruke i "nunanje" ne možeš ih maknut više sa sebe. Pogotovo na primjer ako ih uzima šira obitelj kad dođe u goste. Je li to istina? Meni se isto čine interesantne te marame, ali ne bih htjela da onda dijete više ne može biti u kolicima, u krevetiću bez mene i sl..
    Jeste li izdajalice kupovale nakon što se beba rodila ili ste se odmah time opremile? Je li to išta služi ako dojite? Ili je zamjena za dojenje? Moja mama mene i brata nije mogla dojiti, kaže da je to bilo jako bolno i da mlijeko nije išlo. Ona ima uvučene bradavice a takve sam i ja nasljedila, pa pretpostavljam da me čeka ista sudbina... a cice su mi ogromne za razliku od njezinih :D
    Znate li možda koja je najveća baby trgovina u Zg, odnosno gdje ima najveći izbor kolica? 
    Ja i dalje imam mučnine, žgaravicu, nagon za povraćanjem, podrigivanjem i sve popratno blaženom stanju, a čini mi se da će me pratit do samog kraja.
    Bila sam na sajmu - uzela par bodića i sebi majicu. Odlučila sam kolica ipak pogledati kad bude malo manja gužva.

👩 1994 god. PCOS, endometrioza. AMH 14.5
    🧑 1991. Sve ok
    Poliklinika IVF
    12/22 AIH ❌, 02/23 AIH ❌
    Ivf postupak -->07.07. - FET, vraćena 1 morula (ostalo 8 smrzlića)
    19.07. - beta 700, 21.07. beta 1424
    Panorama low risk - Boy 💙

• Alexica
    05. Studeni 2023. 01:37

Netko je pitao za marame od ergobabyja na sajmu- neke njihove marame su bile, a sad dal postoji vise njihovih modela nemam pojma. Moguce i da su rasprodane u ova dva dana. Mi smo npr uzeli bouncer u boji koju nisu imali na sajmu, ali smo platili predujam i doci ce nam besplatno doma pa je mozda to opcija i za maramu?
    Inace smo kupili nosiljku ergobaby embrace bas zato sto je puno meksa od omni breeze-a kojeg smo prvo razmatrali- on je dosta grub i cvrst sto mi se ne cini bas kao super opcija za malu bebu iako je od 0+. Embrace dosta lici na maramu u materijalu, a opet je malo cvrsca i jednostavnija za zakopcati od vezanja marame (iako vjerujem da je i to lako kad se naucis). 
    Prodavacica nam je rekla da marame muski obicno izbjegavaju jer su im prekomplicirane, a mi smo htjeli nesto sto cemo oboje koristiti pa onda nismo ni razmatrali maramu.

• lalllla
    05. Studeni 2023. 04:47

Zelena123

Pozdrav,
    ja pijem od Dietpharma Magnezij citrat - 2 šumeće dnevno i zadovoljna sam.
    Pitanje za marame koje spominjete - vječito slušam od roditelja da izbjegavaju nošenje djeteta, jer navodno kad se naviknu na ruke i "nunanje" ne možeš ih maknut više sa sebe. Pogotovo na primjer ako ih uzima šira obitelj kad dođe u goste. Je li to istina? Meni se isto čine interesantne te marame, ali ne bih htjela da onda dijete više ne može biti u kolicima, u krevetiću bez mene i sl..
    Jeste li izdajalice kupovale nakon što se beba rodila ili ste se odmah time opremile? Je li to išta služi ako dojite? Ili je zamjena za dojenje? Moja mama mene i brata nije mogla dojiti, kaže da je to bilo jako bolno i da mlijeko nije išlo. Ona ima uvučene bradavice a takve sam i ja nasljedila, pa pretpostavljam da me čeka ista sudbina… a cice su mi ogromne za razliku od njezinih :D
    Znate li možda koja je najveća baby trgovina u Zg, odnosno gdje ima najveći izbor kolica?
    Ja i dalje imam mučnine, žgaravicu, nagon za povraćanjem, podrigivanjem i sve popratno blaženom stanju, a čini mi se da će me pratit do samog kraja.
    Bila sam na sajmu - uzela par bodića i sebi majicu. Odlučila sam kolica ipak pogledati kad bude malo manja gužva.

Izdajalice-ja sam prije poroda kupila haakaa izdajalicu rucnu koja sluzi kao vakuum te sqkuplja mlijeko iz druge dojke dok dojite kako se mlijeko nebi bacalo bezveze , sa njom se moze i izdajati samo sto je dosta sporo jer kako sam i rekla radi na vakum pa ide doslovno kap po kap, odlicna je zapravo po meni za pocetak jer se moze rijesiti viska mlijeka iz dojke a opet koristi i kao vakum dok se doji.mislim da je dobro imati neku izdajalicu ako dodje do prenapunjenosti grudi tako da bi se sprjecio mastitits ako beba jos nije naucila dobro sisati jer ae mlijeko javlja oko 48h nakon poroda i tad bude najgore zbog tog naleta.nije zamjena za dojenje sluzi doslovno samo kao pomoc vama kako bi se vi osjecali bolje i izbjegli mozda tu prenapunjenost i pritisak i bol. To ne znaci da ce se vama dogoditi samo kazem kako funkcionira princip. Lako se kasnije onda kupi elektricna, dvostrana itd koje su dosta skuplje od obicnih rucnih. Takoder postoje npr avent kapice koje se stave na bradwvice za zene sa tim problemom(ja ga nemam pa ne znam kakve su) ali eto postoji i ta opcija:)

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.