Proljetne bebe 2024 🥰🌻🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Yellowsubmarine
    03. Studeni 2023. 10:41

Tratinčica123

Yellowsubmarine

Cure, imam pitanje, bar za ove u mojim tjednima ili koje su to prosle nedavno. Kada legnem, osjetim kao izbocinu vecinom na desnom dijelu izmedju pupka i zdjelice, pretpostavljam da je to maternica tj beba. Malo mi je to cudno jer u prvoj trudnoci mi je samo stomak rastao i to je to, nisam mogla bas sad napipati. Jel kod koga slicno ili sam samo ja luda😂😂

Ista stvar kod mene, samo na lijevoj strani i baš tu gdje i srce čujem sa aparatićem 🤣🤣
    .
    Ja zadnja 2 dana osjetim neke trnce jačeg intenziteta i kao da me škaklja na nekim mjestima iznutra.
    Jel moguće da već lagano osjećam neke pokrete?
    .
    Sretno ako netko danas ima pregled 🤭🤞

Znaci, dobro je 😅 aparatic za otkucaje mi stize danas, i jedva cekam ga prisloniti da cujem, ako ne cujem, bit ce panika🤣

Yellowsubmarine
    03. Studeni 2023. 10:46

Tratincica123 - i da. Moguce je to tako da osjecas vec neke sitne pokrete. Neko osjeti prije neko poslije. U pocetku je tesko razaznati jel beba ili crijeva, ali moguce

Sandra25 - u pocetku je to normalno, nekad osjetis stalno nekad ponekad. Beba mozda nekad mrdne a ti nesto radis i trenutno to ne osjetis, u voznji ili dok hodas, s necim si zaokupljena. Jos su na pocetku to blagi udarci. Poslije ce biti sve jaci i jaci, vidit ces 😃

• tear_of_happiness
    03. Studeni 2023. 11:12

Sandra25

Jutro svima! Ja nisam sigurna jesam ja sebi napravila paniku u glavu ili sto…
    Ja sam osjetila prvi pokret u nedjelju, skroz blagi i lagani udarac, ali 100% sam sigurna da je to bila beba.
    Iducih par dana sam isto svaki dan u nekoliko navrata osjetila iste takve udarce. Medjutim jucer kroz cijeli dan i evo danas bas ih i ne osjecam. Jesam osjetila nesto par puta ali puno laganije nego je bilo proslih dana i puno rijeđe. Uz to sam jako naduta, nisam bila na wc-u par dana (ne znam ima li to veze).
    Jel nekoj od vas bilo tako u samom pocetku kad ste osjecale pokrete? Znam da kasnije kad je beba veca osjete se svaki dan, al ne sjecam se kako ide ovako skroz na pocetku.
    Doktorica mi je prije 7 dana na pregledu rekla da je jos rano da osjetim pokrete, ali ja sam nekoliko dana kasnije osjetila prvi put. Druga je trudnoca pa pretpostavljam da ide ranije

Draga Sandra25 sami sebi stvorimo paniku ali to je isto normalno. Tako je i meni bilo na početku, nekad sam osjetila par dana za redom, onda jedan dan ništa i odmah crne misli naviru, ali mala je beba još pa ju ne moraš osjetiti svaki dan... 

33👙 36🩳
    MPO 6/23, 4.7. ➕️

• Alexica
    03. Studeni 2023. 11:46

Evo me s pregleda, sve je odlicno, nisam se dugo javljala, ali vas citam koliko stignem.
    Beban napreduje i sad smo vec na 900g i jako je sladak :) ovaj put je na zadak, prosli put je bio na glavu, ali doktorica kaze da ima jos vremena da se izokrene 100 puta.
    Iduce sto me ceka je ogtt, za 2-3 tjedna.

Jel netko muci muku s nadutoscu, zelucem? Ja inace imam problema s tim, ali sad posebno (uz zgaravicu)- zeludac mi ne radi, puna sam plinova, a ni inace mi ne ide bas podrigivanje. Pitala sam doktoricu jel bi smjela espumisan, ali rekla je da ne bas i da je sve to od hormona. Nije mi bas neka utjeha jer mi bude bas tesko zivjeti i disati i po 2h nakon obroka. Imate neku preporuku?

Jel itko od vas vadio/ce vaditi krv osim one prve kks i pretraga? Ja ne trebam nista, ali bi na svoju ruku provjerila mozda zeljezo i d vitamin pa da vidim ako vas doktori salju na neke pretrage sto da jos uz to izvadim i provjerim.

Sto se tice udaraca, na pocetku ih je stvarno tesko uloviti tako da sam i ja imala dane kad bi se zabrinula, a zapravo sam bila vise u pokretu, stajala, sjedila i onda ih ne skuzis tako. Sad vec imamo pravilne periode kad se pozdravljamo- ujutro, nakon rucka i prije spavanja tako da je lakse pratiti pattern :) ali opet ima dana kad ne staje skoro cijeli dan s udaranjem, a nekad je mirniji.

Ide tko na sajam? Ja cu danas pa javim ako nadjem nesto- nisam jos krenula s konkretnim stvarima, mozda danas konacno bude taj dan.

Iduci pregled mi je 1.12.

• tear_of_happiness
    03. Studeni 2023. 12:44

Hej Aleksica super za odlične vijesti s pregleda! 😊 što se tiče nadutosti i plinova, meni Donat mg pomaže full, popijem ujutro natašte 2 dcl i navečer prije spavanja 2 dcl. Ne iz frižidera, držim ga na sobnoj temperaturi, i riješim se plinova i bolova u crijevima+obavim i wc usput tako da mi je on otkriće! 😅 kks sam isto vadila samo na početku, nisu mi ništa spominjali da bi trebala opet. Valjda se i to opet nekad kontrolira? 🤔
    Na sajam sam mislila ići, ali dok mi dođemo do gore potrošim više nego šta bi uštedila pa sam nekako zaključila da mi nema baš nekog smisla... pokušat ću koju dobru cijenu na black friday uloviti...

33👙 36🩳
    MPO 6/23, 4.7. ➕️

buhtlica23
    03. Studeni 2023. 12:46

Pozdrav cure, evo ja obavila onaj Papp test danas. Kazu da ce nalaz biti za 2 tjedna. Bebana je manja za tjedan dana ali je sve uredu prema uzv. Sad cemo vidit taj nalaz krvi. Iduci pregled je 28.11.  

6.4.22 ➕
    11/22 ♥️😍

🤵31 👰29

Malena1122
    03. Studeni 2023. 12:58

Sandra25

Jutro svima! Ja nisam sigurna jesam ja sebi napravila paniku u glavu ili sto…
    Ja sam osjetila prvi pokret u nedjelju, skroz blagi i lagani udarac, ali 100% sam sigurna da je to bila beba.
    Iducih par dana sam isto svaki dan u nekoliko navrata osjetila iste takve udarce. Medjutim jucer kroz cijeli dan i evo danas bas ih i ne osjecam. Jesam osjetila nesto par puta ali puno laganije nego je bilo proslih dana i puno rijeđe. Uz to sam jako naduta, nisam bila na wc-u par dana (ne znam ima li to veze).
    Jel nekoj od vas bilo tako u samom pocetku kad ste osjecale pokrete? Znam da kasnije kad je beba veca osjete se svaki dan, al ne sjecam se kako ide ovako skroz na pocetku.
    Doktorica mi je prije 7 dana na pregledu rekla da je jos rano da osjetim pokrete, ali ja sam nekoliko dana kasnije osjetila prvi put. Druga je trudnoca pa pretpostavljam da ide ranije

Tek si krenula osjećati. Vjerovatno se beba okrenula tako da ne osjećaš jake pokrete. To se baš mijenja. Meni na Dane divlja većinom Al nekad osjetim nježnije jer ko zna kako se okrene. Krenula sam osjećati u 15 om po neki dan onda je u 19om krenulo intenzivno pravo jako. 

💁🏽‍♀️ 34
    💁🏽‍♂️31
    👧🏻 2022
    Panorama low risk✔️💙
    Fragmin 2500 💉
    Eutirox 100

Malena1122
    03. Studeni 2023. 13:01

I da. Kad sam naduta teže sam osjećala bebu. Sad već duže vrijeme mališa divlja i rijetko je miran. Nek vam proleti vrijeme do toga 🫶.
    Drago mi je za sve ostale super preglede ❤️

💁🏽‍♀️ 34
    💁🏽‍♂️31
    👧🏻 2022
    Panorama low risk✔️💙
    Fragmin 2500 💉
    Eutirox 100

• Alexica
    03. Studeni 2023. 13:31

tear_of_happiness

Hej Aleksica super za odlične vijesti s pregleda! 😊 što se tiče nadutosti i plinova, meni Donat mg pomaže full, popijem ujutro natašte 2 dcl i navečer prije spavanja 2 dcl. Ne iz frižidera, držim ga na sobnoj temperaturi, i riješim se plinova i bolova u crijevima+obavim i wc usput tako da mi je on otkriće! 😅 kks sam isto vadila samo na početku, nisu mi ništa spominjali da bi trebala opet. Valjda se i to opet nekad kontrolira? 🤔
    Na sajam sam mislila ići, ali dok mi dođemo do gore potrošim više nego šta bi uštedila pa sam nekako zaključila da mi nema baš nekog smisla… pokušat ću koju dobru cijenu na black friday uloviti…

Super, hvala ti, probat cu s donatom, samo da me jos vise ne napuhne 
    Sto se tice pretraga, koliko sam skuzila svoju doktoricu nemam vise nista osim ogtta i testova senzibilizacije u 8.mj. (Rh negativna sam pa sam radila i sad u 6.mj. - za sad je sve okej). Zato sam i mislila nesto na svoju ruku jos provjeriti sad na pocetku 3. tromjesecja. Moguce da neki drugi doktori ipak salju jos na neke pretrage krvi.

I ja se nadam akcijama za black friday, vjerojatno ce biti isto kao i sad na sajmu, ne ocekujem neke ekstra velike popuste (mozda jedino na amazonu ili na nekim stranim stranicama).

• lalllla
    03. Studeni 2023. 13:41

Sto se tice pretraga to je to, eventualno cervikalni brisevi ako gin procjeni da treba i to je to:)

https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;41;116/st/20240401/dt/6/n/Lea/k/55a1/age.png

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.