Proljetne bebe 2024 🥰🌻🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Pohana_Tikvica11
    26. Srpanj 2023. 10:34

PBTAB

Žao mi je sto cujem za mrtvorođenje koje si imala 😔
    Iznijela si jednu zdravu trudnocu, uz sve tegobe koje su te snase, i to je velika stvar, stoga vjerujem da je i sada sve okej. Brzo ce pregled 🙏🏻
    Oprosti ako nije primjereno i vracam te u proslost😔, ali u kom smislu je tvoja dr znala da ta trudnoca od pocetka nije uredna, a ostali su govorili da je?

Ma sve u redu. Treba se pričat o tome a ne da bude tabu tema to se događa i više nego šta mislimo. Ja o tome pričam normalno i dio je mog života, i lakše mi je kada pričam o tome tako da bez brige. Prvo je nuhalni u 12 tjednu bio veci nego je trebao, ali Nifty je pokazao da je sve u redu. Onda je bedrena kost bila manja nego je trebala bit. Stalno je dr govorila da nesto nije u redu, slala me na dodatne pretrage, isla sam i privatno na 4D čak, sve je bilo u redu drugim doktorima. Beba manja za 2 tjedna bila, al i to im je bilo uredu. Na kraju u 25 tjednu idem u bolnicu da se provjeri taj IUGR (zastoj u razvoju) i dodem na pregled i kaze doktor da bebi srce ne kuca. Nakon PHD nalaza i bebe i posteljice niti jedan dr nije rekao sto se točno dogodilo. Ja sam istrazivala i čitala stručnu literaturu ne bi li uspila dokucit. Ispada da je pupčana vrpca bila zavrnuta i sužena i do bebe nisu dolazile hranjive tvari ni kisik, a to niko nije provjeravao (protoci kroz pupčanu). A uz to je beba udahnila plodnu vodu. Svakako nije ni bila pravih mjera za 25 tjedan nego manje a sve zbog toga sto se nije razvijala kako treba zbog te pupčane. Svakako, tesko je bilo to proc i fizički i psihički, ali oporavila sam se jer nemas druge opcije, ili se dignit ili past u depresiju. Nakon 6 mj od toga pokusali smo ponovo i rezultat je nasa curica <3 

PBTAB
    26. Srpanj 2023. 11:29

Pohana_Tikvica11

PBTAB

Iznijela si jednu zdravu trudnocu, uz sve tegobe koje su te snase, i to je velika stvar, stoga vjerujem da je i sada sve okej. Brzo ce pregled 🙏🏻
    Oprosti ako nije primjereno i vracam te u proslost😔, ali u kom smislu je tvoja dr znala da ta trudnoca od pocetka nije uredna, a ostali su govorili da je?

Ma sve u redu. Treba se pričat o tome a ne da bude tabu tema to se događa i više nego šta mislimo. Ja o tome pričam normalno i dio je mog života, i lakše mi je kada pričam o tome tako da bez brige. Prvo je nuhalni u 12 tjednu bio veci nego je trebao, ali Nifty je pokazao da je sve u redu. Onda je bedrena kost bila manja nego je trebala bit. Stalno je dr govorila da nesto nije u redu, slala me na dodatne pretrage, isla sam i privatno na 4D čak, sve je bilo u redu drugim doktorima. Beba manja za 2 tjedna bila, al i to im je bilo uredu. Na kraju u 25 tjednu idem u bolnicu da se provjeri taj IUGR (zastoj u razvoju) i dodem na pregled i kaze doktor da bebi srce ne kuca. Nakon PHD nalaza i bebe i posteljice niti jedan dr nije rekao sto se točno dogodilo. Ja sam istrazivala i čitala stručnu literaturu ne bi li uspila dokucit. Ispada da je pupčana vrpca bila zavrnuta i sužena i do bebe nisu dolazile hranjive tvari ni kisik, a to niko nije provjeravao (protoci kroz pupčanu). A uz to je beba udahnila plodnu vodu. Svakako nije ni bila pravih mjera za 25 tjedan nego manje a sve zbog toga sto se nije razvijala kako treba zbog te pupčane. Svakako, tesko je bilo to proc i fizički i psihički, ali oporavila sam se jer nemas druge opcije, ili se dignit ili past u depresiju. Nakon 6 mj od toga pokusali smo ponovo i rezultat je nasa curica &lt;3

Hvala ti na podijeljenom iskustvu. Svjesni smo da se to dogada često, nažalost. Zao mi je sto si kroz to prosla, i svaka ti cast sto si se digla i krenula dalje. 
    Imas svoju curicu i vjerujem da ce i ova trudnoca biti uredna i da cemo se druziti do kraja 🤞🤞

👩‍🦳32, AMH 25,4 sono hsg - jajovodi ❌
    🧔🏻‍♂️44 normo ,🏩Repromed➖5 🐧
    ➖ 7.3.transfer 🙏🏻20.3. Beta ➡️448,58 Beta➡️ 912,7, UZV 4.4. 6+1 💓➡️UZV 17.4. 8+1 💓➡️ 10+2 miss.ab.😢💔➖21.6. FET 🙏🏻3.7.Beta 🤞➡️27.6.test➕➡️12.dpt beta 692➡️ 14.dpt 1368➡️ uzv 18.7.💓➡️2.8. 8+1 missed. 💔➖Clexane 💉✔️➖20.10.FET➖11dpt➖911.18➖13dpt➖2550➖17.11.uzv💓➖ Panorama 💙

• Pohana_Tikvica11
    26. Srpanj 2023. 11:33

PBTAB

Pohana_Tikvica11

PBTAB

Ma sve u redu. Treba se pričat o tome a ne da bude tabu tema to se događa i više nego šta mislimo. Ja o tome pričam normalno i dio je mog života, i lakše mi je kada pričam o tome tako da bez brige. Prvo je nuhalni u 12 tjednu bio veci nego je trebao, ali Nifty je pokazao da je sve u redu. Onda je bedrena kost bila manja nego je trebala bit. Stalno je dr govorila da nesto nije u redu, slala me na dodatne pretrage, isla sam i privatno na 4D čak, sve je bilo u redu drugim doktorima. Beba manja za 2 tjedna bila, al i to im je bilo uredu. Na kraju u 25 tjednu idem u bolnicu da se provjeri taj IUGR (zastoj u razvoju) i dodem na pregled i kaze doktor da bebi srce ne kuca. Nakon PHD nalaza i bebe i posteljice niti jedan dr nije rekao sto se točno dogodilo. Ja sam istrazivala i čitala stručnu literaturu ne bi li uspila dokucit. Ispada da je pupčana vrpca bila zavrnuta i sužena i do bebe nisu dolazile hranjive tvari ni kisik, a to niko nije provjeravao (protoci kroz pupčanu). A uz to je beba udahnila plodnu vodu. Svakako nije ni bila pravih mjera za 25 tjedan nego manje a sve zbog toga sto se nije razvijala kako treba zbog te pupčane. Svakako, tesko je bilo to proc i fizički i psihički, ali oporavila sam se jer nemas druge opcije, ili se dignit ili past u depresiju. Nakon 6 mj od toga pokusali smo ponovo i rezultat je nasa curica &amp;lt;3

Hvala ti na podijeljenom iskustvu. Svjesni smo da se to dogada često, nažalost. Zao mi je sto si kroz to prosla, i svaka ti cast sto si se digla i krenula dalje.
    Imas svoju curicu i vjerujem da ce i ova trudnoca biti uredna i da cemo se druziti do kraja 🤞🤞

Hvala tebi na lijepim riječima. Nadam se da se družimo do kraja <3 

Bela23
    26. Srpanj 2023. 12:48

Hvala vam na idejama kako da si olaksam. 
    Pohana Tikvica - bas mi je zao da si to morala proci, stvarno ti zelim da ovaj put bude sve u najboljem redu. 🙌🏻🙌🏻

6/21 👧🏼
    6/23 👼🏼 7tt
    03/24 ⏳

Marina.25
    26. Srpanj 2023. 13:13

Bela23

Hvala vam na idejama kako da si olaksam.
    Pohana Tikvica - bas mi je zao da si to morala proci, stvarno ti zelim da ovaj put bude sve u najboljem redu. 🙌🏻🙌🏻

Kako je prošao uz, ako sam dobro vidjela da je danas? Ja idem tek u petak a strah me već sad jer sam otišla prerano sa 4+4 i ništa se nije vidjelo osim zadebljanje endometrija

01/23 - missed ab
    08/23 - missed ab
    02/24 - blighted
    Trombofilija (faktor V) ➕️
    IR ➕️

• Luce88
    26. Srpanj 2023. 13:28

Pohana_Tikvica11

PBTAB

Ma sve u redu. Treba se pričat o tome a ne da bude tabu tema to se događa i više nego šta mislimo. Ja o tome pričam normalno i dio je mog života, i lakše mi je kada pričam o tome tako da bez brige. Prvo je nuhalni u 12 tjednu bio veci nego je trebao, ali Nifty je pokazao da je sve u redu. Onda je bedrena kost bila manja nego je trebala bit. Stalno je dr govorila da nesto nije u redu, slala me na dodatne pretrage, isla sam i privatno na 4D čak, sve je bilo u redu drugim doktorima. Beba manja za 2 tjedna bila, al i to im je bilo uredu. Na kraju u 25 tjednu idem u bolnicu da se provjeri taj IUGR (zastoj u razvoju) i dodem na pregled i kaze doktor da bebi srce ne kuca. Nakon PHD nalaza i bebe i posteljice niti jedan dr nije rekao sto se točno dogodilo. Ja sam istrazivala i čitala stručnu literaturu ne bi li uspila dokucit. Ispada da je pupčana vrpca bila zavrnuta i sužena i do bebe nisu dolazile hranjive tvari ni kisik, a to niko nije provjeravao (protoci kroz pupčanu). A uz to je beba udahnila plodnu vodu. Svakako nije ni bila pravih mjera za 25 tjedan nego manje a sve zbog toga sto se nije razvijala kako treba zbog te pupčane. Svakako, tesko je bilo to proc i fizički i psihički, ali oporavila sam se jer nemas druge opcije, ili se dignit ili past u depresiju. Nakon 6 mj od toga pokusali smo ponovo i rezultat je nasa curica &lt;3

Baš mi je žao što ti se desilo i hvala ti što si to podijelila s nama. Slažem se i ja da treba pričati o tome, jer se između ostalog, svaka od nas može naći u takvoj situaciji, pa da znamo odmah ukazati doktorima što bi mogao biti problem..
    Vjerujem i držim fige da će bit sad sve kako treba 😊

Bela23
    26. Srpanj 2023. 15:04

Evo mene s pregleda, po proracunu sam 5+6. Veliki smo 2 mm i vidjela se srcana akcija. 🥰🥰 Ugl za sad sve izgleda ok nadam se da ce tako i ostati. 😊

6/21 👧🏼
    6/23 👼🏼 7tt
    03/24 ⏳

Jakasam💝
    26. Srpanj 2023. 15:18

I ja sam bila na pregledu, jer me zadnja 2 dana dosta bolilo pa sam se uplasila. Beba je za 2 dana manja, ali je sve ok i kuca srceko ❤

+07.07.2023.
    1. pregled 6+4, kuca ❤, CRL 0,45mm, Terapija Utrogestan
    2. pregled 9+0, sve je dobro❤, CRL 19,9mm, terapija Utrogestan
    3. pregled 🔜11.09.

Marina.25
    26. Srpanj 2023. 15:24

Bela23

Evo mene s pregleda, po proracunu sam 5+6. Veliki smo 2 mm i vidjela se srcana akcija. 🥰🥰 Ugl za sad sve izgleda ok nadam se da ce tako i ostati. 😊

Supeeeer baš mi je drago 🥰🥰🥰, bitno da je srcek tu i odma se odahne 🌸🌸 neka srcek kucka najglasnije na svakom narednom 🤞🤞❤️

01/23 - missed ab
    08/23 - missed ab
    02/24 - blighted
    Trombofilija (faktor V) ➕️
    IR ➕️

Sunce12
    26. Srpanj 2023. 16:21

Drage žene, ja sam jedna jako zabrinuta trudnica🫠 Da li vi imate mucnine ili bolove u grudima? Meni su krenule sa 7 tjedana, negdje ranije sam već spomenula i prestale su sad sa 9. I to me uzasno brine. Uopce se ne osjecam trudno🤭Kako se vi osjećate? Ja imam poznanicu kojoj je to naglo smanjenje simptoma bio los znak pa stalno mislim o tome🤨 
    Koliko cesto idete na preglede? Ja sam bila sada sa 8 tjedana i idem tek 17.8.odmah i na Nifty. To je doslovno za mjesec dana🙄

🧏‍♀️31, 🧏‍♂️33
    PCOS, endometrioza
    Brisevi ✅️ papa✅️histeroskopija✅️ nk
    stanice✅️ kariogram✅️
    2024; AMH 13,5
    Fet 6/23 👼 missed 11 tjedan💔
    Fet 2/24👼missed 6 tjedan💔
    Fet 6/2024 ⭐️ biokemijska💔
    Fet 11/2024 ⭐️biokemijska 💔
    Fet 12/2024 👼missed 7 tjedana💔

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.