Ej cure, da se i ja javim. Stigli rezultati Niftya, sve je extremely low i čekamo curicu!
Pitanje, kako izgledaju testovi senzibilizacije i kada se rade? RH negativna sam i nisam s doktoricom detaljno popričala o tome, pa ako neka od vas ima iskustva, puno bi mi pomogle
Btw, jako mi je drago čitati o vašim pozitivnim pregledima i rezultatima prenatalnih
Cestitam ti na super nalazima i curici 💕
Koliko znam za rh- trudnice se ponavljaju u 6.mj i u 8.mj. trudnoce.
Za rh+ trudnice se radi u 8.mj. trudnoce iako mi nije jasno zasto.
To ti je vadjenje krvi - radila si taj test i kod odredjivanja krvne grupe i rh faktora, a zapravo gleda da se slucajno u medjuvremenu nisu pojavila antitijela na eventualni bebin Rh+ pa da se još u trudnoći da ona neka injekcija.
Inace, u drugim drzavama se injekcija dobiva obavezno vec za vrijeme trudnoce, a kod nas nakon poroda (osim valjda ako testovi senzibilizacije u 6. I 8. mj ne polazu drugacije).
Anchiii97 ja sam 21+1 i beba je 489g, doktorica nije apsolutno nista rekla iako u nekoj njenoj tablici kad mi isprinta nalaze to odgovara 22+1
Koliko sam skuzila te mjere jako i variraju pa ti kazu da je beba velika, a na kraju bude mala (i obrnuto).
Javljam se i ja s pregleda, sve je kako i treba biti. Naravno malo smo napredni po mjerama, ali doktorica nije nista komentirala. Radili smo onaj neki anomaly koji se radi u 20.tjednu i sve je super.
Moram ponovno u petrovu za testove senzibilizacije (sto se radi u 6.mj.) jer sam rh negativna. Ima jos cura koju ceka isto?
Posteljica se digla na 3cm sto je super.
Iduci tjedan krecem s vjezbama!
Jel netko koristi dietpharmov magnezij citrat 375 direkt? Ne nalazim nigdje jel ga smiju trudnice ili ne.
Iduci pregled je 3.11. :)
I ja sam Rh negativna i moram ponovo vaditi krv.
KBC Split
- poliklinika Šparac
-Pfc Prag
3 IVF stimulirana❌
1 u prirodnom ciklusu❌
Pfc Prag
12/22: 9 opl. ,nema nijedne blastice za PGD
06/23 transfer 4 .dan
3.7. beta 1535
27.02. 24. Stigao mali miš F🥰
Pozdrav cure, vidim pišete o paštetama ja sam u prosloj stalno jela argetu junior i ciklu. Znaci to sam mogla svaki dan i onda to sve zaliti cjedenim sokom od naranče 😂😂 imala sam kombinacije samo takve.
U ovoj za sad nemam takvih zelja, ali imam te nekakve cudne mucnine koje produ kad nesto pojedem, dok u prvoj trudnoci sam skroz povracala do 15 tt.
Sto se tice seksa u prosloj mi je libido bio na vrhuncu dok se muz bojao da nebi nesto bebi bilo. U ovoj uopce nemam zelju. Ono da on hoce odradila bi to, ali nista da sam ja sad za to.
Evo totalno razlicite trudnoce 😂
Od hrane trenutno sto tamnim su mandarine i breskve 😂 i kolu mi jako trazi, popijem casu da smiri zelju ali eto nikako da zelja prode 🫣😂
Cure koje piju u trudnoci Andol ili
Aspirin da li ste radili nekakve dodatne pretrage kod transfuziologa? Ova moja gin je bila nesigurna oko toga ?
Ja sam isto rh-, mala je na porodu bila + pa sam primila inekciju i sad opet idem vaditi krv da se vidi jel trebam primiti jos jednu.
6.4.22 ➕
11/22 ♥️😍
🤵31 👰29
Da nadoknadim par postova jos od prije
I ja jedem pastete (argetu), poli, purece sunke i nekad se cak hrenovka zalomi.
Cure koje imate glavobolje- jel mjerite tlak? Da vam mozda nije visok?
Ona bol koju spominjete… ja imam bol u pubicnoj kosti, ne znam jel mozda netko mislio na to (sorry ne znam vise ko je pitao :D). Google kaze da je to simfiza, ugl opuste se ligamenti kod nekih zena pa je to sve nestabilnije. Postoje neke vjezbe da se ojacaju prepone. Mene zna boljeti kad se okrecem u krevetu s boka na bok, cak mi i skljoca nesto u tijelu, a i kad se dignem pa prvih par koraka dok se ne razgibam osjetim isto tu bol, dolje tocno po sredini.
Nakon cijelodnevnog sjedenja ili hodanja mi zna bit isto malo teze, ali dio je sigurno i zbog bebe koja je jako nisko.
Mjerila sam par puta tlak dok me bolila glava i uvijek je bio prenizak. Danas 95 sa 60
🙋🏻♀️36, PCOS
🙋🏻♂️33
👶 3/2024
Cure koje ste rh - svakako se testirajte sada i u 6. mjesecu trudnoće, meni su nakon svakog poroda i spontanog dali rhogam i svejedno sam se pred kraj drugog poroda senzibilizirala, nitko nema objašnjenja zašto, nije bilo krvarenja.
Titar je nakon 2. poroda bio veći nego tijekom trudnoće i čeka me jedna jako neizvjesna i možebitno teška trudnoća koju moram voditi u ZG, a nisam od tamo.
Tako da opreza nikad dosta, budite dosadne da vam ponove test tijekom trudnoće, iako je naravno tad kasno ako ste se već senzibilizirale.
💔💔💔 3 missed ab
💙 prva mrva
💙 šašavko
💔💔 2 missed ab
💙 Hrabri Palčić
Curke da se javim sa onom svojom virozom. Jucer sam zavrsila na hitnom prijemu jer mi je crp bio preko 130. Ostalo sve uredno. Htjeli su mi slikati pluca pa sam to odbila, uvjeravali su me kako su u 15tt svi bebini organi formirani i da slikanje nece skoditi, zvala sam svog gina koji je rekao da nksta pametniji necemo biti sa tim slikanjem, i da je vjetojatno viroza u pitanju. Tako da sam dobila antibiotik Zinnat 500. Uzimam svako 12h, navodno da je siguran za trudnice i dojilje. Eto, baš mi je žao da sam završila na lijekovima, ja koja sam i paracetamol zaobilazila u širokom luku, ali što je tu je. I da, jučer su mi u bolnici gledali bebicu, živahna je, nekih 10tak cm velika, kreće se unutra, sve je uredu, Bogu hvala.
🙋🏻♀️37
🙋🏻♂️42
28.03.'24. D🌸
Trudimo se od 8/22
12/22 biokemijska
14.07.'23. +
15.7. B 88,7》17.7. B 183,6》19.7. B 499,8 》21.7. B 1209,2 》
27.7. B 11299
1.pregled 5.8. ❤
Panorama ✅️♀️
Curke, meni je preko noci trbuh buknuo, i ovo mi je bas sok, u prvoj trudnoci sam 4 mjeseca bila ravna, ovoliki mi je bio tek nekad u petom mjesecu 😅 kako je kod vas?
Ja sam RH neg.
Nakon prve neuspješne trudnoće dobila sam rhogam.
Sad ću ići idući tjedan na prvi iat pa onda biće u 32om tjednu.
Izvade vam krv i to je to. Nakon svakog poroda morate dobit inekciju rhogama. Ona vas štiti slijedeću trudnoću. Laički rečeno RH neg grupa napada bebu jer misli da je strano tijelo. U tom stilu. Zvuči scary Al koliko sam shvatila ako se otkrije sve na vrijeme Itd bude sve dobro. 🤞🏻
💁🏽♀️ 34
💁🏽♂️31
👧🏻 2022
Panorama low risk✔️💙
Fragmin 2500 💉
Eutirox 100
Curke da se javim sa onom svojom virozom. Jucer sam zavrsila na hitnom prijemu jer mi je crp bio preko 130. Ostalo sve uredno. Htjeli su mi slikati pluca pa sam to odbila, uvjeravali su me kako su u 15tt svi bebini organi formirani i da slikanje nece skoditi, zvala sam svog gina koji je rekao da nksta pametniji necemo biti sa tim slikanjem, i da je vjetojatno viroza u pitanju. Tako da sam dobila antibiotik Zinnat 500. Uzimam svako 12h, navodno da je siguran za trudnice i dojilje. Eto, baš mi je žao da sam završila na lijekovima, ja koja sam i paracetamol zaobilazila u širokom luku, ali što je tu je. I da, jučer su mi u bolnici gledali bebicu, živahna je, nekih 10tak cm velika, kreće se unutra, sve je uredu, Bogu hvala.
Sisy, oprosti sto se petljam ali nisi li ti bila u nekoj egzoticnoj zemlji nedavno? Ja sam imala crp malo veci od tebe (oko 150) kada sam skupila bakteriju.
2015 👼🏻
2016 👦🏼
Sortiraj odgovore
Najstariji