Proljetne bebe 2024 🥰🌻🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Palma2023
    19. Rujan 2023. 10:54

Malena1122

Palma2023

Heej, jel se tko susreo u trudnoći s time da grudi od bolnih i napuhnutih više gotovo paci nisu bolne i da su manje nego prije? Meni se promijenilo u roku dan-dva. Također, ne osjetim više zatezanje u maternici, imam osjećaj kao da nisam trudna. Bila sam na pregledu prošli tjedan gdje je srce kucalo u 6.tt. Ima li netko tko ima slično, a da je sve ok ispalo na kraju? Ne znam jel umišljam neke stvari i bezveze se stresiram ili se nešto događa. Hvala

Simptomi dolaze i odlaze i to je skroz normalno. Sise me nisu boljele sad mjesec dana pa opet krenule. Ne stresiraj se

Hvala ti 😍 Prva mi je trudnoća pa se prepadnem lako čim nešto bude drugačije. Sad me malo smirilo. 

👩 29g, nalazi uredni
    🧔‍♂️ 33g, nalazi uredni
    1. IUI 8/2023 ✅️
    12.dpiui beta: 85.6, 14.dpiui beta: 229.3
    18.dpiui beta: 1625.0
    6.tt ❤️

Malena1122
    19. Rujan 2023. 11:31

Lucy08

Curke sretno danas na pregledima !
    Zelena cestitam na urednom nalazu i djecaku ! 🤗
    Sisy drago mi je da je sve super s bebom , sretno vam na putovanju da sve dobro prode i lipo se provedite 😊
    Palma ne znam kad ti je sljedeci pregled i mozes li to cekat, a za svoj dusevni mir najbolje nazovi ginekologa pa se s njim konzultiraj trebas li doci na raniji pregled. U pocetku su burni simptomi, a kako prolazi prvo tromjesjecje iscezavaju, a neki novi pocinju.

Meni u prvoj trudnoći nestale bolne grudi u sedmom tjednu. Simptoma više nisam nikakvih imala. Divna trudnoća 😄

💁🏽‍♀️ 34
    💁🏽‍♂️31
    👧🏻 2022
    Panorama low risk✔️💙
    Fragmin 2500 💉
    Eutirox 100

buhtlica23
    19. Rujan 2023. 11:49

marta96

Marijica1990

Drage mame,
    imam sina od 4 godine i u prvoj trudnoći zbilja nisam imala nikakvih problema. Nedavno su mi se javili simptomi preskakanja srca i nakon 24-satnog holtera smo utvrdili da imam ventrikulske ekstrasistole i prolaps mitralnog zaliska (to dvoje često ide skupa - prolaps je uzročnik ekstrasistola). Trenutno sam na terapiji ByolCor od 3.75 mg i preskakanja su se smanjila. U ovom trenutku ne planiram nikakvu trudnoću ali me zanima iskustvo nekog od vas tko je imao možda slična stanja u svojoj trudnoći, kako je to prošlo, je li to kontraindikacija za trudnoću itd.
    Moj kardiolog kaže da ovaj lijek svakako ne bih smjela piti u trudnoći, da bi bilo idealno tijekom trudnoće ne uzimati ništa i pretrpjeti simptome preskakanja srca, ali da ovo stanje nije kontraindikacija za trudnoću i da me on u ničemu ne bi sprječavao.
    Evo, nadam se da će se javiti netko sa sličnim iskustvom :)

Ja nisam na lijekovima, ali pred kraj trudnoće mi je počelo srce preskakati, a imala sam i povišen tlak, nakon poroda sam obavila uzv srca i holter ekg, bila su 4 preskoka u 24h i nekoliko tahikardija, ali su rekli da to nije za terapiju iako da pijem terapiju ona se ne koristi u trudnoći, ali sigurno ima nešto za prilagoditi trudnicama, jer sam negdje čitala već iskustva. Sad sam opet trudna i strah me svega toga, ne znam što očekivati, ali se nadam manjim tegobama nego prije

Ja cesto znam imat preskakanje srca, i u  trudnoci visok tlak koji je rezultirao preeklampsijom i hitnim carskim. Tako da me isto strah sto ce sada biti. Ima li tu netko da je prva trudna bila carski i da je sad opet trudan? Malo me strah posto kod mene jos nije proslo ni godinu od poroda.

6.4.22 ➕
    11/22 ♥️😍

🤵31 👰29

buhtlica23
    19. Rujan 2023. 11:50

Malena1122

Lucy08

Curke sretno danas na pregledima !
    Zelena cestitam na urednom nalazu i djecaku ! 🤗
    Sisy drago mi je da je sve super s bebom , sretno vam na putovanju da sve dobro prode i lipo se provedite 😊
    Palma ne znam kad ti je sljedeci pregled i mozes li to cekat, a za svoj dusevni mir najbolje nazovi ginekologa pa se s njim konzultiraj trebas li doci na raniji pregled. U pocetku su burni simptomi, a kako prolazi prvo tromjesjecje iscezavaju, a neki novi pocinju.

Meni u prvoj trudnoći nestale bolne grudi u sedmom tjednu. Simptoma više nisam nikakvih imala. Divna trudnoća 😄

Meni su u prvoj trudnoci bolovi prestali negdje u 9 tt i tada su krenule mucnine pa skroz do 18 tt.. sad jos uvijek imam bolne grudi ali jos uvijek nemam mucnine.

6.4.22 ➕
    11/22 ♥️😍

🤵31 👰29

Malena1122
    19. Rujan 2023. 12:02

buhtlica23

marta96

Marijica1990

Drage mame,
    imam sina od 4 godine i u prvoj trudnoći zbilja nisam imala nikakvih problema. Nedavno su mi se javili simptomi preskakanja srca i nakon 24-satnog holtera smo utvrdili da imam ventrikulske ekstrasistole i prolaps mitralnog zaliska (to dvoje često ide skupa - prolaps je uzročnik ekstrasistola). Trenutno sam na terapiji ByolCor od 3.75 mg i preskakanja su se smanjila. U ovom trenutku ne planiram nikakvu trudnoću ali me zanima iskustvo nekog od vas tko je imao možda slična stanja u svojoj trudnoći, kako je to prošlo, je li to kontraindikacija za trudnoću itd.
    Moj kardiolog kaže da ovaj lijek svakako ne bih smjela piti u trudnoći, da bi bilo idealno tijekom trudnoće ne uzimati ništa i pretrpjeti simptome preskakanja srca, ali da ovo stanje nije kontraindikacija za trudnoću i da me on u ničemu ne bi sprječavao.

Ja nisam na lijekovima, ali pred kraj trudnoće mi je počelo srce preskakati, a imala sam i povišen tlak, nakon poroda sam obavila uzv srca i holter ekg, bila su 4 preskoka u 24h i nekoliko tahikardija, ali su rekli da to nije za terapiju iako da pijem terapiju ona se ne koristi u trudnoći, ali sigurno ima nešto za prilagoditi trudnicama, jer sam negdje čitala već iskustva. Sad sam opet trudna i strah me svega toga, ne znam što očekivati, ali se nadam manjim tegobama nego prije

Ja cesto znam imat preskakanje srca, i u trudnoci visok tlak koji je rezultirao preeklampsijom i hitnim carskim. Tako da me isto strah sto ce sada biti. Ima li tu netko da je prva trudna bila carski i da je sad opet trudan? Malo me strah posto kod mene jos nije proslo ni godinu od poroda.

Mojoj frendici je prošlo tri mjeseca od carskog ostala trudna. Sve ok 

💁🏽‍♀️ 34
    💁🏽‍♂️31
    👧🏻 2022
    Panorama low risk✔️💙
    Fragmin 2500 💉
    Eutirox 100

• lucijaa_
    19. Rujan 2023. 12:12

Bok cure, evo mene sa pregleda!

Danas mi je bio prvi pregled uzv preko trbuha. Jedino mi je vaginalno provjerio cerviks i veličinu uterusa, rekao da sam skroz zatvorena i veličina je točno kakva bi trebala biti. Uzv-om smo gledali apsolutno sve, vidjelo se srce, glavica, trbuh, želudac, mjehur, ošit i sve je u redu i uredno. Meni je pao kamen sa srca jer mi je ovo bio prvi veći razmak između pregleda. I saznali smo da je curica 

Idući pregled 24.10 

marta96
    19. Rujan 2023. 13:27

buhtlica23

marta96

Marijica1990

Drage mame,

Ja cesto znam imat preskakanje srca, i u trudnoci visok tlak koji je rezultirao preeklampsijom i hitnim carskim. Tako da me isto strah sto ce sada biti. Ima li tu netko da je prva trudna bila carski i da je sad opet trudan? Malo me strah posto kod mene jos nije proslo ni godinu od poroda.

Uf jesi bila na terapiji za tlak? Kakav je sad?
    Ja sam imala kroz trudnoću do 145/95 i bila bez terapije, ali nakon poroda i dolaska doma 150/100 uvođenje terapije kroz babinja i kasnije se smirilo, ne znam kak će biti sad.. 

👩‍🦰 28g
    🧔33g

06/2021 👼💔
    27.09. '21➕ ❤️
    5+4 07.10 Beta = 7901
    It's a girl❤️ 08.06.2022. 🤱🍀

22. 9.'23 👼💔

❤️25.06.2024👶❤️

buhtlica23
    19. Rujan 2023. 13:37

marta96

buhtlica23

marta96

Marijica1990

Drage mame,

Uf jesi bila na terapiji za tlak? Kakav je sad?
    Ja sam imala kroz trudnoću do 145/95 i bila bez terapije, ali nakon poroda i dolaska doma 150/100 uvođenje terapije kroz babinja i kasnije se smirilo, ne znam kak će biti sad..

Ja sam bila na metildopi cijeli trudnocu, pred kraj 3 x 250mg. Prestala sam piti kad sam i
     prestala dojiti tako su mi rekli i ono oko 130/80 je tako da je to ok. Ali me sad strah opet u trudnoci 

6.4.22 ➕
    11/22 ♥️😍

🤵31 👰29

sisy
    19. Rujan 2023. 15:12

Sandra25

Zelena cestitam na dobrim nalazima i na djecacicu❤️
    Sisy bas sam sretna zbog hematoma, to mi daje nadu da bi tako moglo biti i kod mene😀 jesi li ti mirovala zbog tog hematoma ili si se ponasala normalno?

Nisam mirovala uopće, ali moj hematom je bio na super mjestu i nije postajala šansa da povuče plod kad krene curiti. Također mi hematom nije nikada prokrvario, samo sam nedavno imalo nesto malo kao smećkasto, to vjerujem da je bio on ili ostatak njega, kako god. 
    Doktor je uvijek govorio nemoj baš puno hodati, ono da se ubiješ od hodanja, šetnje normalno obavljaj, također mi je rekao da sex ne bi trebao biti baš agresivan, ali mi smo imali čak jedan i takav 🤣, još mi je rekao da ne dižem teško, ja nikada nisam znala koliko je to teško teško pa sam redovno vukla iz trgovine vrećice, praškove od 5 kg, deterdžente i tako to. Nekada bih kad pretjeram osjetila lagane bolove na dnu stomaka i tada bih legla, odmorila. Sve u svemu nisam pretjerivala ali da sam se baš puno pazila i nisam. Sve po isjećaju radi i zavisi gdje ti je hematom. Za moj je dr napisao na zadnjem nalazu da je u resorpciji.

🙋🏻‍♀️37
    🙋🏻‍♂️42
    28.03.'24. D🌸
    Trudimo se od 8/22
    12/22 biokemijska
    14.07.'23. +
    15.7. B 88,7》17.7. B 183,6》19.7. B 499,8 》21.7. B 1209,2 》
    27.7. B 11299
    1.pregled 5.8. ❤
    Panorama ✅️♀️

sisy
    19. Rujan 2023. 15:22

Palma2023

Heej, jel se tko susreo u trudnoći s time da grudi od bolnih i napuhnutih više gotovo paci nisu bolne i da su manje nego prije? Meni se promijenilo u roku dan-dva. Također, ne osjetim više zatezanje u maternici, imam osjećaj kao da nisam trudna. Bila sam na pregledu prošli tjedan gdje je srce kucalo u 6.tt. Ima li netko tko ima slično, a da je sve ok ispalo na kraju? Ne znam jel umišljam neke stvari i bezveze se stresiram ili se nešto događa. Hvala

Hej, ja ti imam 2 slučaja sa tim ispuhnutim grudima, jedan je los, drugi dobar.
    Prvi, trudnoća potvrđena testom i nalazom na betu, grudi bole i tvrde, odjednim prestaje to sve, vadim ponovo betu ona u padu, ginekolog kaže spontani.
    Drugi, trudnoca potvrđena testom i sa tisuću nalaza na betu, grudi gore, bole, napete, to nestane, ja panično odlazim kod gin, on kaze vidim gestacijsku i počrtak formiranja ploda meni se ovo čini ok, i stvarno je evo ok sada sve, Bogu hvala. U međuvremenu su se bolovi u grudima vraćali i nestajali. 
    Uglavnom uredu je da nestaju simptomi, da dolaze neki novi, čak je uredu da uopće nema simptoma.
    Ako je trudnoća uredu, sve je uredu i moguće.
    Ako trudnoća nije uredu onda će svakako otići i tu ne možeš ništa učiniti, ma koliko se god sekirala oko simptoma. Postoji ta neka prirodna selekcija, moj dr kaže da će svaka treća jajna stanica biti dobro oplođena, ono na čemu postoji greska će samo otići i to je ok. 
    Zato se smiri, nemoj slušati simptome, samo uživaj u trudnoći i zdravo se hrani, šetaj, prenesi na bebu sve lijepo. ❤️❤️❤️

🙋🏻‍♀️37
    🙋🏻‍♂️42
    28.03.'24. D🌸
    Trudimo se od 8/22
    12/22 biokemijska
    14.07.'23. +
    15.7. B 88,7》17.7. B 183,6》19.7. B 499,8 》21.7. B 1209,2 》
    27.7. B 11299
    1.pregled 5.8. ❤
    Panorama ✅️♀️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.