Proljetne bebe 2024 🥰🌻🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Malena1122
    11. Rujan 2023. 20:34

sisy

Suncica13

Draga @sisy nemoj molim te da razmisljas o carskom rezu üogotov ako si imala vec prirodni porodjaj. Ja sam u uskom dodiru sa rodilistem i mogu da kazem da je drugi porodjaj u pravilu dosta laksi, a carski rec je ipak jedna operacija gdje se otvaraju svi slojevi do maternice.

Moj prvi porod je bio divan, bez nekih velikih bolova, proteklo sve uredno, beba brzo izašla. Ako ces iskreno smeta mi ponašanje u bolnici, ležanje na leđima dok se porađaš, ono što ti njih nekoliko legne na stomak , noge ti iza glave nabiju, smeta mi to što te izrežu i ušiju, bez da su i imali neki razlog, nego eto lakše im sašiti kad režu nego kad popucaš, ako popucaš. Smeta mi izgled tamo dolje poslije prirodnog poroda… užas
    Također imam osjećaj da beba ništa ne pati kad se rađa na carski.
    Zatim, nije valjda za džaba da svi poznati, bogati, plave krvi, itd biraju carski bezveze. 🤷🏻‍♀️

Nije baš i da je carski bezazlen za bebu. Prirodno je prirodno.Uvijek bi izabrala prirodno. 

💁🏽‍♀️ 34
    💁🏽‍♂️31
    👧🏻 2022
    Panorama low risk✔️💙
    Fragmin 2500 💉
    Eutirox 100

• Alexica
    11. Rujan 2023. 20:38

Nema me par sati i stvori se bar 5+ stranica pa mi je tesko polviti ali cestitam svim curama na dobrim nalazima (cini mi se da vas se jos javilo osim sisy :)
    Ako je bilo i pregleda, nadam se da su dobro prosli. :)

Sto se poroda tice, ja nekako navijam za prirodni ali me strasi sve ovo sto je sisy napisala- i to lezanje i rezanje i svasta nesto. Planiram si sastaviti plan poroda, ali nisam sigurna ni da to nesto znaci. Koliko sam skuzila najbitnije je doci u bolnicu sto kasnije, a doma odraditi vecinu posla samo meni je prvo i bojim se da cu bit u prevelikoj panici da doma laganini sve to par sati hendlam hahaha

Razmatrala jesam privatno, ali koliko imam info kod jedinog privatnika u zgu velik postotak porodjaja zavrsi carskim (iako znam dvije cure koje su rodile prirodno) pa sam se nekako ohladila od te ideje. Eventualno mi je on opcija ako cu stvarno imati neke indikacije za carski (da znam unaprijed).
    Nisam ni sama pametna jos kako gdje, pola bolnica u zgu je u renovaciji i nemam pojma kad ce to zavrsiti. Dobivam i kontradiktorne informacije od drugih, jedni hvale jedno rodiliste, drugi drugo… tako da mi je sto upitnika jos u glavi.

• Suncica13
    11. Rujan 2023. 20:41

Ja zivim u Njemackoj i ovdje ne rade epiziotomiju nego puste da popucas i cesto kod drugog prodjaja zene nemaju nikakvih povreda ili nesto malo. Ako vec zelis privatno mozes ici u privatno rodiliste, ne znam odakle si iz BiH ali npr. u Tuzli ima plava poliklinika i kabil privatno porodiliste i tamo se obavljaju i prirodni porodjaji. Vjerujem da bi mogla dogovoriti da ne rade epiziotomiju.

• Suncica13
    11. Rujan 2023. 20:45

I da se nadovezem jos za carski rez vezano za bebe, cesto bebice nakon carskog reza imaju tzv. poremecaj prilagodjavanja zato sto su naglo promjenile okolinu, a tokom prirodnog porodjaja one se polako prilagodjavaju prolazeci kroz porodjajni kanal i jako su vazne i bakterije u porodjajnom kanalu za normalni mikrobiom koze i pluca. Ali na kraju svaka zena ima pravo da odluci i ni jedna odluka nije pogresna. 

• Moje_More
    11. Rujan 2023. 20:54

Sissy ja sam bome molila boga samo da na CR ne zavrsim prvi puta. Muz je bio uvjeren da cu se satima patiti i onda na CR. Sto se tice odnosa u bolnici, ne znam od kud si, al ja sam u Petrovoj morala dati pisani pristanak za sve. Dakle za klistir, za epiziotomiju, za epiduralnu, za vakum, za drip i dalje da ne nabrajam. Pitali su me za doslovno sve smiju li ili ne. Nisam dala rezati, a babica se vraski potrudila da sve dobro podmaze prije izgona. Pustili su da pupcana odpulsira, a rekli su da im je to inace i praksa osim ako nesto nije ok. Posteljicu nisam niti poradjala vec su mi dali odma nesto za maternicu, nezz sto iskreno i posteljica je sama izasla vani a da ja nisam niti osjetila. Ispostovali su svaku moju zelju i nisu radili nista sto nisam htjela. 
    -
    Btw cure kakvo je uopce stanje s rodilistima u Zagrebu? Znam za renovacije i to, al zna koja koliko ce to jos trajati? Nisam evo do sad uopce razmisljala o tome jer mi je predaleko to sve.

Anica88
    11. Rujan 2023. 21:27

Moje_More

Sissy ja sam bome molila boga samo da na CR ne zavrsim prvi puta. Muz je bio uvjeren da cu se satima patiti i onda na CR. Sto se tice odnosa u bolnici, ne znam od kud si, al ja sam u Petrovoj morala dati pisani pristanak za sve. Dakle za klistir, za epiziotomiju, za epiduralnu, za vakum, za drip i dalje da ne nabrajam. Pitali su me za doslovno sve smiju li ili ne. Nisam dala rezati, a babica se vraski potrudila da sve dobro podmaze prije izgona. Pustili su da pupcana odpulsira, a rekli su da im je to inace i praksa osim ako nesto nije ok. Posteljicu nisam niti poradjala vec su mi dali odma nesto za maternicu, nezz sto iskreno i posteljica je sama izasla vani a da ja nisam niti osjetila. Ispostovali su svaku moju zelju i nisu radili nista sto nisam htjela.
    -
    Btw cure kakvo je uopce stanje s rodilistima u Zagrebu? Znam za renovacije i to, al zna koja koliko ce to jos trajati? Nisam evo do sad uopce razmisljala o tome jer mi je predaleko to sve.

Moja sestra je bila prosli tjedan na porodu u Vinogradskoj i prica je skroz suprotna tvojoj. Imala je plan poroda i nisu ga postivali. Dobila je drip i rezali su je protivno njenim zeljama. Njen decko je rekao da je bila velika guzva, puno zena je cekalo na red za porod i zurilo im se. Kao rezultat svega toga je veliko krvarenje i 5 savova. Beba nije velika - 3200g

🙋🏻‍♀️36, PCOS
    🙋🏻‍♂️33
    👶 3/2024

MAD ROSE
    11. Rujan 2023. 22:51

Pozdrav zenice! Evo da javim, pregled je prosao super!! Bebica lijepo raste u skladu sa tjednima, teska je 98g i jako je nemirna (vesela neka beba ❤️)
    Spol jos nismo vidjeli, ali nije mi ni vazno, vazno mi je da sam ju vidjela i da je ok. 
    Sto se stitne tice, ponovit cemo nalaz da vidimo sta se događa jer se ispostavilo da mi je stitna bila veca na samom početku mozda i prije trudnoće nego sada. Pa cemo samo pratiti za sada... 
    Happy sam... A sad opet zbrajanje sitnica... Do sljedećeg pregleda.
    Sada 14.09.imam jednu kontrolu babicama ali bez UZV pa cemo vidjeti sta kazu one za posao i nalaze dalje

-05.02.2010. Ancica ❤️
    -18.09.2013. Bubach 🏎️
    - 03.02.2016. Kokica 🦄

marta96
    12. Rujan 2023. 05:52

Anica88

Moje_More

-

Moja sestra je bila prosli tjedan na porodu u Vinogradskoj i prica je skroz suprotna tvojoj. Imala je plan poroda i nisu ga postivali. Dobila je drip i rezali su je protivno njenim zeljama. Njen decko je rekao da je bila velika guzva, puno zena je cekalo na red za porod i zurilo im se. Kao rezultat svega toga je veliko krvarenje i 5 savova. Beba nije velika - 3200g

Uf uf. Ja sam rodila u vinogradskoj prošle godine i moje iskustvo je bilo super.. Rodila za 2h bez rezanja i pucanja, babica je bila super i bas se trudila da me ne režu, ali sad kako su svi spojeni tamo bas me strah budući da su gužve😶

👩‍🦰 28g
    🧔33g

06/2021 👼💔
    27.09. '21➕ ❤️
    5+4 07.10 Beta = 7901
    It's a girl❤️ 08.06.2022. 🤱🍀

22. 9.'23 👼💔

❤️25.06.2024👶❤️

Anica88
    12. Rujan 2023. 07:28

Mislim da sad nije od doktora i babica nego guzve. Tokom poroda joj se izmijenilo puno doktora i babica u tih 9 sati od dolaska u bolnicu do samo poroda. Dolazili su kako bi tko imao vremena. 
    Nisam nigdje nasla di kada ce trajati radovi, ako itko ista zna, neka javi. U slucaju da ce radovi biti i u 3. mj, mislim da cu radije ici negdje van Zagreba

🙋🏻‍♀️36, PCOS
    🙋🏻‍♂️33
    👶 3/2024

Malena1122
    12. Rujan 2023. 07:46

Ja nemam problem gdje ću. Imam jednu bolnicu i to je to 🤣

💁🏽‍♀️ 34
    💁🏽‍♂️31
    👧🏻 2022
    Panorama low risk✔️💙
    Fragmin 2500 💉
    Eutirox 100

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.