Jel netko pio kendural c? Dal ima kakvih nuspojava, u koje doba dana se pije ..itd, neke informacije, savjete..? Dal je tezak za zeludac i probavu?
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;41;116/st/20240401/dt/6/n/Lea/k/55a1/age.png
“Čekanje da se napune” je pogrešno, pogotovo u početku dojenja. Stavljati sto češće, na svaki plač je ispravno, da se potakne proizvodnja. Nije potrebno da se osjeća napunjenost da bi krenula s podojem. Čekanje da se napune će dovesti do toga da se s vremenom sve sporije “pune” i smanjit će se proizvodnja. Mlijeko se iz cice ne može potrošiti, ona je kao protočni bojler, non stop stvara. Nije kao spremnik koji skuplja mlijeko
“Čekanje da se napune” je pogrešno, pogotovo u početku dojenja. Stavljati sto češće, na svaki plač je ispravno, da se potakne proizvodnja. Nije potrebno da se osjeća napunjenost da bi krenula s podojem. Čekanje da se napune će dovesti do toga da se s vremenom sve sporije “pune” i smanjit će se proizvodnja. Mlijeko se iz cice ne može potrošiti, ona je kao protočni bojler, non stop stvara. Nije kao spremnik koji skuplja mlijeko
A znam da ali kad ju to ne nahrani dovoljno. Ponudim joj obje ali opet zavrsi gladna🤷♀️
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;41;116/st/20240401/dt/6/n/Lea/k/55a1/age.png
Lalla ja ga pijem. Meni osobno puno lakse pada nego Heferol.
Kendural pijem iza rucka, jer mi ne odgovara na prazan zeludac. Nemam problema sa probavom i stolicom od njega
👩 1994 god. PCOS, endometrioza. AMH 14.5
🧑 1991. Sve ok
Poliklinika IVF
12/22 AIH ❌, 02/23 AIH ❌
Ivf postupak -->07.07. - FET, vraćena 1 morula (ostalo 8 smrzlića)
19.07. - beta 700, 21.07. beta 1424
Panorama low risk - Boy 💙
Lalla ja ga pijem. Meni osobno puno lakse pada nego Heferol.
Kendural pijem iza rucka, jer mi ne odgovara na prazan zeludac. Nemam problema sa probavom i stolicom od njega
Super hvala. Idem sutra vaditi kks i zeljezo pa cu vidjeti kakva je situacijw i dal ga krecem pit. Jer mi je bas zadnjih dana lose i vrti mi se i tlak mi je dost nizak, s tim da i krvarim dalje od poroda pa se sve spojilo pa mi je vjerovatno i zeljezo dosta lose
Kako uspijevate kombinirat dojenje i dohranu da vam mlijeko ne presusi? Moj vise ne zeli na sisu nakon sto je probao bocicu - lijen je vuc na sisi. Iako imamo bocicu sa kao "prirodnim" sisacem koji glumi dojku i gdje isto treba vuc.
A ja npr kad je gladna i place a sise su mi mekane (sto ne znaci da nemam mlijeka) dam joj bocicu do iduceg podoja se one napune i onda ju podojim. I tako kroz dan dobije mozda dvije bocice a ostalo je dojenje i gledam nekako da preko noci imam mlijeka da ne morwm radit bocicu jer mi je lakse tako… koristim avent natural obicnu bocicu i nemam problema s tim da ne zeli dojku npr. Ugl zadovoljnija je nakon bocice i lakse zaspe s tim da ju muce grcevi skoro pa cijeli dan pa nisam bas kompatibilna da kazem da spava kad se fino nahrani jer se muci dok se ne pokaka i to
I ja sam na avent natural response - prvi mjesec mu nije smetalo - tj vukao bi mi i sa sise. A sad kad je malo veci (6tj) nece prasac vise vuc sa sise. Samo je mljacka po ustima kao dudu i vristi ako je gladan i mlijeko mu ne curi dovoljno brzo. Jos smo ostali na sisacu manjeg broja na bocici.. sad sam se pocela izdajat al realno to mi djeluje sve neodrzivo i da sve ide prema kraju mog mlijeks. Ne znam kako bi ponovno potakla dojenje..
3/2024 💙
Spominjete gečeve pa me zanima,kako ih ublažavate?!
Mi smo na formuli. S tim da smo krenuli sa Aptamilom. Nakon mjesec dana su krenuli užasni grčevi. I kroz dan grčevi i navečer. Tjedan dana kalvarije. Jedino je pomogla vožnja oko pola noći autom da se smiri i da stanu bolovi. Bilo je izvijanje od bolova,crvenilo u licu,frkanje rukica i nogica. Već sam umrla jer sam bila skroz sama s njim jer je muž na 2 tj.otišao u DE.
Pozvala sam patronažnu i nije mogla vjerovati da je od tako mirnog djeteta postalo dijete koje se toliko grči i po danu.
Preporučila nam je Novalac AC. Nakon 2 dana konzumiranja su mu grčevi stali. I Sab Simplex je rekla da kupim jer sam imala Espumisan ali mi je rekla da to ne mora koristiti jer on nije pun zraka. Nakon AC nije mogao kakati. Onda mi je pedijatrica rekla da kupim IT. I Jedno hranjenje AC, jedno hranjenje IT. I on je preporođen.
Ali navečer prije spavanja uvijek ima show. Neutješno plakanje,bez onih napadaja strašnih grčeva. Dok to prođe...on spava od 22 h recimo do 8 ujutro uz javljanje svaka 3 h da je gladan. Dobije bočicu i dalje spava.
Pred jutro stalnoooo tiska,natiskava nešto...oko 5 ujutro krene i tako tiska do 8 ujutro dok se ne probudi. Kaka većinom u toku dana. Ujutro ne...
38 godina
Ciklusi na 28 dana
Biokemijske 1/2021, 5/2022, 8/2022
Amh 14,97
Nifty Standard uredan, stiže nam dečko *** stigao Vito 27.3.
Mi smo na formuli. S tim da smo krenuli sa Aptamilom. Nakon mjesec dana su krenuli užasni grčevi. I kroz dan grčevi i navečer. Tjedan dana kalvarije. Jedino je pomogla vožnja oko pola noći autom da se smiri i da stanu bolovi. Bilo je izvijanje od bolova,crvenilo u licu,frkanje rukica i nogica. Već sam umrla jer sam bila skroz sama s njim jer je muž na 2 tj.otišao u DE.
Pozvala sam patronažnu i nije mogla vjerovati da je od tako mirnog djeteta postalo dijete koje se toliko grči i po danu.
Preporučila nam je Novalac AC. Nakon 2 dana konzumiranja su mu grčevi stali. I Sab Simplex je rekla da kupim jer sam imala Espumisan ali mi je rekla da to ne mora koristiti jer on nije pun zraka. Nakon AC nije mogao kakati. Onda mi je pedijatrica rekla da kupim IT. I Jedno hranjenje AC, jedno hranjenje IT. I on je preporođen.
Ali navečer prije spavanja uvijek ima show. Neutješno plakanje,bez onih napadaja strašnih grčeva. Dok to prođe…on spava od 22 h recimo do 8 ujutro uz javljanje svaka 3 h da je gladan. Dobije bočicu i dalje spava.
Pred jutro stalnoooo tiska,natiskava nešto…oko 5 ujutro krene i tako tiska do 8 ujutro dok se ne probudi. Kaka većinom u toku dana. Ujutro ne…
Ista stvar . Od navecer krene pa dok zaspe i to bude ok preko noci i od 5 ujutro opet isto.. nemam neko rijesenje, koristim espumisan jer je i puna zraka.. takodjer koristim aptamil comfort za grceve(ne znam dal pomaze) jer kombiniram s dojenjem pa ako nesto pojedem sto joj smeta bude show.. i dalje trazim neko rjesenje
Ali navečer prije spavanja uvijek ima show. Neutješno plakanje,bez onih napadaja strašnih grčeva. Dok to prođe…on spava od 22 h recimo do 8 ujutro uz javljanje svaka 3 h da je gladan. Dobije bočicu i dalje spava.
Pred jutro stalnoooo tiska,natiskava nešto…oko 5 ujutro krene i tako tiska do 8 ujutro dok se ne probudi. Kaka većinom u toku dana. Ujutro ne…
Ista stvar . Od navecer krene pa dok zaspe i to bude ok preko noci i od 5 ujutro opet isto.. nemam neko rijesenje, koristim espumisan jer je i puna zraka.. takodjer koristim aptamil comfort za grceve(ne znam dal pomaze) jer kombiniram s dojenjem pa ako nesto pojedem sto joj smeta bude show.. i dalje trazim neko rjesenje
Ja sam isto htjela ići po Aptamil Comfort ali je patronažna rekla da on nije ciljano protiv grčeva (ona mi je objasnila da je on kvalitetniji i skuplji od običnog ali da ne pomogne kod grčeva). Kao neka kupim AC formulu. Nan nisam pronašla. Kupila sam Novalac i to mu je stvarno puno pomoglo. Čak sam kupila i one Frida Windi Baby,ma ništa mu nije pomoglo osim Novalac AC. Ali opet je navečer prisutan plač užasan,al opet nije kao grčevi. On kad je imao grčeve,toliko se zaplakao...kao da će se ugušiti i ostati bez zraka.
Svašta sam doživjela kod djece,ali toliko jake grčeve i vriskanje od 22 h do 2 ujutro ponekad...baš strašno! I kad mu ne možeš pomoći. Nosiš ga na 1000 načina...užas!
38 godina
Ciklusi na 28 dana
Biokemijske 1/2021, 5/2022, 8/2022
Amh 14,97
Nifty Standard uredan, stiže nam dečko *** stigao Vito 27.3.
A da ne mogu reci da mi pomaze kad i dojim pa joj to nije jedini izvor hrane. S tim da sam ja prvo krenula s hipp comfort jer sam to sa sinom koristila ali joi nije odgovaralo… vidjet cu aptamil malo pa mozda probam onda nesto drugo..
Isto i windy baby koristim ali nema neke prevelike pomoci. Nekad se malo pokaka i bas malo zraka izadje a puna je zraka i napuhana… ne znam nisam ni ja ovo nikad dozivjela. Prvi sin mi je imao grceve mozda dva h u danu . Ovo traje cijeli dan i noc..
Sortiraj odgovore
Najstariji