Proljetne bebe 2024 🥰🌻🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    amystiqa
    07. Travanj 2024. 23:37

BlackRose
    Ahaa. Dosta toga sam prosla na vjezbama za trudnice u prvoj trudnoci. Za neke stvari se nazalost tesko izboriti koliko god si upucen. Evo konkretno ja sad stvarno zelim izbjeci izgon na leđima jer ne mogu uopce lezati na leđima koliko me boli, ali forsiraju i doslovno ti nedaju okrenuti se. Nadam se da cu se uspjeti izboriti za svoja prava (sto je tesko kad trpis jake bolove).
    Kako prepoznati prave aktivne trudove? 😅 moji su sad bili isti kao i na drugom porodu, a sve je stalo pa nisam vise sigurna da li su bili pravi ili samo pripremni

A rekle su da se jednostavno okreneš u položaj koji ti paše za izgon i na nagovor da se vratiš, kažeš ne mogu. Ono, ne smiju te silom okretat. 

Znam i ja sama da im je teško kontrirati i zvuči lakše reći nego ostvariti, ali one su stalno na porodima i vide što se može. 

Kod trudova, u latentnoj fazi možeš pričati i kretati se, u aktivnoj moraš stati, zgrčiti se dok prođe. Rekle su da je manje bitan razmak među trudovima, koliko je bitno samo trajanje truda. Tipa ako je iznad minute, onda je to već to. 
    Također da je kod drugo i višerotki ugl to prvo porođajno doba kraće pa treba i to uzeti u obzir. 
    Isto i za pucanje vodenjaka, ako nema pravih trudova, plodna voda nije zelena/smeđa i sl, tj. mora biti prozirna ili mliječna, da se ne mora žuriti u bolnicu. 

2020. 👦🏻

• BlackRose
    07. Travanj 2024. 23:45

amystiqa

BlackRose
    Ahaa. Dosta toga sam prosla na vjezbama za trudnice u prvoj trudnoci. Za neke stvari se nazalost tesko izboriti koliko god si upucen. Evo konkretno ja sad stvarno zelim izbjeci izgon na leđima jer ne mogu uopce lezati na leđima koliko me boli, ali forsiraju i doslovno ti nedaju okrenuti se. Nadam se da cu se uspjeti izboriti za svoja prava (sto je tesko kad trpis jake bolove).
    Kako prepoznati prave aktivne trudove? 😅 moji su sad bili isti kao i na drugom porodu, a sve je stalo pa nisam vise sigurna da li su bili pravi ili samo pripremni

A rekle su da se jednostavno okreneš u položaj koji ti paše za izgon i na nagovor da se vratiš, kažeš ne mogu. Ono, ne smiju te silom okretat.

Znam i ja sama da im je teško kontrirati i zvuči lakše reći nego ostvariti, ali one su stalno na porodima i vide što se može.

Kod trudova, u latentnoj fazi možeš pričati i kretati se, u aktivnoj moraš stati, zgrčiti se dok prođe. Rekle su da je manje bitan razmak među trudovima, koliko je bitno samo trajanje truda. Tipa ako je iznad minute, onda je to već to.
    Također da je kod drugo i višerotki ugl to prvo porođajno doba kraće pa treba i to uzeti u obzir.
    Isto i za pucanje vodenjaka, ako nema pravih trudova, plodna voda nije zelena/smeđa i sl, tj. mora biti prozirna ili mliječna, da se ne mora žuriti u bolnicu.

Moji su sad u petak trajali preko 1 minute, cak i 1,5min. Zato sam i mislila da je mozda to to. 
    Ovo ostalo sve znam s tih vjezbi za trudnice. Nisam se ni zurila kad je pukao vodenjak, dosla 3,5 sata kasnije i slusala prodike u bolnici da zasto nisam odmah dosla 😒 a sve je bilo ok uz truncicu krvi sto je normalno. 
    Probat cu im se oduprijeti onda za izgon kako meni pase 😅

Zelena123
    08. Travanj 2024. 08:59

Radionica je odlicna! Preporucam svima da odu na nju.
    Kod mene je ispao hitan carski pa nisam stigla bas primjenit nauceno 😂

👩 1994 god. PCOS, endometrioza. AMH 14.5
    🧑 1991. Sve ok
    Poliklinika IVF
    12/22 AIH ❌, 02/23 AIH ❌
    Ivf postupak -->07.07. - FET, vraćena 1 morula (ostalo 8 smrzlića)
    19.07. - beta 700, 21.07. beta 1424
    Panorama low risk - Boy 💙

amystiqa
    08. Travanj 2024. 09:24

Zelena123

Da, u tom slučaju nema baš primjene nažalost, ali dobro i taj neki osjećaj pripremljenosti nakon radionice je u tom trenu koristan za psihu. 

2020. 👦🏻

Zelena123
    08. Travanj 2024. 10:20

amystiqa

Zelena123

Da, u tom slučaju nema baš primjene nažalost, ali dobro i taj neki osjećaj pripremljenosti nakon radionice je u tom trenu koristan za psihu.

Definitivno! Valjat ce za drugo dijete 😂

👩 1994 god. PCOS, endometrioza. AMH 14.5
    🧑 1991. Sve ok
    Poliklinika IVF
    12/22 AIH ❌, 02/23 AIH ❌
    Ivf postupak -->07.07. - FET, vraćena 1 morula (ostalo 8 smrzlića)
    19.07. - beta 700, 21.07. beta 1424
    Panorama low risk - Boy 💙

• BlackRose
    08. Travanj 2024. 11:00

Zna mozda koja da li mi mozemo sad traziti ocinski dopust od datuma kad mi je termin ili se to moze traziti tek kad se beba narodi? S obzirom na to da se treba 2 tjedna ranije dati zahtjev

Tratinčica123☺
    08. Travanj 2024. 12:22

BlackRose

Zna mozda koja da li mi mozemo sad traziti ocinski dopust od datuma kad mi je termin ili se to moze traziti tek kad se beba narodi? S obzirom na to da se treba 2 tjedna ranije dati zahtjev

Moj muž je bio neki dan u hzzo, dobio je 2 papira koja treba ispuniti za očinski dopust i rekla mu je žena da ispuni i samo drugi dan rođenja djeteta donese i da će dopust početi od toga dana kad on to donese nazad. Tako da smo mi to ispunili, ostavili prazno samo to polje datuma rođenja djeteta i on će otići kad rodim to dostaviti tamo...

Trudimo se od 9/21.
    👱‍♀️25- PCOS, 🙋‍♂️29- Azzospermia, mTese ❌
    Prag- donacija sjemena- 6/23.
    12.06. Aspiracija- 22🥚/–10 odličnih 🐧
    08.08. FET- 1 blastica - + na testiću 4dpt
    •Beta 8dpt- 80.14, 10dpt- 227.73, 12dpt-632.10
    Panorama-low risk- stiže curka 🧚💗
    Stigla princeza 29.04.24.🥰

amystiqa
    08. Travanj 2024. 12:23

BlackRose

Može i na dan termina (zapravo tako i stoji kod njih), ali meni je logičnije da se predaje od dana kad se rodi. 

2020. 👦🏻

• BlackRose
    08. Travanj 2024. 13:16

Ma pitam cisto jer nam je receno da se treba 2 tjedna prije sto mi bas i nema smisla s obzirom na to da je ocinski dopust namijenjen tome da je tata doma s mamom prve dane nakon poroda 😒
    Neeego, sad imam pitanje za amistiqu 😅 jesu vam pricali sta u slucaju visokog prsnuca vodenjaka?
    Kad sam bila danas na wc-u i kad sam ustala, iscjedilo mi se nesto po nozi. Prozirna tekucina. Stavila ulozak i pratim. Ne curka cijelo vrijeme nego recimo prilikom hodanja po stepenicama, sagibanja i takvih kretnji. To je bilo malo prije 12h. Trudova jos nema, ali me nedugo nakon toga opet potjeralo na wc. Kod proslog poroda mi je curkalo malo po malo, ali cijelo vrijeme. Sad mi se cini da je to manje pa vjerujem da je doslo do visokog prsnuca. 

Mary36
    08. Travanj 2024. 14:09

Meni je u prošloj trudnoći puknuo vodenjak, ali je bilo baš očito da je pukao. Curilo je jako i baš sam osjetila kako je pukao, ko da mi je netko cifršlus otkopčao 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.