Bebo ne znam još.. u obzir kao dolaze Petrova i SD..
MarijanaMartin a baš su te isprepadali.. što si toliko daleko od bolnice da nakon puknuća vodenjaka ne možeš doći u nekom razumnom vremenu? Žao mi je kaj su te tak naglo odvojili od male.. bude sve ok vjerujem.
Nooha super se držiš.. vjerujem da jedva čekate da odete doma, a onda pomalo.. bitno da je beba dobro. A ovo doktorovo neznanje za kolostrum nemam što komentirati. Bože sačuvaj! Šteta što ti ne mogu zalediti mlijeko.. barem to prvo koje je tako bitno. Drži se😘
Pokušavamo od 09/2019.
2x missed ab 8 i 6tj (2020)
09/21- beta 245❤️
0.4 ml heparin 💉➡️ 25.tj. 0.6 ml
05/2022 👶🌸💓
Hvala na odgovorima za stvari, ja ću onda ostaviti pa nek on ponese jer isto mi ništa ne stane. A moj je stvarno odgovoran pa vjerujem da će donijeti :)
MarijanaMartin držiii seee, molim se da sve prođe kako treba.
Termin 26.03.
Bebo znači ja isti scenarij imala 😂😂 ulovili me trudovi oko pola 2, ja upalila aplikaciju i kao pratit ću, kažem ja mužu nek spava, idem ja pod tuš, ono kad sam skužila da se to niš ne smanjuje, krenula popunjavat te papire 😂😂i noge brijati usput, a taman sam ja za 2 dana trebala imati pregled i kao mislila si ma budem ja to u toku dana, ono mauna 🙈 isto mi čep krenuo, cijelu noć sam bila budna jer jednostavno nisam mogla zaspati jer iako nisu bili trudovi razorni, bili su mi prejaki da se smirim i zaspem. Još ja nagovorila muža da ode na posao ujutro, al on se ipak vratio nakon sastanka odmah, kaže previše se brinuo 🙈
Antonela98, ne moraš baš odmah u bolnicu, ali kad pukne vodenjak smatra se da je porod počeo i treba biti dovršen u roku 24h. Ja sam sada pitala ginekologa šta u mom slučaju budući da mi je izoliran taj streptokok pa ono da dobijem onu profilaksu, dal da odmah žurim, a on mi je rekao da ne, da mi je zato i dao terapiju jer se nikad ne zna hoćeš stići igdje, hoće biti vaginalni, carski, koliko sam otvorena i sl, da se on ne pouzda u tu profilaksu u rodilištu i on je sigurniji da ja primim terapiju i prije, a sve ostalo u rodilištu je samo bonus. Pa mi je tako rekao i u slučaju puknuća vodenjaka, da slobodno obavim sve što imam, da je velika šansa da dođem onda prerano u bolnicu i da to uvijek povlači drip itd jer oni uvijek rade na tom da ti potaknu trudove, a ak ne ide samo normalno da će forsirat drip.
Tako i mislim napraviti ako se dogodi, otuširat se, jest ako treba i malo doma biti hopsat na lopti ili pokušat sama malo pokrenuti trudove ako ne krenu ubrzo nakon.
Ne bi se usudila sad ignorirat to puknuće, ali mi je izglednija ta situacija koju mi je i gin rekao, da me opere panika pa dođem tamo prerano i onda se još ujebem sama 🙉
Ja sam tako s prvim porodom, doduše nije mi puknuo vodenjak, ali nisam htjwla odmah u bolnicu po trudovima, oni su se povećavali ali mi je bilo puno lakše kod kuće, htjela sam silno izbjeć predrađaonu i ostanak bez muža jer daju tek u boks. Na kraju je ispalo kako sam i htjela, otišla sam tek nakon 19 sati od prvog truda, kad su već jaki postali, a došla "samo" 5cm otvorena. Ja sam već mislila da je kraj🙈
Ali sam odmah išla u boks s mužem 🥰
MarijanaMartin koji šok ženo, i meni bi bio 🥺 ako je beba okej, zašto bi forsirali odmah carski? Tj porod. Mislim, jesi u terminu, ali svježe, nije da si zagazila u 40tt 😐za 3 tjedna se još svašta dogodi
Kako je curka reagirala?
MarijanaMartin a baš su te isprepadali.. što si toliko daleko od bolnice da nakon puknuća vodenjaka ne možeš doći u nekom razumnom vremenu? Žao mi je kaj su te tak naglo odvojili od male.. bude sve ok vjerujem.
Nije problem gdje živim. Već ako beba nije dobro namještena npr kod vas glavom začepi rupu (vrat maternice) i ništa ne može ispasti. A kod mene je dolje sve prazno jer leži poprečno i ako pukne vodenjak i počnem se otvarati ispadne pupčana vrpca, e onda kreću problemi. A i danas im je došla žena koja je rađala" na nogice". Možda nije prošlo dobro, pa pušu na hladno!!!
👸 36
🤵48
👶- 2016
💉 2. Pfeizer- 07.05.2021
+ 05.06
Dolazi nam dečko Martin👣
Termin poroda 25.02.-06.03.2022
Cure, pitanjce. Pogotovo za Čoksu koja je već bila u Petrovoj. Jel vi mislite odmah spakirati i odjeću za bebu i za sebe za van ili će vam to prije izlaska netko donijeti?
E sad, teoretski moze muz donijeti kad dolazi po tebe. Ja sam mislila uzeti sa sobom da ne zavrsim ko frendica koja je sve slozila uredno prije bolnice u vrecicu i pokazala ju muzu da ju uzme kada dolazi po nju. On je uzeo jaje, stvari za malu, a ona je na kraju isla van u prljavim tajicama i spavacici.
Potpisujem hahah. Sve cu u kofer ponijet jer svakako stane. To zauzme jako malo mjesta a mirna budem.
Sunašce čestitke za super pregled 🥳
Maya bravo za dobar pregled 😁 ketone sam i ja jednom imala na trakici pa me je pitala dr da li sam povraćala i poslala me da vadim KKS i sve bilo ok. Poslije više nisam imala 🤷♀️ te urin trakice su meni nekako čudne 😆
Bebo super i za vaš dobar pregled 😍
Antonela evo i ja jučer baš nešto čitala na tu temu i po njima isto nije za odmah krenuti u bolnicu 😅
MarijanaMartin ajme koji šok 😬 ali lako je za stvari i za kuću.. Nek si ti njima tu na oku i da sve dobro prođe 🤞❤️
31👩❤️💋👨38
MarijanaMartin koji šok ženo, i meni bi bio 🥺 ako je beba okej, zašto bi forsirali odmah carski? Tj porod. Mislim, jesi u terminu, ali svježe, nije da si zagazila u 40tt 😐za 3 tjedna se još svašta dogodi
Kako je curka reagirala?
Neznam stvarno. Nisam smjela niti otići doma po stvari???? Sad će mi muž spakirati torbu. Haha baš me zanima što će me dočekati. Mala je teško prihvatila. Ne želi pričati na telefon. Gle i mene je šokiralo, kako neće i nju. Ali svi ćemo mi malo očvrsnuti u ovoj situaciji!! Samo polako i no sikiriki!
👸 36
🤵48
👶- 2016
💉 2. Pfeizer- 07.05.2021
+ 05.06
Dolazi nam dečko Martin👣
Termin poroda 25.02.-06.03.2022
Taman je evo i Amelie napisala to što je meni isto ginić rekao 😅 ali vjerujem da će svatko po svojem nahođenju napraviti, neko bi se osjećao sigurnije odmah u bolnici, ali ja evo i iz osobnog iskustva potvrđujem da nije to baš tak da beba izađe čim pukne vodenjak 🙈
Nooha meni je to za bacanje mlijeka isto užas, ali sam čula da u Vinogradskoj to također rade. Iz perspektive osobe koja se izdajala za palčiće mi je to još tužnije. Pogotovo kad se dogodi tak rani porod, ja bih objeručke prihvatila da mi bebu nahrane s bilo čijim mlijekom tj. bilo koje majke nego da mi daju djetetu AD 😶
Il općenito, ja bi drage volje pristala da mi neka cimerica podoji bebu da npr. nisam još uspostavila laktaciju, nema lošeg mlijeka. Mislim, oni iz banke to mlijeko koje smo mi donirale i tako prokuhavaju još i steriliziraju, ali ostaje dovoljno hranjivih tvari i to je i dalje bolji izbor nego dohrana.
Meni je to bilo tako emotivno kad su mi javili iz banke da je moje mlijeko iskorišteno za neku bebu, tada sam već imala solidan staž dojeći svoju malu, ali mi je to bilo tako nježno i dirljivo kad pomislim kak je to možda neku bolesnu bebicu spasilo, tako malu u nejaku u onim inkubatorima 😶
Suludo mi je to spojiti s činjenicom da prosipaju mlijeko.
Ovo što je Amelie rekla je super ideja, ako ti je mama već u bolnivci, nek ti ponese mlijeko pa zaledi doma, iskoristit ćeš ga sigurno, ako za ništa, za dohranu za 6mj ili za već neki obrok. Smije ti kolostrum biti na sobnoj temperaturi pa ne brini, jedino će se razdvojiti i dolje će izgledat kao da ima talog al to je sve okej.
MarijanaMartin, uh, bas iznenadjenje. Ali imas pravo, bolje da si im pod nadzorom. Tako stignu odmah reagirati u svakoj situaciji.
Papiri za A. Rukavinu - to je onda najbolje ispuniti doma prije bolnice? Ja sam mislila da to oni tamo rijese ako se ti odlucis, pa da vas pitam da znam kako ide. Prvi puta me nitko nista nije pitao za to, a niti su cure oko mene pricale o tome, pa mi skroz promaklo.
Sortiraj odgovore
Najstariji