Proljetne bebe 2022.🌹🌺☀️♥️ 🌄🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Omerta
    16. Listopad 2021. 19:27

Arsancres

Joj žene, svaka vam čast koje bi se usudile ostavit novorođenče u zasebnoj sobi, kužim ja želje i viđenja, al to je stvarno opasno u tim prvim mjesecima, na stranu sad sve ostalo.
    Da se neš dogodi, a ti nit vidiš nit čuješ, ne znam, ja se nisam mogla opustiti u početku ni kad je bila na pola metra od mene. Ja ne shvaćam niti razuman razlog zašto bi tako male bebe odvajali od sebe, znate li vi da one imaju vid u početku u dosegu 25-30cm? Iz tog toplog stomaka kod mame se kroz par dana prebaciš negdje gdje nikog nema, ne vidiš praktički, čuješ, a nema nikog.
    Meni je to nezamislivo 🤷‍♀️ i nerealno je očekivati da ćeš donijet bebu doma i svi će nastavit svoje rituale i snove kao i inače 🙈

Slažem se! 👏👍

Be the change you wish to see in the world.. 💚

Omerta
    16. Listopad 2021. 19:53

_Katja_

Stigao moj nalaz i uredan je ❤️
    I dečko je ipak 😊
    Tejuška možeš me kad stigneš dodati na listu, termin poroda je 15.4.
    Coksa preslatka su ti dječica, tako ću ja sad svoje zamišljati, u skladu 🥰

Čestitke!!! 🥳🥳🥳

Omerta
    16. Listopad 2021. 21:56

Anchy_23 🌈 🌸

antonela98

Anchy_23 ako smijem pitat, sta je bilo? Jesi ikad saznala razlog?
    Bas mi je zao zbog svih vas koje ste to prosle ❤
    Mene je uvijek tjesilo sto ako se odlucim ponovo biti trudna, znam da mogu, iako zapravo to je i najlaksi dio, ali nazalost, neki ni to ne mogu

Smijes pitati pricam o tome cak mi bude i lakse nekad tako.
    Uglavnom imala sam vam najuredniju trudnocu ikad. Prirodno ostala trudna (iako cijeli zivot imam menstruacije neredovite) i anovulatorne cikluse.
    Sve je bilo u redu samnom niti secer niti mucnine krvna slika super, beba se razvijala pravilno. I onda tamo oko 28 - 29 tt sam primjetila da se manje mice beba. Tj pokreti su se prorijedili. Naravno zvala sam gin koja me odmah primila i na uzvu vidjela da je beba ok otkucaji protoci ok ali da je nekako uspavana i poslala me na hitnu. Tamo ctg otkucaji protoci uzv uredni i nisu imali indikacije da me ostave te su me pustili kuci i rekli da pratim pokrete i po potrebi javim se.
    To vam je bio 3 mj 2020 godine korona taman stigla u hr kaos nitko nemre s tobom u bolnicu i tako to sve…
    I nakon jednog dana kuzim da opet nista bas ne osjecam pravac hitna i na uzvu nema srcane reakcije.
    Uzrok nisam saznala jer su svi nalazi patologije dosli uredni. Beba je odgovarala tjednima nije imao nikakvih sindroma sve je bilo u redu…rekli su mi da se u takvim slucajevima tesko ikad sazna razlog.
    Naknadno sam se testirala na trombofiliju i nemam ju…
    Uglavnom ja kao prvorotkinja nisam nikada bas puno citala o tome koliko su bebini pokreti bitni. Vise sam nekako instiktivno primjetila da nesto nije ok.
    Zato sada znam i uvijek svima govorim koliko je to bitno. A moto mi je pusi i na hladno. Znaci cim nesto nije ok zovi gin ili hitna.
    Oprostite sto sam se raspisala ali ne mogu ukratko.

Ovo je prestrašno..  

• XOXO
    17. Listopad 2021. 10:34

Dobro jutro curke, 
    Anchy bas mi je jako zao sto si sve to morala proc. Ja sam imala inducirani u 16tt isto je tesko al vjerujem jos uvijek miljama daleko od tvog iskustva. Ja sam si nekako poslozila u glavi da je tako moralo bit i radi malog, sebe i ostalih bliznjih. Isto vjerujem da ce ta beba andeo cuvat ovu i da je zato sve uredu sa trudnocom. Najvise su mi isli na zivce komentari tipa di na kraju oni znaju vise sta sam ja prosla i kako sam trebala to odradit/reagirat a nisu ni u slicnoj situaciji bili. Kao i ti uopce nemam problem razgovarat o tome. Nadam se uvijek da moja prica moze nekom bar minimalno pomoc.
    Dubrovcanka  ja isto pokrete osjetim jos dosta lagano i jako nisko. Na dodir se ne osjete nista al moj osjecaj je vise od mjehurica bas lupkanja. Imam stvarno vec velik stomak al ja sam mini jedva 160 i izgleda da je beba nisko al su se svi organi pomjerili gore i van pa je zato stomak visoko 🤣 predivno izgledas 🥰
    Coksa takoder preslatka i zracis.
     Spavanje  tu cu se slozit sa svime sto je Arsancres pisala da ne ponavljam. Isto nikad bebu ne bi odmah gurnula u svoju sobu daleko od nas. Sa prvim sam se dosta cesto nocu budila da ga provjerim  iako je on stvarno lijepo spavao skoro cijelu noc od samog pocetka... 

👶 - 2011.
    Papa, brisevi, kks - 01/2021 ✅
    👼 - 16tt inducirani+ kiretaza - 04/2021
    ➕ 06/21
    08/21 Nipt uredan 💗

Arsancres
    17. Listopad 2021. 10:56

Sunašce83, ak ti je lakše, mi nismo niš još startalo u stanu što se tiče radova, očaj 😂 isto ne znam kad ćemo. Mislim da u svakom slučaju odustajemo od majstora, sami ćemo raditi te zidove, dosta smo toga sami odradili, moj muž se u svašta konta i ima smisla, ali ajde sad obzirom na trudnoću i malo dijete smo si mislili olakšati da netko to dođe obaviti, ali obzirom na te kvazi majstore i njihove ideje i cijene, ma nema šanse. Još niti ne znam na šta će ličiti. Ovako i sami kad neš zeznemo, barem nismo nekom za to platili. Je da ćemo biti puno sporiji jer muž svaki dan radi, ostaju nam eventualno popodneva i vikendi, ali do poroda ćemo stići 🙈
    Što se tiče grudnjaka, ja sam vam otkrila jednog sellera na Aliju, ima fantastične grudnjake za dojenje, pamučni, podstavljeni i nisu onak labavi kao neki, npr. oni iz lidla. Koštaju 26-29kn s poštarinom, ja imam već jedno 4 ista, sad čekam još 3 u većim veličinama jer znam da će mi buknit cice još više. Perem ih na 60 i sušim u sušilici, niš. E za te pare, di su bili prije.
    Sve koje sam viđala su bili oni od spandexa ili kojekakve sintetike, a meni to ne odgovara, ja samo pamuk mogu.
    Od tog sellera sam naručila i gaće trudničke, odlične su, opet čekam veće haha, dobila sam taman mail da su stigli u poštu. 3 komada su 38kn. Imaju onako kao prorez za stomak. Za 3 tjedna mi je sve stiglo u hrvatsku, u biti evo taj 3pack gaća i jedan grudnjak 9 dolara 😅 sve pamuk.
    Ako koja hoće, pokačim linkove 😁🤞

Arsancres
    17. Listopad 2021. 10:56

Grudnjak je za dojenje, ali i bez te funkcije je super, mekan skroz, a nije da su sise ko u babaca 🙈🙈

CoKSa
    17. Listopad 2021. 11:51

Sunašce83

Dobro jutro mame🌞
    Nadam se da ste sve dobro i da uzivate u vikendu😊.
    Mene su cicke pocele gadno svrbit i pisat,nasla flekice na grudnjaku😬,mozda i od ceskanja silnog😂.
    Sinoc i jutros sam primjetila da je bebac vec dosta iznad pupka jer jedino tamo ulovim srceko. Jucer je i dragi vidio valove po trbuhu🥰. No napokon sam pocela osjecati jace pokrete i eto svjesnija sam sve vise male mrvice.
    Najgore mi je sto vrijeme prolazi,a mi nismo nista poceli piturati, sredivati….sve si mislim da ce biti ajme meni kad bude vrijeme pri kraju🥴.

Bas se sad sam svojim curama razgovaram, mene od nocas bas jako bole sise, prepunjene. Laktacija mi nije prestala vec 3 godine, i sad se one napunile i curkaju, pogotovo pod toplom vodom dok se tusiram. 

Arsancres
    17. Listopad 2021. 13:36

HRK 36.31 20%OFF | Wirefree Nursing Maternity Bra Clothing Cotton Breastfeeding Bra for Pregnant Women Pregnancy Breast One Size Sleep Underwear
    https://a.aliexpress.com/_m0JJoVy

EVO ZA GRUDNJAK :D

Arsancres
    17. Listopad 2021. 13:37

HRK 38.77 29%OFF | 3pcs Cotton Maternity Panties Low Waist V Briefs for Pregnant Women Pregnancy Underwear Lingerie
    https://a.aliexpress.com/_mMKKP4W

I GAĆE :D

Arsancres
    17. Listopad 2021. 13:41

Sunašce83

Arssncresi mi cemo sami jer nema nesto extra posla,samo osvjezit zidove,a pituri su ipak malo preskupi po kvadratu za nesto sto mozemo i sami….
    Daj link😁

Ma ni mi zapravo nemamo puno kvadrata, a zato se majstorima valjda ni ne radi za normalne cijene nego bi napucali iznos samo da si zarade jer očito im se ne isplati tak malo posla. Sad evo baš bio lik, u mailu jedan prijedlog, namjerno nismo rekli koliko m2 je u pitanju, došao evo kod nas, ooo pa kao tu bi on samo knauf ili stiropor. Kad mi predloži da stiropor lijepim unutra, spičila bi ga van isti tren. Fasadni stiropor je s razlogom za fasade, ne za sobe jbt. 
    To je njima sve najlakše i najbrže, najčišće pa ono, još mogu i nabit cijene. Muž i ja smo za jedan vikend doslovno 40m2 zidova obukli u knauf na profile. Velike ploče kupiš, 2 osobe i ćao. To brzo ide, a majstori ogromne novce uzimaju, najtužnije što je malo tko od njih baš knauf majstor, ovo su sve eto takvi hobisti ko i mi što smo si radili.
    Još najbolje je to što to sve što smo mi radili u stanu izgleda bolje nego ono što su majstori 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.