Proljetne bebe 2022.🌹🌺☀️♥️ 🌄🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Tejuska♡
    15. Listopad 2021. 14:01

antonela98

Skroz sam negativna, cak mislim da i nije zbog prosle neuspjesne trudnoce nego jer mi ginicka nista ne objasni. Ja odem s pregleda bez da ista znam i onda mozgam svojevoljno.
    A tip osobe sam koji voli sve znat i onda bit praktican i rjesavat problem. Ona tri recenice ne izmjeni samnom na pregledu.
    I tak iz mjeseca u mjesec. Ludost, poslije poroda me mogu odvest na psihijatriju 🙄🙄🙄

Razumijem,ali onda doista da si privatno nekoga nades a k njoj samo po uputnice i papire,imas pravo izbora.
    Pokusaj pozitivno,vec si daleko dosla,djetesce raste osjeca tvoj nemir,ako ne svakih 3 tt onda ne znam odi jednom kod nje pa drugi puta privatno,pitaj sve sto te zanima,imas pravo na to pa nece gledat u tebe i ne odgovoriti ti nista..

🦸‍♀️31🦸35
    🙋‍♂️Jan (8)🙆‍♂️Noel (5)

Tonka341
    15. Listopad 2021. 14:11

Arsancres, Tejuska i Katja sve potpisujem! Ali dobro cure jos nemaju djecu,i ja sam prije nego sam dobila dijete imala neke svoje vizije o svemu dok nisam postala mama. Sad ne mogu zamisliti ni da starije dijete preselim u drugu sobu, a kamoli novorodence, pa srce bi mi puklo. Nezz to sve tako brzo prode. Normalno da mi nece sin sa15 god. spavati s nama. Kad za to dode vrijeme ici ce u svoju sobu i to mi je potpuno normalno i prirodno kao sta mi je prirodno i da dok su ovako mali i bespomocni budu pored nas. Mi ljudi smo socijalna bica..,bas sam jednom procitala izjavu jednog lijecnika koji je rekao da su ljudi jedina vrsta sisavaca koja svoje mlade odmah tjera od sebe. Mislim da je za to najvise krivo drustvo i ta silna ocekivanja i pametovanja cim se beba rodi pocevsi od toga ne ucite ga na ruke, pa ne smije spavati s vama jer cete izgubiti intimu i ostale nebuloze 🙄.. 
    Katja cestitam na deckicu! 💙 

Ante 💙 Maro 💙

CoKSa
    15. Listopad 2021. 14:24

https://ibb.co/X77brQp
    Jel moram sta napisat?! Daa, oboje spavaju s nama u krevetu. Ne znam di cemo s new baby🙈😜
    Aliii, cure moje, oni kad zaspu ko top od 9 do 9. Samo ih preselimo gore vise. Malog do ogradice, ona na kontra stranu, mi dolje. I svi se ekstra naspavamo. Ne smetamo si.

Anchy_23 🌈 🌸
    15. Listopad 2021. 14:32

Dubrovčanka I ja sam se danas sjetila svoga anđelcica. Sjetim ga se stalno ali evo danas posebno!
    Antonela98 Ja bi na tvom mjestu potrazila dr. gin. I sama vodim trudnocu privatno. Moja soc. gin je navodno dobra ali je prebukirana. To je sve nabrzaka prije si vani nego unutra. Ja volim detaljno i da mi se objasni i da imam slicicu bebe. Sa svojom privatnom gin sam si super i zafrkavamo se uvijek, dopustiti ce muzu da ude na uzv. Bas se lijepo osjecam tamo i zahvalna sam sto imam mogucnosti ici privatno.
    Katja terminuso cestitam ti na deckicu 
    Lovely ja sam u potraznji za stanom, seliti se planiramo u 1mj u najam drugi dok ne nademo nesto sto bi nam odgovaralo!
    ---
    Sto se tice spavanja bebe ja planiram da bude sa nama u sobi. Nekako ne mogu zamisliti da je u drugoj sobi, a mislim da je to i potencijalno opasno.

Anchy_23 🌈 🌸
    15. Listopad 2021. 15:08

antonela98

Anchy_23 ako smijem pitat, sta je bilo? Jesi ikad saznala razlog?
    Bas mi je zao zbog svih vas koje ste to prosle ❤
    Mene je uvijek tjesilo sto ako se odlucim ponovo biti trudna, znam da mogu, iako zapravo to je i najlaksi dio, ali nazalost, neki ni to ne mogu

Smijes pitati pricam o tome cak mi bude i lakse nekad tako. 
    Uglavnom imala sam vam najuredniju trudnocu ikad. Prirodno ostala trudna (iako cijeli zivot imam menstruacije neredovite) i anovulatorne cikluse.
    Sve je bilo u redu samnom niti secer niti mucnine krvna slika super, beba se razvijala pravilno. I onda tamo oko 28 - 29 tt sam primjetila da se manje mice beba. Tj pokreti su se prorijedili. Naravno zvala sam gin koja me odmah primila i na uzvu vidjela da je beba ok otkucaji protoci ok ali da je nekako uspavana i poslala me na hitnu. Tamo ctg otkucaji protoci uzv uredni i nisu imali indikacije da me ostave te su me pustili kuci i rekli da pratim pokrete i po potrebi javim se. 
    To vam je bio 3 mj 2020 godine korona taman stigla u hr kaos nitko nemre s tobom u bolnicu i tako to sve...
    I nakon jednog dana kuzim da opet nista bas ne osjecam pravac hitna i na uzvu nema srcane reakcije.
    Uzrok nisam saznala jer su svi nalazi patologije dosli uredni. Beba je odgovarala tjednima nije imao nikakvih sindroma sve je bilo u redu...rekli su mi da se u takvim slucajevima tesko ikad sazna razlog.
    Naknadno sam se testirala na trombofiliju i nemam ju...
    Uglavnom ja kao prvorotkinja nisam nikada bas puno citala o tome koliko su bebini pokreti bitni. Vise sam nekako instiktivno primjetila da nesto nije ok.
    Zato sada znam i uvijek svima govorim koliko je to bitno. A moto mi je pusi i na hladno. Znaci cim nesto nije ok zovi gin ili hitna.
    Oprostite sto sam se raspisala ali ne mogu ukratko.

Arsancres
    15. Listopad 2021. 15:16

Tonka341, Tejuška, Katja ja se skroz slažem s vama, mislim, i ja sam kupila krevetić, stavljala bih ju ja u početku u njega, bio je kraj kreveta, ali bi se morala ustati svejedno, pa bi se ona probudila u roku 5 minuta, ja bila u bolovima od poroda. Htjela sam ju ostaviti s nama u krevetu, ali me bilo užasno strah jer sam bila preiscrpljena da ću ju poklopiti ili da ću zaspati i neću ju čut 🙈🤦‍♀️ onda sam jednu noć samo zaspala s njom dojeći ju na boku i naravno, niš se nije dogodilo haha, valjda mi je to trebalo da se skuliram i da prihvatim da je taj majčinski instikt jači ipak nego sve ostalo, barem kod mene. Krevetić smo prodali na kraju jer sam samo čisti veš gomilala i još bi mačak došao leći tamo. Za drugu bebu neću ni kupovati, kupili smo još veći bračni krevet 😅
    Ja se stvarno naspavam, meni je bilo gore to ustajanje stalno, ovako se nitko ne mora razbuditi, ona cicka u snu, ja to ni ne doživim jer me ne razbudi. Mislim da oni svi prije ili kasnije požele svoju sobu i dok ona želi biti s nama, ne mislim ju odvajati. Vrijeme prebrzo prolazi, oni više nikad neće biti tako maleni, a ta sigurnost koju imaju im puno znači s emocionalne strane. Postoji previše studija danas koje idu u prilog tome, samo je baš rašireno ovo što Tonka341 kaže, mi kao društvo sve prirodno odbacujemo u skladu s tim da je to pomodarstvo.
    Ja prakticiram povezujuće roditeljstvo i meni je i bez neke struke to jedino prirodno, poštujem da nekome nije, ali rekla bih samo da kad pogledaš životinje tj. bilo koje druge sisavce osim čovjeka, puno toga možeš naučiti. Bebe su tako malene, pa svakom mladunčetu je mjesto uz mamu ❤️ meni je jako ružno čuti one savjete i priče da se tak male bebe ignorira, prakticira CIO metoda, izjave da ju ne dižeš jer ćeš ju naučiti na ruke. Djeca se mogu samo naučiti na ljubav i sigurnost. Što u tebi mora biti da kažeš jednoj majci da "ne uči" svoju bebu na svoje ruke? Pa ona ju je nosila pod srcem. To je nešto skroz prirodno. I ne, ne budu "razmaženi" već skroz suprotno, puno se lakše osamostale jer imaju taj osjećaj sigurnosti i pripadnosti. Dokazano je da nošena djeca 48% manje plaču. Razmaženost je sasvim drugi pojam, a djeca se etiketiraju nemilice.
    Meni je npr. sasvim dovoljno da znam da se plačem tj. stresom luči kortizol, a znajući dugotrajno djelovanje tog hormona, uopće mi ne treba neka baba da mi kaže da pustim dijete da se isplače jer jača pluća i kojekakve gluposti🤷‍♀️

Arsancres
    15. Listopad 2021. 15:18

Anchy23 i sve cure koje ste imale ikad izgubljene mrvice, šaljem vam veliki zagrljaj na današnji dan ❤️
    Da što prije dočekate kraj trudnoća i primite u ruke svoje male štruce 🥰

Anchy_23 🌈 🌸
    15. Listopad 2021. 15:30

Uz mene je bila moja najuza obitelji i bliske prijateljice...ali kako je vrijeme prolazilo manje se pricalo o tome. Mislim da je ljudima bilo pomalo i neugodno, razumijem nije laka tema. 
    Dobra stvar je sto me nitko kasnije nije gnjavio s tim kada cemo ponovo na bebu i sta se ceka (znate i same ta ljudska zabadala). 
    No na ljepse teme idemo. Ima nas puno sa raznim tuznim pricama i ishodima a evo nas opet ovdje sa bebicama u busicama. Samo pozitiva i biti ce sve dobro 

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    15. Listopad 2021. 15:31

Anchy_23, jako mi je žao radi tvog iskustva 

antonela98, pa odi sad na jedan pregled kod dobrog privatnika, a onda donosi dugoročne odluke gdje ćeš i kako voditi trudnoću. 

💔💔💔

Milica.Kamilica
    15. Listopad 2021. 15:54

Prošle sam godine slušala neku srbijansku dječju psihijatricu o sličnim temama (ostavljanje u krevecu, ostavljanje da samo zaspi pomoću isplakavanja, kontroliranje nošenja i ne sjećam se više...) i odjednom je upitala Zašto navečer kad je vrijeme spavanja nijedna beba u sirotištima ne plače? Šute, mirno leže? Kaže Zato što znaju da nitko neće doći da ih uzme. Znači, 😭😭😭...
    Beba traži toplinu, poznati zvuk, miris, dodir kože, dah, bradavicu, hranu. Postoji i sindrom iznenadne dojenačke smrti, koji se drastično smanjuje ako su djetetu zadovoljene navedene potrebe. Tako nekako ja gledam na te stvari... Međutim, ima i mama koje imaju sasvim drukčija iskustva i navike, pa prema tome i kroje svoju djecu.
    Ja nemam pojma gdje ću s malim bjaaatom 😅😂 kad dođe jer ovaj je premali... Mislim na noćno spavanje, noćno dojenje, hjoooj, bit će veselo.

💃38
    🐥2020.

NIPT uredan, očekujemo dječačića 💙
    Termin 15. 3. 2022.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.