Proljetne bebe 2021 pt. 2

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    17. Ožujak 2021. 13:15

Za Petrovu rađaona ruksak, ako odbijete klizmu, netreba ručnik, pošto se necete tuširat. U ruksak si uzmite spavacicu, natikace, vodu obavezno, labelo, bombone tipa od grozdanog secera iz dma, preporucam Vam uzet termalnu vodicu, vratila me u život i dokumentaciju ofc. Više od toga netrebate, uloške, jednokratne gace i to ništa, obuć će Vam oni pelenu, tek u sobi presvlacenje.
    .
    Kofer, 2,3 spavacice, krvarit cete, mazat ce se vjerujte, ulosci, jednokratne gacice, stavite si nesto za jest, krekere, stapice, nesto hranjivo, maske za lice(sestra sa beba inzistira jedina da kad ude da se stave, ali kuzim je), ručnik za tuširanje, klasicna putna pakiranja higijenska, WC PAPIR OBAVEZNO, NEMA GA 🙄, čarape i papuče neke za po sobi. Mislim da je to više manje to 😊

Rita88
    17. Ožujak 2021. 13:16

Dora2021

S obzirom da sam često bila po bolnicama, morali smo na vrecice napisati svoje prezime.. Sad sam markerom sve obiljezila i na kofer na onu pik traku koja se lako skida napisala prezime-ginekologija jer sam vidjela da trudnice nakon ambulante vode na odjel a hrpa stvari je kod ulaza, zbog korone, pa da znaju gdje da mi dostave… Ništ me ne košta,😎

Ja sam isto stavila svoje prezime na kofer i nesser pa da nebi bilo. Mada mislim da koji god kofer otvorimo imali bi uloske i spavacice 🤣

Ja- 34 god, muz-38 god
    Ena 25.03.2021 ❣

Kreativka
    17. Ožujak 2021. 13:16

Tea2807

julesica

Girl- ne brini, kao što je i svaka trudnoća različita, tako je i svako trbuh 😊
    Evo i mene pri kraju, ušla u 36tj. 😱😱🤣🤣
    Pitanje za vas koje ste bile na komplikacijama, je li netko dobio onu jednokratnu naknadu za dugotrajno bolovanje? Zanimalo bi me kad se to u mjesecu otprilike isplaćuje?
    Curke koje ste rodile uzivajte sa svojim bebicama 😊

Ako se ne varam, drzava to nije duzna isplatit, nego poslodavac ako ti tako stoji u kolektivnom ugovoru. Inace nije ni poslodavac duzan nego ima opciju neoporezivo 2500kn

Ja sam dobila od poslodavca 3200 ako se ne varam.... To se može samo jednom godišnje koristiti ako si duže od 3 mj na bolovanju... 

17. Ožujak 2021. 13:21

kreativka

NevaEva

Mom ni ja ti nisam bas najbolje pa ne znam kak da te utjesim. Nemam neki ekstra razlog, sve po malo. Izgrli Ritu i bit ces bolje ;)
    .
    Opet se osjecam slabo, tlak 125/85, super za kraj trudnoce. Nekak me prsti na rukama bole, u glavi cudno, disanje otezano. Sve normalno za grand finale al ipak..
    .
    Puse od orke. Idem sinu cokoladni cornflakes radit.https://ibb.co/3yr1VdJ

Ajme NevaEva uopće nisi orka… Prekrasna si 😍

Joooj hvala ti, danas mi je koma dan, sad mi je malo lakse 😂😂😂 zene 🤣
    Kolko si kg do sad dobila? Ja ne znam zast se moj trbuh tak razvuko 🙈
    .
    Girl muz ti je bas presladak 😍 sweet talker kao i moj, najbolja vrsta 😋 Ja sam shvatila da se u sobi tusiramo pa da mi spavacica i papuce trebaju u sobi i onda idem u radjaonu. Friske rodilje, help, gdje se tusiramo i pripremamo za radjaonu?
    .
    Sjelo i u erste. Puna ko brod 😂

• Dora2021

Rita88

Dora2021

S obzirom da sam često bila po bolnicama, morali smo na vrecice napisati svoje prezime.. Sad sam markerom sve obiljezila i na kofer na onu pik traku koja se lako skida napisala prezime-ginekologija jer sam vidjela da trudnice nakon ambulante vode na odjel a hrpa stvari je kod ulaza, zbog korone, pa da znaju gdje da mi dostave… Ništ me ne košta,😎

Ja sam isto stavila svoje prezime na kofer i nesser pa da nebi bilo. Mada mislim da koji god kofer otvorimo imali bi uloske i spavacice 🤣

🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Kreativka

julesica

NevaEva- da, moraš biti više od 90 dana. Imam pravo od poslodavca, samo me zanima kada bi trebalo biti isplaćeno. Tnx na odgovorima curke

Meni su rekli oko 15.og....kad i prijevoz... a plaća nam je inače bila do 5-6.u mjesecu do maksimalno 10.og ak je neki praznik... 

Kreativka
    17. Ožujak 2021. 13:22

NevaEva

kreativka

NevaEva

Mom ni ja ti nisam bas najbolje pa ne znam kak da te utjesim. Nemam neki ekstra razlog, sve po malo. Izgrli Ritu i bit ces bolje ;)
    .
    Opet se osjecam slabo, tlak 125/85, super za kraj trudnoce. Nekak me prsti na rukama bole, u glavi cudno, disanje otezano. Sve normalno za grand finale al ipak..
    .

.
    Girl muz ti je bas presladak 😍 sweet talker kao i moj, najbolja vrsta 😋 Ja sam shvatila da se u sobi tusiramo pa da mi spavacica i papuce trebaju u sobi i onda idem u radjaonu. Friske rodilje, help, gdje se tusiramo i pripremamo za radjaonu?
    .

Ušla u 29.tjedan...dobila 11 kg do sada.... 😒
    Ogromna sam... Trbuh mi je ko bačva 🤦‍♀️

17. Ožujak 2021. 13:34

Čitam već po par puta kako pakirate i maskice za lice i razbijam si glavu, i ne kužim 🤔 I reko pa nije vrag da ćemo imati vremena ili smjeti si napraviti neki spa tretman, namazat se glinom na lice i uživati 😆 A kad ono 😷

17. Ožujak 2021. 13:36

kreativka

NevaEva

kreativka

NevaEva

.
    .

.
    .

Ušla u 29.tjedan…dobila 11 kg do sada…. 😒
    Ogromna sam… Trbuh mi je ko bačva 🤦‍♀️

Nije tak puno, ne brini. Samo se nastavi kretat ak ne moras mirovat jer ces kasnije dobit jos pa da imas kondicije. Ja sam do prije 2 tjedna svaki dan isla po stepenicama na 5.kat bez problema, sad se uspusem na ravnom od wc-a do kauca. Mali je dobio 2kg u mjesec i pol, trbuh bas kao bacva kak velis. I sve frendice i u familiji tko god je bio trudan, svi su imali manje trbuhe, cude mi se ko da s menom nest ne valja. A ne mogu to kontrolirat. I ja bi da je manji, lakse mi disala. Al jos 3 tjedna cu izdrzat (tj.do nedjelje jer cu ja rodit 21.3.).

17. Ožujak 2021. 13:38

Mirjam2

Čitam već po par puta kako pakirate i maskice za lice i razbijam si glavu, i ne kužim 🤔 I reko pa nije vrag da ćemo imati vremena ili smjeti si napraviti neki spa tretman, namazat se glinom na lice i uživati 😆 A kad ono 😷

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
    Slobodno uzmi i takvu maskicu i boju za kosu i lak za nokte.. svasta smo cule da rade zenice u bolnicama. Maska za lice je zapravo sasvim dobra ideja, malo spa filinga nakon poroda 👌 Mozda i ubacim koju. 😉

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.