Proljetne bebe 2021 pt. 2

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Petra982
    14. Ožujak 2021. 20:24

Pošaljem muža po kruh i jaja, vrati se s kruhom, čipsom, smokijem, suhim smokvama, pomidorima i lizaljkama 🙄
    🙈🙈🙈🙈

• Dora2021
    14. Ožujak 2021. 20:34

Petra982

Pošaljem muža po kruh i jaja, vrati se s kruhom, čipsom, smokijem, suhim smokvama, pomidorima i lizaljkama 🙄
    🙈🙈🙈🙈

😂😂😂😂😂😂😂😂

• Dora2021
    14. Ožujak 2021. 20:34

Petra982

Sjetite se i prijave na MUP-u i oiba i jmbg-a.
    😉

Vidis, to bi zaboravila 👍👍

• Dora2021
    14. Ožujak 2021. 20:37

Kaj se radi na mupu? U zavodu demografije mi rekli da je vazno da bar jedno od nas ima 5 god. prebivaliste... 

Ines
    14. Ožujak 2021. 20:44

Vecer curke, evo da se prvo osvrnem na prijavu djeteta i ostalo. Ja ne znam kako je kod vas, al ja nisam nigdje morala ici. Sve je rijesio muz sam. Znaci po otpustenju iz bolnice, bolnica salje podatke maticnom uredu, muz je iduci dan kada su podatci stigli u maticni isao prijavit Neu, u maticnom je sve rijeseno elektronski cak i jednokratnu pomoc od HZZO-a i pomoc od grada su oni elektronski sve poslali u opcinu i HZZO, znaci nije morao ici niti u MUP niti bilo gdje drugdje osim u HZZO napravit zahtjev za porodiljni i djeciji, to isto nisam morala ici jer je covjek u maticnom rekao za sve gdje se supruga mora potpisat, mozes ju potpisat ti. Takav je kod nas protokol zbog korone i svega da sto manje moras hodat okolo itd. Znaci muz je sve rijesio u roku par sati. Naravno mozda vam nece svatko dati da vas muz potpise, al ako ste pametni i mudri neka muz kaze da ne mozete bebu ostavit samu, zamolite jel moze muz sve rijesit i dat ce vam sto posto. Sta cu se sad ja ic okolo vozikat s malom bebom starom par dana ili sta ja znam ili da mi muz nosi papire kuc pa opet nazad nosit to njima, mislim onak nema smisla. A kod nas su hvala Bogu svi susretljivi i dobri da je sve rijeseno bez ikakvih problema. Znaci maticni sve rijesi elektronski dalje, na vama je ili na vasem muzu u konacnici poslije maticnog otici u HZZO predat zahtjev za djeciji i porodiljni. Kazem tako je kod nas, a vjerujem da nije bi drugdje previse razlicito. I da zdravstvena vam dolazi na kucnu adresu 4-5 dana od prijave djeteta u maticni. 

Nea 💗

Ruska1986
    14. Ožujak 2021. 20:53

Ines

Vecer curke, evo da se prvo osvrnem na prijavu djeteta i ostalo. Ja ne znam kako je kod vas, al ja nisam nigdje morala ici. Sve je rijesio muz sam. Znaci po otpustenju iz bolnice, bolnica salje podatke maticnom uredu, muz je iduci dan kada su podatci stigli u maticni isao prijavit Neu, u maticnom je sve rijeseno elektronski cak i jednokratnu pomoc od HZZO-a i pomoc od grada su oni elektronski sve poslali u opcinu i HZZO, znaci nije morao ici niti u MUP niti bilo gdje drugdje osim u HZZO napravit zahtjev za porodiljni i djeciji, to isto nisam morala ici jer je covjek u maticnom rekao za sve gdje se supruga mora potpisat, mozes ju potpisat ti. Takav je kod nas protokol zbog korone i svega da sto manje moras hodat okolo itd. Znaci muz je sve rijesio u roku par sati. Naravno mozda vam nece svatko dati da vas muz potpise, al ako ste pametni i mudri neka muz kaze da ne mozete bebu ostavit samu, zamolite jel moze muz sve rijesit i dat ce vam sto posto. Sta cu se sad ja ic okolo vozikat s malom bebom starom par dana ili sta ja znam ili da mi muz nosi papire kuc pa opet nazad nosit to njima, mislim onak nema smisla. A kod nas su hvala Bogu svi susretljivi i dobri da je sve rijeseno bez ikakvih problema. Znaci maticni sve rijesi elektronski dalje, na vama je ili na vasem muzu u konacnici poslije maticnog otici u HZZO predat zahtjev za djeciji i porodiljni. Kazem tako je kod nas, a vjerujem da nije bi drugdje previse razlicito. I da zdravstvena vam dolazi na kucnu adresu 4-5 dana od prijave djeteta u maticni.

Meni su bas rekli da oboje moramo doc u maticni ured. Blizu nam je, a tih 20ak min bebu mi moze neko i pricuvat, ne bi ju vucala sigurno. A ovo za HZZO moze otic muz, a kad bude imala 5 mjeseci opet mozemo otic oboje.. Za MUP mi nisu nista ni spomenuli..

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

Ines
    14. Ožujak 2021. 20:55

Opet kazem mozda je kod vas drugacije, al kod nas u Pozegi je tako. Zbog ove korone je sve olaksano i sve se rijesava elektronski, nema hodanja i vadenja papira na sve strane. Svi su oni sada povezani i medusobno si sve salju. Mozda ovisi od grada do grada,.mada sumnjam. 

Nea 💗

Sunflower! 🌻
    14. Ožujak 2021. 20:55

Bok curke!
    Evo kratko da vas pozdravim i cestitam na novim bebama 🥰
    Ja sam ovaj tjedan imala promociju na faksu pa sam bila sva u pripremama oko toga iako su mi na rucak dosli samo starci, buraz i sogorica i svekar i svekrva. Trebalo pocistit malo, pa torta i tak, prosao tjedan u tom tonu uglavnom... 
    Zadnje tri veceri me bas soraju BH kontrakcije, na momente se cak i zabrinem jer budu bas bolne i ceste, a ipak je trece dijete u pitanju, al nemaju nikakvog reda pa me to tjesi 😅
    Sutra sam na pregledu pa cu cuti kaj doktor veli. 
    Nasmijalo me NevaEva ovo da bi si popila tableticu protiv bolova ako krenu trudovi 🙈🙈
    Ugl potpisujem MareiKate sto se toga tice, nikakva tableta nece umanjit bolove trudova, a poslije poroda ako su neki savovi, pucanja i rezanja u pitanju Lupocet ni meni bas nista nije pomagao... Brufen je bio koristan i isto kao sto EmEn kaze, nije da sad popijes ne znam koliko toga, ali tih prvih par dana par tableta ne moze sigurno napraviti neku veliku stetu. Svatko ce naravno za sebe odluciti jesu li bolovi toliko jaki da treba uzeti nesto ili ne, ja znam cure koje nisu bile rezane ni pucale i doslovno im nije trebala ni jedna tableta protiv bolova nakon poroda.
    Pupeta zao mi je sto te toliko dugo vec muci, nadam se da ce krenuti sto prije, stvarno drzim fige! I meni su trudovi u prvom porodu trajali dosta dugo i bili jakoo bolni a nista nisu radili i tocno se sjecam tog osjecaja pa kad ce vise i ima li ovom kraja.. sretno!!

14. Ožujak 2021. 21:04

Petra982

🙈🙈🙈🙈

😂😂😂 prioriteti 😂😂
    .
    Drago mi je da sam vas nasmijala s tabletama dok krenu trudovi, nije mi bila namjera 😂😂😂 al vidim i sama, eto kod mene ni kod laznih (a mislim da takve imam jer nisu u pravilnim razmacima) ne djeluje lupocet tak da vam vjerujem na rijec.
    .
    Ines super da nisi morala ici, moram se raspitat kak je u Kc s obzirom da beba bude tu rodjena a prebivaliste ce imat u Zg. 🤔 Valjda ne budemo morali i sim i tam ic prijavljivat.

14. Ožujak 2021. 21:05

Mateja, cestitke na promociji, odnosno diplomi! Uz dvoje djece i trudnocu si uspjela i faks zavrsit/dovrsit? Svaka cast. 😎

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.