Proljetne bebe 2021 pt. 2

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Lonmi
    06. Veljača 2021. 21:29

Kaj onda moja jedina ne stuca? Divlja lijevo desno, ali ja taj osjecaj stucanja ne znam 🥴. Mozda kad i jeje pa nemam pojma.
    Ja sam sad podivljala, imamo majstora cijeli dan u kuci, u meduvremenu mi je uletio nepozvani gost i nikako da ode makar 5 put rekla da lezim i ne mogu ovo ono, ali ljudi... pa je na to netko pustio psa u kucu dok je covjek bio i zaletio se na njega, tresnuo stol, polijao vazu s vodom. Luda sam uglavnom. I ne pustaaa bol ispod desnog rebra. Uzaaaasan dan. 

• EmEn9
    06. Veljača 2021. 21:32

Moj isto štuca danas je ujutro jednom a  jučer dva puta, i bas zna to radit nervozu 🤣🤣🤣 U biti sad mi već svašta radi nervozu 🤣🤣🤣
    .
    Emmie i ti pripremaš slike sto trebas kupit od slatkisa kad rodis ko i ja 🤣🤣🤣 Mene sad stvarno počelo bit strah s obzirom na to da sad jedem stvarno drugačije od inače tu zdravu i posebnu prehranu i malo kalorija unosim a inace jedem duplo i nezdravo, strah me stvarno da ako se nakon poroda vratim na staro da cu dobit previse kg. Kao bit ce pa ti se uopce nisi udebljala u trudnoću nego nakon nje 🤣🤣🤣 
    .
    I da nekako sam primjetila da mi se trbuh spustio prije su me grudnjaci žuljali koliko mi je gore bio trbuh nabijen a sad mi trbuh počinje ono 2-3 cm ispod grudnjaka a bio na samom grudnjaku, uglavnom kad se gledam na ogledalu u grudnjaku izgleda kao da ce mi trbuh ispast i kao da ga treba držat dole koliko se objesio dole ali to se vidi tako samo dok sam u grudnjaku u robi se ne kuzi toliko. Da nemam milion strija bi vam stavila sliku da vidite ali nije bas za javnost.🙃

• EmEn9
    06. Veljača 2021. 21:35

Lonmi ja u prethodne dvije trudnoće nikad nisam bila osjetila to štucanje, ovo mi je sad potpuno novo u ovoj trudnoći to štucanje jer se ful osjeti nemogu ne skužìt a s curama toga nije bilo nikad, tako da moguće da ni ne osjetiš.  Očito je baš svaka trudnoća posebna i za sebe. 
    Jao baš mi je žao mrzim nenajavljene goste a ponekad i najavljene 🤣🤣 suosjećam 🙄

Ninnach
    06. Veljača 2021. 21:38

EmEn9

Evo uspjela pročitat sve od jučer jer danas nisam stigla svašta nešto sam radila po kući, muž složio krevetić konačno, zalijepila neke naljepnice iznad krevetića, čistila, prala,, svašta nešto. Sutra kad sve namjestim da vidim kako ce to izgledat s posteljinom vam slikam taj kutak sa krevetićem.
    .
    Od svega jedino što sam zapamtila su opet sad one krafne ali od Emmie najradije bi te posjetila da to pojedem, baš dobro izgledaju. 🤣🤣
    .
    Onda ona hrana od Petre, neznam sto je to ali ne izgleda mi baš fino, jesu to zobene za čokoladom gore? Reci da da jer te zobene bas nevolim pa da mi bude lakše, nemoj reć gris jer bi ubila za njega sada😁😁🤣🤣🤣🤣
    .
    Za ovu kuglicu na trbuhu bez bolova ja nebi rekla da su kontrakcije ali mozda to bude kod svakog drugačije,neznam. Meni je i sad na ctg pokazalo te kontrakcije tj lažne trudove i baš sam rekla sestri da beba ne lupa nego da su mi kontrakcije i kaže ona da da vidim ctg ih isto pokazuje, znači kod mene to izgleda ovako kako cu opisat i boli, znači bol u donjem dijelu trbuha ispod pupka kao menstrualna bol ali jače, znači nemogu reć da nije bolno jer je i trbuh mi cijeli bude napet , znači ne na jednom mjestu nego cijeli. A kuglica neka tj izbočina mi bude bezbolna kad on gurne npr guzu ili tijelo na jedno mjesto pa bude malo izbočina na trbuhu kao tvrda izbočina ali to se bebač namješta to mi nema veze s kontrakcijom. Znači kod mene su sad već često te kontrakcije a najviše kad ležim na lijevom boku i zaboli i traje par sekundi i onda popusti ili se ja okrenem jer boli pa prestane.

EmEn9… Meni se vrlo slično dešava danas s trbuhom. Bolovi ko pred mengu, ono boli pa popusti.. I to donji dio trbuha i u leđima osjetim. Trbuh na momente tvrd kao kamen al to me ne boli, nego te kao kontrakcije, u utorak bila na pregledu, potpuno zatvorena...uglavnom,valjda su to te bh kontrakcije. Ja još na ctg nisam nijednom bila što me isto čudi, a u prošloj trudnoći sam u ovo doba već išla. Malo mi je još prerano da bi bilo nešto ozbiljno u pitanju, a opet ko bi znao točno... Nadsm se mirnijoj noći od prethodne. 🤔🙄😁

06. Veljača 2021. 21:44

Lonmi, moguce da budes tek za 2,3 tj.osjetila, kod mene je nekak sad cesce, to je priprema za rad pluca. Valjda je onda ok da je vise puta dnevno.. 🤷‍♀️
    .
    Ninnach drzim fige da odspavas noc u komadu i bez tegoba da se odmoris :)

• EmEn9
    06. Veljača 2021. 21:52

Ninnach da da tako i meni to je to, imala sam ih i ja u prosloj trudnoci i isto se uopce nisam otvarala, a mislila sam aime imam sad vec kao bolne kontrakcije tipa 2 tjedna i sigurno sam otvorena i ono dođem na pregled ništa. A da ti ne govorim kad su mi dali gel za otvaranje dobila trudove lažne ali one ful bolne da sam skoro plakala od muke jer su mi rekli da su lazni i da nista od toga i onda su mi dali spasmex i neku injekciju protiv bolova da se to malo kao smiri ali nije se smirilo bas i provela na wc pola dana i navečer pregled i ja sto posto uvjerena sad sam se otvorila jer em jako boli em naprezanje na wc-u i kad tamo navečer na pregledu ništa ni centa otvorena i kaze doktor ajmo drugu dozu gela 😁 i tek  nakon cijele noći u bolovima i na wc-u ujutro sam se otvorila i to ful malo 2-3cm i onda me poslali u rađaonu tako da u biti ti bolovi nemoraju bas nista značit nego samo nervozu i da me prisjete kako ce me bolit 🤣🤣 a ne trebaju me prisjećat uopće što se mene tiče 🤣🤣
    .
    Ctg meni sad prvi put radila u 34 tjednu i sad me naručila u 36 -tom. Vjerojatno ce i tebi sad na sljedecem pregledu radit. Premda vide oni i na utz dal sve štima. Ctg više rade sad pred kraj kad vise ne gleda preko utz nego meni morala radit utz zbog plodne vode zato mi radila oboje. 

Emmie
    06. Veljača 2021. 21:54

Sa prvom nikada nisam osjetila štucanje. Sa malenom, osjetim to nisko u zdjelici. Lonmi, vjeruj mi kad ti kažem da štucanje nije neki najljepši osjećaj. Možda ga uskoro i osjetiš, pa me zanima što ti misliš o tome. To je nešto kao blagi udarci koji su većinom razmaknuti po nekoliko sekundi. 
    EmEn9 ja mislim da je normalno što ti se stomak malo spustio. Negdje sam pročitala da se to dešava u kasnoj trudnoći. I meni je, pa mi je lakše disati sada, ali zato me rastura dole nisko. Gore mi je bilo za disanje prije 2-3 mjeseca. Prosto sam se gušila.

• Bebanomoje
    06. Veljača 2021. 21:58

Ja se sjećam da je moja jedan dan 3 puta stucala i da mi ju je bilo ful zao. Eh sad, dal je koji dan bilo i 4 puta nisam sigurna. Nekako slabije to doživljavam sada, navikla sam se već...

Ines
    06. Veljača 2021. 21:59

Pozdrav curke moje, vidim da je nekima od vas dan D 😏 a meni je opet dan tako dobar 😊 bas uvijek bude obrnuto 🤷‍♀️🙈
    Mi smo se danas lijepo naspavali, probudili se laganini s muzicem u krevetu, obozavam te vikende samo zato sto znam da je on kuci i da ne ide na posao 🥰 popili kavicu, rucali, spremili se, otisli do Plodina, pa kod mojih na kavicu i bas je bio super dan s njima. Vratili se kuci, izvalili pred tv, ja odrundala na jedno oko sat i pol, vecerali i evo sad opet uzivanje pred tv-om i da skuhala si jos jednu malu nesicu bas mi je sjela ko budali samar hahah 😅 dugo nisam pila kavu u ovo doba, al pase mi itekako ☕
    Stucanje bebe - moja stuca svaki dan, bar 2,3 puta i gin nije nista lose rekao za to, cak je i pozeljno jer se beba tako vjezba disati i razvija pluca..bitno da ne traje jako dugo bez prestanka i onda je sve okej. Pa vise i ne obracam paznju jer znam da je normalno 😊
    Spustanje trbuha - jaooo da, moj se poceo spustati prije nekih tj dana i evo sad vec mogu stavit citav dlan izmedu sisa i trbuha, bas bas je nisko i to mi zadaje probleme jer ne mogu sjedit skupljenih nogu jer mi onda tiska jako trbuh 🙄👍 ali da bebica se spustila 
    Saginjanje - netko je komentirao da ga zaboli trbuh kad se saginje, Girl ako se ne varam..ja se vec ohoho ne saginjem vec uvijek cucnem, znaci sta god da radim ili cu cucnit ili cu jednostavno klecati, sve je bolje od saginjanja i zato me trbuh skoro nikada nije tako zabolio jer se ne saginjem preko njega. 
    Tea - jao tako i moj macak 🥰 preslatko mi je to, a zivotinje jako osjete
    Petra - ajmee odmah se sjetim svog djetinjstva kad smo ih imali hrpu 🤗🙈 necu nikad zaboravit kad je mama bila uvjerena da je uzela muzjaka, a ono bila zenka koja je usput bila i skotna pa smo ih na kraju imali 14 😅 bilo je ultra zanimljivo svaku vecer slusati one njihove kotace kad krenu vrtit svi redom 🙈 al smo ih obozavali 
    AnaAn - draga drzim 🤞 da te puste kuci jakoo brzo i da napokon budes svoj na svom, jer ovo je sve samo ne to hahahha 😝😅🥰💗 drzi se jos malo 

Nea 💗

Lonmi
    06. Veljača 2021. 22:01

Emmie mozda ga i ima pa ja mislim da me i to mala tambura po trbuhu i mjehuru i rebrima 😂
    Ako osjetim kakvu promjenu i skuzim, javim 😊

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.