Proljetne bebe 2021 pt. 2

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • anni123
    16. Veljača 2021. 15:33

Ne znam zašto neće učitati sliku? 😑 Ali uglavnom žene ponovila sam test i plus velik kao kuća!!! 😁 

Girl1234
    16. Veljača 2021. 15:35

anni123

Ne znam zašto neće učitati sliku? 😑 Ali uglavnom žene ponovila sam test i plus velik kao kuća!!! 😁

Čestitam 🥰

Blighted ovum, 6/2020, 10. tt 💔
    Rainbow baby 🌈🙏 7/2020 ❤️

Girl1234
    16. Veljača 2021. 15:38

Curke, znam da nije tema, al ako neko slucajno zna. Na licu mi vec par mjeseci stoji nesto sto me uzasno zivcira. Znaci pukla mi je (valjda) kapilara i sad ispod oka stoji ta crvena točkica... Znate li ima li tome lijeka, možda neki prirodni pripravak, kremica, bilo sto osim lasera 😂 pitam u slucaju da je netko ima slicno iskustvo 

Blighted ovum, 6/2020, 10. tt 💔
    Rainbow baby 🌈🙏 7/2020 ❤️

Jagodica125
    16. Veljača 2021. 15:39

anni123

Kako lijepo!🥰 Slavimo s tobom🥳 

16. Veljača 2021. 15:43

Dizajni hlacica iz nexta.. ja se zaljubila u njihovu kolekciju. Al kad sam oprala onda se stvarno vidla razlika. Nemam nist od marketinga za next 😂😂 ali fakat eto, topla preporuka i za dizajn i materijal, bas kao sto i Zara kaze, ja bi vratila sve ostalo i uzela od njih. Tak da cim ovo preraste, kupujem dalje u nextu. Jos cu mu uzet kardigen tam, prekrasno nesto plavo s gumbicima..ma preslatko.
    .
    Cure hvala vam za info o tlaku. Ja sam sad na tom kao normalnom sto je za mene povisen, budem to napomenula dr.koja me preuzima u bolnici, imat cu istu na zadnjim pregledima i porodu (osim ak bas ne rodim na uskrs, onda su samo dezurstva kod nas pa tko me potrefi..). Kod mene dakle iducu sri slijedi vadjenje krvi zbog krvne grupe i tjedan iza prvi pregled u bolnici. Meni to bude 35.tjedan. Narucila sam se vec za sve.. ovo postaje real.. jaj..
    .
    Info - mrezaste gacice sam uzela u dm-u dok sam trazila uloske. Meni pasu M, ne znam kolko su kostale vise al nest tipa 25kn, kupit cu jos jedan paket sad kad znam da pasu. Jel ovak nest ok ili da uzmem neke iz apoteke? Znam da ste spominjale. 
    .
    Pitanje: od ovih mama stvari za bolnicu sam spakirala: sampon, gel za tusiranje, kremu za tijelo i ruke, melem, cetkicu za zube, karticu lupoceta, par stapica za uho cistit, raspicu ako mi pukne koji nokat, dezic, mrezaste gacice, 2 vlazne maramice, mali dezinficijens, 5 jednokratnih maski, 2 obicna paketica maramica. Ostalo (pidjame, gace, papuce, ulosci, grickalice) ce mi stajat u koferu. Jel vam pada nest napamet sta sam zaboravila? Molim vas nadodajte mi. Ja samo razmisljam kad cu na šišanje 😅
    .
    https://ibb.co/5jHj8Dr

16. Veljača 2021. 15:48

anni123

Jeeeeej!!! Cestitke! :) Nasi ce taman spavati po noci, nadam se, dok ces ti imati malo klupko srece. Urednu trudnocu ti zelim :)
    Tu smo ako trebas nekog za savjet, kukanje ili razgovor po noci.
    .
    Girl ja sam ti imala kao dijete do 4.osnovne na licu kao "sunce" od kapilara i proslo je samo. Mozda nije usporedivo uopce al nemam drugo iskustvo 😅 Meni ti je to simpaticno jos k tome tak da ja nebi micala, unique si s tim, prirodna tetovaza. Ja imam madez na donjoj usnici mali kao bandic i tonci huljic. 🤪😂😂😂

Petra982
    16. Veljača 2021. 15:53

NevaEva, ja sam izbjegavala kreme prvo vrijeme zbog bebe. Čim prirodniji miris bebi paše. Abrinet-fix mrežaste gaće u ljekarni 5kom oko 18kn ( do L veličine).
    Baš tražim di u Ri ima Next. Sviđa mi dizajn i sad bi ful neš naručila i za starije klince. Vidim šmizlom kad dodje iz šk. 

Petra982
    16. Veljača 2021. 15:54

* Lupocet su nudili u Ri bolnici, ali niš jače od toga ( pred 10 god) tako da ja nosim ibuxin koji je jači. 

16. Veljača 2021. 15:55

Petra982

NevaEva, ja sam izbjegavala kreme prvo vrijeme zbog bebe. Čim prirodniji miris bebi paše. Abrinet-fix mrežaste gaće u ljekarni 5kom oko 18kn ( do L veličine).
    Baš tražim di u Ri ima Next. Sviđa mi dizajn i sad bi ful neš naručila i za starije klince. Vidim šmizlom kad dodje iz šk.

Ne znam za ducan al mozed narucit online. Ja sam krenula taj kardigen pa je dostava 29kn. A zivim 5 min od arene. Otic cu po njega tam 😂 

Lonmi
    16. Veljača 2021. 15:57

MissGraz

Lonmi

MissGraz

Zato me ljuti kada se neko zdrav. osoblje igra s terminom i kaze vam - ma nije to potrebno… taj isti ce vam kasnije reci kada dodje do intrauterine smrti - a nisam znao da je to tako. To je usko transfuziolosko podrucje i uvijek vam se najbolje informirati na transfuziji. Jer sestre i neki doktori ne moraju biti i nisu upuceni kako treba u to. Isto kao sto dr. opce prakse nije ginekolog, tako ni ginekolog nije transfuziolog… a ni "sestra sa odjela koja radi kao babica koju poznaje moja sestricna" nije laborant sa transfuzije. 🙂 Nadam se da sam vam uspila to malo priblizit, ako netko ima pitanja neka slobodno pita. 🙂

Ja sam ti jos uvijek zahvalna sta si tu temu ovdje otvorila jer znas da moju ginicku to isto nije mucilo cim je vidjela da sam rh pozitivna, zato sam ja sad u 26tt prvi put vadila IAT koji sam trebala odmah natrag na pocetku trudnoce, nisam radila novi nalaz ga krvnu grupu vec samo taj IAT i sve super, i ponoviti cu u 34 tt 😊. A mozda jedno glupo pitanje, ali kad smo vec na toj temi, to sta je otac 0-, a ja 0+ to sve stima? U pravilu je moguci problem samo kad je majka rh -?

Moze doci do komplikacije u tom slucaju zbog ovih drugih nepodudarnih antigena koje sam spominjala (Rh faktor je samo jedan od niza njih koji postoje), ali VRLO RIJETKO i danas sve te trudnoce zavrsavaju sretno ne brinite. 🙂

palonkica

MissGrazz hvala puno. I Zara takodjer. Da, on je rekao da neće doći prvi put do problema, nego ako slijedeće dijete bude tako imalo drugačije od mame( ne znam se ja izrazit valjda razumiješ)

Prijevremeni porod koji zapocinje sam nece biti zbog toga, kod ovog problema porod bude induciran ili se ide na carski zbog porasta titra antitijela ako postoje kod majke. Sve komplikacije koje nastaju uslijed ovoga su intrauterine, te ono sto beba moze imati nakon poroda je tkz. Hemoliticka bolest novorodjenceta koja se lijeci odmah pri porodu, naknadno tvojim klinicima ili bilo cijim ne moze biti nista tako da im ne trebas vaditi krvne grupe. 🙂

Uh, ma dobro, sve ce to biti ok. A osim tog IAT-a jel postoji sta jos od pretraga da treba uciniti ili je to to?
    Pisao mi je ginekolog jos i za hepatitis b, to nisam radila, jel sam i to trebala na pocetku ili to ide kasnije? 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.