Bubica, ne znam ni sama sto da ti kazem...😶 ovo isprepadanje nije dobro, nikako. Isto sto mislim da mozda ako bi te sad netko drugi pregledao, da bi za mjere curke rekao nesto 102.🤷♀️
.
Ja brojim pokrete... ne zelim niti zapoceti s time, jer se vec zbediram kad citam o super aktivnim bebicama, a moj malisa je cini mi se iz onog "mirniji team"🤷♀️
Da istina je da jako grijese s tim procjenama tezine, zao mi je šta zenu plase i sta ce sad biti u panici i razmisljati u stilu da nesto nije ok. Vecinom nam to naprave, vidite sta je meni moja radila. Bubice, Jukic je vrhunski dijagnosticar, ako ikako mozes pokloni povjerenje njemu samo da u glavi budes mirna, znam da je to tesko dok izades iz bolnice s takvom dijagnozom, i mene bi mucilo uzasno. Ponedjeljak je brzo, a da vole dramiti malo neki doktori vole. To sad je najgore sta u bolnici i moru doktora svatko po svojem. Vjerujem da ti je sve ok i bebica je sitna.
Plodnu vodu oni spominju i kontrolirati ce valjda iz nekih drugih razloga, mozda nisu naj naj objasnili. Znas kako oni to nabrzinu govore.
Bit ce ok, brzo ce vikend proci 🥰
Joj, Bubice! Ne kužim nit ja čemu toliko drame i stresa! Uvjerenja sam da odeš kod nekog petog, bila bi peta dijagnoza!Bude sve pet!
Ja ne trebam niti brojati jer ovaj moj stalno migolji i lupka. Kad mi je uža majica izgleda kao mali alien u trbuhu, sve se vidi!
Pa evo zaista se nadam da će biti sve OK na kraju i da plodne vode i dalje bude dovoljno, jer ne bi htjela da me porode ranije zbog njihove krive procjene. Kažem, ako bude potrebno, neka tako i naprave, ali čemu ako npr. nije potrebno? Bolje je njoj da se deblja kod mene u bušici nego da dođe prije nego treba na svijet jer su oni zabrijali da mora biti baš po knjigama. Slažem se Lonmi s tobom i njemu vjerujem više nego ovoj trojici zajedno, ali kad ti stave bubu u uho i to na takav način, jao morat ćete najvjerojatnije biti ranije hospitalizirani, pa kak ostati miran i normalan?
👩 37 - AMH 13
👨 34 - Oligoasthenoteratozoospermia
1. 6/2020 -> ICSI (Betaplus) ET 1 trod. - uspjelo od prve - 👶 🩷; 1 🐧
2. 6/2023 FET 12.06.23. (Betaplus)
Beta I. = 181, Beta II. - 541 ❤️
23.02.2024. Stigla druga curica 🩷
Bubice ja mislim da si krivo čula ovo za svaki sat jer je to malo prečudno. Ja sam baš danas dobila papir na kojem moram kao pratit pokrete jer sam pri kraju trudnoće i to ti je 3 puta dnevno po sat vremena mora bit 10 pokreta u tom satu ali opet naravno ako je 10 pokreta u prvih 10min od mjerenja nemoram mjerit i rekla mi sestra da se ne opterecujem sad toliko s tim da bas tad mjerim kad pise nego da samo obratim pozornost kad legnem da se pomakne 10 puta i to je to. Slikat ću ti da vidis kako izgleda taj papir za mjerenje.
.
Moj bebač je stalno veći kao za tjedan dana i prošli pregled u 34 tjednu je imao 2800kg a danas u 36+4 ima 3400kg
.
Ja ti pretpostavljam zbog svog iskustva da ti zbog trbuščića od bebe govore za plodnu vodu da bi se mogla smanjit jer je trbuščić od bebe manji. Ako se sjećaš moj je imao prevelik trbuščić i pojavio se bio višak plodne vode i sad od kad sam dijeti se smanjio trbuščić, odgovara tjednima i plodna voda je sada u granicama normale. Očito to ovisi o tome. A meni je gin objasnila da npr sad moja beba je za tjedan veća ali joj je sve veće za tjedan dana i nogice i glava i trbuščić i sve i to znači da je moja beba veća kao genetski jer smo mi veliki itd a kad mu je bio prije nego se to ispravolo samo trbuščić veći za dva tjedna a ostalo ne mi je objasnila da to onda nema veze s genetikom nego se pojavljuje problem jer kao ruke noge glava dužina bebe može bit genetska neka beba je veća a neka manja itd a da su trbuščići svim bebama kao tu negdje isti i to ako je onda trbuščić manji ili veći postoji neki problemčić zato si pod nadzorom. I meni je tad bila rekla ako se to ne povuče u dva tjedna moras ic ležat u bolnicu pod nadzor. S obzirom da znam dosta takvih slučajeva opet pretpostavljam da oni ce sad vidjet u ponedjeljak kakva je situacija s vodom i dali beba dobiva na tezini jer ako beba nebude npr sljedećih tjedan ili dva dobila nista na tezini onda beba ide van nema što čekat unutra ako ne dobiva na kilaži. Eto bas jučer poznanica rodila, inducirani porod u 38 tjednu jer zadnja dva tjedna beba ostala na 2900kg nije dobila nista na tezini i rekli su joj ide indukcija nema sta beba čekat unutra kad ne dobiva kg. I s bebom je sve ok sutra idu kuci. Tako da ne boj se beba je vec dovoljno velika. Samo prati da ti se javlja svaki dan i to je to. 😉😉 bit ce sve u redu 😉🤗🤗
Bubice moj je na 36+3 bio 2.900. s tim da je jako nisko i skučen i moguće da je nešto veći. Mislim da nema brige za kilažu, ona je ok, jedino to što tupi da trbuščić odskače više od drugih mjera 🤔a u kojem položaju ti je bebica, jel komentirao da je stisnuta ili je bio uvjeren u to što priča? Meni su ti u bolnici uvijek krivo mjerili curku prvu, ja došla na porod kaže meni babica nakon uzv da je curka 3.100. nisam ju uopće doživjela, znala sam da je veća - bila je 3.650.
Ne znam što bih ti rekla. Ne znam ni što bi to značilo ako je trbuščić manji?!
Nisam stigla jos sve proci...ukratko drago mi i da su pregledi ok i da je Emmie dobila termin :)
Meni danas napravio bris, poslusao srce i narucio za dva tjedna, nista drugi nije gledao...
Samo da javim Bubici ...draga ne brini, moja je sa 35+1 bila 2200 i doktorica je rekla sve ok, bitno da beba napreduje i ona vam nece biti preko 3kg...jednostavno i ti i ja imamo manje bebe, ja sam isto 167 a i trbuh mi je skroz mali, tako da je ona jadna i stisnuta i zato mi ne mogu vidjeti tocnu mjeru trbuscica...nemoj brinuti tvoja bebica je dobro i lako ce dobiti kile kad dode
Pusti ti te ultrazvuke i sta ja znam...jedan doktor kojeg sam zvala prvi put nakon dijagnoze mi je rekao nemoj obracat paznju na te mjere svi ti aparati su iz kine i vjerojatno su prema njima i bazdareni bitno da beba napreduje
Nemam zivaca citat dalje zaboravit cu sta sam tila napisat pa cu onda nastavit citat l.
Skontala sam da mi uopce ne zugamo i ne kukamo nego smo mi sve isprepadane i ovo je nek mi Bog oprosti malo skrenulo s blaženog stanja...Strah menii na forum u svaka doba jer neznam sta cu zatec i procitat,toliko sam se povezala s vama da svaki vasu pricu upijam i suosjecam i proživljavam s vama..
Bubice mogu ti reci iz iskustva da se ne sekiras i ne brineš tvoja bebica je super o super je kilaža za tjedne a sta treba imati pet kila ne kuzim po njima,pa npr da te isti dan pregleda pet doktora svaki bi drugacije mjere izmjeria jer oni to onako okvirno odokativno nemoguce je precizno.Meni su dizali paniku beba velika cak u trudničkoj pise macrosomia fetus bla bla bla kao provjeriti secer provjeriti ovo ono vamo tamo pa covjece isto kao da se svi rađamo jednaki hellooo....pa koliko beba ima rodjenih s 2500 ili caj s 4500 ne bitno bitno da je sve u redu..jel mi beba ziva,zdrava prava,jel napredovala od zadnjeg uzv JE..pa u cemu je onda problem moj doktore i ja sam jucer bila u plusu 3 kila od pregleda pa sam danas 2 jer sam bila na wc jer sam manje jela jer sam setala ..moje bebe uvik 3 tj vece ove tri bar do sad pa nije ni meni to napeto jer ok rodit cu ja malog diva Al jel oni nabiju presing bez obzira na uredne nalaze pa covjece nismo u kalupu ...ja se rodila s 3500 kg muz isto a niko od dice nam nije ispo 4200 ..moja rita s 4580 pa sad ima 4 god i 17 kg pari neuhranjena pa sta cu ja sad takva je kakva je bitno da je zdrava..bas sam ljuta sad eto pokvariše nam i ovo malo do kraja.pljuni me di vidis ako u pon ne bude drugi dr i nove mjere ..
Jagodice u city centru one u splitu u xyz ducanu sam uzela ali ja sam ti prije radila u toj firmi pa imam “drugarice” tamo koje mi daju malo zaposleničkog popusta tako da je to ta shema al provjeri svakako mozda ako su ostale koje tvoj br i one budu snizene sad ce ta kolekcija iz prodaje izac znas da oni urane s sandalama hahahha..
Jos sam tila nesto Al zab od bisa na ove doktore..jedva cekam svoj pregled i usb sam uzela za ponit nadam se da me nece. Ista zamarat koliko cekam toliko sam i u grcu od pregleda
Mi na 35+3 prošli tjedan bili na 2700 i još mi rekli idealna težnina, čak i mrcu teži.
Ne kužim baš sada to da težina ne valja, pa svudje pise da je to taman, plus odstupanja do 2 tjedna se toleriraju. Baš mislim da su te splašili za bezveze..
Sortiraj odgovore
Najstariji