Svakako se informirajte o bolnici gdje cete roditi, jer nisu u svakoj bolnici ista pravila.
Nea 💗
Ime-ni mi nemamo jos ime,doduse mi jos osim robice nismo nista kupili 🤭 sve si mislim ma ima vremena al vec me lagano hvata panika kad vidim da ste vi vec ful spremne😱
Ako mozete podjelit neki spisak sta ste sve kupovale bila bi zahvalna
Prva beba pa nemam pojmaaa ali doslovno nemam pojma,jos imam ruzicaste naocale i mislim da je sve to lako🤦🏻♀️ Mislim da cu se razocarat kad krene sve hahah
Kolica -ja si gledam Mima Xari, jel ima neko iskustva s njima? Tako su mi lijepa ajmee al mislim da nisu uopce funkcionalna😫 al sta cu kad su mi bas jaaakooo lijepa🥰🤦🏻♀️🤦🏻♀️
Ja sam kupila Mima Xari bijela, predivna su mi i jednostavna skroz za koristiti 😁 ful se lako voze ja nisam nasla manu, jedino je mana cijena 🤣
MareiKate to što si prošla danas stvarno zvuči kao užasno iskustvo. Suosjećam sa tobom. I ja sam imala zatvor toliko da se više nisam mogla ni pomokriti, sve je bilo zablokirano. Završila sam u bolnici u suzama.
Poslije brojnih čepića, litara i litara vode, svakodnevnih salata, sirupa protiv zatvora, pića sa vlaknima a i hemeroida od naprezanja, napokon je malo bolje. Baš sam spominjala ranije da ovih dana često imam BH kontrakcije. Vjerujem da me one tjeraju da idem na WC 4 puta na dan! Nije proljev, još uvijek stolica nije kakva bi trebala biti (tvrđa je), ali ja se non stop čistim. To traje već danima, najmanje od subote. Sada ne znam da li BH trudovi utječu na sve ovo. Bilo kako bilo, presretna sam da nemam više zatvor.
Inesin popis je prilicno detaljan i podudara se dosta s mojim. Samo bih napomenula da je na tecaju receno da nam stapici za usi ne trebaju i da je dobro nista bebi ne gurati u uheca nego s malim prstom na gazici pobrisati. Za kadicu su rekli najobicniju da uzmemo, u krevetic nista prvih par mj.dok se ne mogu sami okretati, beba smije bit u gnijezdu ako tako zelis.
Sudocrem je jedna od opcija, moze se koristiti bepanthen, bademova mast i sl., znaci ne treba i pavl.mast i bademova i bepanthen nego jedno. Isto kao za pupak, samo sterilne gaze iz apoteke i octenisept. Pelene jedan paket 1 za pocetak jer ako je veca beba mozda ce odmah paket 2 trebat, to je od 4.5kg.
Maske naravno jer je korona si spremi..i neke tablete protiv bolova.
Osim spavacice dobro je imati i ogrtac.
Kod spavacice pazi da ti odgovara otvor za grudi jer smo se mi tu zaje** pa je previsoko.
I ja sam uzela 3 bodija br 50 ako bude manji. Za sad ne izgleda da bude 😅
Ines, kakvi su to kombinezoni za spavanje?
👩 37, amh 6.2.pmol
👨 33 ,normospermia
26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
5+3 🙏❤️
NevaEva, a daaaaj, palačinke s Lino Ladom, kako sam ljubomorna! 😁
Prijavljujem spakirane torbe za bolnicu. 💪 Odmah mi je malo lakše, sad kroz vikend i sve ostalo za Saricu. ❤️😊
Lonmi, mene moj socijalni svaki put prstima pregledao i uzv preko trbuha, a tu i tamo vaginalnom sondom da vidi duljinu cerviksa. Mislim da me svega jedanput sa spekulumom gledao. Ali to sve zato jer je sve do sad bilo uredno. Tako da se slažem s Kety, kakva god tvoja doktorica bila, ipak je bolje da je bila oprezna i pregledala te kompletno da nađe uzrok. E sad to što ga nije našla ni vidjela je drugi par čarapa. Ali čim nije trudnoća ful uredna, mislim da i moraju sve kompletno gledati. Meni se jedino ne sviđa to kako uvijek paničari i svu te isprepada. A tek sad nakon onog jučer vidim kolko je bitno da je doktor smiren. Moj socijalni je jučer isto pretjerao s reakcijom pa sam na kraju sva bila van sebe, a s druge strane me ovaj u bolnici smirio. Ali opet ga razumijem, nek je on mene poslao dalje da se to provjeri. A razumijem i tebe jer ćeš stvarno dobit PTSP od nje i njezinih drama queen reakcija. 😬
Ivančice, joooj, toliko ti je malo ostalo! 😊 Jesi uzbuđena? ☺️
Petra, imam i ja takvog doma. Po njemu ništ ne treba jer beba je mala kad se rodi, kaj ona to tolkog treba? 😠 Ali zato ako treba nešt za npr. auto, e to treba obavezno, bez toga se ni pod razno ne može. Kaj ćeš, muški...
👩 37 - AMH 13
👨 34 - Oligoasthenoteratozoospermia
1. 6/2020 -> ICSI (Betaplus) ET 1 trod. - uspjelo od prve - 👶 🩷; 1 🐧
2. 6/2023 FET 12.06.23. (Betaplus)
Beta I. = 181, Beta II. - 541 ❤️
23.02.2024. Stigla druga curica 🩷
Inesin popis je prilicno detaljan i podudara se dosta s mojim. Samo bih napomenula da je na tecaju receno da nam stapici za usi ne trebaju i da je dobro nista bebi ne gurati u uheca nego s malim prstom na gazici pobrisati. Za kadicu su rekli najobicniju da uzmemo, u krevetic nista prvih par mj.dok se ne mogu sami okretati, beba smije bit u gnijezdu ako tako zelis.
Sudocrem je jedna od opcija, moze se koristiti bepanthen, bademova mast i sl., znaci ne treba i pavl.mast i bademova i bepanthen nego jedno. Isto kao za pupak, samo sterilne gaze iz apoteke i octenisept. Pelene jedan paket 1 za pocetak jer ako je veca beba mozda ce odmah paket 2 trebat, to je od 4.5kg.
Maske naravno jer je korona si spremi..i neke tablete protiv bolova.
Osim spavacice dobro je imati i ogrtac.
Kod spavacice pazi da ti odgovara otvor za grudi jer smo se mi tu zaje** pa je previsoko.
I ja sam uzela 3 bodija br 50 ako bude manji. Za sad ne izgleda da bude 😅
Što se tiče štapića za uši patronažna je i meni to rekla s prvom bebom ali one svašta laprdaju, nemojte se čuditi kad vam dođu nakon poroda pa vam još prave popis što da kupite za bebu jer vaše ne valja. Uglavnom, nitko neće bebi gurati štapić di ne treba, puno je lakše štapićem oprezno očistiti nego sa gazom izvodit mudrolije.
MareiKate to što si prošla danas stvarno zvuči kao užasno iskustvo. Suosjećam sa tobom. I ja sam imala zatvor toliko da se više nisam mogla ni pomokriti, sve je bilo zablokirano. Završila sam u bolnici u suzama.
Poslije brojnih čepića, litara i litara vode, svakodnevnih salata, sirupa protiv zatvora, pića sa vlaknima a i hemeroida od naprezanja, napokon je malo bolje. Baš sam spominjala ranije da ovih dana često imam BH kontrakcije. Vjerujem da me one tjeraju da idem na WC 4 puta na dan! Nije proljev, još uvijek stolica nije kakva bi trebala biti (tvrđa je), ali ja se non stop čistim. To traje već danima, najmanje od subote. Sada ne znam da li BH trudovi utječu na sve ovo. Bilo kako bilo, presretna sam da nemam više zatvor.
Sjećam se što si ti pisala što što te snašlo, drago mi je da ti je sad probava ok. Kako god, blizu smo kraja, onda će valjda sve biti po starom 😁
Bubice, baš me nanervirao... Sad mi njegova sestrična pronašla hranilicu i kažem mu odi kod žene po to, da joj ne smeta... neda mu se... al zato da treba neš za jedrilicu... eh, to je ono... sve treba i nebitno koliko košta...
A ovaj Kinderkraft nije mogao bit jeftiniji obzirom na sve funkcije koje ima i baš sam mu se poveselila i btw sama sam ih platila sa svog računa
štapići za uši za bebe nije lako ugurati do kraja. Ja sam ih uvijek imala za razne potrebe. Kad postanu veći i zvrkastiji, uši nismo nit čistili nego špricali sprejom od maslinovog ulja da otopi cerumen.
I ja preporučam odmah krenut s brojem 2 za pelene. Puderi su kancerogeni pa ih ne bih koristila, isto tako nema potrebe za toliko krema. Mi generacijama trošimo dječju mast od JGl i sudocrem samo kod jakih osipa.
Nedostaje švedska pelena na Inesinom popisu, treba ako mislite široko povijati.
Sortiraj odgovore
Najstariji