Petra ne znam Boze mi prosti tu i tam mislim da bude blago nasla nutra 😂.
Ma gle nakupilo se tih pregleda ukupno pa mi se to vec cini previse, s obzirom da hodam paralelno privat i sad sam jos i u bolnici zavrsila.
Ukoliko nema posljedica od njih onda sve super, ali ja do sad uvijek cula samo da cim manje cackanja dolje to bolje.
Mareikate, sorry 🤗🤗🤗. Čuj, ako je čišćenje onda bi te još tjeralo, sumnjam da bi stalo. Moguće da su fizička aktivnost i zrak i juice učinili svoje, što je super ako je bio zatvor.
BTW, muž mi je stravično dignuo živce sada kad je krenuo komentirati Kinderkraft i kako ja bacam novce za gluposti 🤬🤬🤬🤬 Srećom da je otišao po malog na trening jer mislim da bih mu bila ugurala onu kutiju u usta! Po njemu niš ne treba.
Ime- ni mi nemamo jos ime,doduse mi jos osim robice nismo nista kupili 🤭 sve si mislim ma ima vremena al vec me lagano hvata panika kad vidim da ste vi vec ful spremne😱
Ako mozete podjelit neki spisak sta ste sve kupovale bila bi zahvalna
Prva beba pa nemam pojmaaa ali doslovno nemam pojma,jos imam ruzicaste naocale i mislim da je sve to lako🤦🏻♀️ Mislim da cu se razocarat kad krene sve hahah
Kolica - ja si gledam Mima Xari, jel ima neko iskustva s njima? Tako su mi lijepa ajmee al mislim da nisu uopce funkcionalna😫 al sta cu kad su mi bas jaaakooo lijepa🥰🤦🏻♀️🤦🏻♀️
MareiKate- moj drugi porod je zapoceo u 9 ujutro proljevom....koji je trajao do pola 1...nezz broj odlazaka na wc...onda sam dobila 1.trud...oko 13h...u 5 stigla u bolnicu i rodila 20min do 7...bilo je smijesno kolko je brzo islo..al otvorilo me to sve jer trudovi nisu bili bas jaki...barem me nije boljelo tak strasno...bila sam u zabludi da necu do pola noci sigurno..ovaj put cu bit pametnija da ne rodim putem do bolnice 😂
Pregledi prstima i uzv-om- dok je trudnoca uredna...i pregledi su takvi...cim se nesto pojavi oni moraju gledat sve...kolko god to bilo cesto...ako ne pogledaju i nesto se dogodi bit ce krivi...mene je na hitnoj dr pitala slobodno pogledam...a ja onak pa naravno...kako cete znat jel sam zatvorena ako ne tako 😅 cijenim sto je bila pristojna 😜 ja sam za preglede i kontrole i ako mi se nesto dogada idem na hitnu ne kod svoje dr...znaci pravac bolnica...tako mi je i ona rekla...bolje da sam u bolnici i da mogu hitno reagirat ako trebaju nego kod nje...u 2.trudnoci sam imala 20-ak pregleda sigurno...cerviks skracen na 20 i nesto mm....i krvarenja...duphaston sam pila...dobivala spasmex...pila diazepam i magnezij...100 čuda...i rodila 40+3 nit bakterija nit gljivica nista nisam navukla...znaju oni sta rade bez brige...tak da Lonmi-opusti se...miruj...obavljaj redovne preglede sta moras i pozitivno...dogurat ces do termina sigurno 💪
https://lb1f.lilypie.com/sLAfp2.png
Mene taj pregled sa spekulom(om?) 🤣 boli dok imam upalu. Imala sam pape koje nisam ni skuzila vec je bilo gotovo. Za neki dan sam vam rekla da mi je bas duboko gurnuo prvo prst pa dva jer sam se zalila na bolove od par noci prije i meni se cini da bi svako bio otvoren bar vrsak prsta da ga se tak gleda 😂😂 Kao da je trazio razlog da potvrdi dijagnozu. Nakon prvotnog soka, sad sam ok s tom dijagnozom i kao i Ines, imala sam srece s trudnocom, bez mucnina, povracala ni jednom, tegobe rijetke i normalne..ali nisam si tak zamisljala trudnocu, fali mi drustvo, za bozic nisam radi propusnica bila s familijom, za novu godinu smo otisli iz novog stana jer je bio potres i ja u najosjetljivijim tjednima trudnoce u prometnoj isti dan kad i potres, mama i brat imali koronu.. ali eto, sve ce to proc i proslo je a mi smo sve vec na sredini ili kraju trudnoce.
.
Mene pocinje glava boljet. Brijem da je juzina. Popila pola lupoceta i pojela 3 palacinke s lino ladom. 😂😂
Lonmi mila, još ćeš razvit PTSP od te žene! Biži ča od nje čim dalje... Meni je posteljica bila na 1cm od ušća i rekla mi u 12 mj, da ćemo popratit stanje u 2.mj bez širenja panike. I eto, posteljica se digla, sve 5.
Baby boy evo spiska
Oprema za bebu:
- krevetic (mi smo uzeli koji ima sa strane za presvlacenje i ladice)
- madrac
- kolica 3u1 (kosara, autosjedalica, sportski dio + torba)
- jastuk za nosenje bebe
- kadica najobicnija
- podloga za presvlacenje
- bocice i dudice
- izdajalica (po potrebi)
- elasticna marama za nosenje (po potrebi)
- nocna lampa
Tekstil za bebu:
- ogradica za krevetic (tko zeli, mi nismo uzimali)
- posteljina (uzimat cemo kasnije, za prvu ruku nema potrebe)
- nepropusne podloge za madrac 3x
- plahte 3x
- dekica 2x
- vreca za spavanje
- rucnici za kapuljacom
- tetra pelene bijele 80x80 10kom
- tetra pelene sarene 80x80 10 kom
- tetra pelene 40x40 10kom
- krpice za brisanje
- stramplice 2x
- carapice 6 pari
- hlacice vel. 56, 62, 68 po svakih 3x
- bodiji dugi rukav 56, 62, 68 po svakih 5x (bodiji svi po mogucnosti da se naprijed kopcaju radi lakseg oblacenja)
- bodiji kratki rukav 56,62, 68 svakih 5x
- majice 56, 62, 68 svakih 5x
- kombinezoni za spavanje 56, 62, 68 x5
- kapica i rukavice 2x
- medo odjelce
- trakica za glavu/usi
- jaknica
Robicu si sami kolicinski vidite koliko cega.
Nea 💗
Danice - ti ga pijes jos uvijek? Mene je skinuo danas, pa ce me u ponedjeljak pogledati.
Ja imam baš jake kontrakcije, nisu prestale čak ni s tabletama. Vjerojatno ću morati piti do kraja
Tekstil za mamu:
- spavacica na kopcanje kratki rukav 3x
- grudnjaci za dojenje 2x
- rucnici veliki, srednji, mali 2x svaki
- papuce
- japanke
- mrezaste gacice M 10kom
- ogrtac
- carape
- potkosulje za dojenje 2x
Higijena za bebu:
- skarice za nokte
- cetka za kosu i tjeme
- aspirator za nos
- toplomjer
- vata/ blazinice
- stapici za usi
- ulje za kupanje
- vlazne maramice s vodom
- obicne maramice u kutiji
- jednokratne podloge za presvlacenje
- pavloviceva mast
- JGL krema
- sudocrem
- puder
- sterilne gaze
- octenisept
- fizioloska
- prasak za pupak (Bivacyn, Tyrosur)
- det. za ves za bebe
- pelene 1 i 2
- bepanten mast
- komprese za pupak
- lupocet cepici baby
Higijena za mamu:
- ulosci Chico i Vir80
- blazinice za dojenje 30kom
- purelan mast
- dez. maramice za wc
- vlazne maramice
- toalet papir (3 role)
- vlazni toalet papir
- vrecice za prljavi ves
- zastita za wc skoljku
- dezedoran
- sampon za suho pranje kose ili obicni sampon
- gel za tusiranje
- tekuci sapun za ruke
- cetkica i pasta za zube
- stapici za usi
- multi mum komprese
- melem/labelo
Nea 💗
Torba za bolnicu:
- ogrtac
- spavacice
- ulosci
- Bivacyn sprej
- rucnici 1 veci, 2 manja
- tablete protiv bolova (lupocet)
- kozmetika (za mamu)
- papuce
- grudnjak za dojenje
- mrezaste gacice
- blazinice za dojenje
- vlazne m.
- toalet papir obicni i vlazni
- carape
- vrecica za prljavi ves
- jednokratne podloge za presvlacnje (za mamu zbog krvarenja za ispod sebe da ne probije)
- purelan mast
- nesto za pojesti (krekeri, energetske plocice i sl.)
Radaona/prirucna torba:
- trudnicka sva dokumentacija
- papuce/japanke
- boca vode
- vlazne i obicne maramice manja pakiranja
- mobitel
- novcanik
- punjac
- gumica za kosu
- labelo
- mali rucnik
- krekeri/energetska plocica