Proljetne bebe 2021 pt. 2

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ninnach
    10. Veljača 2021. 21:37

mateja91

Ivancice,sretnoo ti, bas sam uzbudena zbog prve bebe 🤩
    Iako sam vec mislila sad kad sam pocela citati da ce do kraja biti da nam je MareiKate rodila obzirom na nocasnju probavu 🙈
    Htjela sam reci MareiKate i Ninach, znam tocno kako vam je sa dvogodisnjacima i iscekivanjem bebe, moj stariji je bio 2 god i 5mjeseci kad sam rodila mladeg i tocno su me isti strahovi mucili, kako ce on bez mene kad odem u rodiliste, kako cemo svi u krevetu kad dode beba (on se tada jos dosta budio po noci i htio maziti samnom), hoce li biti ljubomoran… Na kraju je sve nekako super ispalo bez velikog plana i programa, odvojenost tri dana je prezivio bez problema jer su tata i baka bili posveceni samo njemu, kad sam dosla doma spavali smo svi zajedno nagurani u krevet neko vrijeme, a onda je on s vremenom spontano prestao me toliko traziti po noci a za koji mjesec pristao spavati u svom krevetu u novoj sobi, bez ikakve drame i nagovaranja. Ljubomore je bilo jako malo i na jako kratak period, tako da evo zelim vas samo ohrabriti da ce se sve prirodno posloziti, pametni su oni i dok god osjete da je nasa ljubav za njih i dalje jaka nece se pokolebati i "praviti probleme" 😊
    Sad me opet ceka identicna situacija sto se svega tice jer ce ponovno razlika biti 2 god i 5 mj, al ovaj put sam nekako bez straha 😅
    Sto se sexa tice, ja sam obzirom na epiziotomiju prvi put i pucanje drugi put dosta kasno s tim krenula nakon poroda, ali dosta dugo sam i krvarila tako da to bas i nije bila neka opcija bez obzira 🤣 ne sjecam se tocno, ali mislim da su prvi pokusaji bili tek oko 2 mjeseca nakon, a prvi USPJELI seks tek oko treceg mjeseca 🙈
    Ali sve je to individualno, moja frendica nije ni rezana ni popucala i doslovno se seksala nakon 2-3 tjedna… tako da vidjet cete kako ce ici, samo bez forsiranja 🥶
    Ja danas odradila mini soping u Areni, kupila neke pidzamice u c&a, sebi nesto donjeg vesa i tak, veselim se pripremama 😍

Baš ti hvsla što si podijelila svoje iskustvo s nama... Evo, nadam se da će i kod  nas biti kao kod tebe, sve u redu i da će se stvari posložiti s vremenom. ☺️☺️👍

10. Veljača 2021. 21:48

Lavica13

Pozdrav curke!
    Bravo za uredne preglede i nalaze od mog zadnjeg javljanja. Lonmi i Tea - nek i vama nalazi budu uredni da se možete počastiti s krofnama 🤞😉
    .
    NevaEva i Ridja - sutra u novinama: u Lidlu izbila tučnjava između dviju trudnica zbog tajica 🤣🤣 šalim se malo 🤗😉
    .
    Ivančica - ajmeee stiže prva bebica 🥳🥳 otvaramo sezonu - stiže prvi vodenjak 😁
    .
    Ja opet hodam ko rasklimana kokoš već par dana tj. od pon kad sam malo bila po trgovinama. Počela prati i peglati robicu 🥰 sutra kupim možda još nešto za curku i to je onda to. Sebi pikiram potkošulje i grudnjak još jedan i ja mislim da sam gotova sa shopingom 🥳🥳
    .
    Neznam više što sam uopće pročitala i htjela komentirat 🤷🏻‍♀️🙈
    Sretno cure ako koja sutra ima pregled 🙂

Hahahah ma nece, uzet cu ja skare pa cemp mi podijelit bratski svaka jednu nogavicu. 😏 oko krafni nema dijeljenja.
    .
    Lonmi moguce je da se okrenula :) moj je bio poprecki i od 28.vise ne a ja nisam skuzila kad se okrenuo, ali stucanje osjetim dolje unutra negdje 😂 i s lijeve strane pupka dok je ledjima tak okrenut. Ma preslatko i precreepy! 
    .
    Ivancice 🤩🤩🤩🤩🤩🤩 wooooow 😍😍

Bubica1
    10. Veljača 2021. 21:53

Ajme Ivančice, pa ne mogu vjerovati. 😲 Ja to sanjala i eto tebe za dva dana s bebicom u rukama! 😍 Kako divno, mogu si samo zamisliti level uzbuđenja. ❤️😊 Neka ti sve prođe u najboljem redu i da nam se čim prije javiš s novostima! ☺️
    A za vas ostale, pošto se sad utvrdilo da očito imam vidovnjačke sposobnosti, od sutra primam uplate ako hoćete znat kad ćete rodit! 🤣🤣🤪

👩 37 - AMH 13
    👨 34 - Oligoasthenoteratozoospermia
    1. 6/2020 -> ICSI (Betaplus) ET 1 trod. - uspjelo od prve - 👶 🩷; 1 🐧
    2. 6/2023 FET 12.06.23. (Betaplus)
    Beta I. = 181, Beta II. - 541 ❤️
    23.02.2024. Stigla druga curica 🩷

Ines
    10. Veljača 2021. 21:54

Ajmeee Ivancice sretnooo 🥰🥰 znaci ipak nam ti otvaras sezonu 🤱❤💗 samo da prode sve kako treba i na konju si 👍💪

Al ste se raspisale zenske moje, ja nikako sve procitat 😝 mi bili kod frendova, sto je jedna od onih 5 cura rodila u 12mj, al nismo htjeli odmah ic em zbog korone, a i nisam tip koji se odmah trpa medu prvima. Pa smo danas napokon isli k njima. Ajmee kako je sincic predobar, danas napunio 2mj, znaci dijete je za pozelit samo prati i promatra, ne cujes ga 😊 bas smo se super ispricali s njima 3 sata smo bili, doslovno proletilo mi ko samo bili sat 😲 ali je bilo super, bas sam onako nekako napunila baterije..to mi je trebalo, da popricam s nekim tko je prilicno nedavno prosao i trudnocu i sam porod, doduse imala je carski, ali opet kad popricas sa nekime tko te razumije to je pravo olaksanje. Ona ga doji, prosla je i upalu i svasta nesto sam korisnog saznala. Sve u svemu predivno provedeno popodne 👍

Lonmi - apsolutno da se okrece i okretat ce se ona jos, nije uvijek pravilo da se okrene i tako ostane. U mom slucaju je, ali ne eto kod frendice nije bio 🤔 

Nea 💗

Ines
    10. Veljača 2021. 21:55

Sto se bolova tice slazem se s EmEn sve je to individualno i od osobe do osobe. Nekoga ce bolit nekoga nece. Ovisi kako sto podnosite. Ja sam mentrualne bolove imala par puta i da me budilo iz sna i tjeralo da secem po sobi, al nisam odmah isla na hitnu niti mi je to uopce padalo na pamet jer znam da mi je gin rekla da nikuda ne letim jer nema smisla, treba se smirit, izvidit situaciju, mjerit razmake, mijenjati polozaje i ako se smiri to je to, ako se ne smiruje nakon svega isprobanog e tek onda na hitnu. Kazem ovo je u mom slucaju. Tako da ja sam samo pratila sto se dogada i uglavnom bi se smirile nakon sat, dva i zaspala bih nakon toga. To je bilo jos prije 31j, jer od 31tj koristim Utrogestan i od tada mi se to ne desava jer on specava pojavu takvih kontrakcija.
    I upravo to sto je EmEn rekla nisu kontrakcije i trudnovi kod svakoga jednake. Nekoga ce boljeti samo trbuh, nekoga ce sve zivo, netko pak nece ni osjetit bolove osim stezanja trbuha. Sve je to od osobe do osobe. Isto tako kod nekoga kontrakcije ne znace i otvaranje. Eto ja sam otvorena jos odavno, a nisam uopce osjetila da bi to moglo biti od njih. Jer ne osjetim svaku kontrakciju. Takoder se slazem da svaka zena zna kad krenu trudovi, po meni nekako to ne mozes omasit 🤷‍♀️ mozda grijesim, al bar od svih zena/cura oko mene svaka je osjetila itkekako razliku izmedu laznih i pravih trudova.
    I nije bas samo tako lako otvorit se i rodit. Tek kad cujete price oko sebe od zena koje su doslovno pola trudnoce prosle otvorene za prst i s kojekakvim kontakcijama i na kraju jos presisale termin, tek onda shvatite da nije to samo tako jednostavno. Zato vas i ohrabrujemo ovdje kojima se skracuje cervix i ostalo da ne brinete, previse straha, a nije to bas tako kako si mi u glavi slozimo. 

Nea 💗

Ines
    10. Veljača 2021. 21:55

Aposlutno svatko odlucuje sam za sebe kad ce otici na hitnu zbog necega, svatko zna svoje tijelo najbolje. Ne zelim nista govorit ovo ili ono jer nismo mi gin, ali moram se slozit s EmEn u vezi Lonmi i ovih bolova i rezanja od danas, po meni je isto od sjedenja i nista vise od toga, jer je tijelo naviklo na lezanje i mirovanje. Pa i meni je tako bilo kad sam bas bas mirovala. Sad vise ne mirujem jer nemam potrebu za time pa radim koliko mogu. Al kad sam se krenula kretat ne da me rezalo tako malo, rezalo me svakodnevno po citav dan. Pa samo si zamislite kako je tijelu koje se inace kretalno po cijele dane i da odjednom pola godine miruje, aposolutno da ce vas boljet misici, noge, prepone i sve zivo..isto tako je s trudnocom. To je normalna reakcija tijela na promjenu. Iskreno ja svaki dan imam svakakve bolove, probadanja itd jos od samog pocetka trudnoce, al nisam si to pripisivala nikada kao nesto lose jer sam znala da se tijelo mijenja i prilagodava na novi nacin zivota. Eto i sad osjetim da me cijela zdjelica ne da boli vec pece ko neka tupa bol, al znam da je od sjedenja jer sjedim danas od 3h kak je muz dosao s posla pa et do pol 8h, a jucer i prekjucer sam prakticki prelezala dane (osim sto sam isla na bolnicu). Ali opet vi sebe znate najbolje i ako vam je stvarno bolno i neizdrzivo odite na hitnu i to je to, nema druge.

Sve u svemu svatko sebe poznaje najbolje. Mi ovdje mozemo vas posavjetovat kako je nama, al to ne znaci da cemo istu bol jednako podnosit 🤷‍♀️

Nea 💗

Ines
    10. Veljača 2021. 21:56

MareiKate - bebina kilaza je tocno kak treba bit, moja je sa 36+2 bila 2952g i gin je rekao da je to top kilaza za te tjedne. Drugo i ocekivat je da se cervix izgubio jer realno i vrijeme mu je, u terminu si. Meni je ustanovljeno da cervixa nema u 34tj, mada mislim da je on nestao nesto malo i prije toga + ja sam bila tad sa 34tj otvorena za prst, a ti si zatvorena. Sto znaci nema straha draga za tebe nikakvog. I da ja sam mirovala do termina, cim sam usla u termin ja po starom, cistim, usisavam, dizem normalno posudu s vesom, lozim vatru na drva, znaci cjepanice po 2,3 kg, ponasam se sad skroz normalno kao i priej jer znam da sad vise nema nikakvog straha, cak je i gin sam pitao kako se ponasam kuci, jel mirujem ili, ja onak pa ne reko nemam sad zasto mirovat toliko, on je rekao na to e super tako i treba, samo se vi ponasajte najnormalnije jer nam to samo ide u prilog da se lijepo pocnete prirodno otvarati. U sustini nemaju te razloga ostavljat u bolnici ili stavljat na mirovanje jer termin je tu, a i dalje si zatvorena, za razliku od mene koja sam bila otvorena jos odavno 🤔😊
    NevaEva - ajmee robica je preslatka, znaci spremno je polako 🙈🥰👍

Isto tako nesto se pisalo za rane dolje, ja imam samo Octenisept i jedno sam za to cula da se smije 🤷‍♀️ pa cu tako i radit.

Epiduralna - ja osobno necu, nekako mi ne djeluje privlacno ni najmanje. Sama pomisao da mi netko prtlja po kicmi mi se ne dopada, vjerovatno trauma jer mi je tata u kolicima bas zbog prijeloma kicme i ledne mozdine i u okolici imamo jednu zenu koja je zbog nje ostala na stakama (znam da su rijetki to slucajevi) ali neka, ja cu pretrpjet za svoju curu sta treba, al neka mi kicmu nitko ne dira. Naravno tko zeli, nemam nista protiv, slobodno 👍💪

Nea 💗

• Ivancica90
    10. Veljača 2021. 21:56

Hvala cure svima 🥰 Uzbuđena sam i ne vjerujem da je to za manje od 2 dana, nemrem si opće zamislit kako naš malac već dolazi 🥰 Iako stigne još sutra netko doć prije njega, par vas je opasno blizu termina 😉 

Lonmi
    10. Veljača 2021. 22:39

Ines tako nekako i ja mislim u vezi epiduralne, s jedne strane bi si olaksala ako bi bilo prebolno s druge strane isto ne volim da mi se prcka po kicmi, znam da oni znaju sta rade, ali ipak. Mislim da cu odluciti tek u tom trenu ukoliko bude situacija takva da ju uopce i mogu primiti.
    Ma i ja mislim da me rezalo od sjedenja, bolje i to nek nesto drugo, samo sto ja imam paniku od krvarenja pa onda malo analiziram, inace da tog nije bilo, mozda nebi to ni tako dozivjela.
    Nezz tko je napisao da se osjeca ko rasklimana kokos, ja se pridruzujem u klub😂. Ima nas i kokoski i morzeva i svacega 😂.
    Ivancice koji je to negdje osjecaj znati da ces bebu imati u petak u rukama, kako divno, i ja jedva cekam tako svoju 🥰.
    Sad ce samo ici po redu, ja samo cekam svaki dan kako cete javljati da je krenulo ima vas dosta u terminima 🥰.
    Kako je to brzo proslo 😊

10. Veljača 2021. 22:56

Ivancica90

Hvala cure svima 🥰 Uzbuđena sam i ne vjerujem da je to za manje od 2 dana, nemrem si opće zamislit kako naš malac već dolazi 🥰 Iako stigne još sutra netko doć prije njega, par vas je opasno blizu termina 😉

Ovaj petak?? Ja sam nekak skuzila drugu srijedu. Ajmee prekrasno! Wooow 12.02.2021. Vidi datum 🤩🤩🤩 isti s obje strane 🤩🤩🤩🤩

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.