Proljetne bebe 2021 pt. 2

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Petra982
    07. Travanj 2021. 23:43

Meni se čini da naše rodilište neće zabraniti pratnju jer uz ove uvjete rijetko tko će moć prisustvovati. Dakle, eventualno ako se dogovori indukcija pa se uspije testirati na vrijeme, al one kojima krene spontano, postaje prava lutrija... 🙄
    Nadam se da će ukinuti taj uvjet i držati se onog što su rekli na tečaju 🤞🤞🤞
    Vidim da mi je vena iskočila. U prvoj trudnoći se jedva nazirala, u drugoj se komadić osjetio pod prstima, a sad je već onako... Lijep komad 😭😭😭  Eto, sad me deprimiralo! 

Jagodica125
    07. Travanj 2021. 23:44

Drage moje, kome se pojadat u gluho doba noci ako ne vama...
    Danas mi je bio jako iscrpljujuc dan😔 kao prvo premijestanje sa odjela oporavka nakon operacije na odjel babinjaca. Rez me dosta boli, ali razumijem da je normalno jer je to ipak ozbiljan zahvat, trudim se slusat sto fizioterapeutica govori (ne dizati ista tesko, polako se ustajati, sagni se ovako, stoj onako), sto naravno u praksi izgleda totalno drugacije.
    .
    Nego najveca mi je rana trenutacno ta sto se ja i sin mucimo s dojenjem i od toga vrlo vjerovatno nece biti nista ali ne jer sam ja na lijekovima, nego jer nemam mlijeka. Trazim ga, dajte mi ga, ne sjedim onako opusteno kako pise u onim trudnickim vodicima, zaokrenuta sam, zgrcena, imam osijecaj da ce mi rez popucati sav po sav, samo da bude uz mene, da sisa. 
    .
    Sestre su mi dojke izmasirale, gnjecile, gurale njegovu glavicu, drzale, ima on hvat i krene sisat samo kako je rekla jedna sestra "vi nemate sto". Pitala sam ga sto mu onda daju za jesti - slatku vodu. U iscekivanju mog mlijeka. Napomenula sam lijekove koje pijem i da ne zelim da se dugo ceka sa hranjenjem, jer "politika bolnice" je da se gledaju razni parametri prije nego se krene na dohranu. 
    .
    Donijeli su ga po 2. put prevecer, drzala bih ga kao za podoj, posise par puta i krene tako plakati da se zagrcne i hropce. Drzala sam ga tako da mi se ruka pocela tresti od napora, oblio me znoj, pocela sam plakati, pa je sestra primjetila i rekla da mu ide po 3.put dati 15ml otopine.
    .
    Cure moje divan je, gladan je malisa, stalno cmokce i gura prstice u usta, samo eto kad dodje moja dojka u usta to je plac i guranje. Zao mi je da one sate kada je miran i spava provede u djecoj sobi, jer "mi Vam ga donesemo kad se razbudi", ali onda brzo i odnesu jer place histericno. Bojim se da nece mene i moj miris, lik stagod pocet poveglzivat s mukom i patnjom... 
    .
    I ljubomorna sam na cure s odjela koje imaju bebice citav dan kraj sebe, mogu pisat poruke i onda jos pitaju "jel moze ona/on u djecju sobu, sta ce mi kad samo spava"?"...
    .
    Tuzna sam i idem spavati teska srca, nisam znala da je skok u majcinstvo toliko tezak. Uz sve to, rez me najmanje boli..

Jagodica125
    07. Travanj 2021. 23:48

Ako je itko u medjuvremenu iz nase vesele druzine rodio, pridruzujem se u cestitkama💞

• Mar93
    07. Travanj 2021. 23:49

A ako su prosli pon i uto dva dana tupili na sluzbenom tečaju proceduru oko pratnje, onda je se ili drzi ili makar objavi na sluzbenim stranicama nove regule! Ma nije meni cak toliko ni do mene, nego bi stvarno tila da i muz i ja cujemo prvi plac i vidimo maloga prvi put skupa. Necu dramit, ima puno tezih stvari ljudima na ramenima. Al bolje da me ovo zamara nego nesto ozbiljnije.
    NevaEva, ne ponovilo se. Eto jos jedna stvar na koju ne mozemo utjecat nego se samo molit da sve prodje u redu. Tvom malom se ne zuri po ovom ledu. Mudro. Mama te ceka, izadjiii! 😁😁

• Mar93
    07. Travanj 2021. 23:59

Jagodice, ja san ti sebi nekidan kupila knjizicu o dojenju od one doule Una Bridged sa instica, majkemi sve dosad sta san procitala i cula, plus jos stvari koje nisam, tamo pisu. Divna skriptica. Ugl pise da 3.dan od poroda krece i skok u razvoju malome pa je zivcan i place, a i mami pada razina hormona naglo i dolazi do baby bluesa, i da se ne triba krivit nego rec sama sebi da ce proc. Ako mognes dojit, super, ako ne, opet dobro, probaj se izdajat, ako ni to, danasnja dohrana je formulirana i testirana svuda da im pokusa sta bolje nadomjestit sve majcino. Nema protutijela, ali Boze moj, pa moj muz je odgojen na razrijedjenom kravljem mlijeku sta je danas ogromni NE pa ima 2 metra i cili je dobar 😁
    Ne znan kako funkcionira ni ona banka izdojenog mlika, mozes li zamolit da dobije tudje izdojeno? 
    U svakom slucaju, nisi nista vise nemajka ili manje majka ako ne mozes dojiti. Sta se tice vrimena provedenog s njime, ne znan kako to funkcionira tamo, ali uskoro cete doma i tvoj je 0-24. Mama je jedna i jedina ❤️ sta vise ces ga drzat koza na kozu i zbondat cete se vas dvoje vise nego itko!
    #SavjetiPrvorotkeUPonoc
    #SamoZelimDaSeOsjecasVrijednoKakvaIJesi ❤️

Lunica
    08. Travanj 2021. 00:09

Jagodice mlijeko ne dolazi bas svima odmah...nekome tek treci dan...pogotovo se to zna dogoditi nakon carskog. Sad si pod navalom hormona i znam da ti je emocionalno to sve tesko, pa tek je drugi dan od carskog...polako ces se oporavljati a mlijeko ce navirati i sve ce se stvari posloziti na svoje mjesto,daj si malo vremena. Dobro se pojadati, dobro je izbaciti to iz sebe , ako treba i isplakati se...Pokusaj se odmoriti,odspavati , bit ce ti bolje...svakim danom ce rana manje boliti..samo vjeruj u dobro💞 i bit ce sve u redu🥰
    nakon tebe nije nitko jos rodio😊
    puse tebi i Franu💞💞

ᗰIᕼᗩᗴᒪ 6.5.2021.

Petra982
    08. Travanj 2021. 00:10

Jagodice, žao mi je da se toliko mučiš s time, pogotovo kad si iz opravdanih razloga mislila da do toga neće niti doći, a mogu samo mislit kako to sve izgleda uz rez od carskog. 😔
    Uskoro ćeš doma pa ćeš u miru odlučiti dal' dojiti ako mlijeko nadođe ili ad. Sjeti se samo da je sretna mama, sretna beba. Nemoj vrtiti filmove da povezuje tvoj miris s mukom i patnjom. Već sutra će biti bolje, misli na to! 
    Zagrljaj ti šaljem!!! 

kety992
    08. Travanj 2021. 00:14

Jagodice 💞💞💞 tek si rodila mila....jos kad rodis na carski nekad ide teze to s dolaskom mlijeka...iako je njemu zeludac jos malen...i zahtijeva jako malo hrane..bolje da ga nadohrane nego da se pati...a ti smireno...doci ce mlijeko...mojoj frendici tek 6.dan doslo od carskog...ne brini..ako ces moc zbog lijekova doma cete se mazit cijele dane i povezat...a djeca placu...i vjeruj da ce ga samo tvoj glas u pocetku najlakse smirit.sad dok si tu slusaj sto govore i smireno,bit ce sve ok..🥰🥰 misli na sebe jer Fran treba svoju mamu 🥰 

https://lb1f.lilypie.com/sLAfp2.png

Kontesa1
    08. Travanj 2021. 00:16

Pozz cure evo ja se javljam sad. Nisam stigla prije. 
    Jagodice čestitam 💞ne brini,mlijeko će doći i dojiti ćeš. Tek si rodila. Tako sam i ja danas plakala. Još nas hormoni deru. 
    Moj porod je izgledao tako da su me u 8 prikopčali na neki lagani drip i ctg koji sam imala cijelo vrijeme na sebi i nisam se mogla pomaknuti jer se inače gubi signal. Ja se zezala s njima tamo dok nisu počeli trudovi oko 10. A kad je počelo dahtala sam ko pas i presavijala se jer ne znam di me više boli. Prošlo je takvih desetak. Onda su me okrenuli na leđa i digli noge u zrak i rekli da tiskan kao da ću na WC što sam i radila. Nakon nekoliko takvih rodi se jedna malena curica. Meni su u međuvremenu dali Normabel i rajski plin ne zato što sam tražila nego eto tako dr rekla. Oko mene je bilo valjda 10 njih. Što babica što doktora. Bila sam dobrano nadrogirana kad smo krenuli s drugom za koju sam mislila da će samo izletiti. A ne,ona se u toku poroda okrenula poprečno izgleda i ja sam tiskala dok nisam izgubila svijest e onda je skočila doktorica ispleskat me mokrom gazom i neki doktor je s ogromnim šakama tiskao moj trbuh dok bebu nije okrenuo. Rezana sam dva puta. To je zaboljelo jako i uz krik se rodila Marta. Onako sva jadna sam pitala za procjene apgara i pokazali mi moje dvije slatke šmizle. Porod mi je bio težak kao svaki ali i brz uz taj drip nisam imala kad odmoriti. Za kraj se posteljica još zapetljala i nije izlazila van pa su pozvali anesteziologicu. Ta žena frčkave kose i smirijućeg glasa me mazila po kosi dok mi je davala masku. Probudila sam se ležeći na stolu još uvijek,zašivena i pokrivena plahtom. Onda su me odveli na odjel da se naspavam. Bebe su navečer odvojene od mene i danas uopće nisu htjele jesti a ni ja nisam imala mlijeka. Onda sam doznala da to sve postupno dolazi. A ja kišu proplakala. Joj ludih hormona. Uglavnom sve bolje i hodam. Tako da žene,samo hrabro,mi sve možemo 💪🤗

+ 18.08. 👶🤰💗
    Blizanci 💞

Lunica
    08. Travanj 2021. 00:16

Jellena bas sam se mislila gdje si ti, mi smo isti tjedan i dan...pa sam to bas upamtila..znaci zadak??e to se tako zna dogoditi, ne moze se tu nista..meni je bio u 4.trudnoci i zavrsilo carskim..nije kraj svijeta...vazno samo da bude sve u redu...cek ovo ti nije prvi porod? kazu da svakom sljedecom trudnocom imaju vise mjesta za okretati se ,tko ce znati vise? 
    Meni je bas sutra pregled.... 

ᗰIᕼᗩᗴᒪ 6.5.2021.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.