Girl1234 cestitam od srca! Zelim ti brz oporavak i uzivaj sa svojom srecicom ❤
Rita88 sretno! Glavno da se prirodno pokrenulo, bit ce ti tako lakse sve podnijeti. Drzim fige da sve bude brzo i cim bezbolnije ❤ Cekamo te s dobrim vijestima!
Baby P 03/21 💙
Girl čestitammmm 🎊🎉🎊🎉 žao mi je što je toliko trajalo. Brz oporavak ti želim 😊
.
Rita sretno 😊 držimo fige da bude brzo 🤗
.
AnaAn ne brini ja sam se isto vezala za ovu grupu kao i Emmie i ostale cure tako da pratimo mi vas i dalje 😉 Nećemo vas napustiti sad na kraju 😉
Rita!!! Sretno ti!!! Čim brže da bude!
Svašta sam vam natipkala jutros, al sam zaspala ko klada!
Emmie, slika je predivna!!!
Jagodice, i mene to uhvati isto! 🤗 šaljem!
NevaEva, taman 6 dana do poroda, lagana menstrualna bol do pregleda, pa trud tu pa trud tam i stiže Val u 00:15 31.03. 🤣🤣🤣
Sreća tvoja pa ipak nisam baba Vanga! Tijelo se priprema samo! Ja nisam imala nikakve iscjetke osim ispadanja sluznog čepa, al i u jednoj i u drugoj trudnoći bili su menst bolovi dosta prije pred porod. Kad pomislim da bih mogla rodit i za 2/3 tjedna, opere me panika samo takva. Sad nemam bolova, osim tog odvratnog pritiska u gđi.
Gaćice i moje mokre kad hodam, pogotovo prepone. Po noći ne stignem do WC pa pobjegne i urin. Znam promijenit gaće 3x dnevno, a hlače i 2x.
Idem nešto marendat, a sanjam usta puna čokolade! Jede mi se slatko užas jedan.
EmEn, moja isto bude tako oko 15,20min na svakoj, s tim da cekam da ju sama pusti ili kad vidim da mi zaspe, stipnem ju da se probudi, ako hoce vuc ostavim ju jos, ako ne stisnem rukom da vidim jel ima cega ili ne, ako vidim da ima vratim ju ako zeli, ako ne, stavim ju spavat takvu uspavanu, a ako vidim da nema nista vise u sisama, a ona jos zeli ponudim joj AD. Evo bas i danas biljezim spavanje i hranjenje da vidim kakav mi raspored ima otprilike i koliko mi AD-a pojede. I nijednom nije pojela vise od 30ml AD-a znaci da si dosta posisa.
I ne ne dajem joj nikada na odredeno vrijeme tipa svaka 2,3 ili vec koliko sati. Dajem joj kada ona zeli, ne budim ju ni nista. Sama se probudi i onda ju presvucem, stavim na sisu, nadopunimo AD-om uspavamo se i idemo ponovno spavati. A ona spava koliko zeli. Posto mi super dobiva na kilazi nesto vise od 600g dobila ukupno i pedica je rekla da nema potrebe budit ju za hranjenje dok god ona dobro napreduje. Rodena je sa 3750g, po izlasku iz bolnice imala 3510g, vratila porodajnu u manje od 2tj i evo sad smo eto na 4150g.
Bas smo u ponedjeljak bili na prvom pregledu sa mj dana i imali mjerenja, sad nam je na 4150g (+600g), 53,5 cm duzina (+2,5cm) i 36 opseg glave (+2cm).
Ruzice ja imam bocice Aventove anti-colic i super su mi 👍
Fancy, Thetina, Avama cestitke cure na bebicama 🥰
Girl, aaauu bome dugo je trajalo, ali sad je to iza vas, cestitke od srcaa i brz oporavak 🥰🥰
Nea 💗
AnaAn, mi jos uvijek nemamo ogradice u kreveticu, ali vrijeme je da ih stavim, bas jucer narucila, moja se sad vec toliko okrece i vrti da uvijek zavrsi priljubljena uz ogradicu i jednostavno ne ide vise bez nje, bas je aktivna i napredna beba sto se i pedica bas cudila kaze ne mogu vjerovat da beba od mj dana tako cvrsto i stabilno drzi glavicu uspravno i da se vec prebacuje s trbuha na bok. Tak da kod nas definitivno ne moze proci bez ogradice, iako smo mislili da nam nece jos trebati, ali eto dobili smo malu hobotnicu koje ima na sve strane 🤣😁
Elly, eto vidis kod tebe je drugacije, ja sam opet imala sve skolski i nisam uopce morala ni razmisljat sto je sto i da li jesu ili nisu trudovi. To je samo dokaz koliko je svaka trudnoca individualna za sebe. Ti i sincic ste predivnii 🥰🥰
Disanje na porodu, ja sam pogledala par videa i to je to, nekako nisam se previse ni zamarala time. A i nije da mi je i trebalo, jer kod mene kad su krenuli trudovi krenula sam instinktivno disati sto se na kraju ispostavilo i kao pravilno disanje, jer me babica kad sam stigla u rodiliste pitala gdje sam naucila tako prodisavat trudove. Jer je mislila da ce mi morat pomagati da uspostavim pravilno disanje, ali nije bilo potrebe hvala Bogu. Reko nigdje, tijelo me samo vodilo 🤷♀️ i ono sto cu vam ja cure reci, tijelo vam je zaista najbolji pokazatelj sto i kako raditi. Bar kod mene je tako bilo.
Nea 💗
Patronazna, kod nas bolnica po otpustu iz bolnice javlja mjesnom domu zdravlja vase podatke patronaznoj slubi, patronazna vas konaktira iduci dan i dogovarate se za prvi susret.
Nova tema za mame, meni svejedno, dobro mi je i tu 🤷♀️ opet nekako volim bit koliko toliko u toku s ovim divnim trudnicama koje jos cekaju svoje bebice 😁👍tako da curke ni ja vas ne napustam, dokle god sve ne budete imale svoje bebice u rukama, ostajem vam vjerna i dalje 🥰🥰🥰 mada cu se i tamo ukljucit pa pratit koliko stignem na obje strane 😁
Blossom, ajme zeno sta si ti prozivjela, drago mi je da je to iza tebe. Curka i ti ste divnee 🥰🥰
Ridja, moja bas malo. Svaki dan nam je novi outfit, al ovako bas rijetko da ista prlja. Eto u ovih mj dana jednom nam je samo pelena propustila i dva puta se malo pobljuckala. Mi se mucimo da nakupimo 8kg vesa 🤣 a svaki dan joj mijenjam i tetre ispod glave i ove sto ima kad ju hranim. Vidim da je sa deckicima to vise problem, nego s curama.
Emmie, ajmee preslatkoo 🤗🙈🙈🥰
Rita, sretno ❤❤🥰
Nea 💗
Pupetta, mi smo debele koristili samo par puta, uglavnom smo stalno u pamucnima. Kod nas je temp uvijek u kuci oko 27, 28 i nema potrebe za debelim stvarima, cak kad jako lozimo, sad dok je bilo ono par hladnijih dana, ni ne pokrivamo ju previse, samo lagano nogice i trbuscic i to je to. I skuzili smo da nam tako najmirnije spava, kad na sebi ima sto manje slojeva robice i sto manje opcenito stvari koje ju sputavaju (vreca, zamotana u dekicu), to ne podnosi. Voli biti slobodna 🤗
Nea 💗
Htjela sam se jos osvrnit sto je Lonmi jucer pisala za inducirani. Gle ovisi o kakvom slucaju je rijec. Meni je predlozen inducirani za 40+2, u petak sa 39+6 sam bila na pregledu i dobila sam mogucnost biranja da li cekamo da se pokrene samo ili ponedjeljak inducirani u 10h. Sjecas se da sam i pisala o tome..a kad sam pitala dal ima kakvog razloga za indukcijom, pa kao nema vec brze je i da se ne patite, to je bila njegova izjava. Usput gin je top, on je meni to ponudio jer puno zena trazi i ne zeli cekati prirodno. Ja sam bez razmisljanja odbila jer sam znala da ce se pokrenut samo i da cu rodit kako sam i zeljela. Slusala sam svoje tijelo i svoj osjecaj i zaista me nije prevario. Rodila sutradan u roku od 2h, ful prirodno, bez ikakvih lijekova. Znaci indukcija nije uopce bila potrebna, a sto da sam pristala, samo bi se napatila i izmucila i tko zna kakva bi bila, a ovako sve islo lijepo svojim tokom kako je i trebalo. Okej ako postoji nekakva dijagnoza, pa da je na temelju toga predlozen inducirani, apsolutno da ne bih proturijecila, ali ovako bez razloga da idem na njega big no no za mene. Zato kazem zene moje, slusajte svoje tijelo sto vam govori i ako ste potpuno zdrave i imate urednu trudnocu i da nema potrebe za indukcijom ( osim ako ju zelite) svakako idite prirodno. Cemu se sljokat lijekovima, ako moze i bez toga 🤷♀️ naravno znam da se netko boji prirodnog poroda ili se boji boli, komplikacija i ostalih stvari, al o tome zapravo ne treba ni razmisljati unaprijed, ja osobno nisam. I sad mi je tako drago sto sam odbila tu indukciju vise nego ista, jer znam da sam donijela najbolju mogucu odluku i za sebe i za Neu. I imam najljepse iskustvo prirodnog poroda i kada budem trudna s drugim idem opet samo prirodno (osim ne daj Boze komplikacija pa da mora drugacije).
Nea 💗
Ines ne voli biti ni u onoj vreci di su joj rukice slobodne kad spava?
Ja jednu kupila 🤭, isto si nekako mislim da mi to nakraju nece ni trebati, budemo vidjeli 😊
.
Cure jel slusate sta savjete od roditelja itd. vezano uz bebe, prehranu beba i dalje 😂😂
Moji su danas za ruckom nesto pricali ja sam sami jela i sutjela. Malo mi je to prerano za takve stvari, ono naravno da ces kuhati i pripremiti nesto za obrok, ali nije smak svijeta ako dijete pojede kupovnu kasicu... 😅 i da... di smo jos do toga 😅
A i sta se tice ostalih stvari bas su old school po nekim misljenjima neda mi se to ni slusati, bas me to ponekad ono... gnjavi.
Sortiraj odgovore
Najstariji