Proljetne bebe 2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    J3ll3na
    04. Prosinac 2020. 09:16

Ruska1986

J3ll3na

Lunica, ja sam dosta rano osjetila pokrete bebe (u 15.tt) jer mi je druga trudnoca,ali sam i mislila da ce tako biti jer sam u prvoj trudnoci isto osjetila rano i to u 16.tt. Pratim ga svaki dan i vec ima svoj ritam spavanja i budnosti.. Al to ri je stvarno individualno, ne mora znaciti da nesto nije ok. Npr. kad sam bila na uzv dr pikazuje kak je aktivan, a ja ga ne osjetim u tom trenu. Sve ovisi kako se namjestis. Najbolje ga osjetim kad sam u polusjedecem-polulezecem polozaju i blago savijenih nogu, onda se ljuti jer mu valjda ne pase 😊
    Citam sad ovo za preglede i meni je samo u 6tt radila vaginalni uzv, sve poslije preko trbuha. A prekjucer mi je rekla da ce me iduci put pregledati da mi mjeri cerviks jer prije 23tt nema smisla jer se kao ne moze dobro izmjeriti 🤷‍♀️ Ali da napomenem, sestra me svaki put pita jel ima kakvih problema, peckanja i iscjedaka zbog kojih se moram skidati, tak da ne vejrujem da oni namjerno i bzvz cackaju nego se drugacije ne moze utvrditi sto je u pitanju. Ja nemam takvih problema osim normalnog trudnickog prozirnog iscjetka, hvala Bogu..

Moze se izmjerit! Ja sam prosli put sa 16 + par dana trudnoce dobila tocnu mjeru cerviksa na UVZu. Sad, vjerujem da ovisi i o kvaliteti uvza, vrlo vjerovatno. A moja frendica je sa 20 tt otisla kod svog soc.gin.koju ju je pregledao prstima i nije radio uvz i sve ok, i slij dan se narucila i prvatno jer nije imala mira pa je ispalo da je cerviks zatvoren ali jako, jako skracen. U 20 tt treba biti oko 40 mm, njoj je bio 16 mm. A to se vidjelo jedino sa vaginalnim uvzom.

Nemam pojma moze ili ne moze, znam samo d aje rekla da ce me pregledat i mjerit cerviks jer se kao u tim tjednima najbolje moze izmjeriti. Inace, sjecam se da ni u prošloj trudnoći nije pregledala dugo, uvijek sve uzv-om. I koliko se sjecam samo prstima, ne spravicama, jedino bris za papu uzme uz pomoc spekuluma. I jako je njezna i strucna dr, barem je do sad bila, a idem kod nje vec 15 godina. 😊
    Meni je savjetovala da koristim Saugellu za intimno pranje jos na pocetku trudnoce i mogu reci da je super stanje dolje, sad da li je zbog toga ili bi i inace bilo, ali eto. Jedino sto imam faze kad sam bas bas kisela.. Ne znam jeste vi to primijetile, dragi zna prokomentirati 🤭🤫😜

Ruska1986
    04. Prosinac 2020. 09:32

J3ll3na

Nemam pojma moze ili ne moze, znam samo d aje rekla da ce me pregledat i mjerit cerviks jer se kao u tim tjednima najbolje moze izmjeriti. Inace, sjecam se da ni u prošloj trudnoći nije pregledala dugo, uvijek sve uzv-om. I koliko se sjecam samo prstima, ne spravicama, jedino bris za papu uzme uz pomoc spekuluma. I jako je njezna i strucna dr, barem je do sad bila, a idem kod nje vec 15 godina. 😊
    Meni je savjetovala da koristim Saugellu za intimno pranje jos na pocetku trudnoce i mogu reci da je super stanje dolje, sad da li je zbog toga ili bi i inace bilo, ali eto. Jedino sto imam faze kad sam bas bas kisela.. Ne znam jeste vi to primijetile, dragi zna prokomentirati 🤭🤫😜

Ma naravno, sve ok. Samo zelim rec curama da se moze i ranije to sve izmjerit, ako neka zeli. Samo najvj kod doktora koji imaju bolji uvz, a to su najcesce privatnici. Ne sumnjam da svaki doktor odradi pregled najbolje sta moze i treba im, u svakom slucaju, vjerovati. Nema druge 🤷‍♀️

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

pupetta
    04. Prosinac 2020. 09:59

Ruska1986

J3ll3na

Ma naravno, sve ok. Samo zelim rec curama da se moze i ranije to sve izmjerit, ako neka zeli. Samo najvj kod doktora koji imaju bolji uvz, a to su najcesce privatnici. Ne sumnjam da svaki doktor odradi pregled najbolje sta moze i treba im, u svakom slucaju, vjerovati. Nema druge 🤷‍♀️

Kod mene je situacija slicna kao kod Ruske. Trudnocu vodim kod privatnika. Na pocetku me pregledavao vaginalno, od 12 tjedna na dalje preko trbuha i zadnji put mi je vaginalni uzv napravio samo da izmjeri cerviks. Bio je preko 4 cm pa je rekao da me vise nece vaginalno pregledavati sve do 35og tjedna, jedino ako bude bilo potrebe za time. Tako da ocigledno ovisi od doktora do doktora. Ja svome vjerujem 100% i prekrasan je doktor, i iskreno ne mogu ni zamisliti da me netko svaki put u trudnoci pregledava s metalnim spravicama. Isto bih imala grc u zeludcu, tako da vas stvarno razumijem da nije ugodno.

Baby P 03/21 💙

Lonmi
    04. Prosinac 2020. 10:32

pupetta

Ruska1986

J3ll3na

Kod mene je situacija slicna kao kod Ruske. Trudnocu vodim kod privatnika. Na pocetku me pregledavao vaginalno, od 12 tjedna na dalje preko trbuha i zadnji put mi je vaginalni uzv napravio samo da izmjeri cerviks. Bio je preko 4 cm pa je rekao da me vise nece vaginalno pregledavati sve do 35og tjedna, jedino ako bude bilo potrebe za time. Tako da ocigledno ovisi od doktora do doktora. Ja svome vjerujem 100% i prekrasan je doktor, i iskreno ne mogu ni zamisliti da me netko svaki put u trudnoci pregledava s metalnim spravicama. Isto bih imala grc u zeludcu, tako da vas stvarno razumijem da nije ugodno.

Ne samo da nije ugodno, nego se pitam i koliko je mozda stetno, pogotovo svakih cca. 2 i pol tjedna. Ja se iskreno nadam da ona zna sta radi i da radi ispravno. Treba im vjerovati, ali ja sam sebi nekako u glavi stvorila paniku da je smeđarenje krenulo nakon tog grubog proučavanja spekulomom u 12.tj (to naravno ne mora biti istina) jer je od onda stalno prisutna ta sukrvica unutra u rodnici.
    Ispricati cu svoje svoje sumnje sad i privatniku pa cu cuti sta on misli o tim pregledima. 

Ruska1986
    04. Prosinac 2020. 10:33

Lonmi

pupetta

Ruska1986

J3ll3na

Ne samo da nije ugodno, nego se pitam i koliko je mozda stetno, pogotovo svakih cca. 2 i pol tjedna. Ja se iskreno nadam da ona zna sta radi i da radi ispravno. Treba im vjerovati, ali ja sam sebi nekako u glavi stvorila paniku da je smeđarenje krenulo nakon tog grubog proučavanja spekulomom u 12.tj (to naravno ne mora biti istina) jer je od onda stalno prisutna ta sukrvica unutra u rodnici.
    Ispricati cu svoje svoje sumnje sad i privatniku pa cu cuti sta on misli o tim pregledima.

Najbolje! Pa ces cut sta ce ti on rec... 

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

• MissGraz
    04. Prosinac 2020. 11:05

Jutro cure! 
    Moj gin mi je radio vaginalni uzv do 12. tj, iza toga me svaki put "provjeri" prstima 🤭 i radi uzv preko trbuha. 
    Jedino sto mi osim pape nije radio nikakve briseve vise, nije mi dao uputnicu za ogtt, a ja evo ulazim u 27.tj., vidim da je dosta vas to vec radilo... ne znam. 🤷‍♀️ u svakom slucaju, slovi za dobrog ginekologa, ulijeva mi neko povjerenje, pa se necu misliti o tome... valjda zna sta radi. 
    EmEn kako zub? 

Petra982
    04. Prosinac 2020. 11:42

Dora2021

Ja imam cistu na jetri i nemam bubreg pa me bar svaka 2 mj. šalju na jetrene probe, kreatinin i ostala krvna čuda… Tebe?

Kod mene nije problem u jetrenim probama, to je uredno. Hemangiom raste zbog utjecaja hormona i ako naraste previše može puknuti. Kontroliram ga utz-om jednom godišnjeg. 

Petra982
    04. Prosinac 2020. 11:58

Evo, preletila sam preko postova. Još uvijek sam u krevetu, spavala bih čitav dan. Jutros povraćala zbog punog nosa... Jeeeej!
    Svaki gin neku svoju politiku vodi, to mi je već jasno. Eto, moja mi nije radila briseve još, niti slala vadit krv na silne boleštine. U prve dvije trudnoće sam to obavila u 12. tj,  OGTT nikad nisam radila. U prvoj trudnoći sam anomaly scan radila u bolnici, u drugoj kod nje. Boooo... 
    Ako imam nedoumica ili smatram da mi nešto nedostaje od pregleda, tu je i pvt. gin.
    Idem za poslom... Ovaj vikend nas čeka bor i ročkasi i svašta...

Girl1234
    04. Prosinac 2020. 12:29

Dobar dan, cure :)
    Ja sam skuzila da je moj bebač jako aktivan navečer, od 11 do 1 u noći.. I sutra spava do podne
    Mamino dijete 😅

Blighted ovum, 6/2020, 10. tt 💔
    Rainbow baby 🌈🙏 7/2020 ❤️

Gabylola
    04. Prosinac 2020. 12:46

Pozz cure! Nadam se da ste sve dobro i bebice isto. 
    Nije me bilo ovdje neko vrijeme...iskompliciralo mi se svašta nešto. Uglavnom, primijetila sam da su mi vene na nogama izraženije i bolne, napomenula to svom ginekologu u ponedjeljak na pregledu, on me odmah slao na UZV vena i pregled/mišljenje hematologa jer sam i nositelj mutacije MTHFRC677 (povećani rizik od venske tromboze). U prvoj trudnoći mi je ustanovljen zastoj u razvoju, propadanje posteljice i rođena je kćerka kao dysmaturus u 39.tt (2450 g, 45 cm), druga trudnoća je završila kiretažom u 8.tt. Uzevši sve to u obzir danas me hematolog stavio na heparin-fragmin, 5000 jedinica svaki dan. Nakon 11 IVF postupaka nadala sam se da sam gotova s pikanjem...prerano sam se poveselila  Sada mi je samo bitno da sve bude u redu s bebom i trudnoćom (zasad je sve super, nema zastoja ili komplikacija), a ove svakodnevne injekcije (+ 6 tjedna nakon poroda) ću izdržati nekako!
    Idem sad pročitati malo detaljnije što ste tipkale ovaj tjedan 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.