Proljetne bebe 2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Erika33
    04. Prosinac 2020. 16:41

anaAn

NevaEva - bome dosta kosta, privatno ja odradim u Synlabu za 180 kn. Samo odnesem i to je to, nalaz ako je ok iduci dan, ako ne za dva dana.

Ja 130 kn u LabPlusu. 250kn je bas puno.

• Erika33
    04. Prosinac 2020. 16:42

anaAn

NevaEva - bome dosta kosta, privatno ja odradim u Synlabu za 180 kn. Samo odnesem i to je to, nalaz ako je ok iduci dan, ako ne za dva dana.

36 tjedna... Kad ides u 9mj...ak je sve ok do tad.... Onda oko 37 tjedna.... 

• Erika33
    04. Prosinac 2020. 16:43

Erika33

anaAn

36 tjedna… Kad ides u 9mj…ak je sve ok do tad…. Onda oko 37 tjedna….

Ups krivi citat, za anaAn je odg kad se ide u trudnicki... 😀 

• MissGraz
    04. Prosinac 2020. 16:48

anaAn

Bome i ja sam pomislila da je puno. I cure moje koliko god platite vecina vam to opet salje u bolnicu ili zavod za javno zdr., jer samo bolnicki i drzavni laboratoriji imaju opremu i uvjete za raditi urinokulturu. Bar je do unazad neko vrijeme bilo tako. Nsam sigurna je li se sta promijenilo. Recimo mi kao bolnica njima to naplatimo oko 50ak kn, a oni vama eto 250. Tako da i to... svi privatnici vam imaju ugovore sa drzavnicima za neke pretrage. Kazem, jedino ako se u medjuvremenu nije nesto promijenilo pa su dobili dozvole za to, nisam sigurna. 🤷‍♀️ Urinokultura, krvna grupa i jos neki od nalaza se laboratorijski mogu izvest samo u bolnicama ili zavodima. Smisno mi je jednom bilo, kod nas jedan pacjent radio krvnu grupu i kao nije vjerovao da je A+, mislio da smo pogrijesili, ode u Analizu plati 500kn i opet dobije nalaz sa pecatom zavoda... jadni covjek bio zbunjen totalno 😄

• MissGraz
    04. Prosinac 2020. 17:05

Zato predpostavljam da negdje cekate nalaz 7-8 dana, vjer. urin salju negdje tako u drzavni labos mikre, a oni optereceni koronom i brisevima pa se ceka nekoliko dana vise

TheTina
    04. Prosinac 2020. 17:09

Papa - nije ni meni radila papu u trudnoci jer sam ju radila u 2.mj ove godine pa kao nema potrebe. Mene samo zanimaju ti vaginalni i cervikalni brisevi - kolko sam cula obavezno se moraju radit a meni moja ginekologica nije nis spomenula al svaki put na pregledu do sad mi cacka nes dole i mislim da je uzela neki bris sa stapicem. Procitala sam negdje da se opet ti brisevi uzimaju u trecem tromjesecju tak da ce nam valjda svima uzet briseve kroz par tjedana. 
    anaAn - ja sam se dvoumila izmedu Svetog Duha i Merkura i prevagnuo je Sveti Duh. Tam smo i muz i ja rodeni pa cu tam onda i ja rodit 😃 Nadam se da ce se kroz sljedeca tri mjeseca popravit ovo stanje u drzavi pa da muz moze samnom bit na porodu 🙏🏻🤞🏻

• MissGraz
    04. Prosinac 2020. 17:10

Lonmi

Girl1234

Nego cure, svi spominjete često tu urinokult uru… Kada se to vadi? Ja znam da sam ja jednom dobila uputnicu za dom zdravlja (prije par tjedana) kad sam vadila krv (glukoza, leukociti itd) i tada sam dala urin i dosli su nalazi i sve je bilo uredno i nakon toga vise nisam vadila. Ne znam jesam li trebala, jel to možda promaknulo mom ginekologu (star je, pa vrlo moguće) ili me ne salje ponavljati jer je sve bilo uredno….

Ukoliko zelis privat nazoves neku polikliniku i narucis se, kad ti da termin onda doneses mokracu u sterilnoj casici i predas, bitno da je prvi jutarnji 🙃, ili trazi soc ginica uputnicu pa te onda on uputi u bolnicu ili doma zdravlja di to isto obavis. Ceka ti se na nalaz po 7-10 dana, cak i privat zbog ove glupe korone. Ja sam privat obavila samo da ne hodam po bolnici sad.

Zbog ovoga predpostavljam sto je Lonmi napisala, da ne bi bilo zabune 😄 

Jagodica125
    04. Prosinac 2020. 17:36

NevaEva

Jagodice - bar je tebi bio lijep dan. Šalji mi malo pozitive, žešće sam down danas. Jel Fran spava? Moj je danas jako miran, valjda je osjetio da sam uzrujana.. još sam ga nahranila finim zdravim hamburgerom jer sam preloše bila da išta kuham. Naručili dostavu, masno, skupo, nezdravo. Treba nekad..

Ajoj, NevaEva, zao mi je za los dan na "poslu", saljemo tebi  puuuno dobrih vibra. Valerijanu je dobro 🙏 Meni je jucer bio koma dan... zna sto sam si mislila jucer - ne zove se ovo džabe "drugo stanje" - osim sto nas peru hormoni trudnoce, jos je ovakvo vrijeme korone, homeofficea, izolacije, samoizolacije, neke od nas muku muce sa bakterijama, upalama, smeđarenjem, mucninom, neke (ja,ja!) su usred radova, pa nije to sve bas tako lako, ajmo pokazati malo vise strpljenja prema samima sebi. Nase bebice ovak ili onak znaju i osijecaju kakve smo mi super-mame🦸‍♀️
    .
    Ja i dragi se dogovorili da idem sama u rađaonu. Planiram rodit u Vinogradskoj, ako se nista ne promijeni🤷‍♀️ vec sam pisala zasto sam/smo tako odlucili - previse bih ja brigovala zasto je on tako blijed, dajte mu vode, "sreco, si dobro?", a zelim se u potunosti posvetiti rađanju i disanju i dolasku naseg sina🥰
    .
    Trudnicki tecaj - gledala sam da netu Grad Zagreb, sad pocinju prijave za online trudnicki tecaj po domovima zdravlja istok, centar, zapad. Mislim da se odrzavaju 15.i16.12. Sta mislite koja je razlika izmedju njih i ovih sa Rode?🤔 mame koje vi preporucujete?

Jagodica125
    04. Prosinac 2020. 17:43

E da, pitanje za cervikalne briseve i papa test - ja radim to na sljedecem pregledu, sa 23+5, jel to tad opasno?🤨

• Tea2807
    04. Prosinac 2020. 17:59

Meni je rekla u poliklinici gin da su cervikalni brisevi jako pametni za napravit jer u nekim slucajevima odredene bakterije mogu izazvat prijevremeni porodaj, ja cu ih obavit 17.12 pitala sam kada se obicno vade, kaze da nema odredeni termin u kojem tjednu, ali ih je pametno izvaditi. Nije da nikoga strasim, samo prenosim sto su meni rekli. A sto se tice urinokulture, ukoliko je na vadenju urina cisto, ili kod gin kad se idete popisat u casicu, oni isto obave neki mali test za bakterije, nema potrebe da se radi urinokultura

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.