Proljetne bebe 2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Lonmi
    04. Prosinac 2020. 08:11

Mene taj vaginalni pregled smeta samo zbog tih spravica svaki put, ali sta mogu kad prati dal ima iscjetka u rodnici i kakav je, vaginalni uzv me ne boli i nije mi neugodan pa njega jos nekako toleriram. Mislim ne znam dal oni nama mogu zbog tog stalnog cackanja nastetiti po nekom pitanju, nadam se da ne, najgore je sta sam pocela misliti da mozda i iscjedak imam u rodnici zbog toga, ali bolje da vjerujem doktoru jer cu izluditi. 17.mi je tjedan 5 puta sam pregledavana i sa spravicom+vag uzv i to u kratkim periodima od tj dana zbog kontrola. I jos me ocekuje takvi pregled privat 16.12. i natrag kod nje 22.12. Nadam se da to nije stetno iz nekih razloga 😬

04. Prosinac 2020. 08:16

Jutroo! 
    Predbiljezujem se za kavu,jednom cemo se valjda i okupiti🥰 
    Ruska1986 moja gin je isto 'starija' pa zato valjda voli i s prstima i vaginalni napraviti da zna na cemu smo..
    Neugodno je dok tak cacka,ali ako zna da je bolje, zasto da ne

04. Prosinac 2020. 08:20

Lonmi

Mene taj vaginalni pregled smeta samo zbog tih spravica svaki put, ali sta mogu kad prati dal ima iscjetka u rodnici i kakav je, vaginalni uzv me ne boli i nije mi neugodan pa njega jos nekako toleriram. Mislim ne znam dal oni nama mogu zbog tog stalnog cackanja nastetiti po nekom pitanju, nadam se da ne, najgore je sta sam pocela misliti da mozda i iscjedak imam u rodnici zbog toga, ali bolje da vjerujem doktoru jer cu izluditi. 17.mi je tjedan 5 puta sam pregledavana i sa spravicom+vag uzv i to u kratkim periodima od tj dana zbog kontrola. I jos me ocekuje takvi pregled privat 16.12. i natrag kod nje 22.12. Nadam se da to nije stetno iz nekih razloga 😬

Zakaj tak cesto? Kontroliraju iscjedak i smedarenje?
    Ja sam 16tj i bila sam tri puta tek, svaka tri do cetiri tjedna me naruci

Emmie
    04. Prosinac 2020. 08:36

Ines hvala ti. Sretna sam što je sve u redu. U prošloj trudnoći je sve pošlo loše u ovim tjednima, tako da sam zahvalna da ovaj put mogu odahnuti💗💗💗

Mom_of_4 hahahah kolega će mi na posao donijeti tlakomjer. Rekla sam mu da će sigurno morati zvati hitnu pomoć čim mi vidi tlak. Ali, voljna sam probati sve da prebrodim taj strah.

Lonmi, nada se da si uživala u big mac-u, i ja sam! 

Ninnach, ah shvatam za pregled. Takve imam i ja kod babice svaka 3 tjedna. I ja ću imati zakazani carski rez, tamo negdje u drugom mjesecu. Bliži se.

Vaginalni ultrazvuk - nikada me nisu tako pregledali, čak ni prstima. Sve je bilo preko stomaka. Nemam pojma šta misle o mom cerviksu😆

Utrići i urinokultura - nikada mi nije ponuđeno niti jedno niti drugo🤷🏻‍♀️ Vidim da to nije slučaj kod vas.

Želim svima lijep dan. Kod nas je kišovit  što me čini sretnom😊. Danas idem kupovati poklon za stariju kćerku koja uskoro puni 19 godina.

J3ll3na
    04. Prosinac 2020. 08:45

Lunica, ja sam dosta rano osjetila pokrete bebe (u 15.tt) jer mi je druga trudnoca,ali sam i mislila da ce tako biti jer sam u prvoj trudnoci isto osjetila rano i to u 16.tt. Pratim ga svaki dan i vec ima svoj ritam spavanja i budnosti.. Al to ri je stvarno individualno, ne mora znaciti da nesto nije ok. Npr. kad sam bila na uzv dr pikazuje kak je aktivan, a ja ga ne osjetim u tom trenu. Sve ovisi kako se namjestis. Najbolje ga osjetim kad sam u polusjedecem-polulezecem polozaju i blago savijenih nogu, onda se ljuti jer mu valjda ne pase 😊
    Citam sad ovo za preglede i meni je samo u 6tt radila vaginalni uzv, sve poslije preko trbuha. A prekjucer mi je rekla da ce me iduci put pregledati da mi mjeri cerviks jer prije 23tt nema smisla jer se kao ne moze dobro izmjeriti 🤷‍♀️ Ali da napomenem, sestra me svaki put pita jel ima kakvih problema, peckanja i iscjedaka zbog kojih se moram skidati, tak da ne vejrujem da oni namjerno i bzvz cackaju nego se drugacije ne moze utvrditi sto je u pitanju. Ja nemam takvih problema osim normalnog trudnickog prozirnog iscjetka, hvala Bogu.. 

Ruska1986
    04. Prosinac 2020. 08:45

Lonmi

Da, ne kuzim zast tako cesto? 🤔 ja sam do 16 tt imala sveukupno 4 pregleda i sva su bila vaginalno plus ovaj zadnji i preko abdomena. Dosad se nisam susretala sa tim metalnim spravicama u trudnoci. Mozda zato sta sam ja IVF trudnica pa mi prije svega moramo donijeti nalaze urednih briseva i sveg ostalog.. I privatno idem na preglede jer sam nekako sigurnija kod njih, a kod svog soc.gin.samo ukoliko mi treba neka uputnica, recept ili nest. Al da ti svaki put tako pregledava, to mi nije jasno..  Pogotovo u pocetku trudnoce kad je bolje da se ne prcka dole previse! Ne znam...Mislim da takvi pregledi mogu eventualno nastetit u pocetku, a ti si sad vec prosla to kriticno razdoblje pa je sve ok.. Ali ne vjerujem ni da u pocetku moze toliko nastetit jer su doktori, pa valjda znaju sta rade 🤷‍♀️

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

Ruska1986
    04. Prosinac 2020. 08:51

J3ll3na

Lunica, ja sam dosta rano osjetila pokrete bebe (u 15.tt) jer mi je druga trudnoca,ali sam i mislila da ce tako biti jer sam u prvoj trudnoci isto osjetila rano i to u 16.tt. Pratim ga svaki dan i vec ima svoj ritam spavanja i budnosti.. Al to ri je stvarno individualno, ne mora znaciti da nesto nije ok. Npr. kad sam bila na uzv dr pikazuje kak je aktivan, a ja ga ne osjetim u tom trenu. Sve ovisi kako se namjestis. Najbolje ga osjetim kad sam u polusjedecem-polulezecem polozaju i blago savijenih nogu, onda se ljuti jer mu valjda ne pase 😊
    Citam sad ovo za preglede i meni je samo u 6tt radila vaginalni uzv, sve poslije preko trbuha. A prekjucer mi je rekla da ce me iduci put pregledati da mi mjeri cerviks jer prije 23tt nema smisla jer se kao ne moze dobro izmjeriti 🤷‍♀️ Ali da napomenem, sestra me svaki put pita jel ima kakvih problema, peckanja i iscjedaka zbog kojih se moram skidati, tak da ne vejrujem da oni namjerno i bzvz cackaju nego se drugacije ne moze utvrditi sto je u pitanju. Ja nemam takvih problema osim normalnog trudnickog prozirnog iscjetka, hvala Bogu..

Moze se izmjerit! Ja sam prosli put sa 16 + par dana trudnoce dobila tocnu mjeru cerviksa na UVZu. Sad, vjerujem da ovisi i o kvaliteti uvza, vrlo vjerovatno. A moja frendica je sa 20 tt otisla kod svog soc.gin.koju ju je pregledao prstima i nije radio uvz i sve ok, i slij dan se narucila i prvatno jer nije imala mira pa je ispalo da je cerviks zatvoren ali jako, jako skracen. U 20 tt treba biti oko 40 mm, njoj je bio 16 mm. A to se vidjelo jedino sa vaginalnim uvzom. 

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    Asthenoteratozoospermia
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,

Lonmi
    04. Prosinac 2020. 08:57

Lussi

Lonmi

Na prvom uzv mi je uzimala papu, na drugom je obavila samo vaginalni uzv (jedini pregled di me nije gledala spekulomom), onda je dosao 12. tj gdje je promatrala iscjedak jer sam rekla da mi zna biti vodenasti, a nakon tog neugodnog pregleda u 12.tj sam ti ja 2 dana kasnije dobila taj smeđi iscjedak (prvi put da sam pomislila da je od tih spravica), iscjedak sam prijavila i eto me kod nje gdje ga naravno isla gledat, tj dana nakon toga opet kontrola sa svim tim mehanizmima. Znaci 03.11 mi je bio zadnji redovni pregled, a 06.11 i 13. 11 me jos vanredno promatrala. Prosla su 2 i pol tj do jucer, ali ocito mora to raditi jer nema kako drugacije vidjeti i eto opet nutra smeđe.
    Da je sve bio u redu i ja bi do sad imala 4 pregleda (6,8,12 i 17 tjedan) ovako sam ih obavila vec 6 i to dosta neugodnih. 

Ruska1986
    04. Prosinac 2020. 09:02

Lonmi

Lussi

Lonmi

Na prvom uzv mi je uzimala papu, na drugom je obavila samo vaginalni uzv (jedini pregled di me nije gledala spekulomom), onda je dosao 12. tj gdje je promatrala iscjedak jer sam rekla da mi zna biti vodenasti, a nakon tog neugodnog pregleda u 12.tj sam ti ja 2 dana kasnije dobila taj smeđi iscjedak (prvi put da sam pomislila da je od tih spravica), iscjedak sam prijavila i eto me kod nje gdje ga naravno isla gledat, tj dana nakon toga opet kontrola sa svim tim mehanizmima. Znaci 03.11 mi je bio zadnji redovni pregled, a 06.11 i 13. 11 me jos vanredno promatrala. Prosla su 2 i pol tj do jucer, ali ocito mora to raditi jer nema kako drugacije vidjeti i eto opet nutra smeđe.
    Da je sve bio u redu i ja bi do sad imala 4 pregleda (6,8,12 i 17 tjedan) ovako sam ih obavila vec 6 i to dosta neugodnih.

Da, vrlo vjerovatno zato cesce kontrolira. 

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    Asthenoteratozoospermia

zabica
    04. Prosinac 2020. 09:04

Komadi, evo me na kavi s vama
    Danas napokon, nakon 7 tj od proslog- idem na pregled, nisam stigla javiti za listu, jucer sam se narucila.. Na pregledu cu saznati i rezultate ogtt.
    Danas punim 27 tt
    Do sada samo jednom cini mi se pregled sa tim metalnim i to kada sam krvarila u 8.tt.
    Starija garda doktora uvijek radi vaginalni prstima, a novija garda vaginalnim uzv-om. Doduse, starija garda nije ni imala uzv u svakoj ordinaciji pa vjerojatno je i do toga, sto je razumljivo. 
    Osobno, ne volim da mi se dolje cacka (a tko voli?) jer realno uvijek mogu, ako nista drugo, barem neke gljivice pokupiti- bolje volim da je to minimum minimuma i ovo sada sa uzv mi je super. 
    Inace vec dugo vremena nemam problema sa upalama, gljivicama, svrbezom, iscjetkom itd, ali ta pamet je dosla s godinama. U prvoj trudnoci sam imala nekakav sirni iscjedak i koristila vaginalete tri dana. Poslije toga sam nekoliko puta imala ozbiljnih problema sa svrbezom tog dijela.
    Dr kaze: samo pamucno donje rublje, ne dnevni ulosci, ne parfimirani toaletni papir, ne parfimirani gelovi za pranje tih dijelova, svoj odvojeni rucnik samo za te dijelove, sto vise pustiti "na zraku", tipa po noci, u slucaju znojenja obavezno oprati (barem) cistom vodom i odmah mijenjati gacice, sto manje sintetike, najlonki i nikako ne preuske hlace tipa traperice i sl. jer onda gdja ne moze disati, nakon odnosa obavezno se popiskiti (i oprati) itd. Kada sam u gradu, a dobijem iscjedak ili se uznojim, stavim si par listica toaletnog papira u gacice da gdja ne bude u dodiru s mokrim, dok ne budem u mogucnosti zamijeniti gacice. I evo vec godinama nemam bas nikakvih problema..
    Sretno nam na danasnjim pregledima!

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.