Proljetne bebe 2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Lunica
    20. Studeni 2020. 14:29

Jagodice ,Nikac držite se💪
    Joj ja sam imala tu bestiju e.coli davne 2010. nakon kiretaze u bolnici,vjerojatno je tamo pokupila. Muku mučila dok sam se riješila. 

ᗰIᕼᗩᗴᒪ 6.5.2021.

Lonmi
    20. Studeni 2020. 15:01

buducamama2021

Danas smo 14+4 i idem privatno kod gin. I ona cim je to vidjela poslala me momentalno kod njene kolegice da me i ona pregleda. I stvarno su pregledale bebaca detaljno. Imam pregled opet u utorak kad cu raditi kombinirani probir i nadam se stvarno najboljem. Nekako mislim i osjecam da je sve to jos premaleno da bi se moglo suditi i nadam se da ce se sve to jos razviti i sve doci na svoje mjesto. Samo cekamo utorak i pregled i da ce se te ciste i supljine smanjiti a da ce bebuska narasti.

Drzimo velike fige za tebe i saljemo pozitivne vibre, biti ce sve u redu 🤞❤️

[OBRISANO] 30. Lipanj 2021. 16:39
    Lonmi
    20. Studeni 2020. 15:31

Potrosila sam prekjucer zadnju geonistin vaginaletu od koje sam imala zuti iscjedak, mislim dok se topila. Stvar je u tome da taj isti iscjedak imam i danas 😑. Sta cu sad tj dana biti zuta jos toga. Iskustva nekog tko je koristio? Ni od jednih vaginaleta nisam imala nista takvo nakon koristenja.

Jagodica125
    20. Studeni 2020. 15:46

nikac

Drage cure, hvala svima na riječima podrške. I ja se trudim razmisljati pozitivno i otjerati lose misli.
    Jagodica, i ja sam se nekako nadala vecem ukljucivanju od strane decka, inace je jako topla i draga osoba, vjeciti optimista i zafrkant, ali kako sam ja tu trudnocu dosad "jedva osjetila", u smislu da se odlicno osjecam, nisam imala mucnine niti nikakve narocite trudnicke simptome, a trbuh je minimalno narastao, kad sam obucena se niti ne skuzi, i jos ne moze samnom na preglede, tako i on vjerojatno jos nije dobio "feeling" da sam trudna i da je ta beba stvarno tu. Zato jedva cekam da se bebac oglasi i da trbuh pocne rasti, pa ce se vjerojatno i on poceti samoinicijativno obracati bebi i maziti trbuh…

Nikac, ja sam odlucila sama na svoju ruku preuzeti svu odgovornost nad svojim djetetom i u potpunosti uzivati u trudnoci i blagosljivati dijete i svaki novi dan koji dobro prodje🙏 ne zelim cekati dok mom decku dodje iz guzice u glavu, sorry na izrazu, proci ce dugo vremena, a ovo mi je prva trudnoca, zelim staviti bebicu i sebe na 1. mjesto 🥇 jer sad je decko sav zalostan zbog smrtnog slucaja u obitelji, prije toga je bio živciran stanjem u stanu i radovima, ne znam i ne zelim cekati da "mu svane" da ce postati otac. Sad treba vremena za zalovanje, kasnije zivciranje za stan i posao, niti kako si, niti kako je nasa beba?!😔
    .
    Mene opet mucnina muci, ali neka laaagana. Neka, sve je to normalno.
    .
    Lala - kao sto je napisano, prati temp, pij puno tekucine, odmaraj, drzimo fige da sve prodje dobro 🙏

• EmEn9
    20. Studeni 2020. 15:48

Gabylola hvala ti, puno znači kad netko napiše samo kao primjer šta jede jer ovako nemas pojma šta bi jeo a da je ok niti se sjetiš uopće šta možeš a trebas kao pazit. 
    Dobra ideja jaja se nisam ni sjetila to cu i ja za večeru. 😉

Petra982
    20. Studeni 2020. 15:57

EmEn9

Gabylola hvala ti, puno znači kad netko napiše samo kao primjer šta jede jer ovako nemas pojma šta bi jeo a da je ok niti se sjetiš uopće šta možeš a trebas kao pazit.

Ja bih ti jaja preporučila radije za doručak, za večeru neko krto meso sa salatom. Obzirom da treba regulirati šećer onda voće, pogotovo banane, ne dolaze u obzir, kao niti zobena kaša, a niti riža nije opcija jer iako integralna podiže šećer u krvi. 
    Savjetujem ti da proučiš LCHF prehranu koja izbacuje upravo šećere, uh i škrob. Preostaju ti proteini i zeleno povrće. Isprobaj par dana pa vidi kako se osjećaš. Ja trenutno nisam u moodu za takvu prehranu jer mi je i dalje slabo, pa pojedem dosta dvopeka, ali imam u vidu reducirati gore navedene namirnice zbog trenutnih kg.

• Tea2807
    20. Studeni 2020. 16:12

Petra982

EmEn9

Ja bih ti jaja preporučila radije za doručak, za večeru neko krto meso sa salatom. Obzirom da treba regulirati šećer onda voće, pogotovo banane, ne dolaze u obzir, kao niti zobena kaša, a niti riža nije opcija jer iako integralna podiže šećer u krvi.
    Savjetujem ti da proučiš LCHF prehranu koja izbacuje upravo šećere, uh i škrob. Preostaju ti proteini i zeleno povrće. Isprobaj par dana pa vidi kako se osjećaš. Ja trenutno nisam u moodu za takvu prehranu jer mi je i dalje slabo, pa pojedem dosta dvopeka, ali imam u vidu reducirati gore navedene namirnice zbog trenutnih kg.

Neznam o kakvoj djeti je rjec, al meni omiljena vecera je hladna salata. Inace ide i tjesto u nju, ali naravno moze bez. Piletina na naglo, kad se ohladi narezem na kockice, i dodam paradajza, krastavce svjeze, papriku i vrhnje (neki put umjesto vrhnja jogurt) i moze se stavit bilo koje drugo povrce, samo malo posolim povrce i to je to

• EmEn9
    20. Studeni 2020. 16:24

Hvala vam cure. Hocu proučit ću malo tu LCHF prehranu ako ništa drugo bar da malo popamtim što i kako jesti do ogtt pregleda kad ce me najvjerojatnije bas stavit na dijetu za gestacijski. Hvala 😉

Petra982
    20. Studeni 2020. 16:27

U LCHF - u je ideja da se jede 2/3 porcije lisnatog povrća (riga, matovilac, zelena salata s maslinovim, blitva, špinat, kupusnjače, brokule itd itd) sa 1/3 proteina. 
    To je idealna prehrana za reguliranje šećera, ali ako su svi parametri ok, onda treba jesti zdravo i raznovrsno. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI