U kojem tjednu je ok krenuti kupovati nesto od pripomocaka ili robice za bebu? Nebi htjela prerano, pa da se to nagomila, a ni prekasno pa da onakva velika letim po svim mogucim ducanima. Sad sam jos na mirovanju, nekako se nadam da bi u 12.mj mogla natrag slobodno u kretanje, to ce mi biti 16.tjedan. Opet nebi htjela nagomilati stvari da mjesecima cekaju, a nebi htjela ni da dođe do situacije da to sve mora suprug sam. Nakon pregleda dobim elana za shopping do onda me uvijek brine jel sve ok. Kada ste vi u prvoj trudnoci krenule u nabavku?
Koji divan dan! Vi koje ne morate mirovati, uživajte u šetnji! Mislit ću na vas iz kreveta!
Ja sam se ofarbala tek pred koji tjedan s prirodnim bojama Respect. Jednostavno nisam mogla izdržati koliko sam bila sijeda.
Trudničke hlače i tajice naručila u H&M online, majice koristim normalno. Ionako sam stalno doma pa trošim piđame i gornje djelove trenerki. Čekam sniženja pa bih uzela možda još tunika, ne moraju biti nužno trudničke.
Sutra moram na kontrolni utz kod gin I jedva čekam!
Curke,
Lijep pozdrav svima, čestitke i dobrodošlica novim curama, uživajte u prekrasnom danu.
Odlučila sam stati s radom od 1.12. na način da koristim godišnji gotovo cijeli 12 mjesec.
Termin mi je 12.03.2021. Što znači da bih 1 mjesec morala biti na komplikacijama ako ne griješim? Moje pitanje vama jest ulaze li komplikacije u prosjek primanja prvih 6 mjeseci porodiljnog, i računa li se godišnji kao običan puno plačeni rad? Također u 45 dana porodiljnog računaju se dani bez vikenda ili? Joj kako je ovo komplicirano!
Komplikacija ne ulaze u prosjek. Godisnji se racuna kao rad. 45 dana je sa vikendima i neradnim danima.
Curke moje koje ste na Euthyroxu. Naime, nakon promjene terapije vadila sam krv i jako malo se snizio TSH na 2.4
E sad, kao to je ok u trudnoci jer je ispod 2.5, mene zanima jel ja se moram javiti endokrinologu ili opet za mjesec dana vaditi TSH i onda vidjeti kakva je situacija?
Cudi me da mi se snizio s 2.97 na 2.4, tako malo na terapiji od 50 mcg.
Svim novim curama dobro nam dosle.
Smedi iscjedak je znak stare krvi, inace kolegice je u trudnoci nakon seksa krvarila pa je zavrsila na hitnoj, ali njoj je bas krv isla. Tako da bi ja na tvom mjestu, malo stavila andol medu koljena 😉 i osla dr da te pregleda za svaki slucaj.
Ako vam je bio malo grublji seks, moguce da ti je kapilarica pukla.
Ja sam kod endokrinologa svaka 4 tjedna, na Rebru, to ona zahtjeva jer sam trudnica... Meni je tsh uvijek oko 1-1.50 i osjecam se super....mislim ako uzimas 50mcg 7 dana u tjednu da bi ti doktorica mozda mogla preporuciti, 50mcg uzimat 6 dana pa jedan dan 75mcg...ja sam vec doktorirala, hashimoto peta godina 😂😂 obavezno se naruci kod nje...
Prve nabavke za bebu sam radila od 20. tjedna
Ranije nisam htjela jer mi se činilo pre pre rano.
U prvoj trudnoći sam bila vrlo aktivna. Stalno sam pohodila baby dućane i studirala kolica, opremu. Mjesec dana pred porod sve je bilo spremno i namontirano. S njom nisam bila toliko ažurna jer sam većinu stvari imala. Sina smo izbacili iz krevetića 2 tjedna prije poroda i kupili mu veliki krevet. Dovoljno je reć da sam prodisavala trudove i namještala šmizli krevetić pa tek onda otišla rodit.
E hvala na savjetima za bojanje, koliko god da sam frizerka, sama sebi mi ne najteze dat savjet haha..pofarbat cu se taman sredinom 12og mjeseca i onda opet pramenove u trecem, nista previse..
Lonmi- ja bas pricam s frendicom i razmisljam kroz 12i mjesec lagano krenut u kupovinu..malo po malo da se to razvuce do termina jer mi bude lakse sad, nego da sve ostavim za zadnji puta.. nekak si razmisljam pa ne padaju mi novci s neba da kesiram u zadnja dva mjeseca novce i novce za sve, pa tak neke stvari mogu vec sada uzeti, ne bude se pokvarilo..😄
Kod mene je tolikoo magla, da jedva vidim van iz kuce hahah a danas sam se dogovorila s prijateljicom da mi stavi gel na nokte jer mi pucaju jako, pa tek toliko da bude, da se ja osjecam bolje😅
Imam dvojbu, znaci od seke koja ima 3 godine cu dobiti kinderbet i zipku, uopce ne znam kaj bi si uzela, kaj je bolje za pocetak i treba li mi uopce oboje? Imam tavan da ono stoo ne treba ide gore, ali ne znam jel trebam oboje ili samo jedno.. u cemu je razlika uopce?
Tsh nemoj se brinut, meni je trebalo godinu dana dok mi nisu pogodili terapiju, krenula sa 19god. Odma mi je endokrinolog rekao da u trudnoci stvara vecu opasnost za tebe nego bebu, jer beba sebi povuce prirodno koliko joj treba, al onda tebe 'zakine' pa ti moras nadomjestiti tabletama. Takoder znam puno cura kojima su se javili problemi u trudnoci, poslije se samo vratilo u normalu i vise nisu morale piti terapiju.
Sretno novim curkama i svima na uspjesnim pregledima
E hvala na savjetima za bojanje, koliko god da sam frizerka, sama sebi mi ne najteze dat savjet haha..pofarbat cu se taman sredinom 12og mjeseca i onda opet pramenove u trecem, nista previse..
Lonmi- ja bas pricam s frendicom i razmisljam kroz 12i mjesec lagano krenut u kupovinu..malo po malo da se to razvuce do termina jer mi bude lakse sad, nego da sve ostavim za zadnji puta.. nekak si razmisljam pa ne padaju mi novci s neba da kesiram u zadnja dva mjeseca novce i novce za sve, pa tak neke stvari mogu vec sada uzeti, ne bude se pokvarilo..😄
Kod mene je tolikoo magla, da jedva vidim van iz kuce hahah a danas sam se dogovorila s prijateljicom da mi stavi gel na nokte jer mi pucaju jako, pa tek toliko da bude, da se ja osjecam bolje😅
Imam dvojbu, znaci od seke koja ima 3 godine cu dobiti kinderbet i zipku, uopce ne znam kaj bi si uzela, kaj je bolje za pocetak i treba li mi uopce oboje? Imam tavan da ono stoo ne treba ide gore, ali ne znam jel trebam oboje ili samo jedno.. u cemu je razlika uopce?
Ja bi uzela oboje. Kinderbet za spavanje u sobi npr, a zipku za dnevni spavanac u dnevnom. I jos ako ima automatsko neko ljuljanje..
Sto se tice robe, 10x svega je ok. Jer se zbilja nekad i 3x u danu presvlace hehe
Valkris hvala!
Ako je termin 12.03.2021. kada bi bio početak porodiljnog? Vidim da dobro barataš s ovim imformacijama🤗.
👩 37, amh 6.2.pmol
👨 33 ,normospermia
26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
5+3 🙏❤️
Sortiraj odgovore
Najstariji