Proljetne bebe 2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    laora.
    04. Studeni 2020. 16:54

Moj muž je spavao kraj nas s čepićima u ušima. Ipak je radio po cijele dane i nisam očekivala da se budi u noći za bebu. A ionako nije ni imao sisu da mu da tako da....

bebolinka
    04. Studeni 2020. 17:23

laora.

Moj muž je spavao kraj nas s čepićima u ušima. Ipak je radio po cijele dane i nisam očekivala da se budi u noći za bebu. A ionako nije ni imao sisu da mu da tako da….

Ništa bez sise 🤣🤣🤣🤣

MareiKate
    04. Studeni 2020. 17:30

Zabice nisam rekla da je to neko pravilo da beba spava u kindri ako ne sisa, ili ako je bila u bolnici duže ili nešto nego da je to iskustvo iz moje okoline. Od hrpe djece samo dvoje je u kindri 🤣
    Htjela sam reći da su i djeca i roditelji različiti i svakom nešto drugo odgovara...
    Samo treba slušati sebe a ne druge. Meni je svekrva krv pila da kako ne smijem uspavljivat dijete na rukama i kako od njene kćeri mali od rođenja spava u kindri u svojoj sobi. Ja se osjećala loše, pokušavala, trudila se... Da bi nakon pola godine saznala da je mali bio mjesec dana u bolnici bez mame i tamo oplakao sve što je mogao i naravno da mu nije trebala mama po noći kad je tako navikao. A i za uspavljivanje, pitam ja nakon dugo šogoricu kako je uspjela malog naučit da sam zaspe bez ikakvih podražaja, kaže ona ma vozala ga u kolicima po stanu, pa mu pjevala pa ga mazila... Reko aha... Dakle vozanje u kolicima i pjevanje i maženje je ok, ali nosanje nije 🙄 mi nismo imali mjesta za kolica u stanu btw. 
    I ne znam ni jedno dijete koje je spavalo s roditeljima da nije normalno prešlo u svoju sobu kad je bilo spremno isto kako ne poznajem dijete koje kad je prohodalo nije počelo bježati od mame i tate umjesto imanja konstantne želje da ga se nosa ☺️
    Tako da, samo po svome. Ljubav neće razmaziti djecu. Već manjak vremena i interesa za njih i kupovina i davanje gluposti kojima ih se zabavlja da se nadomjesti manjak pažnje koji im se daje.

04. Studeni 2020. 17:54

Zanimljivih i razlicitih pristupa ima. Bitno da su sve bebe zbrinute i sretne gdjegod da spavale..
    Mi imamo plan al kad dodje beba sve ce ovisiti o njemu i njegovom ritmu..
    Planiramo malog drzat u kreveticu i htjela bi da i duda i sisa. Frendice mi sve rekle da im je bilo laksw s klincima koji su i imali dudu a ne samo sisali.
    Plan je da cica preko dana i navecer recimo od 9 do 12 na dudu, muz hrani, ja spavam a od 12 do 6:30 on spava a ja se dizem jer ce on radit naravno. 
    Ali planovi su jedno..stvarnost drugo.. znam da ce on kuhati i prati sudje i ves tak da ja mogu hranit bebu stalno ako ce tak trebat.
    Nemamo nikog tu, svi su nam 100km dalje pa se moramo snaci sami. Ne pada mi napamet da samo ja imam sve obaveze.. 

• Anna0410
    04. Studeni 2020. 17:54

Pozdrav svima. Jucer sam pisala za probadanje koje je proslo nakon nekoh 2 i pol sata i caja od brusnice. Danas sam sva nikakva pa mi sveki izmjerila jako niski tlak 90/50, inace do sad na svim mjerenjima skolski. Neki savjet ili iskustvo? Ja planiram stari kindac jos od decka prefarbat i sredit i pokusat cu da  spava bebica skroz u njemu. 

01.02.2019.kiret. Missed ab
    22.8.+💜

04. Studeni 2020. 18:00

Anna0410

Pozdrav svima. Jucer sam pisala za probadanje koje je proslo nakon nekoh 2 i pol sata i caja od brusnice. Danas sam sva nikakva pa mi sveki izmjerila jako niski tlak 90/50, inace do sad na svim mjerenjima skolski. Neki savjet ili iskustvo? Ja planiram stari kindac jos od decka prefarbat i sredit i pokusat cu da spava bebica skroz u njemu.

Anna, ja ti inace imam niski tlak i dok je ovakvo vrijeme me redovito glava boli. Od kad sam trudna sam smanjila kofein ali dok je tlak niski popijem kavu i pojedem nest slatko. Bolove u trbuhu od tlaka vjerojatno nisi imala, ja bi ih onda morala imati stalno. Moj normalan tlak je 80/60. I temperatura 35.8 pa dok velim da gorim jer imam 37 mi nitko ziv ne vjeruje. Za niski tlak je jako bitno da se dovoljno hidriras. Puno vode pij.  Uvijek svi kazu da je niski tlak bezopasan, da ces dugo zivjet. Da je visok, to bi bila druga stvar.

• Bebanomoje
    04. Studeni 2020. 18:09

Anna0410

Pozdrav svima. Jucer sam pisala za probadanje koje je proslo nakon nekoh 2 i pol sata i caja od brusnice. Danas sam sva nikakva pa mi sveki izmjerila jako niski tlak 90/50, inace do sad na svim mjerenjima skolski. Neki savjet ili iskustvo? Ja planiram stari kindac jos od decka prefarbat i sredit i pokusat cu da spava bebica skroz u njemu.

Brusnica snižava tlak tako da nemoj pretjerivati s njom ako ti je tlak nizak. Pij puno tekućine i slana hrana- to pomaže kod niskog tlaka.

Jagodica125
    04. Studeni 2020. 18:18

Bome sam vas jedva pohvatala, koliko ste se raspisale 🤓 da dodam i ja svoj senf 😅
    .
    Spavanje - necu biti preglasna, da nebi bila kasnije pretiha, ali ja cu se svojski potruditi da dijete spava u svom kreveticu. Slazem se, ne bi se niti ja naspavala, podsvjesno bi znala da me strah da ne legnem na bebu ili nekako je dragi ili ja ne "prignjecimo". A sada kako ce biti, to cemo vidjeti👍
    .
    Pokreti beba - jucer mi moja ribica bila taaako mirna da sam se vec zabrinula🥺 danas smo se odselili na neko vrijeme k mojima dok su radovi u stanu i definitivno se ribica dosad posteno naplivala 🐠 definitivno moram biti vise u akciji, pokretna, izgleda da beba voli to. I skuzila sam da se javi i ako sam malo onak po kuhinji plesala na Shakiru😂 ocito je stvar u bokovima😂 a i osjetim ribicu dolje lijevo, ispod trbuha gdje ima manje sala😅🤦‍♀️
    .
    Normabel - ja sam prije trudnoce pila ljekove za ljecenje bipolarnog poremecaja, kad sam zatrudnjela me moja docentica stavila na Normabel koji sam pila 3x1, sad 1x1. Rekla je da je to lijek koji ginekolozi prije/tokom/nakon poroda prepisuju trudnicama. Sad prosli put u ljekarni podizem utrogestan i ljekarnica me pita "Vi ste trudni? Znate da nebiste smjeli piti Normabel?!" Pijem jos jedan lijek protiv bipolarnog, sve je to u dogovoru sa mojom docenticom, idem na redovne preglede, ginekolog je isto uupucen tako da nadam se da zaista sve ✅ 
    .
    Cekam da mi se javi doktor i da termin za novi uvz🤗

pupetta
    04. Studeni 2020. 19:31

Jagodice ne brini, smijes normabel. Znam vise trudnica koje su ga pile iz razlicitih razloga 😊 Glavno da ti je ginekolog upucen u sve sto uzimas, zlu ne trebalo.

Baby P 03/21 💙

04. Studeni 2020. 19:35

Jagodica, sad ces zbog bebice bit samo happy pa ce sve ostalo pasti u drugi plan. 🤩 Mozemo mi to.. 
    Ja se bojim da ce planovi s kreveticom i svim past u vodu dok ga primimo..vise ga necemo htjet pustit. Ali probat cemo.
    Kolko cesto vi pratite taj tsh i to? Mene su samo na pocetku poslali na to i sad vise nista..
    Krvnu sliku i secer idem sad samoinicijativno gledat, uputnicu za neke krvne pretrage nisam dobila od 8.mj.trudnoce..

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.