Proljetne bebe 2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ines
    21. Listopad 2020. 16:09

ružica

Cure drage lijep pozdrav svima!
    Poprilično sam sigurna da sam danas imala Brughtin Hicks kontrakciju.
    Zna li tko reći malo više o njima? Nisu opasne?Ja sam sutra 20 tjedana i čitam da se od tada i pojavljuju…

Imam ih vec par dana, ne brini normalne su i nisu opasne. Tako se tijelo priprema za prave kontrakcije. Prepoznat ces ih po tome sto nisu pravilnog razmaka i ne traju dugo, te prestaju promjenom polozaja..npr. ako te uhvate dok lezis, ustani i prosetaj se ili promijeni polozaj u kojem lezis i prestat ce. Neugodan osjecaj je, ali ne trebas ih se bojati dok god nije prisutna jaka neizdrziva bol i ne daj Boze krvarenja. Tako da samo polako i ne brini 👍😉💪

Nea 💗

Lunica
    21. Listopad 2020. 16:30

ružica

Cure drage lijep pozdrav svima!
    Poprilično sam sigurna da sam danas imala Brughtin Hicks kontrakciju.
    Zna li tko reći malo više o njima? Nisu opasne?Ja sam sutra 20 tjedana i čitam da se od tada i pojavljuju…

Pijes li magnezij

ᗰIᕼᗩᗴᒪ 6.5.2021.

Lunica
    21. Listopad 2020. 16:33

Braxton-Hicksove k. se ipak mogu magnezijem ublažiti i inace grčevi u listovima za vrijeme trudnoće

ᗰIᕼᗩᗴᒪ 6.5.2021.

• ružica
    21. Listopad 2020. 17:27

Ne pijem još ali svakako planiram!
    Hvala za info🤗.

👩 37, amh 6.2.pmol
    👨 33 ,normospermia
    26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
    5+3 🙏❤️

Lunica
    21. Listopad 2020. 17:43

ružica

Ne pijem još ali svakako planiram!
    Hvala za info🤗.

🥰

ᗰIᕼᗩᗴᒪ 6.5.2021.

Jagodica125
    21. Listopad 2020. 18:18

Cestitam cure na urednim pregledima🥳 ja se danas pocastila... šišanjem🤗💇‍♀️ zadnjih mjesec dana kosa se masti kao sasava, a meni je citav dan u repu, osim kad spavam. Sad furam bob i bas sam si sva drugacija. Nekak puno ozbiljnija🤔
    .
    Ja sutra ujutro radim urinokulturu u Petrovoj🤓
    .
    Malo me bolucka glava, sinoc nisam nikako spavala... 
    .
    Jedva cekam osjetiti bebicu i saznati jel curka ili decko🥰 naravno, nikamo ne zurim, sve u svoje vrijeme. Ionako mi leti u zadnje vrijeme... ne mogu vjerovat da su sljedeci tjedan Svi Sveti....😳

• baMAMA
    21. Listopad 2020. 18:22

blossom

baMAMA hvala za informaciju da ne trebamo na komisije :)
    Ja još nisam proučila detaljno sve što trebam itd…ovaj iznos naknade nakon poroda je ako odemo komplikacije?
    A ako ne odemo i ostanemo do kraja, za visinu naknade nam se gleda iznos doprinosa koje uplaćujemo (to mi trebalo biti 5000 i nešto)?

• baMAMA
    21. Listopad 2020. 18:27

Blossom gleda se osnovica za obracun doprinosa (5.682 kn) od toga oduzmes Mio 1 i 2 ( 1.136kn) dobijes 4.500kn cca. 4000 kn ti je osobni odbitak samo za tebe tako da na razliku od 500kn placas 24%porez+prirez koliko je. Ispada cca 150kn poreza tako da nknada ispada 4.300kn Ako slucajno imas jos nekog na poreznoj kartici onda ne placas nista poreza pa je naknada 4.500
    .
    Jednom kad otvoris komplikacije taj obracun vrijedi i za komplikacije i za porodiljnu naknadu

bebolinka
    21. Listopad 2020. 19:29

Emmie da se javim, išla sam na pregled privatno. Doktorica mi je napravila uzv da vidi bebu i beba je savrsena sve kako treba biti čak i naprednija, ima između 500-600g. Ugl rekla mi je da to je simptom kolestaze ali moram izvaditi krv da bi mogli utvrditi točno, jer se mora vidjeti da li su povišene te žučne i jetrene kiseline nez ni ja točno šta, ali rekla mi je da se ne bojim jer i da je to pratit će se i lijekovima stabilizirati. 
    Malo je sumnjiva jer kaže da je dosta rano ali bolje provjeriti da budemo sigurne, kaže da može biti i neki gestacijski nešto-ugl svrbež samo hahaha 
    Tako da sam ja sa nalazom otišla kod svoje soc dr koja mi se nije udostojila javiti cijeli dan, odem kod nje samo da mi da uputnicu za vaditi krv i kraljica mi nije dala rekla je da će Poslat kad vidi i stigne. Toliko o tome kako brinu o svojim trudnicama. Odvratna je! 
    Tako da smirila sam seee 😊 a beba je ko uključena u struju hahahha sva se izvrtila, nogama izlupala ma skroz je aktivna. Nije ni čudno šta je stalno osjetim kako me drnda 😄

blossom
    21. Listopad 2020. 19:35

baMAMA

Blossomgleda se osnovica za obracun doprinosa (5.682 kn) od toga oduzmes Mio 1 i 2 ( 1.136kn) dobijes 4.500kn cca. 4000 kn ti je osobni odbitak samo za tebe tako da na razliku od 500kn placas 24%porez+prirez koliko je.

Hvala na detaljnom objašnjenju

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.