Proljetne bebe 2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ines
    18. Listopad 2020. 17:45

Miki94

Jao zene i ja sam od sinoc zadobila te neke cudne bolove u zdjelici i cak me noge bole, bedra s unutarnje strane. Obzirom da sam usla u 24tj, citala sam da je moguce da se pojave te kontrakcije koje spominjete. Bebu osjetim, nemam krvarenje pa se uz to nadam da je sve ok, samo sto i danas imam to nekakvo bockanje, bukvalno rezanje ispod stomaka, prestane pa opet nekad otpocne. Lici mi na te kontrakcije, lazne trudove, ali vidjeti cu ako bude trajalo dugo i previse bolno, moram se javiti nekome na pregled.

To su ti BH kontrakcije (Braxton hicks) u pravilu ih prepoznajes tako sto nisu u pravilnom razmaku i prestaju promjenom polozaja, dok prave kontrakcije nece prestati sto god ti napravila. Znaci ako lezis i krenu ti kontrakcije, ustani i prosetaj malo i one ce se zaustaviti, ako nisi sigurna u vremenski razmak mjeri si stopericom i vidjet ces da se vremena ne poklapaju. Meni je prva trudnoca, ali jako sam se dobro informirala i sve detaljno ispitala gin, pa znam koja je razlika. I samo bez panike to se samo tijelo priprema na prave kontrakcije.  

Nea 💗

Lunica
    18. Listopad 2020. 17:58

Ja vec pijem magnezij da me ne ulove te kontrakcije

ᗰIᕼᗩᗴᒪ 6.5.2021.

Gabylola
    18. Listopad 2020. 18:04

Dan cure! Čitam vas i pratim koliko stignem. Uglavnom, od srijede i pregleda/uzv sam baš loše, mislim psihički. Nikako mi se ne sviđa to kašnjenje od 11 dana u odnosu na tjedne trudnoće i veličinu ploda. Čitam da u prirodnim trudnoćama zna biti takvog raskoraka i nije preveliki razlog za brigu jer se ne zna točan datum oplodnje i ovulacije. Kod mene se zna (IVF) i definitivno je plod manji. Prokletstvo interneta je hrpa dostupnih studija i istraživanja koje čitam ovih dana 😬🙈. Uglavnom kada se manji CRL od očekivanog javlja u IVF trudnoćama većinom je znak tj. predviđa veliku vjerojatnost od pobačaja. Čekam ovu trudnoću već 9 godina, prošla sam puno postupaka kako bi došla do nje i sad sam u užasnom strahu. Sutra sam naručena na uzv privatno gdje sam ostala trudna. Jer moja soc.gin. mi nije ništa ni spominjala da nije u redu, samo me šalje dalje u Petrovu - ovo neslaganje u veličini sam pročitala na nalazu. Nadam se naravno najboljem🤞🤞🙏🙏 ali pripremam i za najgore 😞

• Blackie97
    18. Listopad 2020. 18:13

Lunica a koja si sedmica izvini? ☺️
    Ines bukvalno ga i ja imam od početka, tj prenaduta sam skoro stalno, mogu ga napuhati kao da sam 5. mjesec 😂 ali mislim ono pravi kada krene ☺️

• Tea2807
    18. Listopad 2020. 18:14

Gabylola

Dan cure! Čitam vas i pratim koliko stignem. Uglavnom, od srijede i pregleda/uzv sam baš loše, mislim psihički. Nikako mi se ne sviđa to kašnjenje od 11 dana u odnosu na tjedne trudnoće i veličinu ploda. Čitam da u prirodnim trudnoćama zna biti takvog raskoraka i nije preveliki razlog za brigu jer se ne zna točan datum oplodnje i ovulacije. Kod mene se zna (IVF) i definitivno je plod manji. Prokletstvo interneta je hrpa dostupnih studija i istraživanja koje čitam ovih dana 😬🙈. Uglavnom kada se manji CRL od očekivanog javlja u IVF trudnoćama većinom je znak tj. predviđa veliku vjerojatnost od pobačaja. Čekam ovu trudnoću već 9 godina, prošla sam puno postupaka kako bi došla do nje i sad sam u užasnom strahu. Sutra sam naručena na uzv privatno gdje sam ostala trudna. Jer moja soc.gin. mi nije ništa ni spominjala da nije u redu, samo me šalje dalje u Petrovu - ovo neslaganje u veličini sam pročitala na nalazu. Nadam se naravno najboljem🤞🤞🙏🙏 ali pripremam i za najgore 😞

Znam da je tesko, al probaj ostat mirna i pozitivnog razmisljanja. Nazalost stres i emocije imaju preveliku ulogu u svemu, od zaceca do trudnoce do poroda, pa mogu "pomoc" losem ishodu. 

• Tea2807
    18. Listopad 2020. 18:15

Meni je druga trudnoca ove godine, i sa sigurnoscu mogu rec da nikad vise necu imat bezbriznu trudnocu. Strah me svakog pregleda, uzv, svakog dana uglavnom. Al pokusavam se ohrabrivat da ce sve bit u redu ovaj put...

• Erika33
    18. Listopad 2020. 18:22

Tea2807

Meni je druga trudnoca ove godine, i sa sigurnoscu mogu rec da nikad vise necu imat bezbriznu trudnocu. Strah me svakog pregleda, uzv, svakog dana uglavnom. Al pokusavam se ohrabrivat da ce sve bit u redu ovaj put…

Iste smo..... Bas iste..... 

• Erika33
    18. Listopad 2020. 18:23

Otkad sam prošle sub završila na hitnoj, koma. Svaki odlazak na wc mi stres. A tek ulazim u 14.tjedan.

Petra982
    18. Listopad 2020. 18:38

Gabylola

Dan cure! Čitam vas i pratim koliko stignem. Uglavnom, od srijede i pregleda/uzv sam baš loše, mislim psihički. Nikako mi se ne sviđa to kašnjenje od 11 dana u odnosu na tjedne trudnoće i veličinu ploda. Čitam da u prirodnim trudnoćama zna biti takvog raskoraka i nije preveliki razlog za brigu jer se ne zna točan datum oplodnje i ovulacije. Kod mene se zna (IVF) i definitivno je plod manji. Prokletstvo interneta je hrpa dostupnih studija i istraživanja koje čitam ovih dana 😬🙈. Uglavnom kada se manji CRL od očekivanog javlja u IVF trudnoćama većinom je znak tj. predviđa veliku vjerojatnost od pobačaja. Čekam ovu trudnoću već 9 godina, prošla sam puno postupaka kako bi došla do nje i sad sam u užasnom strahu. 

Želim ti sreću sutra i da ćeš nakon pregleda biti mirnija. 

Ruska1986
    18. Listopad 2020. 18:43

Gabylola

Bice sve ok 🙏🙏 i dobro da si se narucila i privatno jer u zadnje vrijeme stalno nastane neki problem kod soc.gin. i onda kad cure odu kod privatnika, sve super bude! Pritom mislim na trudnoce u kojima se pokazao kao neki problem na UVZ. Mislim da privatnici imaju i bolje uvz i sve ostalo... Kako god, javi nam se sutra obavezno! Sve ce biti ok 🙂

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani