Proljetne bebe 2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    nikkas
    12. Listopad 2020. 14:03

Lussi

Cure koje imate kucne ljubimce koji kuze promjene, macke i peseke, jel ih pripremate na bebu?
    Ja ima dva chowa i s nama su u kuci i zenka je od poceka pocela biti privrzena meni i kud ja tud i ona, legne samnkm i bas ko da osjeca sve i brine se jako.. pogotovo dok idem povracati njih dva na vrata i gledaju me i okrecu glave jel sve uredu..
    oni su sad nase maze pa ih budem s vremenom kak ce sve ici kraju privikavati da ne budu jedini u kuci🤔😅

Nisam sigurna da li je primjetila promjenu, obzirom da naša Khala (mix labradora i posavskog goniča) inače traži pažnju i maženje, al u posljednje vrijeme me posebno maltretira. Stane pored mene, zuri u mene i trepće, bode me nosićem, šapicom, sve samo da ju mazim...

👩‍❤️‍👨 06/2018 | 👩🏼 30 🧑🏻‍🦲 39
    💔 Missed ab 10/20 | 10+4
    ➕ 03/21 | ❤️
    🤎 Luka - 16.11.2021. | Pula

J3ll3na
    12. Listopad 2020. 14:28

Korra

Nove cure dobrodosle u cestitam🥰
    Ostalim curama sretno na pregledu tko ima danas.
    Ines dijelim s tobom veselje oko jeseni… cak kad sam jsla jutros do lnekarne i u tegivinh nije mi smetali sto sam mali pokisla 😊🥰 Ines odakle si ti tocno? Ja sam iz Osijeka.
    Imam pitanje, ima netko od vas isto inace problema sa herpesom (groznicom) na nosu, usnama? Ja inace sad cim zahladi znam dobiti na nosu od previse puhanja nosa i iritacije. Znam da se ne smije koristiti herplex i slicni proizvodi zbog djelatne tvari koja unistava virus, ali imate li neku preporuku sto bi smjela nanijeti da brze i lakse prođe?

Eee pa evo jos Slavonki☺️ Ja sam isto iz Osijeka 🤗 Meni je inace sudocrem lijek za sve probleme na kozi i bas sam jucer mazala malenoj usnicu jer joj se pojavila neka tockica (mi kazemo zvalica) u kutu usne i kaze da ju ne boli vise kao jucer.. Mozda da probas s tim 😏

Lonmi
    12. Listopad 2020. 14:29

nikkas

Lonmi

Daa ❤️
    Kako se vi osjecate u ovom tjednu? Mene ovaj nestanak simptoma zabrinjava i zabrinjava, nek se vrate bolne grudi da se smirim 😃

Znači danas sam 9+5 i još uvijek su mi jedini simptom bolne grudi i napuhnut trbuh. Neke dane imam osjećaj da grudi bole manje, neke dane više. Svi mi kažu da sam se već zaokružila, a meni je to samo trbuh napuhan Ujutro bude manje, navečer malo više. Uglavnom, nisam još doživjela mučnine, vrtoglavice, bolove, promjene raspoloženja, ništa, ništa, ništa!!! Stolica redovita svaki dan (inače imam velikih problema sa stolicom), osjećam se bolje nego ikad u bilokojem ciklusu, uvijek dobro raspoložena. Čak mi se ni ne spava. Jedem sve, nisam osjetljiva na mirise… Znači funkcioniram najnormalnije i odlično!
    E sad, to je pretpostavljam stvar genetske predispozicije - i mama i baka mi kažu da su im prve trudnoće bile fantastične, bez ikakvih simptoma.

I ja sam napuhnuta, a volim i pojesti pa se sad vec to i vidi 😃. Mene je jucer jedna zena upitala da li sam mozda trudna jer mi vidi na licu da sam se promijenila 🤣🤣🤣, ne znam sta to vidi, ali dobro, poceli su ljudi primjecivati. Mene su grudi bas jako boljele do prije nekih 2 tj, svakodnevno,  a sada skoro pa nista ili mozda malo u noc ako se okrenem pa ih pritisnem, jedino ti bolovi slicni menstrualnima i ta napuhnutost me muce 😬

Gabylola
    12. Listopad 2020. 14:30

Dan cure! Nisam pisala neko vrijeme...vidim da ima novih trudnica - čestitke! 
    Na pregled idem 14.10. (trebala 19. ali sam pomaknula jer me nema 19.). Uglavnom, već noćima imam neke ružne snove, ne mogu spavati, stalno sanjam kako nešto nije u redu s bebom i to će mi reći na tom pregledu ...znam, trudnički mozak radi čuda, ali baš me opterećuje!
    Naručila sam se 6.11. na miny anomaly scan + jedan od NIPT testova (koji ću odlučiti nakon pregleda i razgovora s dr., ali naginjem Panorami) kod Podobnika.
    Čitam da nas ima još u fazi seljenja/gradnje kuće. Naša bi trebala biti gotova za cca mjesec dana. Nadam se preslejenju do Božića. Tako sam se tome veselila, ali sada je sve splasnulo - ubile me ove mučnine, ne mogu zamisliti da moram pakirati/raspakirati sve te sline stvari !

Petra982
    12. Listopad 2020. 14:31

Moja gin me poslala u bolnicu na pregled.
    Pregled obavljen uz svu ratnu spremu ( temp mi se digla na 37,4). Ginekološki sve ok, bebica je dobro, ali su mi dali Utrogestan. Sumnja na crijeva i preporuka lab. obrada.
    Šaljem mailom gin nalaz i molim uputnice za lab. Gin kaže da nema potrebe 🙄
    Dr. Opće prakse ih napiše i pusti mi slobodnu volju.
    Neki put ostanem bez komentara

laora.
    12. Listopad 2020. 14:35

nikkas

Lonmi

Daa ❤️
    Kako se vi osjecate u ovom tjednu? Mene ovaj nestanak simptoma zabrinjava i zabrinjava, nek se vrate bolne grudi da se smirim 😃

Znači danas sam 9+5 i još uvijek su mi jedini simptom bolne grudi i napuhnut trbuh. Neke dane imam osjećaj da grudi bole manje, neke dane više. Svi mi kažu da sam se već zaokružila, a meni je to samo trbuh napuhan Ujutro bude manje, navečer malo više. Uglavnom, nisam još doživjela mučnine, vrtoglavice, bolove, promjene raspoloženja, ništa, ništa, ništa!!! Stolica redovita svaki dan (inače imam velikih problema sa stolicom), osjećam se bolje nego ikad u bilokojem ciklusu, uvijek dobro raspoložena. Čak mi se ni ne spava. Jedem sve, nisam osjetljiva na mirise… Znači funkcioniram najnormalnije i odlično!
    E sad, to je pretpostavljam stvar genetske predispozicije - i mama i baka mi kažu da su im prve trudnoće bile fantastične, bez ikakvih simptoma.

Takva je bila moja prva trudnoća. Predivno nešto. Cijelu trudnoću odradila i bila skroz energična, odličnog raspoloženja, divota!
    Zato me ova trudnoća gazi i s mučninama i umorom.
    Ali proći će i to nadam se uskoro.
    Ja se veselim nestanku simptoma. To nije uopće znak da nešto ne štima. Mislim da su to bapske priče da ako ti je jako loše i muka i sve te boli, da je sve ok s bebom

Korra
    12. Listopad 2020. 14:47

Zabica pa kao ne preporuca se herplex iako mi je ginekologinja rekla da prvo probam s necim drugim, prirodnijim, pa ako se bas bas ne bude djelovalo onda tek da upotrijebim Herplex.
    AnaAn hvala na svjetu, definitivno necu mazati cesnjakom 😄 izludio bi me miris u nosu 😂
    Jelena heheheh super, nisam znala da si i ti iz Osijeka 😊 imam sudokrem vec sam s njim namazala 😊 a i uzela sam si cinkovu kremicu pa cu probati, pa cemo vidjeti
    U ljekarnoj su rekli da nemaju nista to za ponuditi za trudnice osim cinkove kremice ili neki sikapur (on je kao na bazi silicija).
    Hvala vam cure na savjetima i odgovorima 😊
    Spominjale ste mace 😸 ja imam dvije 😸 obozavam kad se ususkaju sa mnom na kauc kad vani zahladi, fino griju i opustaju sa svojim predanjem 😺 Iskreno me zanima kako ce reagirati na bebaca kad dođe 😄 vjerujem da ce htjeti posvojiti sve njegove dekice, sjedalice, kolica i tako to, jel tipicne mace vole se svugdje zavuci 😸

nikkas
    12. Listopad 2020. 14:56

Lonmi

I ja sam napuhnuta, a volim i pojesti pa se sad vec to i vidi 😃. Mene je jucer jedna zena upitala da li sam mozda trudna jer mi vidi na licu da sam se promijenila 🤣🤣🤣, ne znam sta to vidi, ali dobro, poceli su ljudi primjecivati. Mene su grudi bas jako boljele do prije nekih 2 tj, svakodnevno, a sada skoro pa nista ili mozda malo u noc ako se okrenem pa ih pritisnem, jedino ti bolovi slicni menstrualnima i ta napuhnutost me muce 😬

Imala sam te blage menstrualne bolove i grčenja u početku, no nestali su tamo negdje oko 6. tjedna. Od onda mi je samo trbuh napuhnut
    Mislim da ako nisu jaki bolovi i stezanja da ne moraš brinuti, sve se to rasteže i namješta.

💔 Missed ab 10/20 | 10+4
    ➕ 03/21 | ❤️

nikkas
    12. Listopad 2020. 14:59

laora.

Takva je bila moja prva trudnoća. Predivno nešto. Cijelu trudnoću odradila i bila skroz energična, odličnog raspoloženja, divota!
    Zato me ova trudnoća gazi i s mučninama i umorom.
    Ali proći će i to nadam se uskoro.
    Ja se veselim nestanku simptoma. To nije uopće znak da nešto ne štima. Mislim da su to bapske priče da ako ti je jako loše i muka i sve te boli, da je sve ok s bebom

Ovo mi je baš drago pročitati, nisam izolirani slučaj. Iako, prestala sam brinuti oko sitnica i odlučila uživati u tako lijepoj trudnoći. Nekad se stvarno osjećam kao da nisam trudna

💔 Missed ab 10/20 | 10+4
    ➕ 03/21 | ❤️

• baMAMA
    12. Listopad 2020. 15:25

VENE, ima koja prosirene vene sada u trudnoci? Meni je jucer jedna iskocila na zadnjoj lozi i bas me boli. Ne znam jel od naprezanja sto sam prehladjena pa puno pusem nos 🤷🏼‍♀️

Kako si pomoci?

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.