Ode poruka
Petra ova tvoja torta izgleda fenomenalno, malo jabucno remek djelo 👍 Meni ti je ovaj kolac od jabuka cisto savrsenstvo, recept je prejednostavan a nema tko nije poludio za tim kolacem kad ga napravim!
https://kuhajtesnama.com/kolac-ledene-jabuke-mirisan-osvjezavajuci-kolac-bez-pecenja-biskvita/
EmEn respect! 💪👍😍
Ines ja planiram ovo staviti u kosaru
https://www.svijet-beba.hr/vise-informacija/djecja-kolica/akcija/dodaci-za-kolica/41/87/438/2362
Pula, 33 god, prvo dijete, curica Darla rođena 24. 04.2021. 💕
Napravila ja tzv torta di mele
https://ibb.co/RhR0bMQ
Sin je već navalio iako je vrela. A kao, prolazi kao doručak.
Uu super izgleda ovo! Meni bas idu jabuke sad u trudnoci, inace ih volim ali sad posebno… Koliko sam u ovih par mjeseci pojela jabuka, klementina i slatkih naranci 🤗
Da, i ja se nadam da je u praksi kao što su navele na prezentacijama, stvarno djeluju informirano i ima puno usporedbi s rodilistima i praksom van Hrvatske, pa se nadam da se tako i provodi ☺️
.
Mi idemo sutra na 4d, odbrojava cijela obitelj vec danima 🤣
Danas je na tečaju bilo riječi o savjetima baka i djedova, o nenajavljenim posjetama, gdje bi trebale biti granice i tako… Javila se zenskica s pitanjem psihologici koje glasi ovako: "meni se mama najavila da ce doselit na dva tjedna kad rodim, kako da je sprijecim u tome, a da ju ne uvrijedim jer mi ne treba tolika pomoc i imam muza?" A kaze joj psihologica : "ima nesto dobro u koroni, izvucite se na to recite da ne zelite dijete izlagati nepotrebno." I meni to zvuci super, ali kako to funkcionira u praksi? Ja recimo ne bi da mi se prvih dana svi motaju po stanu, a svi zive blizu i kako ljudima na lijep nacin postaviti granice ako sami ne kuze? Jeste imale vi s tim "problema"?
Ja znam da se svi vesele djetetu bez ikakve lose namjere, ali samo zelim svoj mir prvih dana…
Mozda da se zakljucamo i pravimo se da nas nema doma 🤣🤣
Iva, ja sam prvu curku rodila u siječnju - sezona teške gripe je bila. Prvo sam rekla da mi nitko ne dolazi u bolnicu, i rekla sam čak i svojim roditeljima da prvih par dana dok dođem iz bolnice ne dolaze. Nije bilo lako ali prihvatili su. Nnakon 5 dana sam rekla da mogu doći moji na kratko, zatim su za desetak dana došli njegovi na kratko. Kasnije su samo dolazile moja i njegova mama a svima drugima - žao nam je, gripa je. I stvarno su svi poštovali, a ako bi netko svejedno i opet pitao mi bi samo mrtvo hladno ponovili gripa je, žao nam je. Uvijek će se naći netko tko će se uvrijediti, ali mene to ne zanima. Zašto bi mi netko dolazio u kuću dok mi dijete cijeli dan visi na sisi, ja krvarim, ne mogu sjedit i još bi ih kao trebala poslužiti. No way! Čak mi je te prve dane bio napor i roditelje ugostit. Jednostavno mi se nije dalo sjedit i razgovarat s njima. Ili ono kad ti dođe netko a tebi beba spava i umjesto da i ti spavaš ti sjediš s nekim jer eto moraš 🙄
Hvala vam cure puno na svemu i na podršci i vi ste mi isto tu na forumu puno pomogle sa savjetima o prehrani s obzirom na to da ja mogu reć pojma nisam baš imala o tome što mogu uopće jest što ne ali i još se učim naravno tek sam na početku učenja o zdravoj prehrani ali očito sam jela bolje i zdravije nego prije kad su takvi rezultati.
.
Toliko sam ove dane mislila s čim ću se počastit i krafne i kolači i svašta a na kraju kad sam izašla iz ordinacije bila sam tako sretna i uzbuđena da uopće nisam mislila na hranu i onda tek poslije kad sam dosla doma napravila sam djeci i mužu palačinke da se oni počaste da je sve u redu s bebom ja to nisam jela nego sam sebe počastila jednom bananom jer danas nisam uopce puno kalorija pojela pa reko ajde da se počastim s bananom 🤣🤣🤣
Iva nisam bila dobila nista nikakav mail a prijavila sam se. Ne kužim. Ni link ni ništa. Očito sam nešto krivo. Ali dobro nema veze vec sam rodila 2 puta i poslušala rodin tečaj i onaj lokalni što sam vam pričala tako da valjda sam spremna nakon 2 poroda i 2 tečaja🤣🤣
.
Ja u košaru stavim jednu onu podlogu nepropusnu jednokratnu i na to tetra pelenu. Da ako slučajno promoči od pišanja ili ako bljucne mi ne uprlja košaru nego tu podlogu i onda ju bacim i stavim novu.
Pitale ste za prehranu - znači za početak sam si instalirala aplikaciju myfitnesspall jer ja nesmijem više od 1800 kalorija pojest dnevno a ja se u te kalorije nisam uopće kužila 🤣🤣 tako da ono što pojedem unesem tamo ili unesem prije da vidim koliko će mi to bit kalorija pa onda odlučim dali ću to pojest ili ne. 🙂
.
Znači ovo što pišem što jedem ili mi je rekla gin na pregledu ili ste mi vi tu rekle znači na svoju ruku nisam ništa jela ako nisam bila sigurna da smijem.
Kad se probudim najprije popijem kavu sa žličicom šećera i mlijekom to je jedino čega se nisam odrekla. Zatim pojedem kombinaciju npr onaj crni kruh tvrdi što sam bila slikala sa sjemenkama 1 fetu i na njega neki sirni namaz i ponekad stavim i 1 fetu kuhane šunke ovisi ako ju imam i uz to pojedem bioaktiv ili kefir, druga kombinacija doručka mi je 2 kuhana jaja i neka salata miješana ili pomidor ili malo graha ili 1 jaje ispečeno kao palačinka i namazano sa svježim sirom.
.
Uz ručak obično uvijek bude salata i sad pretežno bude piletina pa je prilog carska mješavina ili prilog mahune ili karfiol i jednom sam mljeveno meso i šaku integralne pašte. Onda sam jednom šnicle u saftu ali isto za prilog uz to samo salatu ili povrće. Neki dan sam vam slikala napravila sam ono u peci s jajom i tikvicom i kuhanom šunkom. Onda juha od povrća i tako sve se svodi na povrće i salatu to se može bilo koje a i meso se može ali isto po 1 komad ne pretjerat jer mi pređe kalorije.
.
Za večeru obično ili malo toga što mi je ostalo od ručka ili nešto od marende. A ako me između obroka nešto traži a uvijek me traži 🤣🤣 pojedem 1 voćku jer samo 1 smijem ili pojedem malo onog čokolina whey ili pojedem neki puding koji sam kupila od vanilije ili od čokolade na kojem piše protein on ima kao malo šećera i malo ugljikohidrata. Uglavnom i od toga što smijem moram pazit jer nesmijem preć 1800kalorija a iako je zdrava hrana svejedno se nakupi puno kalorija za čas.
.
Eto to je to uglavnom stalno vrtim isto nemam bas puno izbora za sad dok učim. 🤣🤣 Sutra ću po prvi puta isprobati napraviti neke kruščiće od psilijum ljuskica jer sam ih danas kupila pa da vidim kako će to ispast, javim vam dojmove.
Kako je lijepo vidjeti ta vasa kulinarska umjeca 👌 super vi to radite
.
Ja sam danas malo zivcano, guzva na poslu, osjetila sam probadanja s lijeve strane, ocito je beba nesto pritiskala. I trbuh mi inace igleda niže pa jedva cekam sljedeci pregled.. Vazda me strah toga. Samo da udem u taj 9 mj. Meni vrijeme sporo prolazi. Moj me doktor nikad ne pregledava dolje, a kad si vidim ovaj trbuh nisko... Jos je velik. Tako mi i treba kad jedem 😂
.
Emem pravo si nadahnuce, bravo! Barem me navodis na razmisljanje.
.
Zeljezo - koju ste imale vrijednost zeljeza ili hemoglobina pa ste poceli piti tablete? One koje to piju. Je li ijednoj od vas to podiglo vrijednost, ako ste naravno vadile poslije krv pa znate.
.
Naisla sam na youtubu da se neke dolje mazu maslinovim ili kokos uljem da im to bude rastezljivo, ali evo masazu cujem od vas 😂. Koliko stvari za nauciti u ovoj trudnoci. Ne zna covjek sta bi mislio o tome.
https://lb1f.lilypie.com/pi8fp2.png
Curke, kakvo je vaše stajalište u vezi vaginalnih pregleda u trudnoći? Što se uopće podrazumijeva pod tim pregledom? Jel to ono ručno pregledavanje dolje? Ja sam sad na 100 muka od zadnjeg pregleda jer me gledala dolje uzv zbog cerviksa i s onim metalnim. A kako idem u čet privatno opet će me gledati dolje, vjerojatno s tim metalnim pa mi se to sve čini previše. Vidim po forumima da su žene baš protiv toga, a kako drukčije provjeriti jel se dolje nešto događa nego tako
Kako je lijepo vidjeti ta vasa kulinarska umjeca 👌 super vi to radite
.
Ja sam danas malo zivcano, guzva na poslu, osjetila sam probadanja s lijeve strane, ocito je beba nesto pritiskala. I trbuh mi inace igleda niže pa jedva cekam sljedeci pregled.. Vazda me strah toga. Samo da udem u taj 9 mj. Meni vrijeme sporo prolazi. Moj me doktor nikad ne pregledava dolje, a kad si vidim ovaj trbuh nisko… Jos je velik. Tako mi i treba kad jedem 😂
.
Emem pravo si nadahnuce, bravo! Barem me navodis na razmisljanje.
.
Zeljezo - koju ste imale vrijednost zeljeza ili hemoglobina pa ste poceli piti tablete? One koje to piju. Je li ijednoj od vas to podiglo vrijednost, ako ste naravno vadile poslije krv pa znate.
.
Naisla sam na youtubu da se neke dolje mazu maslinovim ili kokos uljem da im to bude rastezljivo, ali evo masazu cujem od vas 😂. Koliko stvari za nauciti u ovoj trudnoci. Ne zna covjek sta bi mislio o tome.
Meni je hemoglobin bio tek malo spusten, 115 (pise da je referentna vijednost 119-157), a samo zeljezo mi nije ispod vrijednosti nego je na 8,8 (referentna vrijednost 8-30) i ginekolog mi je prepisao Heferol, 1 tableta dnevno. Pijem tek od proslog tjedna tako da ne znam kakvo je stanje, ali rekao mi je da bi ih trebala piti do kraja trudnoce. Kako je kod tebe?
Hvala curke! Ostao je komadić kojeg sam sačuvala za muža sutra! Moj izbrljivko je smazao trećinu torte. Malo sam poslala na kat ispod i ja i kćer degustirale i ode...
Nikac, to mi je jedan od najdražih ljetnih kolača! Pogotovo na Krku gdje nisam imala pećnicu do pred malo, dušu dalo!
Iva, zanimljivo pitanje! Ja se pak nadam da će mi mama uletit i da će njegovi pomoć i da će mi sestrična doć na neko vrijeme jer mi tad muž puca od posla i ne mogu se osloniti na njega, a pomoć s drugo dvoje djece mi je itekako potrebna.
Već sad kod nas vlada zabrana dolazaka zbog korone tako da ćemo isto provući i za kasnije. Možda je moj dojam, al kad se rodio mali svi su htjeli doći čim prije, a kad se rodila ona, nitko nas nije šljivio 5%, tako da čisto sumnjam da će biti problema.
Sortiraj odgovore
Najstariji