Proljetne bebe 2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    MareiKate
    14. Siječanj 2021. 15:06

I da, štramplice nisam koristila ni sa prvom zimskom bebom, tako da za proljetnu definitivno nema potrebe...

Girl1234
    14. Siječanj 2021. 15:07

A to sve ovisi o bebi, ne mora biti na roditelje, a i može. Ja sam 158, muž 178, ali meni su sad na zadnjem pregledu rekli po mjerama organa da bi beba mogla biti manja.. E sad, ja sam dobila zasad samo 4.5 kg, možda je i do toga, ne znam. Tako da bih ja za svaki slučaj uzela i nešto manje robe od 56, naravno ne puno, par komada. 

I da, netko je spomenuo široko povijanje.. Možete li objasniti što je to? 🙈

Blighted ovum, 6/2020, 10. tt 💔
    Rainbow baby 🌈🙏 7/2020 ❤️

Girl1234
    14. Siječanj 2021. 15:08

🤣🤣 Nadam se!
    Cure jel vas malo trta? 🤣 Mislim pogotovo na nas kojima je prvo dijete, a naravno i na druge, zašto ne.. Inace sam opuštena, npr. oko poroda i mislim si da ce to sve bit ok, posebno jer cu imat i veliku pomoc kasnije, ali mogu rec da mi nije skroz svejedno. Svaka od nas rodi (nekako), al onda treba doc doma s tako malom bebom 🤪🤪 mene najvise strah oporavka, malo i dojenja, grčeva i neispavanosti. Sve to skupa u kompletu s tako malom bebom, uff… Neopisivo se veselim, ali ne mogu rec da sam skroz opuštena 🤣

Mene panika počinje hvatati.. Hahah

Girl1234
    14. Siječanj 2021. 15:14

Hvala tii.. 🥰 Bas cu malo istražiti o tome. 

Petra982
    14. Siječanj 2021. 15:14

Široko povijanje se sastoji od razmicanja bebinih nožica tako da staviš jednu tetru (ili 2) preklopljenu i to omotaš švedskom pelenom. Mi balkanci imamo često displaziju kukića pa kao da spriječiš, jest da po mom mišljenju, nikakvo široko povijanje neće spriječiti remenčiće ako ih beba treba. Tako da niti sada ne mislim to prakticirati. 
    Ajme kraćenje dosade... Lonmi moja, ja toliko toga trpam u košarice, ne samo bebi, nego svima. Samo nalazim motive zašto neš treba.  Da nema tog shoppinga online, podemonila bih skroz.
    Još ćemo se ti i ja, Iva, družiti u sobi 😂

• EmEn9
    14. Siječanj 2021. 15:15

Široko povijanje tj povijaš široko da se bebi pravilnije kukovi formiraju s tim da sad koliko sam cula neko kaze da treba a netko da ne treba ali ja hoću sigurno do prvog pregleda od kukova jer nemože štetit. Staviš pampers pelenu normalno kao i inače i onda ti na to idu 2 tetra pelene i to sve skupa povežeš sa švedskom pelenom mi to zovemo čiripo.  U pravilu u početku idu 2 tetre a nakon toga 1 i onda ti na pregledu za kukove sa 2-3 mjeseca kažu kakvi su kukovi i dali moras i dalje široko povijat ili ne. Uglavnom nemože štetit a i lakše je nosit bebu tako.

Jagodica125
    14. Siječanj 2021. 15:17

Cure, ja upravo nazvala ginica, sestra me spojila sa doktorom, pa smo skupa prosli nalaze GUK-a i KKS i kaze doktor da je nalaz uredan 🥳 
    Pitala sam ovo za blago povisene leukocite i C reaktivni protein i rece ginic da je to kod trudnica inace malo poviseno, ako bih osijetila kakvo peckanje kod mokrenja, ili ne znam grlobolju, da to moze ukazat na upalu u tijelu,ovako nije nista zabrinjavajuce 🙏😇 jetreni okej, bubrezi okej, cak imam malo viska zeljeza 😅
    .
    Nastavljam s gestacijskom dijetom, elebaby i sutra moram jos jednom zvat za nalaze cervikalnih briseva i PAPE. 
     .
    Bas sam happy 🥰 bebica i ja smo ovaj tjedan bili vrijedni i po doktorima, laknulo mi 🥵 jos sutra zubarica 🤓

Lonmi
    14. Siječanj 2021. 15:18

Potpisujem sve vas istomisljenice za kupovinu! Nista nije rano, popusti su i lakse nam je svaki mj malo nego odjednom sve bez obzira na primanja. A i mi koje mirujemo moramo s necim misli zaokupiti, i slazem se NevaEva, neka tebi bude sve spremno za svaki slucaj 😊.

Mene recimo uopce nije trta poroda, ni boli, mene je vise strah cijelog ovog perioda do poroda. Samo mi je bitno da je trudnoca uredna i beba ziva i zdrava, da ne prozivljavam vise strahove. Vise me plase ove tablete i trenutni bolovi nego sami cin poroda i boli i dolaska malog bica ovisnog o meni.
    Jedva cekam da bebica dođe i da ju primim u naruce, ja bi najradije da je vec sutra 5.mj i da idem roditi, jer jednom kad dođe to je to 🥰. 

Petra982
    14. Siječanj 2021. 15:20

Eto, imaš dvije iz Rijeke sa suprotnim mišljenjima. 😂😂😂 Meni bebe tako djeluju sputano i nije mi ih lakše nositi niti malo. 
    Svaka mama sebi radi kako joj bolje paše i ono u čemu nađe neku logiku. 

• EmEn9
    14. Siječanj 2021. 15:22

Spavanje- meni je trbuh dosta velik baš jako i onda mi je teško s njim ležat tako da ja stavim samo mali mali jastučić ispod njega i tako spavam i puno mi je lakse. Kad se okrenem na drugi bok vec u snu ga odmah premjestim na drugi bok.
    .
    Cure ja nemogu vjerovat da je danas treći dan od kad pazim što jedem i ja neznam dali je to slučajno ili što ali bebač je ful aktivan baš ga stalno lupa na sve strane. Sad sve razmišljam da nije njemu stvarno bilo previše tog šećera pa je puno spavao. Nemora značit ali meni baš čudno kako je sad ful živahan imam osjećaj da je stalno budan. 🤗

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.