Proljetne bebe 2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Lonmi
    14. Siječanj 2021. 14:02

Joj ja sam vec pozivcanila tek sam krenula kupovat, muce me te velicine, bila bi najsretnija da znam tocno koju ce trebati 😂🤣. Ne zelim natrpati necega a da bude premalo, ili da imam sve preveliko pa mi uzima mjesto kojeg nemam, a najgore od svega da trcimo u zadnji tren po sve u ducan jer cu ja imati za dijete 5 bodica i nista drugo 😂.
    Kupujete bebama i tajice i di?
    I dok imaju ovaj bodic bez nogavica onda na nj se obucu neke tajice ili stamplice?
    Nista ne znam. 
    Dijete ce mi biti golo 😂. 
    I jos je sredina 5.mj da ni nezz u sta malu oblaciti, nema mi gorega kad je vani 25 stupnjeva i vidim kako dijete secu zabundano, a sva kosica mu je mokra od vrucine.
    Recite mi sta da kupim za pocetak, pomozite 😂

Lonmi
    14. Siječanj 2021. 14:08

Progesteron--pitala sam ju naravno zasto dalje terapija i odgovor je bio "Kazu da ne steti", pa da vam i na psihickoj bazi bude lakse jer ga uzimate.
    U smislu, uzimam terapiju i sad je dobro. 
    I pitam jel bi ju bar smanjili, kaze ne, ne ista doza. 
    Znaaam glupo je mozda sta razmisljam o tome i sve, ali nepovjerljiva sam, to su ipak lijekovi. Ja sam sebi to drugacije zamislila, da pijem do kad ne bude dobro. 
    Trudnoca je da se razumijemo sada uredna.
    Ne mogu nist na svoju ruku, ali do 02.02. (sljedeci pregleda) kad ce mi bit 26.tj ih ja po tome jos svakako pijem. 

Ines
    14. Siječanj 2021. 14:09

Lonmi - tocno to sto je Palonkica rekla to je progesteron i da nema potrebe za toliko ne bih te sigurno stavljao na njih bezveze ili bi ti bar smanjio dozu. Ja koristim Utrogestan od 30tj 2x vaginalno svaku vecer, a to je isto cisti progesteron. A posto si tek u 23tj i dijagnosticirano skracenje cerviksa pogotovo te nece s njega skidati jer on je sam po sebi tzv. cuvar trudnoce, a da ne bih slucajno ne daj Boze doslo do prijevremenog otvaranja i poroda upravo se on zato daje, kao sto ga ja koristim bas iz tog razloga. Tako da, iskreno nisam pametna sto bi ti rekla, al ja ne bih sumnjala u njegovu odluku pogotovo kazem jer ti se skratio cerviks i imala si puno onih ranijih problema sa smedarenjem tako da bolje nastaviti dalje nego da ne daj Boze dode do necega sto ne zelis nikako. Druga stvar da nisi imala tih problema i da ti je cerviks okej onda bi se i zapitala, pa cemu to, al posto to nije slucaj, da se mene pita nastavila bi dalje kao i do sada. Eto to je moj nekakav zakljucak 🤷‍♀️🤔
    Za polozaj, gle slusaj sto ti tijelo govori i ne forsiraj lijevi bok, ako ti ne pase. Preporuca se da, ali nije te nitko napismeno rekao il da te netko vezao i rekao e moras to tako. Vjeruj, sve do sada sto sam radila radila sam iskljucivo po svom osjecaju, pa i sad u ovim tjednima kada se bas preporuca taj lijevi bok, ja opet radim onako kako meni i mom tijelu najvise odgovara. Samo prati ono sto ti tijelo govori i kako reagira. Mozda sad jesi u tim tjednima da ti stvarno nikako ne pase, ali proci ce i to, jednom ce nesto upalit i naci ces kako ti pase. 
    Spavacice - ja imam 3, doduse samo je jedna na kopcanje, al meni nije bed ni potegnuti gore za dojenje i prekrit se plahtom, nisam sad nesto bila da moraju biti samo te sa kopcanjem, meni je cak to svejedno, isprobala sam i ove i one. Mada cu probat naci jos koji na kopcanje reda radi, al ono nije mi da moram imat. A usput na mojoj bolnici imam jednju njihovu to znam sigurno, sad dal imam jos koji nezz, ponijet cemo ove koje imam pa sta bude. Nisam se pretjerano opterecavala oko tih spavacica. 

Nea 💗

14. Siječanj 2021. 14:11

Petra982

Lussi

Ja skicam Tomme Tippee set bocica, 241kn, 2manje bocice, dvije vece, dvije dudice, dva silikonska nastavka i cetka za pranje, cini mi se okej cijena? Kaj mislite?

Inače dodje oko 300. Dobra je cijena

Izgleda da ce tatica naruciti popodne to hahah i silikonske sesirice za bradavice, nek stoji i ceka🥰
    .
    Ja imam na popisu stapice i krekere za bolnicu,nek se nade hahah🙈
    .
    Lonmi ja imam takvih doma, i par bas tajica https://ibb.co/4f7ydxb 
    I one gegice ili kako vec se to pise,ko kombinezoncic🤣
    Za pocetak bodije s dugim rukavima u vel 56 sam stavila par sa kratkim samo ak cu oblacit nekaj jos gore,a kasnije lako s kratkim uzmem vece velicine.. bar sam tak zakljucila po pricama🙈

Ruska1986
    14. Siječanj 2021. 14:14

Lonmi

Ines

Lonmi - pitala si za polozaj mi koje nosimo nisko, da ti nikako ne pase. Pa ja iskreno mogu rec da nemam nekih problema s time, ne stavljam nikakve jastuke oko sebe tokom noci spavam skroz normalno, bez ikakvih jastuka meni to sve smeta, tek

Da, da rostiljam ti ja, samo sam se pozalila da sam jedna od onih kojima bas nikako taj lijevi ne odgovara, a sve preporuke su za njega 🤦‍♂️. Spavam ti ja i na desnom, a i bezbroj puta se nadem na ledjima.
    Sad od kad mi je rekla nek ne sjedim puno zbog skracenja cervixa imam potrebu sjediti, to ti je ljudska psiha 😂. A da mogu isla bi van i na planinu se popela 😂
    .
    Mene jedan dan jako boli i pritisce, zateze, napred i kriza, a sljedeci je vec koliko toliko ok, ali dok zateze ni jedna poza ne odgovara, od poslje pregleda u utorak bas osjecam bol i pritisak, naljutio ju je doktor na 4D jer ju je protresao da se malo okrene 😂. S guzom mi sjedi i nogama lupa tocno u cervix. Tako je bar ginicka rekla.
    .
    Hocu naruciti bodice iz sinsaya za prvu silu i vise nema velicine 56, tamo di ih je po 5 u kompletu 🙄
    Kasnim.
    .
    Odkad sam se vratila s pregleda muci me taj Dupahstone koji pijem. Mislim znam da lijecnika treba slusati i sve to, ali kome god kazem da pijem po 6 tableta na dan u ovom tj svi cudno reagiraju i govore da se to od 20.tj vise ne pije, da zasto mi to vise daje itd. kao njima su to lijecnici postupno smanjivali vec do tog tj i tako. Citam po netu, ista stvar. Privatnik nije htio nista konkretno komentirati za tablete, s obzirom da su odluka primarnog lijecnika, ali po izrazu lica, on ih isto mislim vise nebi pisao. Imam neki strah da bi mi mogle mozda stetiti ili remetiti nesto vec sad, ne mogu nigdje dobiti konkretnu info o tome. Nisam fan tableta i to mi mislima neda mira, a i pisale smo vec o propustima lijecnika itd.
    .

Ja aam IVF trudnica i do nekog 21 tt sam koristila i duphaston i utrogestan. Duphaston 3 × 1, isto tako i Utrogestan. Do nekog 16 tt sam pila 3 x 1 duphaston i 3 x 2 utrogestan. A utrogestan i duphaston su ti skoro pa isti. Niti sam krvarila u trudnoci niti imala kakvih problema, jednostavno daju takvu terapiju. U slucaju ako krvaris, neke trudnice ga znaju pit pa skoro do kraja trudnoce. Ne brini se, on ne moze nastetit ni tebi ni bebi. Vjerovatno je procijenio dr da to trebas pit jos...

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

Ines
    14. Siječanj 2021. 14:24

Lonmi

Joj ja sam vec pozivcanila tek sam krenula kupovat, muce me te velicine, bila bi najsretnija da znam tocno koju ce trebati 😂🤣. Ne zelim natrpati necega a da bude premalo, ili da imam sve preveliko pa mi uzima mjesto kojeg nemam, a najgore od svega da trcimo u zadnji tren po sve u ducan jer cu ja imati za dijete 5 bodica i nista drugo 😂.
    I dok imaju ovaj bodic bez nogavica onda na nj se obucu neke tajice ili stamplice?
    Nista ne znam.
    I jos je sredina 5.mj da ni nezz u sta malu oblaciti, nema mi gorega kad je vani 25 stupnjeva i vidim kako dijete secu zabundano, a sva kosica mu je mokra od vrucine.
    Recite mi sta da kupim za pocetak, pomozite 😂

Kao prvo ja jos ne bih krenula s robicom, rano je. Mi smo tek oko 28, 29tj s tekstilom krenuli. Preveliko se nece bacit, beba raste jako brzo, mi nesto cak imamo od 74vel. pa sta, nek stoji. Imam vrece na vakuum, spakiram unutra, bacim pod krevet ili na omar i ne smeta. Nemoj se zurit jer nema potrebe, meni je ta robica kupljena stajala opet mj dana netaknuta u ladicama, tak da imas vremena za sve, polako. Ja tajice nisam uzimala, imam stramplice iz H&M- a, mada ispocetka ne planiram njih oblacit jer stisnu bezveze, bolje su mi ove sire hlacice sa stopalima. I nema veze sto ti beba dolazi u 5mj, bebe tek po izlasku iz trbuha reguliraju vlastitu temp. tijela i nece im bit vruce. Frendica je rodila u 6mj pa je malog oblacila u dugo dok bas nije zagrijalo. Usput uvijek probas bebi rukice i nogice, lice i vidis kakvo je, dal mu je vruce ili hladno. Ako je uznemireno i nervozno, a nije gladno i ne spava mu se, uvijek ces probat skinut visak robice ili ga utoplit. 

Nea 💗

• BradleyParkin
    14. Siječanj 2021. 14:34

Google plaća 85 dolara po satu. Moja zadnja plaća bila je 8500 američkih dolara, radeći stotinu sati tjedno na mreži. Prijatelj mog mlađeg brata već mjesecima u prosjeku koristi 12 tisuća ljudi i zaposlen je oko dvadeset dva sata tjedno. Ne mogu vjerovati koliko god jednostavno bilo jednom kad sam to pokušao. To je često ono što radim da bih provjerio daljnje detalje otvaranjem veze i klikom na (DOMAĆA TEHNIKA ILI MEDIJI.) Kliknite ovdje za više informacija...... https://rb.gy/oftkio

Petra982
    14. Siječanj 2021. 14:34

Lonmi, u 5. mj nema potrebe za tajicama ili štramplama. Ja sam u 12. stavljala body dugih rukava i preko toga debelu frotirnu tuticu i još preko nje čarapice. U stanu je bilo uvijek 25 stupnjeva. Znala bih ih prekrit dekicom u kolicima ili dok bi bili po rukama. Sad, ovisno o vremenu i temp vani ću kombinirati debele i tanje tutice. 
    Čuj, ako ona smatra da je tebi za psihu bolje ih uzimati, uzimaj. Ja sam na zadnjem pregledu rekla mojoj da sam prestala zbog svih onih popratnih tegoba pa se složila samnom. Obzirom da krvarenja nisu iz maternice nego iz rodnice, rekla je nema potrebe ih uzimati. 

14. Siječanj 2021. 14:37

Onda cu i ja uzet ipak i manje jos od 56, ja sam 165, muz 175, na nas ne bude visok al moj brat je recimo 185 i imam opcenito puno visokih muskaraca u obitelji, samo mi cure smo male pa sad ne znam.. ne budem propala za par pidjama i bodija, uzmem neutralne boje pa cu mozda nekad imat sicusnu curicu. 🤷‍♀️
    Lussi: meni se cini ok cijena, ja gledam onaj paket sa izdajalicom njihom, kutija je za bocice, 2 bocice, 2 dude i 56 blazinisa + rucna izdajalica 450kn pa si eventualno skicni taj paket ako si mislila uzet i izdajalicu.
    .
    Lonmi ja ne nosim nisko ali mi je taman bilo neugodno spavat tu negdje oko 24.tj., nikak se namjestit. Lijevi bok je idealan naravno ali ja sam i na desnom spavala. U biti tek od 28.ne smijes na ledjima spavat. Sad je trbuh puno veci a meni je lakse, dakle nije nista drugo nego navika.. vjerujem da ces s vremenom i ti tako. Najtezi dio s tim tek dolazi, 8.i 9.mj.

Lonmi
    14. Siječanj 2021. 14:42

Ines

Lonmi

Nista ne znam.
    I jos je sredina 5.mj da ni nezz u sta malu oblaciti, nema mi gorega kad je vani 25 stupnjeva i vidim kako dijete secu zabundano, a sva kosica mu je mokra 

A imam nesto mjesta u ormaru i jednu praznu ladicu gdje mogu staviti pa bi nesto uzela (nista pretjerano).
    Gledam da svaki mj nesto zato da ne potrosimo odjednom puno love, a i hvatam akcije. Sredujemo kucu i sve, trebati ce opremu za bebu pa bez obzira i na dobra primanja ne zelimo zadnjih 2 mj odjednom sve. Vidim da i druge cure kupuju. Sjecam se da je netko i kantu za pelene kupio u 16tt trudnoce, nezz vise tko 😂. A robici nece nista biti ako stoji u mojoj ladici. Usput kombiniram i popise i sve, pa reko nesto bar da uzmem.
    Molila sam samo da mi se pomogne oko odabira kombinacija, cisto da za pocetak nesto od svega uzmem.
    Kad se kuca izrenovira do kraja onda imam mjesta ko u prici za sve.

Ajde, hvala cure. Onda cu ih piti u miru, lakse mi je dok cujem da je jos netko pio ili da ima iskustva.
    Da ima veze vjerojatno zbog situacije ranije. 
    Kazem, ja sam oduvijek bila protivnik lijekova, ali za bebu budem pila sve sta mi daju.
    Mene vise mucilo da nebi u nekim tj skodilo pa da mi onda netko kaze to vam je od tih silnih tableta ili zasto vam ih je tako dugo pisala. Znate da ima raznih situacija, a dok je vec gotovo onda nema povratka. Slusam doktore i usput se i bojim njihovih dijagnoza. Od kad sam trudna, stvarno uvijek o svemu razmisljam 3 put, toliko zeljena bebica, da opreza nikad dosta 😊🥰

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.