Proljetne bebe 2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Jagodica125
    14. Siječanj 2021. 14:42

Ja dobila nalaz KKS -
    Jetreni enzimi, secer i zeljezo - super ✅ 
    .
    ali imam blago povisene leukocite i CRP protein (upalni protein), pa mislim da me opet uhvatila urinoinfekcija, iako naravno ne znam, sutra nakon zubarice, nosim nalaz ginicu 👨‍⚕️ 

Petra982
    14. Siječanj 2021. 14:44

Inače, i ja bih ti Lonmi rekla kao i Ines, da je još rano za nabavku, al ako nabasaš na nešto na sniženju, zašto ne. Nisam brojala robu jer imam baš masu toga, al normativ bi bio 10kom od svega. 
    NevaEva, to su ti gluposti. Ja sam 162, muž 172, mali se rodio s 3820 i 53cm. Sa širokim povijanjem jedva smo iskoristili br 56.
    Nju nisam široko povijala, ona je imala 51cm i 3340 i 56 joj je bio taman. 

Lonmi
    14. Siječanj 2021. 14:48

Petra982

Lonmi, u 5. mj nema potrebe za tajicama ili štramplama. Ja sam u 12. stavljala body dugih rukava i preko toga debelu frotirnu tuticu i još preko nje čarapice. U stanu je bilo uvijek 25 stupnjeva. Znala bih ih prekrit dekicom u kolicima ili dok bi bili po rukama. Sad, ovisno o vremenu i temp vani ću kombinirati debele i tanje tutice.
    Čuj, ako ona smatra da je tebi za psihu bolje ih uzimati, uzimaj. Ja sam na zadnjem pregledu rekla mojoj da sam prestala zbog svih onih popratnih tegoba pa se složila samnom. Obzirom da krvarenja nisu iz maternice nego iz rodnice, rekla je nema potrebe ih uzimati.

E super, onda cu i ja neke takve kombinacije. Za sad samo bodice, i komplet za van iz rodilista, a drugo cu tam od ozujka kombinirati, necu pretjerati. 

Da, kod mene je jos bila ona stvar da nije znala od kud krvarim i to, znas da je ona rekla da nist ne moze nac, a privatnik da je polip i onda je covjeka napala da nema nikakvog polipa 😂.
    Gle, ja za sad nisam vidjela neke nuspojave tako da ok. Jedino mi se upitnik stvorio nad glavom da ne bi bilo od njih kad se svrbez pojavio, ali to znam da je od suhog zraka jer sam sva koma i po rukama i licu 😂.

14. Siječanj 2021. 14:51

NevaEva budem bas skicnula,iako sam ja idajalicu nasla preko aliexpresa da si narucim,to mi je zasad izbor jer je netko tu prije koji mj rekao da ju je imao..
    .
    Lonmi ja se slazem s tobom u nabavci robice, zadnji mjesec ce biti preveliki trosak kupiti sve odjednom,realno sve to kosta i nakupi se, tak da ja isto kupujem malo po malo.. pogotovo sad dok su akcije, da se ulovit super stvari!
    .
    Jagodice drago mi je za dobar nalaz, najbolje da ginekolog provjeri taj drugi dio nalaza,on najbolje zna

• EmEn9

Spavaćice - ja sam si naručila na svijet trudnica 1 spavaćicu sa ogrtačem i jednu na dugi rukav čisto da imam u torbi ako mi budu trebale jer ja to inače ne nosim i u ri bolnici su mi dali njihove tako da čisto da stoje u torbi ako zatreba. Odlične su i super je pamuk. Ja sam uzela xxl i taman su mi onako lijepo da me ne stišću. Kupila sam još jednu bez dugmica u c&a isto ako zatreba znači imam 3 i jučer sam u lidlu kupila jednu običnu pidžamu jer ja samo pidžame volim nosit da imam jednu novu za bolnicu jer kako stvari stoje sa plodnom vodom mogla bi završit prije u bolnici. 
    .
    Robu manju od 56 po meni nema smisla kupovati to je po meni za bebe koje se puno ranije rode a ako vam se rode prije su u inkubatoru i vi imate vremena onda kupiti tu malu robicu tako da nema smisla da sad kupujete manje. Moje su se rodile sa 53-54 cm i preko 4 kg i broj 56 su prerasle u roku 2-3 tjedna ali već nakon 2 tjedna  lakse je bilo oblačit broj 62 jer su bile velike bebe.
    .
    Nemojte kupovati puno stvari i trpat se jer stvarno brzo to prerastu. Također hulahopke po meni potpuno bespotrebno barem prva 2 mjeseca em ih je tesko obuc em vam to po doma ne treba. Ali opet to je individualno jer ja hulahopke djeci nosim samo na haljine jer mene noge onako svrbe od toga tako da nema sanse da bi ispod mekane bebine tutice stavila hulahopke da ju žuljaju ili svrbe noge a za po doma sigurno necete nosit bebi haljine.

Lonmi

Petra982

Inače, i ja bih ti Lonmi rekla kao i Ines, da je još rano za nabavku, al ako nabasaš na nešto na sniženju, zašto ne. Nisam brojala robu jer imam baš masu toga, al normativ bi bio 10kom od svega.
    NevaEva, to su ti gluposti. Ja sam 162, muž 172, mali se rodio s 3820 i 53cm. Sa širokim povijanjem jedva smo iskoristili br 56.
    Nju nisam široko povijala, ona je imala 51cm i 3340 i 56 joj je bio taman.

Snizenja, snizenja, a i kracenje dosade 😂.

Sta bi onda moja kolegica rekla, ona je djecju sobu opremila u 15tt 😂.

Vidim da i druge cure kupuju, pa me navuklo 😂

Lonmi
    14. Siječanj 2021. 14:56

Lussi

NevaEva budem bas skicnula,iako sam ja idajalicu nasla preko aliexpresa da si narucim,to mi je zasad izbor jer je netko tu prije koji mj rekao da ju je imao..
    .
    Lonmi ja se slazem s tobom u nabavci robice, zadnji mjesec ce biti preveliki trosak kupiti sve odjednom,realno sve to kosta i nakupi se, tak da ja isto kupujem malo po malo.. pogotovo sad dok su akcije, da se ulovit super stvari!
    .
    Jagodice drago mi je za dobar nalaz, najbolje da ginekolog provjeri taj drugi dio nalaza,on najbolje zna

Ma slazem se s tobom, a i ako imas di staviti zasto ne. 
    Kupuju zene i puno ranije, necu nista natrpati, a svaki mj nesto malo ne skodi, pogotovo kod nas koji smo sada u ogromnim troskovima. 

S opremom cu jedino pricekati ozujak, to me ne zamara jer mi je muz poslovno povezan s trgovinama pa cemo do toga lako i brzo doc.
    Samo da ja budem sve mogla pa da idemo skupa birati 😊

Lonmi
    14. Siječanj 2021. 14:58

Petra982

Lonmi, pitaj ju nek ti obrazloži zašto nastaviti terapiju.
    Iako je to "obični" progesteron, nije dobro niti previše se filati hormonima bespotrebno.
    Iva, sve to super ako su sve bebe malo kod sestara. Ako ti bebe cimerica ostanu u sobi, hm… Nema tu puno odmora, mira i tišine.
    Obavezno na popis staviti suhu hranu za torbu za babinje. Nakon poroda se otvara apetit, a pitanje je kad ćete roditi i doći u sobu. Ja sam s prvim završila u predrađaoni cijeli jedan dan, da bi me na kraju nakon 12h posta poslali na odjel na čuvanje trudnoće, uvjereni da će porod krenuti sam. Dok mi je torba stigla, spasile me sestre s odjela s njihovim zalihama hrane. Btw, porod nije krenuo niti dan kasnije pa sam 3. dan inzistirala da me puste doma i da ću se vratiti kad krenu i trudovi ili pukne vodenjak, no to je druga priča… Poanta, natrpajte hrane 😂

E da, zato si mislim cepice za usi uzeti (ako budu pomagali) 🤣 ima da me nema tamo prvi dan, mislim da necu znat za sebe 😃
    .
    Pidzame- ja imam 2 nove spavaćice i nisu za dojilje. Jedna je obična s dubljim prorezom s dugmicima na sredini i bit ce mi ok za dojenje. Druga je na naramenice i u kompletu s ogrtacem. Planiram na nju sasiti dugmice po ovom principu i mislim da ce mi bit sasvim u redu. Ako naletim uzmem jos negdje neku i dobro je. Tu su fotke na sta mislim i fotke kako sam si hlace neke rijesila pa mozda nekom pomogne. Imam i trudnicke ali su mi siroke oko nogu pa me to malo nervira.
    https://ibb.co/XD7jwRp
    https://ibb.co/bWX4WGy
    https://ibb.co/WFJCKnh
    https://ibb.co/k2vtYjw
    https://ibb.co/pRcPCVH
    .
    5.mjesec - termin mi je 5.5. i iskreno nemam pojma kakav ce bit mjesec, a postoji velika sansa da rodim i krajem cetvrog. Npr. proljece 2020.je bilo prekrasno, dok je pred par godina u 5.mjesecu cak pao snijeg… Pa si sad ti misli. Vidjet cu doslovno tih dana sto oblacit bebi. Naravno dugo, samo me strah da je previše ne zabundam ako ipak bude toplije. Hladno joj sigurno nece bit 🤣

Hladno nece sigurno, za to imamo i jastuke i dekice k svasta, a nece ni vruce jer cemo skinuti 😂. 

14. Siječanj 2021. 15:03

Lonmi kupi sta ti se svidi, trosak je velik, mi isto gledamo da si raspodijelimo. Naravno da su cure u pravu i da je rano kupovat ali s druge strane sad imas vremena, moras mirovat a ima akcija u 1.mj., uzmi sto ti se svidi i isplati. Mi smo dost rano uzeli kolica jer su bila na akciji. Nekak sam si odredila da do 1.2.imam sve, u 2.mj.sastavimo sve i u prvom tjednu 3.operem i speglam sve. Ako mali dodje ranije, spremno je. 
    .
    Spavacice: imam samo jednu i ogrtac. Kupila sam jos jednu spavacicu al nije dobra za dojenje. Mislim kupiti jos jednu spavacicu tam negdje u 3.mj. Grudnjak za dojenje imam jedan koji mi je vec sad knap. To cu uzet u hm-u u 3.mj.. al za malog cu imat sve spremno 😂😂 pudere, benkice, skarice za nokte, ma sve. 

MareiKate
    14. Siječanj 2021. 15:05

Lonmi, s obzirom da je siječanj i da su sniženja, samo ti kupuj, bez ustručavanja, zašto bi plaćala više kasnije ako možeš sada uzeti... 
    Moj savjet isto, nema potrebe za robicom manjom od 56, čak i da je bebi malo komotan taj 56 brzo će doći do taman a ako joj malo podfrkneš rukaviće ili negdje visi, kao da je bitno, ionako prvih mjesec dana samo leže na tebi ili na krevetu i pokrivene su dekicom... Nemojte se zamarati previše s takvim stvarima ☺️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.